hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > NYHETER > 3. div Kvinner: Taper med hodet hevet og stoltheten i behold

3. div Kvinner: Taper med hodet hevet og stoltheten i behold

03.09.2015

3. div kvinner
Lørenskog - Rapid Athene
Dato: 3. september
Kampstart: 2015

Resultat: 5-1(3-1)
1-0 Lørenskog
2-0 Lørenskog
2-1 Ida Gustafsson
3-1 Lørenskog
4-1 Lørenskog
5-1 Lørenskog

Laget: Jenny Frantsen - Shirin Asadi Reier, Julie Frantsen, Marte Nilsen, Celine Skaug(Mia Christensen) - Nora Kase, Lisa Bjørnstad, Anita Nesselquist, Mina Bjone - Mie Isaksen, Ida Gustafsson

Vi gjestet Rolvsrud 2 KG denne sene torsdagskvelden med kampstart 2015. Pga. mange borte på skoletur, noen forfall og at Lørenskog ikke hadde mulighet til å flytte kampen, hadde vi kun med oss 11 spillere, og trener Mia Christensen stilte sporty opp som spiller, og måtte varme benken. Før kampen rettet vi fokuset mot arbeidsoppgaver og spesielt fokus på å glemme konsekvensene, ikke tenke på hva resultatet kunne bli, at vi skulle gå ut å gjøre et solid stykke arbeid, for hverandre som et lag, hvor vi skulle gi alt og løpe til krampa tok oss. Vi skulle tørre og spille og ha det gøy sammen som et lag. Vi vinner sammen og taper sammen, og vi skulle dra fra Lørenskog med stolthet av å ha gjort det vi kan for å gi hjemmelaget mest mulig og best mulig motstand ut i fra forutsetningene. 

Lørenskog hadde gjort leksa si og så nok at Ida sitt navn stod på dommerkortet tidlig, for her ønsket nok hjemmelaget en tidlig julepakke(Ida), hvor Ida etterhvert nesten ble pakket sammen og klar som julepresang. Men denne julen kommer nok litt for tidlig og Lørenskog må nok vente til en annen jul og prøve igjen da. Fra start har vi greit trøkk, men ballen sklir fra oss i endel situasjoner og vi mister den i ugunstige situasjoner på banen, som skaper overganger for Lørenskog. Når vi i tillegg ikke klarte å ta ut farta på deres kantspillere, så fikk vi endel trøbbel mot oss. Lørenskog tok tidlig ledelsen, ballen gikk ut over sidelinjen nærme vår benk, men dommeren fikk det ikke med seg. Vi kommer på etterskudd i påfølgende løpsduell, når kantspilleren deres setter fart langs kanten og får slått inn. Vi klarte heller ikke å markere en Lørenskogspiller som får stå helt alene på 5-6 meter og ta den ned før hun avslutter i mål. 

Vi fortsatte å prøve, og kommer inn på deres halvdel, men med litt få alternativer påvei fremover, mistet vi ballen og fikk en rask kontring i mot oss, hvor vår forsvarsfirer var i stor ubalanse og en flott gjennomspill fra Lørenskog ender med scoring. Ikke noe god start, men vi brettet opp ermene og fortsetter å prøve. Derfor var det utrolig deilig når Ida reduserer til 2-1. Ida får ballen i mellomrom, vender bort en tettmarkerende midtstopper, fører noen meter og banker deretter ballen i mål fra ca 30 meter! Dette var deilig!(Jeg tror jeg jublet litt fra sidelinjen).

Lørenskog var flinke til å komme rundt på kantene, og vi hadde utfordringer med å ta ut kantspillerne deres, som gang på gang kom seg forbi eller fikk slått innlegg fra kant. Men firern og midtbanen gjør i de fleste tilfeller en veldig god jobb og får ryddet unna i feltet. Ikke minst står Jenny en kanonmatch i goalen, hvor hun drar frem mange flotte redninger fra ulike vinkler, trygg i feltet og holder oss inne. Det skal også nevnes at vi stilte et superungt bakre 5´er med tre 98 jenter, ei 99 jente og ei 00! Det står det respekt av mot et rutinert Lørenskoglag. 

Vi sleit på døballer mot et hjemmelag med god luftstyrke. Hjemmelaget økte ledelsen til 3-1 etter en corner på bakerste og der ruver en Lørenskogsspiller høyest og setter panna på kula og i nettet. Jentene våre klarer ikke helt å komme oppi motspillerne når innlegg/dødballer kommer inn i feltet. Dette må vi bli flinkere på. 

Det ble veldig tynt og ensomt fremover, med kun Ida foran, men samtidig gjør Ida det beste ut av det og skaper noen muligheter. I mange situasjoner får Ida 3 spillere på seg, to fra sidene og en bak seg, og at hun nærmest ikke fikk frispark i denne kampen er merkelig for vår del. Ida og Mie kommer til noen avslutninger fra distanse, men det er også det vi hadde å by på offensivt. 3-1 til pause.

I pausen snakket vi sammen og justerte noe på posisjoneringen vår defensivt og 2.omgangen ble vi ikke så lett spilt igjennom. Det er veldig artig å se hvordan jentene tar praten i pausen og anvender det i spillet vårt i 2. omgangen og hever prestasjonene våre. Alle klarte å luke bort flere og flere av de småfeilene fra førsteomgang og vi stod bedre defensivt. Midtbanen, med Nora, Lisa, Anita og Mina la ned mange metre. Mie var overalt og gir et flott eksempel på hvordan man skal trøkke til med gode taklinger og duellspill. Ida fortsatte å holde på ballen, men desverre klarte vi ikke å gi henne nok støtte i kveld, men enda mer imponerende de gangene hun klarte å rive seg løs og skape noe. Bakre firer ble enda tryggere, og spesielt det som skjedde foran firern i mellomrommet, hvor vi var flinke til å pumpe opp og ned igjen. Jenny bidro fortsatt med solide redninger og var flink til å sweepe. 

Lørenskog skapte mange sjanser, men vi fikk også noen få. Ida skulle også kanskje hatt et straffespark, og uttallige mange frispark, mens Mia kommer inn siste 20 og jeg har aldri sett Mia løpe så mye før. Nærme mål var hun også. 

Lørenskog var bedre og vinner til slutt 5-1. 4-1 målet kom på et innlegg fra høyre, hvor det kommer et løp fra motsatt side, som vi ikke klarte å følge. 5-1 på en corner. 

Jeg er strålende fornøyd med alle som klarte å holde fokus og ikke tenkte på konsekvensene og heller ville gjøre alt de kunne for å prestere. Vi oppfører oss rolig, eksemplarisk og profesjonelt, selvom vi fikk det tøft. Herlig jobb av ungjentene. Takk til Shirin, Celine, Mina, Julie og Marte som stiller opp fra J15 og J17. Gøy å se dere vokse med oppgavene, og at dere tar beskjeder så raskt. Takk til Lisa som stilte opp i studietiden sin. Takk til Mia som tok på seg drakta :) Dere er herlige! Lykke til videre! 

FOTBALLKLAPP! 

Vi takker Lørenskog og dommer for kampen og ønsker begge parter lykke til videre.