hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > NYHETER > 3. div Kvinner: Høybåten/Stovner - Rapid Athene

3. div Kvinner: Høybåten/Stovner - Rapid Athene

11.06.2015

Høybråten/Stovner - Rapid Athene
Dato: 11. juni
Sted: Høybråten KG
Kampstart: Kl. 2015

Resultat: 5-3(4-1)
1-0 H/S
2-0 H/S
3-0 H/S
3-1 Ida Gustafsson(Siril Berg)
4-1 H/S
4-2 Ida Gustafsson
4-3 Marie Helene Upsahl(Ida Gustafsson)
5-3 H/S

Laget: Mia Christensen - Kamilla Steen(Shirin Reier Asadi, Thea Malin Wessel Rognes), Anita Nesselquist, Siril Berg(Marie Helene Upsahl), Mina Alfredsen(Mie Isaksen), Charlotte Nguyen(Hannah Eline Bårdli), Nora Kase(Vilde Martinsen), Lisa Bjørnstad, Kristine Johansen(Celine Skaug), Emma Bjørnstad, Ida Gustafsson

Etter flere kamper nå hvor vi har gått på det ene store tapet etter den andre, så var det viktig å slå tilbake med en god prestasjon og ikke minst laginnsats. Spillende hovedtrener, Mia tok sporty på seg hanskene i første omgang i kveld og voktet buret vårt. Det ga god rutine bakerst, men keeperferdigheter? Det kan vi komme tilbake til :)

Høybråten/Stovner starter kampen best, og er aggressive i presset sitt og stresser oss til å klarere og slå ballen i hytt og gevær. Vi hadde stor strekk i midtbaneleddet og trioen på midten klarte ikke å dekke nok rom, samtidig som kantene ikke lå riktig i forhold til å nekte pasninger ut mot kantene deres. Etter stor H/S dominans i starten kom det første mål. H/S fikk slått ballen mellom stopper og back på vår høyre side, sikringen til backen klarte heller ikke å komme ut å nekte tid, og dermed fikk kanten deres slått inn rett foran mål, keeper går for tidlig fram og ballen treffer en motspiller i magen og i mål. 1-0. Fortjent ledelse, men situasjonen i forkant burde vi unngått. 

Hjemmelaget økte også til 2-0 etter mye klabb og babb foran mål, hvor vi ikke får klarert. Vi føler at målene i mot er altfor enkle, men samtidig var vi ikke i nærheten av å kunne flytte bena raskt nok til å dekke rommet som vi åpner for hjemmelaget. Vi måtte derfor gjøre om litt, og la om til en mer kompakt formasjon. Det skapte mer trygghet og vi etterlot oss ikke så mye rom til motstanderne lenger. Desverre er dette ikke dagen vår når det gjelder situasjoner foran boksen. 3-0 kommer etter at Mia holder ballen, men i en duell med motspiller slår Mia skuldern sin og glipper ballen, dermed lå vi under 3-0 etter 27 min. Høybråten var klart best i denne perioden, men samtidig føler vi at målene kunne vi gjort noe med.

Etterhvert begynte spillet vårt å sitte. Vi roer ned, bruker mer tid i bearbeidingsfasen, tar med lagdelene, søker å spille i mellomrommet og nærmet oss stadig. Reduseringen kom etter halvtime på klokka, flotte kombinasjoner utenfor 16 meteren ender med at Nora får servert Siril på skuddhold. Siril fyrer av nede til venstre, keeper redder men må gi retur og Ida luktet på den. 3-1! Nå tok vi gradvis over kampen og H/S kom ikke til så enkelt til sjanser lenger. Desverre avsluttet vi 1.omgang ved å lage et unødvendig straffespark i ufarlig sone og hjemmelaget fikk gå opp til 4-1 før pause. 

I pausen snakket vi om hvordan vi skulle forholde oss til hverandre defensivt på midten, det er der jobben må gjøres. Vi må løpe mer, dekke rom tidlig og flytte bena etter. 2. omgangen er nok kanskje årsbeste. Vi får en herlig start på omgangen. Etter 5 minutter presser vi H/S til å klarere, men klareringen havner hos Ida på 25 meter og keeperen var på bærtur. Ida får lempet ballen i nærmest åpent mål. Nå ble det litt spenning i kampen, for det er vi som presset på og har også de beste sjansene. H/S mistet noe av den gnisten og aggressiviteten som de hadde i starten av 1.omgangen. Vi fremstår solid bakover, hvor vi presser H/S til å slå mange feilpasninger, og vi klarer også å løpe opp deres gode kanter. Så reduserer vi nok en gang. Ida kommer seg ned på høyresiden, slår inn lavt, og Marie Helene timer løpet flott og flikker ballen i mål. Nå fikk vi virkelig troa og det var godt over 25 minutter igjen å gjøre det på og få med oss et resultat herfra. Vi klarer som regel kun nesten å få frem den siste pasninger, og etterhvert begynte kreftene å gå tom. Jentene hadde gjort en strålende defensiv arbeid, hvor vi klarte å gjøre det vi ble enige om i pausen, samtidig som vi var mer dyktig fremover og klarte å spille mer ball. Dette var herlig å se. Mens vi jaktet på utlikning, så ble vi istedenfor straffet. 1 min før full tid, plukker H/S en 5 meter, hvor vi har stor strekk og kommer også på etterskudd. Det ble driblet litt enkelt en og to spillere før ballen ble avsluttet i mål, Mina, som tok over hanskene i 2.omgang tok den nesten. 

I kveld er vi gode, selvom vi taper, vi starter svakt, men slår hardt tilbake og gjennomfører en fantastisk god kamp, hvor vi fremstår som et lag, et lag som står opp for hverandre og også klarer å spille god fotball. Når vi la om, så tok vi virkelig tak i kampen, og det ble lettere å spille, lettere å løpe og lettere å vinne dueller. Vi klarte i større grad å nekte H/S rommet utpå sidene og samtidig er vi flinke til å bryte på midten pga at vi klarte å ligge mer kompakt. Fremover var det mye nesten, preisjonen i de avgjørende pasningene må vi jobbe mer med, men vi veldig nære ofte å få frem den siste pasningen. Sterk å nesten hente opp 4-1 ledelsen til H/S etter 1.omgang. Vi vinner 2.omgangen og det viktigste var at vi fremstod som et lag som stod opp for hverandre. HERLIG! Prestasjonene i kveld var bra. 

Vi har med flere hospitanter. Charlotte, Hannah, Celine, Marie Helene og Vilde fra J17 gjør en flott jobb. Charlotte og Hannah gode som kanter, Celine er rolig på backplass når hun kom inn og gjør kloke valg. Marie Helene stresser firern demmes og er god 1.forsvarer og det gir ofte godt signal til resten av laget når spissen jobber godt på topp. Vilde spilte seg inn i kampen, men når det begynte å sitte, så fikk hun desverre en smell og måtte ut. Shirin og Thea fra J15 debuterer også på damelaget. Begge jentene fikk prøve seg på backplass, og gjennomførte oppgaven på en veldig god måte. Begge var gode til å komme seg ned og skjære av vinkel når H/S spilte ut mot kanten. Jentene var flinke til å nekte tid og rom, og var god 1v1 defensivt. Flott debut for begge ungjentene våre. 

FOTBALLKLAPP!

Vi takker Høybråten/Stovner for kampen og ønsker dem lykke til videre.