hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > NYHETER > J17 KM-A: Seier for jentene etter en svak og en god omgang

J17 KM-A: Seier for jentene etter en svak og en god omgang

06.09.2016

Ekkholt/RIL - Rapid Athene
Dato: 6. sept
Sted: Rygge KG
Kampstart: 1815

Resultat: 0-1(0-0)
0-1 Vendel Adele Hansen(Tonje Strøm Anthonsen)

Laget: Marie Nilsen(Hedda Teien), Vendel Adele Hansen, Marte Nilsen, Shirin Asadi Reier, Leane Grøbø Erilsen, Oda Heintz, Vilde Martinsen, Aurora Bakken(Helene Hansson), Anniken Sopp, Marie Helene Upsahl(Tonje Strøm Anthonsen), Hannah Eline Bårdli(Shadin Asadi Reier).

Vi tok den korte turen til Rygge KG for å møte våre venner og samarbeidslaget Ekholt/Rygge i høstværet. Vi visste det ville blir knalltøft og jevnt mot et godt samspilt lag med mye fart og god fysikk. Det blåste veldig mye igjennom kampen og det skapte endel utfordringer for begge lag i hver sine omganger. Hjemmelaget var best i første omgang og med medvind satte de oss under et hardt press i hele omgangen. Vi klarte ikke helt å få roen i spillet og balltempo de gangene vi hadde god tid, og med flere balltap etter sløve oppspill, kunne det fort straffet seg, men vi klarte heldigvis å holde unna. Ekholt/RIL er flinke til å komme etter og sette press på oss etter at de vinner ball. Vi klarte ikke å dekke rommene sentralt, spesielt med utspill fra egen keeper. Ballen gikk for ofte til motstander og vi måtte hele tiden jage og vinne ballen igjen. Til tider glimter vi til meg noen småspill, men vi klarte aldre å skape noe særlig i første omgang. Vi holder hjemmelaget til 0-0 til pause. 

Etter hvilen er det som et nytt lag kommer på banen med fornyet energi. Vi hadde vinden med oss og det hjalp veldig mye på trøkket og spillet. Vi ble ikke så banktunge og klarte å etablere mye mer spill. Nå var det hjemmelaget som slet med å komme seg ut fra utspill og etablert spill. Det som var godt å se var at vi klarte å få mer tempo i spillet, vi var bedre i bearingsfasen og klarte å finne flere gunstigere sjanser til å true rom framover på banen. Ekholt/Ril var også farlige på overgangen, men vi står godt i forsvar. 

Med ca 12 min igjen av kampen setter vi endelig et mål, det etter flott angrepsspill tatt rett ut fra læreboka. Vi spiller inn sentralt på indreløper, Helene skaffer seg god tid og trer ballen flott mellom stopper og back på venstresiden. Tonje starter på et flott løp, kommer seg ned mot dødlinja, velger å vende opp, ser Vendel som stormer inn i feltet og innenfor 16 meteren dunker Vendel til på halvvolley, og kretslag og regionsvenninen i hjemmelagets bur er sjanseløs. Hjemmelaget er veldig nære å utlikne, men vi offrer oss foran målet vårt og ryddet unna. Samtidig skaper vi flere gode muligheter, Marie Helene fikk par meget gode muligheter og kunne fort ha punktert kampen med litt mer marginer. Det ender uansett med 1-0 seier for våre jenter og det smakte godt.

I en kamp hvor vi føler vi ikke presterer i nærheten av hva vi er kapabel til å prestere er vi fornøyd med strålende flott innsats, bra lagmoral og at vi hele tiden prøver å gjøre noe med spillet vårt. Til slutt er det vi som tar det lengste strået. Flott lagseier!

Nå tar vi med oss en god følese inn mot neste kamp som er mot HSV 2. Vi må jobbe med nøyaktigheten i etablert spill og enda høyere tempo og trøkk når vi flytter ball. Da kan det bli veldig bra i de neste kampene :)

Vi takker våre venner og dommer for kampen og ønsker dem lykke til videre :)

FOTBALLKLAPP!