hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > Jenter 15 > Kampreferater

Kampreferat RA J15: Seriekamp mot Tistedalen -  12.10.15
 
Sted: Melløs KG
Kampstart: 19.30
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 2-0 (seier)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Spillere:
Hedda Teien, Julie, Aurora, Johanne, Shirin, Anniken, Thea M, Thea HR, Helena, Simone, Hedda Victoria, Jennifer, Tonje.
 
Da var det klart for siste kamp i B-sluttspillet 2015.
 
1. omg. begynte med høyt press mot Tistedalen. Aktivt press på ballfører og midtbane i førsteforsvarer-posisjon. Etter bare 1 minutt kom Tonje til en sjanse foran kassa. Med flott spill og kombinasjoner langs linja fosset våre jenter frem. Særlig vår høyre kant var aktiv med Thea HR i hovedrollen.  Etter 8 minutter skjøt Thea HR rett over mål. Snakk om ha vokst i kantspiller-rollen. Omgangen fortsatte med flere RA-sjanser, hvor særlig Tonje kom til flere sjanser alene foran Tistedalens gode keeper. I det 20. minutt skjøt Jennifer fra 17-18 m i tverrliggeren så det smalt. Returen gikk til Helena som med hell kunne puttet. Minuttet etter ser vi reprisen komme. Jennifer fikk en ball fra Hedda V på hjørne 16 m, skjøt hardt og høyt og ballen føk inn i stanga og i mål. Scoring: Jennifer. Assist: Hedda V. Omgangen fortsatte med flere gode RA-sjanser, herav skudd fra Anniken, Jennifer og Tonje.
 
I 2. omgang startet vi som i første. Gode kombinasjoner og bruk av kantspillerne. Julie, Anniken og Jennifer utmerket seg i starten av omgangen med flott samspill og gode løp etter pasning var slått. Etter 6 minutt spilte Thea M frem Tonje som kom alene med keeper, uten at det ble scoring. Rett etter skjøt Anniken til side for mål. Slik fortsatte omgangen med serie på serie med store 100% sjanser. I det 7. minutt fikk Tonje en stor sjanse, skjøt på keeper som ga retur som Simone fikk "rett i fanget" og kunne puttet. En Simone som ikke bare spilte seg inn i posisjon sentral midtbane, men utmerket seg som farlig våpen foran Tistedalens mål. I det 20. minutt skjøt Tonje hardt i stanga i det vi på linja betegnet som en 200%-sjanse. Tonje var forøvrig i støtet gjennom hele kampen og utmerket seg ved både å bruke sin kolossale fart i kombinasjon med gode skudd. Fra det 20. minutt hadde vi omtrent en 100% sjanse hvert minutt ! Sjanser som involverte Tonje, Anniken, Thea M og Jennifer. I det 30. minutt spilte Jennifer Tonje igjennom, hun satte fart og et hardt plassert skudd ga RA 2-0. Scoring: Tonje. Assist: Jennifer. I siste del av omgangen utmerket både Anniken og Helena seg som gode kantspillere og begge spilte seg til store sjanser fra hver sin side. Likevel var dette Jennifers store kamp, med sitt årsbeste, sterk i kropp, flotte dragninger, en utrolig evne til å få med seg ball og med styrket kondisjon var hun hele tiden en trussel for Tistedalen. Thea M kjempet hardt på midtbanen og ga gode avklaringer og flotte fremspill. Bak var bakfireren med Aurora, Johanne, Shirin og Julie svært solid. Tistedalen hadde ikke mange muligheter foran vårt mål. Siste skanse Hedda T ble dermed ikke satt på de store prøvene.
 
Sluttresultat: 2-0 og seier i sesongens siste kamp.
 
Sluttord:
I spillermøtet før kampen snakket vi nesten utelukkende om forsvarsspillet. Angrep ble nevnt med 3 ord. Likevel antar vi at defensiv trygghet skaper angrepsvilje hos jentene og de spiller en av sine beste kamper for sesongen. Spillemessig årsbeste, men andelen spilte sjanser trekker noe ned. Alt i alt en vel gjennomført kamp iht spilleplan før kampen - og med forventet resultat.
 
Tusen takk til Tove Sopp Nordlie som hadde bakt sjokoladekake og serverte sprudlevann og kaffe til trenere og spillere etter kampen !!!
 
Lars ble takket av som hovedansvarlig trener etter kampen.
 
RAs beste takling i denne kampen: Aurora
 
RAs beste spillere i denne kampen: Jennifer (banens beste)
 
Referent: LarsKampreferat RA J15: Seriekamp mot Rygge -  09.10.15
 
Sted: Rygge KG
Kampstart: 17.30
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 2-1 (tap)
 
Dette er 7-er kamp.
RA gikk ut i formasjon: 1-1-3-1
 
Spillere:
Hedda T, Johanne, Shirin, Aurora, Jennifer, Maja, Simone, Thea M, Tonje, Helena
 
1. omgang begynte med sterkt RA-press. Etter 5 minutter er Helena frempå med skudd, etter 6 minutter Jennifer og igjen Helena i det 7. minutt. I det 8 minutt fikk Tonje og Helena en kjempesjanse foran Rygges mål. Først etter 9 minutter var Rygge på første visitt foran vårt mål, med redning av Hedda T. I det 10. minutt - nok en Helena sjanse som vi alle så i mål, men litt klabb og babb og avklaring. I det 12. minutt skjøt Jennifer fra midtbanen, og hadde ikke Rygge-keeperen vært den hun er hadde det vært mål. Super redning av Rygge.
I det 19. minutt var Shirin frempå med et raid og noen minutter etterpå var det Jennifer som spilte frem Simone som kom på skudd. Minuttet etter hadde vi en repetisjon av dette, med en høy ball foran Simone. To minutter derpå, nok en sjanse med Maja - hardt skudd på mål men redning.
 
29 minutter og 49 sekunder uti omgangen: Flott fremspill til Rygges spiss, vi husket vel kanskje ikke at det IKKE var offside i 7-er, keeper kunne møtt men valgte å stå. 1-0 til Rygge
 
I pausen gikk vi fra 1-1-3-1 til noe som lignet mer på 11-er formasjonen: 3-2-1.
 
2. omgang startet som 1. Høyt press mot Rygges mål. Etter 2 minutter flott og hardt skudd fra Jennifer på ca 10 m, super redning. Etter 3 minutt kom Tonje til en flotts mulighet, fremspilt av Aurora. Hun satte klokt ballen til side for keeper og scoring. 1-1. Scoring: Tonje. Assist: Aurora.
 
I det 8. minutt fikk vi corner. Corneren ble slått inn i midten, der stod Johanne som tok den på hel volley og like over krysset! Spenning i kampen. I resten av omgangen hadde vi godt press mot Rygges mål, vi fikk flere muligheter og "eide kampen". Likevel: Etter 29 minutter og 50 sekunder: Corner til Rygge. Den blir slått hardt mot første stolpe. Vi avklarer ikke tidlig, keeper blir tatt på senga og rett i mål.
 
Sluttresultat: 2-1 og tap mot Rygge i denne 7-er kampen.
 
Sluttord:
Vi kjører kampen mot Rygge. Vi vinner taklinger, har spillet, kjører veggspill og flotte løp langs kant. Men vi omsetter ikke muligheter til mål. Spillemessig var det vel 65% possession i vår favør og 15-4 i sjanser. Slike kamper skal gå vår vei. Man kan spørre seg hvorfor vi taper? Lars og Kjell-Axel mener det går på avslutningene. I alle kamper opplever vi gode skudd fra motstanderlag, men sjeldnere fra våre egne spillere. Mange av skuddene våre i kveld hadde for dårlig kvalitet. Hvorfor skyter vi slik når vi har flotte skudd på trening? Jeg mener svaret ligger i selvtillit, ergo troen på meg selv som spiller, og viljen til å lykkes. "Ballen skal i mål - uansett!" Her har vi fortsatt en vei å gå.
 
RAs beste takling i denne kampen: Shirin
 
RAs beste spillere i denne kampen: Thea M. Jennifer.
 
Referent: Lars
Kampreferat RA J15: Seriekamp mot HSV 2-  15.09.15
 
Sted: Melløs KG
Kampstart: 19.15
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel, Ole
Resultat: 1-0 (seier)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Spillere:
Keeper: Hedda T
Bakfirer: Julie, Johanne, Shirin, Aurora
Defensiv midtbane: Jennifer
Midtbane: Anniken, Hedda V, Pernille, Maja, Thea HR, Thea M
Spiss: Tonje
 
Dette var dagen da vi skulle hamle opp med det evindelige HSV-laget. Fra siste kamp som gikk i Son husker vi måkingen, alle skadene, blodet og det sure 0-2-tapet!
 
Før kampen gjennomgikk vi som vanlig oppgavene på banene - i de ulike ledd - og hva de andre spillerne gjør når en av spillerne fører ballen. Og oppgavene som førsteforsvarer og hvordan vårt forenklede soneforsvar fungerer i praksis.
 
Vi gikk på banen som om vi eide gress, gummiknatter og øvrig underlag! Etter 2 spilte minutter skjøt Aurora til side for mål. etter 3 minutter var Jennifer uheldig. Hennes skudd gikk centimeter utenfor. Når HSVs trener etter 3 minutt ropte "nå fører vi kampen jenter", snakket vi på siden tørt og lakonisk om det stemte jo ikke helt....
 
Omgangen fortsatte med godt RA-press. Faktisk følte vi tidlig at det lå et RA-mål i luften. Etter 16 minutter var Jennifer igjen oppe og skjøt på mål. Dessverre redning av HSVs keeper. Etter 22 minutter fikk Jennifer frispark. Ballen endte hos Hedda V som skjøt like til side for mål. I denne perioden var Pernille Bardal svært god med mange raid og samspill med Anniken på venstre kant. Jennifer var svært god defensivt. Etter 26 minutter skjøt Pernille fra hjørnet av 16 m. Det samme også i det 28. minutt. Offensivt og farlig!
 
Da omgangen ebbet ut hadde HSV kommet på totalt 2 visitter mot vårt mål - og Hedda T hadde heldigvis fått lite å gjøre i eget bur.
 
I pausen fokuserte vi på å slå ball enda tidligere, enda mer press på ballfører og pasning fra dødlinja i 45 grader og ut.
 
Ved kampstart 2. omgang tok vi igjen umiddelbart tak i kampen. Etter 2 minutt var Maja fremme og skjøt på HSVs keeper. Etter 5 minutt var Tonje frempå og hadde en flott sjanse foran HSVs mål. Og etter 7 minutt var Jennifer og Tonje samspilt og kom til en kjempemulighet som skulle endt i scoring. Først etter 9 minutter kom HSV til sin første mulighet, et langskudd som hedda Teien hadde få problemer med å plukke ned.
 
Etter 15 minutter spilt fikk Anniken ballen i bena. Hun gjorde som vi øvde på rett før kampen, og forsøkte et skudd uten fart. Fra stillestående posisjon langet hun ut et langt og høyt skudd i retning Tonje. Skuddet hadde klar toppskru, medvind og hjemlengsel til Jeløysiden. I det ballen traff bakken skjøt den fart mot mål, passerte en overrasket og forvirret HSV-keeper og rett i mål ved stolperota. 1-0 til RA.
Scoring: Anniken. Tror dere vi jublet ?
 
Utover omgangen utmerket Pernille seg med flotte innlegg og skudd på mål. Et innlegg fra venstre siden mot Thea HR så vi mellom stengene - men dessverre utenfor. I slutten av omgangen kom Pernille og Anniken på flere farlige visitter opp mot HSVs keeper.
 
Når det gjenstod 10 minutter slappet midtbaneleddet mer av - man jobbet ikke like mye defensivt og vi slapp HSV med inn i kampen igjen. Det økte spenningen i kampen, hardt spill og flere sjanser til HSV. Vi justerte til 4-6-0 formasjon, ga Tonje en liten velfortjent hvil og satte Anniken som motor i midtbaneleddet foran. Mens Jennifer jobbet bakover i forlengelsen av Shirin og Johanne. Dette drepte HSVs initiativ og mot slutten kom RA til flere sjanser, bl.a. et frispark av Jennifer som like gjerne kunne gått i mål.
 
Sluttresultat: 1-0 og seier over HSV 2.
 
Slik at det ikke glemmes: Hedda Teien gjør særlig i 2. omgang en glimrende innsats mellom stengene og var nøkkelperson i bergingen av 3 poeng mot slutten av kampen.
 
Morsomt å ta med seg:
Vi ligger likt mht antall poeng med serieleder Trøgstad/Båstad. Men vi har 2 kamper mer spilt. Morro lell!
Etter kampen ble det is ++ på Maccern for de som hadde anledning.
 
Sammen med kampen mot Trøgstad i forrige uke var dette årsbeste av jentene.

Kampreferat RA J15: Seriekamp mot Trosvik, 07.09.15
 
Sted: Merkur 2 KG
Kampstart: 17.00
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 1-0 (tap)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Spillere:
Keeper: Tonje (Evensen -02)
Bakfirer: Julie, Kaia, Jennifer 1. omg. / Aurora 2. omg., Vera (02)
Defensiv midtbane: Aurora 1 omg. / Jennifer 2. omg.
Midtbane: Anniken, Sara, Maja, Thea HR, Kristine (02), Silje (02)
Spiss: Tonje
 
Dette var en kamp hvor lagets sentrallinje var på Lillehammer eller syk! Utfordringen lå i å demme opp bak slik at vi kom på kontring.
 
Før kampen fikk vi ikke snakket mye - da vi hadde 10 minutter til kampstart. Trener Lars og Lars (pappa til Tonje) forsøkte å instruere til å ligge lavt og tett med bakfirer og midtbane.
 
Kampen startet med litt frem og tilbake på midten, så kom Trosvik til angrep og fikk corner. Corneren gikk gjennom hele vårt forsvar og inn i en uheldig RA-forsvarsspiller som stod feilvendt mot mål. 1-0 til Trosvik i en tidlig fase. Etter dette forsøkte vi å spille ball, men vi kunne lett se at det vi snakket om før kampen ang tett mellom lagdeler og viktigheten av at midtbanen jobbet hjem som førsteforsvarer - ikke var forstått. Imidlertid - og til spillernes unnskyldning - kanskje ikke så rart - da laget var sammenrørt i hop av spillere som ikke var vant til å spille sammen.
 
Og viktigheten av å jobbe hjem. Men da kampen startet virket det ikke som om noe av dette var forstått av spillere. Når Trosvik en sjelden gang kom i angrep, stod midtbanen stille og ventet på at forsvaret skulle rydde opp. Imidlertid fantes det lyspunkter. Kristine utmerket seg med godt kantspill og matchet godt Trosviks J15-spillere. Etter 16 minutter kom Tonje til skudd, men til side for mål. Og etter 20 minutter skjøt Tonje hardt, men Trosviks keeper reddet. Vera utmerket seg i forsvar med harde taklinger. 1. omgang var delvis preget av at vi var sist på ball, mens andre halvdel av omgangen tok vi større initiativ og presset Trosvik mot deres mål.
 
I pausen snakket vi om viktigheten av å presse ballfører, være først i duell og midtbanens ansvar i forsvarsjobben.  
 
2. omgang startet med godt press på ballfører, mere bevegelse og innsats, linjene lå tettere og midtbanen tok ansvar for førsteforsvarer jobben. Nå så det ut til at jentene hadde forstått hva vi snakket om før første omgang !
 
I forsvar utmerket både Aurora og Kaia seg i midtforsvaret, mens Julie og Vera ryddet godt opp på kant. Jennifer eide midtbanen. Og etter 12 minutt slo Jennifer en corner som vi fra linja så inn i mål. Dessverre utenfor. Vi kom til ny corner, men her så det ut til at jentene virket litt redd for ballen. Hadde vi hatt en hodespiller hadde vi utliknet her.
 
Etter 18 minutt kom Trosvik til en mulighet, men flott redning av Tonje E. I denne fasen av kampen gjorde Kristine en viktig midtbanejobb, og ved balltap så vi flere ganger at hun gjenvant ballen. I midten av omgangen kom vi til flere skudd, cornere og sjanser, hvor bla. Jennifer, Anniken og Tonje var delaktig. Tonje E. var god i mål og gjorde få feil og hadde flere fine redninger. I sluttminuttene så vi tendenser til godt spill fra Vera, opp til Kristine på kant og inn foran mål.
 
Sluttresultat 1-0 og tap. 19 poeng på 9 kamper og 21-11 i målforskjell.
 
Dette var noe ufortjent etter spill og sjanser å dømme - men slik er fotball. Vi tok sent ansvar og eget grep om kampen - og ble straffet for det. Jentene ba tynt om is på Maccern etter kampen - noe som ikke ble innvilget. Det må nok seier til før Flurry eller Frappe blir innvilget!
 
Men når alt dette er sagt - var det god innsats av jentene - tross tapet.
Vi stilte med et lag ribbet for samspilte sentralspillere og kampvant keeper.
Utfra forutsetningene gjorde jentene en flott innsats. Vi får se fremover og går for å slå Trøgstad/Båstad på onsdag.
 
Vi takker Tonje E, Silje, Kristine og Vera fra 02-erne for at de var med oss denne ettermiddagen - godt spilt og flott innsats av samtlige.
 
RAs beste takling i denne kampen: Vera (02-laget)
 
RAs beste spillere i denne kampen: Jennifer og Aurora
 
Referent: Lars


Kampreferat RA J15: Seriekamp mot Rødenes, 05.09.15
 
Sted: Melløs KG
Kampstart: 15.00
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 6-1 (seier)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Spillere:
Keeper: Tonje (Evensen -02)
Bakfirer: Julie, Shirin, Johanne, Aurora
Defensiv midtbane: Jennifer
Midtbane: Anniken, Pernille, Thea M, Simone (Hedda Hansson - 02 innbytte)
Spiss: Tonje
 
Før kampen snakket vi om fokusområdene for dagen og hva hver lag del har som oppgave. Herunder corner og soneforsvar.
 
Jentene våre startet presset fra første sekund. Med store sjanser for Tonje. Vi telte ihvertfall 4 store Tonje-sjanser de første minuttene. Og en kombinasjon mellom Anniken, Pernille og Tonje skulle også endt i scoring. Vi presset og presset. Men fikk mange offside-avblåsninger mot oss. Noen var nok riktige, men mange var nok også helt feilaktige. Uten at vi på siden reagerte mot dommeren av den grunn.
 
Etter 30 minutter skjøt Jennifer rett over. Og rett etter skjøt Thea M - det ble redning og corner. På slutten kom Rødenes til sjanser mot vårt mål, noe vi med litt hell også ryddet opp i. Alt i alt var 1. omgang preget av RA-dominans, høyt press, mange sjanser men ingen uttelling! Slik sett kunne det - med litt uflaks - stått 0-1 til Rødenes.
 
I 2. omgang kom Pernille til en flott sjanse etter 1 minutt. Men det ble corner fra Jennifer. Pernille fikk ballen rett foran kassa - vi så den i mål alle mann - men istedet borti Rødenes-spiller og ny corner. Jennifer og godfoten rett inn foran kassa. Der står Tonje og 1-0 til RA. Scoring: Tonje. Assist: Jennifer.
 
Etter 3 minutt kom både Pernille og Anniken til store sjanser. Etter 7 minutt kom Tonje til nok en megasjanse - men skuddet til side for mål. Etter ca 10 minutt rakk Tonje en ball nede ved dødlinja. Hun slo et høyt og langt innlegg foran mål. Der stod Anniken og bredsidet den i mål. 2-0.  Scoring: Anniken. Assist: Tonje.
 
Etter dette oppstod det en merkelig situasjon. Rødenes kom opp langs vår høyre side og vår keeper fikk kontroll på ballen med begge hender. Men Rødenes sparket denne ut av hendene på Tonje og scoret. I bataljen ble også Tonje skadet - hun fikk et solid spark i det ene kneet. Og måtte ut av banen. Stilling 2-1. Og vi måtte korrigere lagoppstillingen. Jennifer gikk i mål Og Hedda (Hansson) inn på sentral midtbane. Thea M ned på Jennifers defensive midtbaneposisjon.
 
Etter denne hendelsen var det som et spark en viss plass. RA våknet og innsatsen ble mangedoblet. Etter 22 minutt scoret Tonje nok en gang. Da jeg skulle notere dette i en klissvåt notatblokk, hadde visst dommeren funnet det for godt å annulere for offside! Javel! Men RA-jentene var i siget. Etter 25 minutter spilte Pernille og Tonje vegg. Tonje satte den inn bak keeper. 3-1 til RA. Scoring: Tonje. Assist: Pernille. Og etter 27 minutt fikk vi en repetisjon av ovenstående. 4-1 til RA. Scoring: Tonje. Assist: Pernille. Etter 30 minutt kom Pernille ned mot Rødenes mål. Helt nede ved dødlinja på venstre side. Hun la inn og der stod Simone som knallet i stanga. Og via stanga endte den hos Tonje som sikkert plasserte den i mål. 5-1 til RA. Scoring: Tonje. Assist: Simone. Og etter 38 minutt fikk vi punktum. Hedda (Hansson) passet til Tonje som sikkert plasserte bak keeper. 6-1 til RA. Scoring: Tonje. Assist: Hedda Hansson.
 
Sluttresultat 6-1 og seier. 19 poeng på 8 kamper og 21-10 i målforskjell.
 
En kamp hvor vi i store deler av kampen presset Rødenes på deres banehalvdel, hvor vi spilte god fotball men kunne hatt større uttelling.  Flott innsats av de glade jentene.
 
Forøvrig 5 mål av Tonje. Og 1 assist. Svært god prestasjon - selv om vi gjerne skulle sett enda flere goaler denne regnfylte og småkalde ettermiddagen på Melløs. Det hadde varmet ekstra!
 
Vi takker Tonje Evensen og Hedda Hansson for at de var med oss denne ettermiddagen - godt spilt og flott innsats av begge.
 
RAs beste takling i denne kampen: Shirin
 
RAs beste spillere i denne kampen: Mange spillere utmerket seg med godt spill, men skal vi plukke ut noen blir det:
Jennifer og Pernille
 
Referent: Lars

Kampreferat RA J15: Seriekamp mot Trosvik, 02.09.15
 
Sted: Melløs KG
Kampstart: 19.15
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 3-1 (seier)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Spillere: Hedda T, Shirin, Johanne, Maja, Simone, Thea M, Thea HR, Tonje, Anniken, Aurora, Helena, Julie,  Jennifer, Kaia
 
Før kampen snakket vi om fokusområdene for dagen og hva hver lag del har som oppgave. Herunder corner og soneforsvar.
 
Jentene våre startet presset fra første sekund. Men i denne gode perioden mistet vi mye ball og vi var svake rent tekniske. Kanskje var ballen for våt og spenningen for stor. Men allerede etter 2 minutter passet Thea M til Jennifer som skjøt hardt fra 18 m. 1-0 til RA. Scoring: Jennifer. Assist: Thea M.
Like etter kom Anniken til skudd, men redning. Slik presset vi i første halvdel av omgangen. Bak fungerte forsvaret svært godt og vi fikk flere eksempler på godt samspill mellom Shirin, Johanne og Hedda Teien i mål. På backplass gjorde Julie og Kaia jobben ! Midt i omgangen kom Trosvik mer inn i kampen, og de kom sågar på skudd mot Hedda T, men god redning av henne i mål.
 
Etter 22 min kom Maja til skudd og rett etter Thea M på skudd. Vi presset mer mot Trosviks mål. Men er for tafatte og snille når det gjelder foran kassa. I det 35 min kom Simone til en flott sjanse foran mål, men dessverre klarering av Trosvik. I det 40 min kom Trosvik på sitt andre skudd på mål, men igjen redning av Hedda T. Ved omgangens slutt stod det fortsatt 1-0 til våre jenter.
 
I pausen byttet vi plass på Aurora og Jennifer. Aurora kom på sentral midtbane og Jennifer i sin vante defensive rolle. I starten av 2. omgang startet vi der vi slapp. Godt press på Trosvik, men dessverre for laaaaange og harde pasninger forover. Godt tenkt, men svikt i utførelsen. Men etter 5 minutter sendte Aurora i vei en flat bakromspasning til Tonje, som gikk forbi keeper og satte den i mål. 2-0 til RA. Scoring: Tonje. Assist: Aurora. Rett etter kom Thea HR på et godt kantløp, Thea M passer ut og Thea HR til dødlinja med innlegg. Dessverre resultatløst, men godt spilt! Nå var det mere trøkk i kampen og Aurora og Thea M dominerte midten.
 
Etter 10 minutt reduserte Trosvik til 2-1. Vi glemte det raskt og satte fokus på eget spill. I denne perioden kom vi til flere flotte innlegg og skudd, hvor både Maja, Aurora, Thea M, Helena, Jennifer og Tonje noterte seg på lista over skuddvillige RA-jenter. I det 32. minutt fikk Thea M ballen på Trosviks banehalvdel. Hun passet bakover til Jennifer som på 25 m hold lot høyrefoten gjøre jobben. Pang i mål. 3-1 til RA. Flott mål. Scoring: Jennifer. Assist: Thea M. I sluttminuttene viste Helena hva hun står for og hennes skudd fra spiss vinkel ved dødlinja gikk rett over mål.
 
Sluttresultat 3-1 og seier. 16 poeng på 7 kamper og 15-9 i målforskjell.
 
En kamp hvor vi i store deler av kampen presset Trosvik på deres banehalvdel og hvor vi tidvis spilte god fotball.  Flott innsats av de glade jentene.
 
RAs beste takling i denne kampen: Kaia
 
RAs beste spillere i denne kampen: Mange spillere utmerket seg med godt spill, men skal vi plukke ut noen blir det:
Jennifer og Aurora
 
Referent: LarsKampreferat RA J15: Seriekamp mot Tistedal, 24.08.15
 
Sted: Tistedalen KG
Kampstart: 19.30
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel, Ole
Resultat: 0-1 (seier)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1 (4-4-2 i 2. omg)
 
Spillere: Hedda T, Shirin, Johanne, Maja, Hedda V, Thea M, Tonje, Anniken, Aurora, Helena, Julie,  Gabrielle, Jennifer, Kaia
 
Før kampen snakket vi om fokusområdene for dagen og hva hver lag del har som oppgave. Herunder corner og soneforsvar.
 
Jentene våre startet presset fra første sekund. Allerede etter 1 minutt kom Tonje frem til en god sjanse etter fremspill fra Anniken og skudd mot keeper. Tistedalen slet med å komme ut av egen banehalvdel.Etter 5 minutter kom Tonje alene med midtstopper men fikk ikke mål. Etter 8 minutter skjøt Tonje igjen. Og minuttet etter var det Helenas tur med skudd og redning. Etter 11 minutter fikk vi corner. I kaoset så vi fra linjen "ballen i mål", men vi klarte heller ikke nå å score. Etter 13 minutter fikk vi igjen en nesten mulighet via innlegg fra Anniken til Maja. Men det ville seg ikke. Og rett etter kom Tonje til skudd, men keeper var nede og reddet. Presset holdt seg hele omgangen. Vi regnet ikke med noen uttelling på mange muligheter, men forsøkte å bøte på dette med 2 spisser (Anniken og Jennifer) i en 4-4-2. Etter 36 minutter skjer det vi har lengtet etter. Shirin gikk til aksjon, fører ballen alene fra stopperplass til midtbanen, spiller Anniken frem i bakrom, hun løper og setter ballen til venstre side for keeper. Vakkert! 0-1 til Rapid Athene. Scoring: Anniken. Assist: Shirin.
 
I 2. omgang satte vi opp en ren 4-4-2 formasjon med Jennifer og Tonje på topp. Omgangen startet hvor 1. omgang sluttet - med press mot Tistedalens mål. Etter 6 min kom vi til en kjempemulighet. Anniken passet til Jennifer - og i taklingen som oppstod skjøt en av Tistedølene mot eget mål, like til side for stanga. For å øke presset og mulighet for uttelling gikk Jennifer til sentral midtbane og Anniken og Tonje var spisser.  Etter 15 minutter skjøt Anniken i tverrliggeren, og minuttet etter - Jennifer med skudd til side for mål. 20 minutter ut i 2. omgang begynte det å lyne og troperegnet kom etter hvert sigende. Referatet er noe tynt i en periode hvor materiell måtte berges til bilen! Men i denne perioden presset Tistedalen noe mer på og det kom til muligheter foran RAs mål. Årsaken kan nok både være regnet og motvinden jentene spilte i - men også en samtidig svekkelse av sentral midtbane -  for å gi mest mulig spilletid til alle. For noen på uvant plass. I de 10 siste minuttene ble dette kompensert ved bytter. Og vi snudde kampen og presset igjen Tistedal mot deres eget mål. Jennifer hadde en flott mulighet rett før slutt, hvor hun fikk vist frem den gode skuddfoten - i et piskende regnvær. RA var nok nærmere 0-2 enn Tistedal 1-1.
 
Sluttresultat 0-1 og seier. 13 poeng på 6 kamper og 12-8 i målforskjell. Flott innsats av de glade jentene.
 
Takk til Gabrielle som stilte opp fra 02-laget.
 
RAs beste takling i denne kampen: Jennifer
 
RAs beste spillere i denne kampen: Jennifer og Anniken
 
Referent: LarsKampreferat RA J15: Seriekamp mot Trosvik, 19.08.15
 
Sted: Merkur KG 2
Kampstart: 19.30
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 0-3 (seier)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-4-2 uten sikring (4-5-1 etter 25 min)
 
Spillere: Hedda T, Shirin, Johanne, Maja, Hedda V, Thea M, Tonje, Anniken, Aurora, Helena, Julie,  Thea HR, Sara, Simone
 
Før kampen snakket vi om fokusområdene for dagen og hva hver lag del har som oppgave.
 
Denne kvelden var det svært varmt i Fredrikstad og når kampen startet hadde vi sola i trynet!
 
Fra start av presset våre jenter. Etter 4 minutter kom vi til en sjanse etter innlegg fra Aurora og opp til Tonje. Men det bølget noe og etter 9 minutter fikk Trosvik frispark, men sikker redning av Hedda Teien. Dog så vi ikke det samme spillet som før ferien og både formasjon og pasninger val langt under pari. Det så også ut til at vi tapte kampen på midtbanen og trosvik kom flere ganger gjennom vår sentral midt. Etter 25 minutter fikk vi frispark. Aurora knallet til mot mål, men dessverre utenfor. Rett etter ble det vannpause. I vannpausen gikk vi over til 4-5-1 med Hedda V i sentral defensiv midtbaneposisjon. Anniken gikk ned til venstre kantspiller.
 
Etter formasjonsendring begynte noe å skje på banen. Shirin passet til Thea M som gikk helt til dørlinja og la inn, dessverre uten resultat. Tonje presset godt mot keeper og kom 2 ganger til nesten-muligheter foran mål. Etter 38 minutter fikk Anniken ballen på venstre kant. Hun fikk den med seg og passet flott til Tonje i bakrom. Tonje løftet mesterlig over keeper og 0-1 til RA.
Scoring: Tonje. Assist: Anniken.
 
Anniken fikk flere muligheter rett etterpå, men skuddene gikk uheldigvis til side for mål.
 
I pausen gjorde vi ingen endringer. Kun skryt for at vi var på riktig vei.
 
2. omgang startet der vi slapp før pause. Godt press på ballfører og mer direkte spill i lengderetning. Etter 2 og et halvt minutt fikk vi vår første corner. Aurora la inn en Hooley, men klabb og babb og ny corner. Den andre corneren gikk dessverre bak. Men noe var i gjære.
 
Etter 9 minutter i 2. omgang så vi et flott samspill mellom Thea M og Tonje. Sjelden har vi sett slik en ro i angrepsspill i presset situasjon. Thea M klinte til fra 16 m og rett under tverrligger. 0-2 til RA. Scoring: Thea M. Assist: Tonje.
 
Etter 15 minutter kom Shirin (midtstopper !) helt til dørlinja og la inn rett foran første stolpe hvor Tonje la press på keeper. Etter dette gikk det bare RAs vei. Etter 20 minutter fikk vi frispark. Aurora skjøt rett utenfor. Etter 21 minutter skudd i stolpen av Anniken. Etter 22 minutter skudd fra Helena. Og etter 24 minutter skudd fra Aurora rett utenfor. Vi telte vel èn trosvik mulighet i 2. omgang. Dette var ènveis-kjør på trosviks mål. Etter 27 minutter passet Thea M på skrå bakover fra midten ut til Julie på venstre backplass. Helt etter boka passet Julie opp til Anniken som fosset frem til kant 16 m og klinte til. I bakre stanga! 2 cornere i det 28. minutt var dessverre resultatløse. Og skuddet fra Hedda V minuttet etter gikk dessverre rett over tverrliggeren. Men i det 32. minutt fikk vi corner. En Hooley-corner fra Aurora treffer kaoset inne i 5 m - ballen ender hos Thea HR som passer til Tonje og det står 0-3 på Merkur. Scoring: Tonje. Assist: Thea HR.
 
Etter dette tror jeg jentene tenkte at nok var nok i sommervarmen - og herfra og inn ga man fra seg initiativet og trygget inn en 3-målsseier og 3 nye viktige poeng. En fin 3. plass på tabellen etter denne seieren.

 
RAs beste takling i denne kampen: Aurora
 
RAs beste spillere i denne kampen: Shirin, Johanne og Thea M
 
VI GLEDER OSS TIL MANDAGENS KAMP MOT TISTEDAL
 
Referent: Lars
Kampreferat RA J15: Seriekamp mot Rygge (7-er), 16.06.15
 
Sted: Melløs A-felt
Kampstart: 19.15
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 3-2 (seier)
 
RA gikk ut i formasjon: 2-3-1
 
Spillere: Hedda T, Shirin, Kaia, Julie, Jennifer, Thea M, Thea HR, Helena, Maja, Sara, Tonje, Simone
 
Før kampen snakket vi om fokusområdene for dagen:
 • Presse ballfører.
 • Innsats
 • Nervøsitet foran kamp
 
Kampen startet elendig. Vi på linja lurte på hva som hadde skjedd ? Var det undervurdering av motstander eller andre ting ? Ballen fikk vi knapt tak i. Spillerne stod og så på når Rygge fikk ball. Vi ble løpende etter. Noen ganger møtte to RA-spillere samtidig mot èn Rygge-spiller. Osv. Osv. Forklaringen var nok annerledes enn den vi først trodde:
- Overgang 11-er til 7-er
- Dårlig gressmatte
- Svak innsats
 
Men det kom seg noe utover omgangen. Etter 12 minutter fikk Simone en sjanse etter en corner og skjøt rett utenfor. Etter 13 minutter får Simone ballen, fører opp på sentral midt, passer glimrende til en velplassert Tonje som setter ballen med innsiden til side for keeper. 1-0 til RA. Scoring: Tonje. Assist: Simone.
 
Men rett etter var vi litt uheldig på et utspill fra keeper hvor keeper også er langt ute, glimrende lobb fra Rygge og i tomt mål. Utligning 1-1. Ny spenning i kampen på Melløs A denne litt kalde "sommerkvelden".
 
Etter 18 minuttfikk Tonje ballen foran kassa. Nydelig skudd. 2-1 til RA. Scoring: Tonje. Og i det 22. minutt fyrer Jennifer av en serie på 3 skudd mot Rygges mål. Og noen minutter etter er det Tonjes tur. Vi hadde mange sjanser i perioden før pause, men gikk til vannflaskene med ledelse 2-1.
 
Etter pause gikk vi ut i formasjon 2-2-2 som vi ante kunne være enklere å håndtere for jentene på dette underlaget og med overgangsproblematikk fra 11-er. Vi så raskt at dette fungerte bedre. Og etter 12 minutter legger Maja ballen pent inn til Simone foran mål, som ikke lar seg be to ganger. Flott skudd og 3-1. Scoring: Simone. Assist: Maja.
 
Rett etter ble det ny spenning da keeper er noe uheldig med utspill (bedre å skyte over midtlinja og få frispark imot), Amalie plukker, nydelig skudd og redusering til 3-2. Keeper er mer heldig rett etter, da Hedda redder mesterlig når Rygge er på visitt foran RAs mål.
 
På slutten styrte RA kampen og kom til mange sjanser og skudd fra både Tonje og Simone.
 
Sluttresultat 3-2 til Rapid Athene.
 
Sluttord:
Vi spiller en elendig første omgang mye grunnet overgang fra 11-er og humpete gress. Men tar oss stort inn i 2. omgang, styrer kampen vår vei. Alt i alt ok gjennomført av våre spillere.
 
Flott at Julie er tilbake. Solid innsats i bakforsvaret.
 
RAs beste takling i denne kampen: Shirin
 
RAs beste spiller i denne kampen: Tonje
 
 
Referent: Lars

Kampreferat RA J15: Seriekamp mot HSV 2, 09.06.15
 
Sted: Soon Arena
Kampstart: 20.00
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 2-0 (tap)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-4-2 med sikring 5 m (Shirin)
 
Spillere: Jennifer (keeper i Heddas fravær), Shirin, Hedda V, Johanne, Anniken, Aurora, Thea HR, Maja, Sara, Thea M, Helena, Tonje
Altså kun 12!
 
Før kampen snakket vi om fokusområdene for dagen:
 • Presse ballfører.
 • Vinne dueller. Tøffhet
 • Komme oss bak ballen i forsvar
 • Hvordan ballen går i laget
 • Spill langs bakken, roe ned, vri
 • Tempo i overgang, ut på kant eller i bakrom
 
Kampen startet jevnt mellom de to lag. Etter 2 minutter skjøt Tonje rett utenfor. Kampen bølget litt frem og tilbake. Etter 8 min kom HSV lett til foran vårt mål og et skudd endte i 1-0 til HSV.
 
Etter 10 min gikk Johanne ut med lårstrekk. Da var vår innbytter ute av spill. Thea M gikk inn i backrekka. Etter 13 min kom Thea HR til skudd. Skuddet gikk i stanga og ut. Synd. Dette burde vært utlikning. Etter 14 min spiller Thea M tilbake til Shirin. Ballen kom litt for langt foran og keeper Jennifer går riktig ut. Hun slenger seg fremover og griper ballen. Da ble hun sparket i hodet av en HSV-spiller. Det ble 3-4 minutter skadepause med en del blodsøl på linja! Godt vi hadde lege med oss!
 
I perioden som fulgte var Thea HR særlig god på kant, jobbet hardt, gjorde seg spillbar og kom på løp. I det 25 min måtte Sara ut med skade. Smerter, hodepine og hjulpet inn i bil ! Herfra og ut spilte vi altså med 10 spillere. Relativt raskt innså trenerteamet at vi måtte over til 3 i bakforsvaret for å kunne fylle på midtbanen slik at formasjonen igjen ble 3-4-2. For på denne måten vinne midtbanen. Thea M ble flyttet til sentral midt sammen med Aurora. Vi så umiddelbart en bedring i balansen i  spillet og berget oss ut til pause også takket være midtforsvaret v/Shirin og Hedda V som var kontante og løpssterke bak.
 
2. omg. startet med en flott pasning fra Hedda V opp mot Tonje. Men etter 4 minutt måtte Jennifer ut i feberredning. Forøvrig hadde Jennifer mange gode avklaringer i felt og rene redninger mellom stengene. Fantastisk keeperprestasjon!
 
Men HSVs spillestil innebar nok følgende taktikk: - kline til ballen hver gang de er i nærheten av den. Dette merket vi tidlig og innebar mange farlige situasjoner hvor ballen er i nærheten av våre spillere -  etter at HSV har klint til den.
 
Etter 30 min spilte Aurora opp Tonje som kom til skudd. Dessverre utenfor takket være armbruk fra HSV.
 
Etter 32 minutt spilte HSV seg opp langs sin høyre side, hekter av Shirin og Hedda V og fikk lagt inn. Dette ble umiddelbart en målsjanse, hvor HSV blir hindret av nok en feberredning fra Jennifer, men som må gi retur. Retur i kassa og 2-0 til HSV. I det 35. minutt fikk vi frispark. Shirin la dette inn i 5 m på Hooley-vis og Aurora kom til en sjanse, men skuddet like over. I det 38. minutt ble en HSV spiller utvist for kjeftbruk (!!!) og vi ble nå 10 mot 10.
 
Det kan nevnes at et HSV angrep på venstre side ble solid demmet opp av Anniken. Men Anniken fikk en stiv arm i ryggen, ramler så lang hun er hvorpå HSV spilleren roper "Jævla kjerring!" tilbake. Ikke ofte vi opplever dette på norske fotballbaner. Heldigvis. Pælmingen fortsatte også. Aurora var uheldig èn gang, fikk den midt i nesa men viste at hun tålte en trøkk, rista smertene og hodepinen av seg og fortsatte. Men like etter fikk hun pælming nr 2 omtrent på samme sted og gikk ned for telling. Stygt spill dette! Men Aurora hadde vært ute en vinterdag før. Og når laget fikk corner i sluttminuttet satte Aurora selv en Hooley helt perfekt innenfor 5 m og en av våre skjøt like utenfor. Her kunne vi redusert. Godt gjort dette etter en slik episode. Aurora måtte forøvrig hjelpes av banen og inn i bil etter kampslutt.
 
Sluttresultat 2-0 til HSV.
 
Sluttord:
Vi spiller en middels første omgang og har store problemer med å opprettholde spillestil og formasjon takket være skader og kun 10 spillere. Men i 2. omgang viser vi styrke, samtlige spillerne hevet seg betraktelig og ga HSV motstand så det holdt. Selv om vi taper, gjennomfører vi med trøkk. Spesielt var det å se jentene gå av banen etter kampen, samle seg og gjennomføre heiaropet og påpeke behovet for positiv innstilling!! - tross motgangen ute på banen. Da er det morro å være Lars, Kjell-Axel og Ole, når vi kan oppleve slikt. Bilde av dette vedlagt.
 
 
 
Særlig takk til Sara, Johanne, Aurora og Jennifer som ofret det meste i denne kampen og måtte ut med skade.
 
RAs beste takling i denne kampen: Jennifer (keeper)
 
RAs beste spillere i denne kampen: Shirin OG Hedda Victoria
 
 
Referent: Lars


Kampreferat RA J15: Seriekamp mot Trøgstad/Båstad 03.06.15
 
Sted: Melløs KG
Kampstart: 19.15
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel, Ole
Resultat: 2-2
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Spillere: Hedda T, Shirin, Johanne, Kaia, Aurora, Thea HR, Maja, Sara, Gabrielle, Hedda V, Thea M, Helena, Anniken, Tonje, Jennifer, Simone
 
Før kampen snakket vi om hva som skjedde på Ørje mot Rødenes. Og vi diskuterte søvn, matvaner og det å bli med på måk og mæl.
Og om de 3 fokusområdene for dagen:
 • Presse ballfører.
 • Vinne dueller.
 • Komme oss bak ballen i forsvar.
 
Kampen startet jevnt mellom de to lag, hvorav T/B serieleder i B-sluttspillet. Den bølget frem og tilbake men vi kunne ane et visst RA-overtak uten at det materialiserte seg. Etter 8 minutter fikk vi corner. Jennifer tok denne. Den havnet i stolpen og ut, noe kaos foran kassa men lander til slutt foran bena på Tonje. Som ikke lot seg be to ganger. 1-0. Assist setter vi til: Jennifer. Kampen fortsatte med et visst RA-overtak, men i det 16 minutt spilte T/B seg gjennom på sin venstre side og kom til skudd. 1-1. I denne perioden ryddet Shirin og Johanne godt opp i midtforsvaret. Men i det 30. minutt spiller T/B seg gjennom vår midt og setter et skudd helt ute ved stolpen. 1-2 og T/B i ledelse. Slik holdt stillingen seg til pause.
 
I pausen snakket vi om at det nå var om å gjøre å vinne 2.omg. Omgangen startet bra men igjen måtte Shirin ut i firsprang for å berge foran vårt mål. Etter 8 minutt kom Jennifer til et flott skudd. I denne perioden utmerket Kaia seg i kamp med tøffe T/B-spillere. Hun brukte forøvrig skuldra, men T/B nok var mere på dytt og arm/skulder i vår rygg. Noe Thea Malin fikk merke når hun gikk ned for telling litt senere i omgangen. Men vi fikk vist at vi hadde guts og kjempet godt i denne omgangen.
 
I det 12. minutt fikk Tonje ballen på 16-18 meter foran T/Bs mål. Hun lobbet ballen høyt over keeper og satte inn utligningen til 2-2. Assist: Jennifer. I det 22. minutt kom Tonje til nok en sjanse, med pasning fra Kaia. Det var bare centimeter om å gjøre før Tonje fikk sitt tredje mål for dagen. I dag var Tonje i slaget! Sara utmerket seg i 2. omgang med å gå tett opp i duell, vinne ball og slå gode pasninger. Det må også nevnes at Simone spilte deler av 2. omgang og fikk vist både tøffhet og pasningskvalitet. Flott utvikling!
 
I 2. omg. fikk vi 2 cornere, men disse ble ikke utnyttet på den måten vi gjerne skulle sett. Spillerne våre stilte seg opp riktig, timingen var riktig men corneren ble dessverre satt feil. Dette må vi trene mer på.
 
I det 37. minutt ga Simone en god pasning til Helena som dro seg ned mot T/Bs mål og kom til skudd. Godt spill av jentene i denne perioden. Og rett etter kom Jennifer til et langt skudd som kunne gått inn. Men vi klarte ikke å sette inn det avgjørende målet og sluttresultatet ble rettferdig nok 2-2.
 
Sluttord:
Betydelig økning i innsats og spillkvalitet etter "Rødenes-tragedien". Selv om spillet i perioder ikke var helt optimalt, viste vi tidvis hva som bor i laget. Alle spillerne ble gitt spilletid, noen mer - andre mindre. 5 bytter på benk hvorav mange på samme plass er ikke drømmesituasjonen for en trener. Likevel mener vi at kvaliteten i laget er jevnere enn før og mange spillere som tidligere "kom innpå i sluttminuttene" forsvarer sin plass på banen. Dette er en styrke og gjør at vi kan matche tyngre motstand og at spillerne kan fremstå med økt selvtillit.
 
Takk til målscorer Tonje. 2 flotte mål. Og takk til Jennifer for 2 assist! Jennifer var sentral i 2. omg.
 
RAs beste takling i denne kampen: Kaia
 
RAs beste spiller i denne kampen: Shirin
 
Referent: Lars

Kampreferat RA J15: Seriekamp mot Rødenes 30.05.15
 
Sted: Marker KG
Kampstart: 14.00
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 2-3 (seier)
 
RA gikk ut i formasjon: 3-5-2 (4-4-2 siste 20 min)
 
Spillere: Hedda T, Shirin, Johanne, Kaia, Aurora, Thea HR, Maja, Thea M, Helena, Helle (02), Tonje, Jennifer, Simone
 
Før kampen snakket vi om ikke å undervurdere motstander. Og om de 3 fokusområdene for dagen:
 • Presse ballfører.
 • Vinne dueller.
 • Komme oss bak ballen i forsvar.
 
Kampen startet som en katastrofe. Ingenting fungerte. Spillerne våre var svært ukonsentrerte. Og de ble med på måk og mæl. Stressnivået var høyt. To-touch og demping, se opp før pasning, spille langs bakken - alle ferdigheter og spillforståelse var lagt bort til denne kampen! For å ta oppsummeringen i begynnelsen: Laget som sådan fungerte ikke i det hele tatt - og det i samfulle 80 minutter! Kjell-Axel og Lars manglet ord utover kampen for å beskrive hvordan vi (ikke) spilte ball mot Rødenes. Men nok om elendigheten. Lyspunkter fantes.
 
Etter 15 minutter fikk Tonje ballen på sin kantposisjon og kom til en stor sjanse. Vi fikk også endel cornere, men disse ble satt for sent slik at løpet inn var avsluttet når corner ble satt. Av den grunn manglet mottaker. Men i det 31 minutt slo Jennifer en corner som etter litt klabb og babb havnet hos Helle fra 02-laget. Helle lobbet ballen over keeper og ut mot bakre stolpe. Scoring. 0-1 til Rapid Athene. Assist: Jennifer. Og 2 minutter etterpå skjøt Johanne opp mot bakrom, Aurora fikk med seg ballen og skjøt forbi Rødenes keeper. 0-2 til Rapid Athene. Assist: Johanne. Men i det 35. minutt kom Rødenes til et innlegg foran vårt mål og Kaia var uheldig med et selvmål. Redusering til 1-2. Men i det 38 minutt slo Jennifer inn en Hooley corner. Der stod Johanne og dæljet til. Scoring! 1-3 til RA. Assist: Jennifer. I denne omgangen var det positivt å se at Hedda T behersket sweeper-rollen og ryddet godt foran vårt mål.
 
I 2. omgang utmerket Hedda T seg med en god redning etter å ha rygget for å få hjelp av forsvaret. Og minuttet etter kom Tonje til en flott scoring men ble avblåst for offside. I det 16. minutt kom Simone til et godt skudd, og det samme gjorde Thea M noen minutter etter. Men i det 22. minutt reduserte Rødenes til 2-3. Vi på linja lurte på om vi skulle få med poeng hjem fra denne arena i Marker. Vi satte Thea M inn som back i bakfirer. Selv om Rødenes presset stort i sluttminuttene endte kampen 2-3 og vi fikk en viktig seier på en svært dårlig dag for RA J15.
 
Sluttord:
Noen dager er visst verre enn andre dager. For jenter tror vi lørdager er en utfordring med tanke på søvn og kosthold. Det har vi opplevd tidligere. Før kampen opplevde vi både gjesp og ukonsentrasjon. Samtidig var nok noen av spillerne usikre med 3 bak (3-5-2) og savnet av vingbacker som holdt bredde og var sentrale i igangsetting av spill fremover var stort. Lars hadde trodd at 3-5-2 ville innebære offensiv satsing og overtall på midten, men det skapte nok større usikkerhet enn man hadde kunnet forestille seg. Dette er en lærdom for neste kamp onsdag, hvor vi igjen kjører 4-4-2 som "normalt". Vi kan bare tenke positivt og takke for at vi fikk med oss 3 poeng hjem denne gangen.
 
Takk til målscorerne Helle, Aurora og Johanne. Og takk til Jennifer for 2 assist, Johanne 1 assist.
 
RAs beste takling i denne kampen: Shirin
 
RAs beste spiller i denne kampen: Hedda Teien
 
Referent: LarsKampreferat RA J15: Seriekamp mot DFI 21.05.15
 
Sted: Melløs KG
Kampstart: 19.30
Lagledelse: Lars, Ole, Kjell-Axel
Resultat: 0-0
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Spillere: Hedda T, Anniken, Shirin, Johanne, Kaia, Aurora, Thea HR, Maja, Sara, Thea M, Hedda V, Helena, Tonje, Jennifer, Simone, Vendel
 
Før kampen snakket vi om ikke å undervurdere motstander. Og om de 3 fokusområdene for dagen:
 • Presse ballfører.
 • Vinne dueller.
 • Komme oss bak ballen i forsvar.
Vi snakket også om det vi er gode på. Og vi gikk også gjennom spillestilen og de valg vi allerede har foretatt før vi går på banen.
 
Kampen startet jevnt men med solid RA-innsats fra første stund. Innledningsvis kom vi ikke helt til de store mulighetene, men vi hadde spillet og gradvis ble DFI presset over på egen banehalvdel. Men i det 16. minutt våknet våre jenter. Shirin satte et frispark fra 25 m inn mot 5 m. Vi fikk en stor mulighet men uheldigvis fikk ikke noen av våre satt denne. Minuttet etter skyter Helena rett utenfor. Og i samme minutt kommer Hedda Victoria til skudd fra 20 m. Og i neste minutt er det Thea HR som er på raid og fyrte av mot mål. Dessverre utenfor. Midtbanen ved Thea M og Hedda V jobbet aggressivt. Kantspillerne Thea HR, Maja, Aurora, Sara dyktige og la ned stor innsats. Det virket som om jentene spilte med mer selvtillit enn tidligere. Dette medførte press mot DFI. Jeg vil anta at DFI ikke regnet med slikt press fra RA. I det 29. min fosset Vendel opp langs sin venstre side og skapte muligheter foran kassa. Og rett etter Thea M som kom til skudd foran mål. Dessverre 0-0 til pause. Spillemessig (possession) 60/40 i vår favør. Jentene fikk skryt i pausen!
 
2. omgang fortsatte der 1. omgang slapp. Etter 2 minutter fikk vi frispark som Shirin setter inn mot 5 m på Hooley-vis. Ballen føk mesterlig rett mot bakre stolpe. Dessverre ingen av våre - et hode eller annen kroppsdel hadde vært nok for å score! Dessverre keeperball. I forsvar avklarte vi godt og grundig. Særlig gode var midtstopperne Shirin og Johanne. Men også backene Kaia og Anniken ryddet godt opp. Faktisk så godt utført at vi i det 20. minutt gikk over til kun 3 bak. Jennifer og Tonje på topp. Simone som offensiv midtbane. Sistnevnte ser ikke ut til å ha gjort annet enn å ha spilt fotball og fikk utvidet spilletid i forhold til ansiennitet! I det 22 minutt avklarte Johanne så solid at vi på linja stod og skalv da ballen føk forbi oss. I sluttminuttene ble Tonje flott spilt gjennom men ballen dessverre på utsiden av mål.
 
Sluttord:
Solid laginnsats. Vi presset ballfører, vant duellene og jobbet hjemover. Knall innsats av samtlige. Vi spiller jevnt med DFI som kommer til A-sluttspill. Med litt hell hadde vi satt både 2 og 3 mål. DFI hadde få muligheter foran vårt forsvar og keeper. Vårt lag har hevet seg betraktelig og gjennomfører en kamp vi trenere anser som årsbeste. Betydelig mer selvtillit gjør at jentene prøver mer og lykkes mer!
 
RAs beste takling i denne kampen: Johanne
 
RAs beste spiller i denne kampen: Thea M
 
Referent: LarsKampreferat RA J15: Seriekamp mot Rygge 18.5.15
 
Sted: Rygge Idrettspark
Kampstart: 19.30
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 1-6 (seier)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Spillere: Hedda T, Anniken, Aurora, Thea M, Thea HR, Shirin, Johanne, Kaia, Maja, Sara, Helena, Tonje, Gabrielle, Mia, Simone
 
Før kampen snakket vi om ikke å undervurdere motstander. Og om de 2 fokusområdene: Presse ballfører. Vinne dueller. Vi snakket også om det vi er gode på. Vi gikk også gjennom spillestilen og de valg vi allerede har foretatt før vi går på banen.
 
Kampen startet jevnt men RA tok mer og mer over føringen. Vi spilte oss frem til sjanser foran mål, men setter ikke mellom stengene. Men etter 8 min fikk vi corner. Shirin legger inn på Hooley-corner, Aurora gikk på keeper og Anniken setter ballen mellom stengene. 1-0 til RA. Assist: Shirin. Etter 10 min fikk Tonje et langt oppspill og alene foran mål. Men skuddet kom for tidlig. Etter 20 min skyter Gabrielle hardt på mål, men keeper Silje i Rygges mål reddet. Og både i det 25., 28. og det 31. min kom Tonje fint gjennom uten at det ble mål. I denne perioden spilte vi oss til 8-10 sjanser uten at vi fikk uttelling. Vi førte likevel kampen. På midtbanen kjempet Gabrielle, Thea Malin og Mia og la ned særlig stor innsats. Mia jobbet sågar helt ned i forsvar og ryddet opp foran eget mål på den ene sjansen Rygge hadde i hele 1. omgang. Og vår bakfirer med Shirin, Johanne, Kaia og Anniken virket bunnsolid. Ved pause stod det 1-0 til RA. I trenerleiren var det en diskusjon om hvorvidt vi skulle gå offensivt til verks for å få hull på byllen, eller om vi skulle avvente da det var Rygge som lå under. Vi valgte å avvente.
 
2. omgang fortsatte der den slapp. Etter 1 minutt kom Tonje igjennom men skyter utenfor. Etter 10 minutter kom Gabrielle til skudd. Hun skjøt hardt og kontant og rett i nota. 2-0 til RA-jentene. Og på 12 minutt fikk vi straffe. Tonje satte denne. 3-0. Derfra og ut var kampen RAs lekegrind. Etter 17 min fikk vi corner. Shirin la flott inn i 5 m på Hooley-corner og der banket Johanne denne i goalen. 4-0. Assist: Shirin. I denne perioden merket vi hvilket arbeid som ble nedlagt på sentral midtbane, hvor både Thea M og Gabrielle var sentrale. Etter 17 min fikk vi ny straffe. Shirin ga oss 5-0. En dårlig klarering foran egen målgård ga 5-1, men shit happens. I det 27. min kom Simone, som forøvrig hadde sin RA-debut denne vår-kvelden i Rygge, til skudd og like utenfor Rygges mål. Et nytt skudd kom minuttet etter av Gabrielle. Vi fortsatte å presse Rygge selv om vi ledet komfortabelt. Og Simone utmerket seg med tøffhet i duell og evne til å følge oppspill. I det 33. min fosset Thea HR opp langs høyre kant, fikk mesterlig og energisk med seg ballen mot dødlinja og la inn foran mål. Helena Trobe og dunk i nota! 6-1 til RA. Assist: Thea HR. Og vi holdt trøkket helt til slutt. I det 40. og siste minutt fikk Aurora ballen alene 7-8 meter foran goalen men skjøt dessverre like over mål. Sluttresultat 1-6 og seier til våre jenter.
 
Sluttord:
Viktig nullstilling og fokus før kamp ga maksimal innsats fra første spark på ballen. Jentene førte kampen og kunne scoret 4-5 mål til om de hadde vært noe mer bestemt foran mål. Men det kommer. Alt i alt god innsats fra alle jentene. Og belønningen ble stor seier og nabo Rygge. Forøvrig: Vi hadde vel 4-5 cornere. Alle med Hooley-vri. Hvorav 2 mål. Joe Hooley funker selv 41 år etter introduksjonen i norsk fotball! Vi gleder oss til kamp torsdag. HÅPER ALLE FORELDRE KOMMER OG HEIER!!
 
 
RAs beste takling i denne kampen: Thea M
 
RAs beste spiller i denne kampen: Gabrielle
 
Referent: Lars
Kampledelse: Kjell-Axel
 
Spillere: Hedda T, Anniken, Aurora, Thea M, Thea HR, Shirin, Johanne, Kaia, Maja, Sara, Helena, Jennifer, Tonje
 
Spill i 4-1-3-2
 
Før kampen opplevde jeg  en viss grad av undervurdering av Trosvik. Jeg forsøkte å forklare at dette er et annet lag enn vi kjørte over i fjor, men det så likevel ikke ut til å gå inn. Første 20 minutter bar preg av RA jenter som så på hverandre, var puslete i taklinger og be kjempet ut av stilen av et energisk Trosvik. Enkelte halvsjanser til begge lag, men faktisk hovedvekten til Trosvik. Rent spillemessig gjorde de det enkelt og klinte til i passninger og spilte i bakrom med stor fart. (Sagt på en mindre diplomatisk måte :Måk og mæl!) Det fungerte likevel fordi vi slapp oss ned, og muligens tenkte at vi var verdensmestere. Nå er det bra med selvtillit, men en viss bakkekontakt bør vi nok ha. Utover omgangen stod imidlertid Jennifer fram, og gikk foran med et eksempel. Resten av omgangen ble det kjempet mer, og langsom fikk vi et visst grep om kampen, uten at det gav uttelling. Det nærmeste vi kom var et friskspark fra over 30m som Jennifer smelte i vei, og hadde fin bue mot nettmaskene, men mistet farten få meter fra linjen og keeperen fikk reddet.
Mao 0-0 til pause 
 
Hverken jente eller jeg var spesielt fornøyd med 1.omgang. I pausen snakket vi om å vinne dueller, spille ballen til hverandre. Det regnet jevnt og trutt og banen var glatt og våt. Det satt krav til pasningspresisjon, men gav også mulighet for større fart i skuddene.
Første 5 minutter så det ikke ut som jentene hadde skiftet modus, men gradvis begynte passningene å sitte. Det kom raid  langs sidene med Anniken på venstre side og Thea HR og Aurora på høyre side. Innleggene kom dessverre litt langt inn mot keeper (Aurora hadde et innlegg/skudd i stangen som like godt kunne gått i mål) Midtbanen begynet gradvis å få overtaket og Jennifer/Thea Malin kom med sugende løp bakfra. Trosvik kjempet som løver for å holde uavgjort, og hadde som en av sine få muligheter i 2 omgang et frispark like utenfor 16meteren (etter at Hedda T var litt ivrig og handset utenfor 16 meteren). Skuddet var godt plassert høyt i mål, men Hedda T reddet mesterlig. Akkurat der og da tenkte jeg 0-1 og at Trosvik skulle gjennomføre det største ranet siden "the great Trainrobbery"
 
Man når det nærmet seg 15 minutter igjen fikk endelig Tonje et gjennomspill der hun fikk banket ballen forbi keeper. Like etter driblet Jennifer 3-4 Trosvikspillere og sentret  flott til Tonje som fra skrå vinkel var både heldig og god og fikk ballen mellom beina på keeper.  Luften gikk ut av Trosvik, og de falt litt fra hverandre. Det ble bedre plass og de klarte ikke så godt å komme opp i vår midtbane og forstyrre. Det utnyttet Jennifer med å passere gjennom midtbanen å banke i vei et skudd fra ca 25 meter som fortsatte å stige helt til det gikk imål. Heldigvis traff det ikke keeper for da måtte nok medisinsk personell på banen (og jeg var litt opptatt allerede), og verneombud hadde avblåst kampen pga risiko for hodeskade. I kampens siste minutt la Jennifer en corner akkurat i det farlige området vi ønsker  og Thea Malin fikk mulighet til å banke ballen imål (slik hun hadde lovet sin fetter)
 
Alt i alt en kamp UNDER pari, med et flatterende resultat som kanskje skuler litt at vi periodevis spilte dårlig. Likevel skal jentene ha ros for at de etter hvert tok tak i kampen, og fullførte kampen på en fremragende måte!
 
Beste RA spiller : Jennifer
Beste RA takling: Anniken
 
Mvh
 
Kjell-AxelKampreferat RA J15: Seriekamp mot Begby 4.5.15
 
Sted: Begby KG
Kampstart: 19.30
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel, Ole
Resultat: 2-0 (tap)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Lagoppstilling inkludert bytter:
Mål: Hedda Teien
Midtstoppere: Johanne og Shirin
Backer: Kaia, Anniken
Sentral midtb: Hedda V, Thea M, Gabrielle
Def. midtbane: Jennifer
Kantspillere midtbane: Maja, Sara, Thea HR, Helena
Spisser: Tonje
 
I spillermøtet før kampen gikk vi gjennom posisjoner og oppgaver på banen.
Vi snakket også om hvordan vi skulle fremstå som lag når vi kom på banen.
Og at vilje og tæl er alt.
Fokusområder før kampen: Tøff i dueller. Vinne ball. Presse ballfører.
 
Kampen ble ført med flat bakfirer.
 
Kampen startet med RA-press mot Begbys bakfirer. Midtbanen var hele tiden på riktig side av ball defensivt. Og bakfireren gjorde jobben og stod linja. Begby gikk gang på gang i offside. Etter 4 minutter fyrer Jennifer fra 35 m. Etter 8 minutter har Tonje en sjanse. Og etter 9 minutter tar vi vår første "Joe Hooley-corner". Hvilken start. Vi er med. Muligens kunne spillet vært bedre men innsatsen var på topp!
 
Etter 13 minutter skyter igjen Jennifer. Etter 15 minutter får Begby sin første sjanse i kampen ! Dette er en corner som slås hardt inn på første. Spiss kommer løpende foran våre forsvarere, tar den på hodet og 1-0 til Begby. Flott mål av vår motstander.
 
Men til forskjell fra andre kamper henger vi ikke med huet etter et slik kalddusj. Vi spiller fotball. Etter 17 minutter slår Tonje flott igjen opp mot Tonje i bakrom. Og Jennifer takler så det høres over hele Nedre Glomma-vassdraget. Herlig jenter. Bakfirer jobber knallhardt og Begby - som nok forventet en lett match - sliter med å komme igjen vårt forsvar. Dommeren blåser også for offside - noe vi ikke er vant med fra kamper tidligere. Bra dommer !
 
Til pause stod det 1-0. Jentene fikk ros for innsatsen og vilje til å presse ballfører, aldri la de får ro til å gå med ball og tøffhet i dueller.
 
I 2. omgang så vi en jevnere match hvor både Begby og RA veksler på å ta føringen. Begby kom til flere sjanser. Men det gjorde også vi. Den største muligheten vår kom ved Helena midt i 2. omgang. I kamp med en Begby forsvarer kom hun til skudd mot utrusende keeper. Hadde treffet vært litt bedre hadde kampbildet snudd. det må nevnes at Hedda Teien hadde mange flotte redninger. Og det kan også nevnes at Kaia reddet skudd på målstreken. I sluttminuttene fosset Begby langs høyre kant, la inn hardt foran mål og skudd på direkten. 2-0. Rett etter redder Hedda Teien et Begby-skudd med en herlig feberredning.
 
Sluttord:
Vi tapte denne avgjørende kamp mot Begby. Men vi tapte med æren i behold. Fantastisk innsats og tæl av alle jentene. Vi var først og fremst et kjempende lag, men i 2. omgang også spillende. Jentene gjorde en svært god match - tross tapet. Trenerne var etter kampen stolte av samtlige spillere! Som Begbys trener sa etter kampen: "-Vi regnet nok med en lettere match. Noe har skjedd med laget deres!"
 
Takk til Gabrielle fra 02-erne som var med denne kalde kvelden til Begby.
 
RAs beste takling i denne kampen: Jennifer
 
RAs beste spiller i denne kampen: Shirin
 
Referent: Lars


Kampreferat RA J15: Seriekamp mot Ekholt 27.04.15
 
Sted: Melløs KG
Kampstart: 19.30
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel, Ole
Resultat: 1-3 (tap)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Lagoppstilling inkludert bytter:
Mål: Hedda Teien
Midtstoppere: Johanne og Shirin
Backer: Kaia, Anniken, Pernille
Sentral midtb: Hedda V, Thea M, Thea HR
Kantspillere midtbane: Maja, Kristine, Sara
Off. midtbane: Helena, Jennifer
Spisser: Tonje
 
I spillermøtet før kampen gikk vi gjennom posisjoner og oppgaver på banen.
Vi snakket også om hvordan vi skulle fremstå som lag når vi kom på banen.
For om vi vinner er ofte et spørsmål om innstilling.
Spillerne sa selv: Gi alt. Vilje. Tro på at vi kan vinne.
Og det faktum at enkeltspillers innstilling, prestasjon og innsats avgjør kampen.
 
Kampen ble ført med flat bakfirer.
 
Kampen startet med RA-press mot Ekholts bakfirer. Etter 45 sek kom Maja til en flott sjanse etter oppspill fra Tonje. I perioden presser RA og Ekholt kommer knapt over egen banehalvdel. Etter 9 min fyker Ekholt ivei et langt oppspill, vår keeper riktig ut men uheldig og 0-1 til Ekholt. Minuttet etter utlikner Jennifer med et skudd fra 20 m rett i krysset. 1-1. Ekholt får like etter en stor sjanse men skuddet går i stanga. Hele omgangen under ett var Rapid Athenes. Vi hadde spillet, brukte kantene og kom flott igjennom. Men vi lyktes ikke helt foran mål. I 1.omg. utmerket Kristine (02) seg med glimrende kantspill hvor hun flere ganger holder linjen, får med seg ballen, går til dødlinja og legger 45. Prima kantspill.
 
Til pause stod det 1-1. Vi pratet i pausen om det flott spillet og vi måtte fortsette å trykke mot Ekholt. Imidlertid så vi at midtbanen må jobbe mer hjem og samtidig være med forover.
 
Etter 10 min i 2. omg. går Ekholt opp til 1-2 grunnet vår manglende avklaring innenfor egen 16 m. Etter 13 minutter går vi over til 3-5-2. Baktreer bestod da av Johanne, Shirin og Pernille. Imidlertid kom det et langt skudd tett oppunder tverrligger og Ekholt går opp til 1-3. Etter 20 min i 2. omg endrer vi til 3-4-3 i håp om offensiv uttelling. På venstre kant skaper Sara flere muligheter med gode mottak, spill og pasninger fremover. I det 37. min skyter Helena - et skudd som kunne like gjerne gått i mål.
 
Sluttord:
I denne kampen spilte vi ball slik vi har trent. Flott spill av jentene og solid innsats på banen. Lagdelene hang mere sammen enn i den forrige kampen. Og spillet fløt bedre, vi brukte støtte og ut i kamp eller opp i rom. Savnet muligens i større grad å vri spillet og midtbanens jobb hjemover kan bli bedre, tross Ekholts høye oppspill inn eller over i vårt forsvar. Men under ett var det vel som Kjell Axels sa det på linja: Vi spiller som Arsenal - flott spill men taper ! Vi må altså være mer bestemt foran motstanders mål. Ofte vinner det laget som scorer først. Det ble bevist i dag.
 
Takk til Kristine fra 02-erne som var med denne kalde kvelden på Melløs.
 
RAs beste takling i denne kampen: Thea M
 
RAs beste spiller i denne kampen: Johanne
 
Referent: Lars

Kampreferat RA J15: Seriekamp mot HSV 21.04.15
 
Sted: Vestby Arena
Kampstart: 19.30
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel
Resultat: 2-0 (til HSV)
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Lagoppstilling inkludert bytter:
Mål: Hedda Teien
Midtstoppere: Jennifer og Shirin
Backer: Kaia, Johanne, Anniken
Sentral midtb: Hedda V, Thea M, Sara
Kantspillere midtbane: Maja, Aurora, Helena
Off. midtbane: Mia, Thea HR
Spisser: Tonje
 
I spillermøtet før kampen gikk vi gjennom posisjoner og oppgaver på banen. Vi snakket også om innstilling og vilje til å vinne ball.
Og det faktum at enkeltspillers innstilling, prestasjon og innsats avgjør kampen.
 
Før kampen var det en diskusjon om flat bakfirer (B4) eller ei. Vi visste at vi skulle spille mot et lag med 2 raske spisser og måk opp fra solide midtstoppere. Vi valgte likevel å holde B4 flat med den forutsetning at vi holdt høyt press på ballførere. Og på den måten tok ut pasningsleggere i bakforsvaret. Thea M fikk en defensiv oppgave for å plukke i rom foran B4.
 
De første 2 minuttene så det ut til RA ville noe på banen. Spillet så ut til å ligne på fotball. Og Tonje kom til en fin sjanse etter få minutter. Men etter dette mister våre spillere grepet. RA er sist på ballen, feilpasninger og dårlig ballmottak florerer. HSV får stå alene og måke. Vi presser ikke ballfører med den intensitet vi tidligere har vist. Ville vi ikke vinne ? Eller trodde vi at dette ble lett match ? Og etter en manglende avklaring i forsvaret setter HSV inn 1-0. Da virket det som om det gikk fra vondt til verre. Vi er puslete i tacklinger, vi møter ikke, vår midtbane jobber ikke hjem, vi er med på måk og mæl og får dermed ikke spilt langs bakken. Får vi engang ballen i beina, beines den bort - og gjerne over linja. Formasjon og posisjon holdes ikke, og det ble som å se Coventry på Englandstur. Forferdelig. Og ikke nok med det. Midtbanen fikk en vanskelig oppgave når B4 ikke kommer etter. Når midtforsvaret vant ball, satte man ikke tempo i spillet og det for lang avstand mellom lagdelene. De offensive midtbanespillerne med Tonje i spiss fikk en umulig oppgave.
 
Forsvarsspillet var til tider passivt og gjorde også til at keeper måtte ut i feltet. En gjennomløpning fra HSV-kant går rett gjennom vår B4 og settes kontant bak Hedda Teien i mål. 2-0 til HSV. Fullt fortjent av hjemmelaget.
 
Etter dette tok vi ut sweeper med stor sikring. Da døde HSV-offensive spill hen og vi fikk med få unntak pusterom ut til pause.
 
Til pause stod det derfor fortsatt kun 2-0. Vi snakket om hvor puslete vi var, om det å være først på ball, vilje til å vinne og å spille vårt spill langs bakken.
 
I 2. omgang åpnet vi bra og spillerne virket mer tente enn i 1. omgang. Men HSV var fortsatt farlige foran mål. Særlig når vi glipper i formasjon bakover. her har vi en del å jobbe med jenter ! I denne perioden berget Kaia en HSV scoring på målstreken. Likevel nøytraliserer vi HSV i 2. omgang, særlig grunnet sweeper-rollen (Shirin) som effektivt demmer op for HSV. At HSV ikke satte en spiss på henne var for oss på siden uforståelig. Helena, Thea M og Tonje var de i 2. omgang som var nærmest scoring. Vi kom vel til 4-5 sjanser gjennom hele kampen, herav 3 store. Men når mottak, pasningskvalitet og ro i spillet mangler fra vår side, vinner HSV fullt fortjent.
 
Sluttord:
I forrige referat skrev vi om innstilling, vinnervilje, tøffhet og innsats av samtlige. I dag så vi dette periodevis i 2. omgang. I 1. omgang var dette tilnærmet fraværende. Erfaringen vi tar med oss er at vi må jobbe for seier. Hver og en av oss. Fokus på arbeidsoppgaver som et lag og vilje til å gå i dueller. Tar vi dette med oss til neste kamp, har vi kun muligheter fremover. 0-0 i 2. omgang tar vi med oss videre.
 
Takk til Mia fra 02-erne som var med denne vårkvelden i Vestby.
 
RAs beste takling i denne kampen: Shirin
 
RAs beste spiller i denne kampen: Shirin
 
Referent: Lars
Kampreferat RA J15: Seriekamp mot Tistedalen 13.04.15
 
Sted: Melløs KG
Kampstart: 19.30
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel, Ole
Resultat: 6-2
 
RA gikk ut i formasjon: 4-5-1
 
Lagoppstilling inkludert bytter:
Mål: Hedda Teien
Midtsoppere: Johanne og Shirin
Backer: Kaia, Vendel
Sentral midtb: Hedda V, Thea M
Kantspillere midtbane: Maja, Aurora, Helena
Off. midtbane: Gabrielle, Sara, Thea HR
Spisser: Tonje (Helle og Habiba i 2. omg)
 
I spillermøtet før kampen gikk vi gjennom posisjoner og oppgaver på banen. Vi snakket også om innstilling og vilje til å vinne ball.
Og det faktum at enkeltspillers innstilling, prestasjon og innsats avgjør kampen.
 
Hva skal man skrive ?
53 sekunder. 1-0 til RA. Tonje praktfullt spilt gjennom av Vendel. Og meget godt forarbeid av Maja på kant. Tonje plasserte ballen fra kanten av 16 m og i motsatt hjørne. Vakkert.
I perioden som fulgte kom det sjanse på sjanse. Tonje skjøt på mål. Likeså Thea M, som fikk en kjempesjanse foran goal. Tistedalen slet med komme over egen midtstrek. Etter 15 min spilte Maja igjennom Tonje som ikke lot seg be 2 ganger: 2-0 til RA. På 20 minutter 3-0 på ny Tonjescoring og ekte hattrick. Assist: Thea M. Nå antar jeg Tistedalen var i sjokk.
Rett etter - skudd fra Hedda V - rett over vinkelen til Tistedalens keeper. På 26 min ny Tonje-sjanse og på 29 minutter er Tonje igjen frempå med skudd. Gabrielle ordnet 4-0 med et KNALLSKUDD, Assist: Hedda V.
 
Til pause: 4-0.
Skal tro hva man snakket om i Tistedalens leir.... ?
RA: 13 sjanser i 1. omgang. Tistedalen: 2.
I pausen ble det selvsagt ros til alle. I tillegg snakket vi om midtforsvaret (!) og sentral midts defensive jobbing - ved å spille på kant.
 
2. omgang startet friskt. Tonje kom snart igjennom og alene. 5-0. Assist: Hedda V. Rett etter ny kjempesjanse av Thea M som nok skulle sett det skuddet i mål. Tistedalen reduserte til 5-1 på corner, vår svakhet. Her må vi bli bedre defensivt på markering og returer. Hedda V kom rett etter til skudd etter retur, men dessverre ingen scoring. Tistedalen kom noe mer med i denne periode og reduserte til 5-2 på et vakkert høyt skudd fra 25 m.
 
Når det var 20 min igjen ble 02- spillerne Habiba og Helle satt inn foran mål. Og det ble ny trøkk i laget! Begge kom til muligheter og sjanser. Habiba hadde flere gode skudd som vi gjerne skulle sett i mål. Hvilken J15-debut av denne jenta vi aldri før har sett på noen J15-trening. Hilde og Linda: sett henne som spiss på J13!!!
Tonje ble satt innpå igjen i sluttminuttene og 6-2 etter assist av Thea HR.
 
Sluttord:
Vi har sendt Tistedalen, fjorårets kretsmester 7-er og godt plassert i KM 11-er, hjem med 6 mål i sekken.
Fantastisk innstilling, vinnervilje, tøffhet og innsats av samtlige!!!
Skal vi bli et ordentlig vinnerlag forbedrer vi oss til neste match.
Mål - alle skal bli litt bedre til neste seriekamp. Husk trening tirsdag og torsdag.
 
Takk til Gabrielle, Habiba og Helle fra 02-erne - for at dere stilte opp gjorde dette mulig.
 
RAs beste takling i denne kampen: Vendel
 
RAs beste spiller i denne kampen: Tonje
 
Referent: Lars
Kampreferat RA J15: Treningskamp mot Ekholt 20.03.15
 
Sted: Ekholt KG
Lagledelse: Lars
Resultat: 1-1


RA gikk ut i formasjon: 4-4-2 (4-4-1 i 2. omg)

Lagoppstilling inkludert bytter:
Mål: Hedda Teien
Midtsoppere: Hedda V og Jennifer (Jennifer gikk til midtbane senere, Gabrielle tok over)
Backer: Kaia, Johanne
Sentral midtb: Maja, Sara, Helle (Jennifer)
Kantspillere midtbane: Aurora, Kristine, Karolina, Anniken,
Spisser: Tonje (Karolina i 1. omg)
 
Etter hvert 15. minutt kjørte vi bytter. Flere fikk prøvd seg på ulike plasser gjennom kampen.
 
I spillermøtet før kampen gikk vi gjennom posisjoner og oppgaver på banen. Vi snakket også om innstilling og vilje til å vinne ball.
 
Dette var en jevn kamp. Ekholt var nok mer spillende, og plassering på banen var mer riktig enn våre jenter. Dette så vi særlig ved utspill og 5 m, hvor ballen stort sett landet hos en Ekholt spiller. Når det er sagt, var RAs jenter i 1. omgang offensive og ved 3 anledninger ble Tonje spilt frem til gode sjanser. Ekholt scoret først på et langt fremspill hvor vårt forsvar ikke fikk kontroll over ballen. Men vi utlignet ved fint angrepsspill hvor Tonje satte ballen i nettmaskene. Under kampen fikk vi prøvd flere spillere på uvante plasser. Dette ga oss god informasjon om hvor de enkelte hører hjemme. Vi var alle imponert over 02-ernes innsats og tæl, særlig i 2. omgang. Kristine var god på kant. Spillende og holder linja. Jobber også hjem. Karolina god offensivt som indreløper på midtbanen og Gabrielle solid som fremre stopper. Helle ble benyttet for å fylle på laget mht antall, men imponerte med tæl de minuttene hun fikk spille på midten. Av våre spillere slet flere med å komme seg tilbake etter skadeavbrekk/sykdom. Men Kaia og Johanne imponerte i bakforsvaret. Sara og Aurora gode på midtbanen. Førstnevnte imponerte i 2. omg. med flere fremspill til Tonje. Tonje fungerte godt på topp. Tydelig fremgang siden i høst. Men vi mangler fortsatt fremspill fra kantspillere.
 
3 særlige forbedringsområder ble avdekket.
- Soneforsvarsprinsippet når back møter ballfører (1A) - midtbanespiller må ta sikring
- Midtbanen på riktig side av ballen når vi settes under press, her er det litt å hente
- Ta imot ball fra egen keeper ( 5 m og utspill)
 
Det kan tas med til slutt at spillerne i spillermøtet før kampen snakker noe i munnen på både trener og medspillere.
Dette er forstyrrende og svekker fokus før kamp. Dette må bli bedre til neste match.
 
RAs beste takling i denne kampen: Kaia
 
RAs beste spiller i denne kampen: Tonje
 
Referent: Lars


Kampreferat RA J15: Treningskamp mot Ekholt 07.02.15
 

Sted: Melløs KG
 
Lagledelse: Lars, Kjell Axel, Ole
 
RA gikk ut i formasjon: 4-4-2
 
Lagoppstilling inkludert bytter:
Mål: Hedda Teien
Midtsoppere: Shirin og Thea M
Backer: Kaia, Gabrielle (02), Johanne, Julie
Sentral midtb: Jennifer, Hedda V
Kantspillere midtbane: Aurora, Sara, Karolina (02)
Spisser: Mia (02), Tonje
 
Etter hvert 10. minutt kjørte vi bytter. Flere fikk prøvd seg på ulike plasser gjennom kampen.
 
I spillermøtet før kampen fikk hver spiller 2 ting de skulle huske på gjennom kampen.
 
Kampen startet jevnt men RA tok mer over spillet etterhvert. Store deler av 1. omgang ble ført på Ekholts banehalvdel. Scoring midt i 1. omgang etter et flott angrep som startet med Shirin, pasning ut til Gabrielle på back, videre fra Gabrielle til Karolina på kant og inn foran mål. Og da gikk vi på returene! Scoring kom ved Jennifer. Herlig spill og fantastisk innsats.
 
I 1. omgang spilte vi langs bakken og kom raskt i angrep. Ekholt var under konstant press av RAs spisser og midtbane. Mia utmerket seg ved stor løpskapasitet i sin nye rolle som møtende spiss. Aurora imponerte på sentral midtbane ved å fôre både Tonje og Mia med pasninger i beina og i rom. Jennifer var sterk i alle dueller og imponerte gjestene med full kontroll på midten. Keeper Hedda var aktivt med i spillet og leste situasjonene slik at de tidlig ble avklart.
 
2. omgang ble preget av sterk motvind. Dette gjorde at pasninger ble løftet i vinden og vi hadde problem med å få slått ballen ut av egen 16 m. I denne omgangen utlignet Ekholt til 1-1.
 
Oppsummeringsmessig flott innsats av alle jentene. Ballen går mer fremover og jentene virker mer sikre på posisjon og oppgaver.
 
RAs beste takling i denne kampen: Jennifer
 
RAs beste spiller i denne kampen: Jennifer
 
Referent: Lars
Kampreferat RA J15: Sprint Cup 17.-18.01.2015
 
Sted: Mossehallen
 
Lagledelse: Lars, Kjell Axel, Ole
 
Rapid Athene 2:
Hedda Teien, Shirin, Sara, Thea M, Helena, Aurora, Julie, Jennifer
Formasjon: 1-2-1
Lagledelse: Lars og Kjell-Axel.
 
Rapid Athene 3:
Hedda Teien, Kaia, Maja, Johanne, Tonje, Anniken
Formasjon: 2-2
Lagledelse: Ole
 
Rapid Athene 2 møtte i sine kamper lag fra
- Lambertseter (seier 4-0: 3 mål av Helena, 1 mål av Thea M)
- Drøbak Frogn (tap 0-2)
- Langhus (0-0)
 
Dette laget spilte en god førstekamp, hvor formasjonen fungerte optimalt, jentene var på i taklinger og defensiv jobbing og vi var gode offensivt og scoret 4 mål.
Kampen mot Drøbak ble tidlig preget av 0-1 scoringen til Drøbak og litt usikre jenter. 0-2 scoringen kom pga dårlig markering foran vårt mål.
Den siste kampen mot Langhus ble en thriller. Langhus hadde slått Lambertseter 11-0 og Drøbak 6-1 (som vi tapte mot) var slik sett storfavoritt.
Men våre jenter hevet seg, fikk beskjed om å være tett på i duell, la de aldri stå alene og spille ball frem mot spiss. Det ble en dramatisk kamp hvor 0-en bak ble holdt ved godt keeperspill av Hedda Teien, solid stopperspill av Shirin og en superredning på strek av Thea M. Dessverre var ikke resultatene nok til å gå videre, vi manglet et mål mot Langhus. Men vi var nære. Svært god laginnsats.
 
Rapid Athene 3 møtte i sine kamper lag fra
- Lambertseter (seier 3-2)
- Drøbak Frogn (uavgjort 1-1)
- Lillehammer ( tap 0-3)
 
Mot Lamberseter kom vi godt inn i kampen fra start av, dessverre fikk Anniken vrikket ankelen tidlig i kampen og kunne ikke spille mer. Det medførte at resten av gruppespillet måtte spilles med 1 innbytter, noe er veldig krevende for jentene. Lamberseter var et 99-lag, så resultatet er en god bekreftelse på at jentenes fotballferdigheter har utviklet seg bra.

Drøbak Frogn har et lag som vi har tapt mot ved vært eneste tidligere møte. Jentene gikk på banen for å gjøre sitt beste, og denne gangen fikk DFI møte skikkelig motstand. Ikke overraskende fikk de et mål, men da Tonje utlignet litt senere fikk vi ny bekreftelse på at vi har tatt et steg videre i fotballen. Hedda T. stod veldig bra i mål, og utespillerne kjempet om hver eneste ball. Vi forsvarte oss på egen banehalvdel og tok i bruk ny taktikk med at våre 2 angrepspillere byttet plass når Hedda T. hadde ballen. Det funket gjentatte ganger og jentene fikk nye erfaringer i fotballbanken. Ingen tvil om at DFI presset hardt i hele kampen, men vi skal på ingen måte føle at ett poeng er ufortjent. 
 
Søndag møtte vi Lillehammer 1, vi visste at de er gode men gikk igjen på banen for å yte vårt beste. Første halvdel av kampen slipper vi de faktisk ikke til skikkelige sjanser, vel å merke har de føringen  i kampen men vi er sterke nok til å få en rekke avslutninger på mål selv også. Jubelen fra Lillehammer-trenerene da deres først mål kom bar preg av at de var lettet over muligheten for å bli gruppe-ener. Vi fikk mye juling etter hvert, og flere frispark. Fysikkens lover gjelder  også i fotball, og kroppsmasse er av betydning fikk vi se ut over i kampen. Våre jenter ble gjentatte ganger skviset i vantet. Uansett gjorde vi en ny god kamp til tross for sluttresultatet, etter litt venting fikk  vite at vi ble gruppe-2er og laget gikk videre til 16. dels finale.

I kampen mot Amasone (Asker) ble det tap 0-2. Motstanderne viste seg dessverre for sterke. Kampen ble preget av knallharde taklinger hvor vi gikk til med tæl og mot. Spillet vårt ble noe skadelidende, vi gikk på balltap etter balltap etter å ha vunnet ballen, markeringer i forsvaret glapp og vi slapp inn mål. Likevel viste jentene guts og stod imot Amasone godt uti kampen.  
 
Dessuten: Vi skal være svært fornøyde med å ha kommet til 16.dels finale hvor vi stiller med 00- og 01-jenter i en klasse for 16-åringer.
Gratulerer til alle jentene for gode presentasjoner gjennom hele turneringen.
 
Referent: Lars


Kampreferat J2000/01: Begby Romjulscup 2014
 
Sted:
Borgehallen
 
Lagledelse:
Lars, Kjell Axel, Ole
 
Mandag 29.12. spilte RAs 2000/01-jenter romjulscup i Borgehallen. 18 min kamper.
 
RA gikk ut i formasjon: 1-2-1. Denne ble holdt offensivt og defensivt.
 
Jentene som var med:
Rapid Athene Gul: Helle (fra 02-erne), Jennifer, Sara, Aurora, Bettina, Julie, Maja
Rapid Athene Blå: Jennifer, Tonje, Shirin, Hedda V, Anniken, Thea M
 
Lagkapteiner: Jennifer (Gul), Shirin (Blå)
 
Begby Blå - RA Gul:
Formasjon 1-2-1.
Aurora la inn 1-0, med redusering til 1-1 rett etter.
Både Aurora og Sara utmerket seg som farlige foran Begbys mål. Helle solid i mål.
 
Trosvik Hvit- RA Blå:
Formasjon 1-2-1.
0-0 kamp. Lite bevegelse etter pasning og liten forflytning av ramma (flytte laget opp og ned). Lite presise pasninger. Spillerne virket noe uinteressert og lite tent. Noe oppgitte lagledere.
 
RA Blå-Begby Rød:
Formasjon 2-1-1.
Ny 0-0 kamp.
Men jentene var i denne kampen mere med. Virket mer tente. Både Tonje og Hedda V kom til gode muligheter foran Begbys mål. Heddas skudd gikk forøvrig på utsiden av krysset, i treverket. Jennifer var svært god i mål og reddet flere gode skudd.
 
Trosvik Rød-RA Gul:
Formasjon 2-1-1. Endret til 2-2 etter 8 min.
Her la Bettina inn 1-0 scoring tidlig. Vi gikk ned i forsvar/midtbane formasjon, storspill av Helle i mål og laget berget ledelsen til finale!
 
Kamp om 3. plass:
RA Rød-Trosvik:
Formasjon 2-2.
Endelig en kamp vår våre jenter på rødt lag virker tente.
I perioder svært godt spill.
Et gjennomspill fra Hedda V når Tonje, hun flikker til høyre for keeper og 1-0 til RA Rød.
Dessverre reduserte Trosvik til 1-1.
Ekstraomganger og fortsatt 1-1 etter disse. Men alle trodde det ble straffesparkkonkurranse. Men siden tiden var knapp og arrangement på overtid:
RA vant på 6-4 i cornere! Vi gratulerer med bronsje og 3. plass.
 
Finale:
RA Gul-Begby Rød:
Formasjon 3-0-1.
Dette ble en spennende kamp hvor vi holdt det svært gode Begby-laget til vel 8 minutter spilt. Flere harde skudd ble reddet av Helle i mål. Utrolig!
Kampen var ellers preget av stygt spill dommeren vel burde slått ned på.
Jentene smalt i treveggen, ståldører, parkett og det som var uten at dommeren leet et øyelokk. Men 4 ikke-tagbare velplasserte skudd fra Begby skudd ga 0-4 i sekken og 2. plass i turneringen. Vi gratulerer.
 
Oppsummert:
2. og 3. plass i Begbys romjulscup.
2 nye pokaler til klubbhuset.
Vi gratulerer.
 
 
Referent: Lars
Kampreferat J2000/01 - Futsal: Rapid Athene - Rygge 20.12.2014
 
Sted: Mossehallen
 
Lagledelse: Lars, Kjell Axel, Ole
 
Lørdag 20.12. spilte RAs 2000/01-jenter siste og avgjørende futsalkamp i 5-er mot Rygge.
Dette er er turnering med pengepremier.
 
RA gikk ut i formasjon: 1-2-1. Denne ble holdt offensivt og defensivt.
 
Jentene som var med: Julia Wensell (fra 02-erne), Shirin, Johanne, Thea M, Jennifer, Aurora, Hedda V, Anniken.
 
Lagkaptein: Shirin
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Vinne duellene. Særlig første 5 minutter !
Bevegelse etter pasning.
Spille langs bakken.
Holde formasjon.
Skyte på mål.
Flytte lagformasjon opp og ned, alltid på riktig side.
2-touch.
 
Før kampen startet la vi merke til at mye gikk på 1-touch med dårlig pasningskvalitet. Vi har i lengre tid stresset 2-touch, med vekt på en pasningsleggende førstetouch. Pasningene under oppvarmingen og skuddene mot keeper Julia viste lovende takter før kampen startet.
 
Kampen pang-startet ved at RAs jenter presset Rygge over på deres banehalvdel. Et nydelig pasningsspill mellom Johanne, Thea M og Shirin endte hos Johanne. Skudd og 1-0. RA fortsatte med fokus på gode pasninger og bevegelse. Rygge-laget var statister mens RA hadde spillet. Vi benyttet også keeper Julia i vårt oppbyggende pasningsspill. På topp brukte Thea M Rygge-forsvarerne som rundingsbøyer. Pang og 2-0 til Rapid A. På linja begynte vi nå å undre over hvor stor seieren ville bli.
 
Men et par uheldige situasjoner foran keeper endte i redusering 2-1 og utligning 2-2. Keeper forsøkte her å klarere gjennom midten, men skulle i etterpåklokskapens navn benyttet sidene. Det var igjen nerve i kampen. Etter 15 min reddet Julia et knallskudd fra Rygge og fikk tilbake den positive opplevelsen av kampen hun så modig stilte opp på.
 
Men like etter gjorde vi en forsvarstabbe. En Rygge-angriper fikk stå umarkert foran mål. Stillingen var nå 2-3 til Rygge. Rygge hadde snudd kampen og ledet.
 
Men med Johanne og Aurora på laget skulle det gå annerledes. Aurora dekket keeper mens Johanne lirket inn ballen mellom stengene. Utligning 3-3. Og rett etter - like før pause - fikser Shirin med et skudd 4-3 og ny ledelse til RA. I sluttminuttene så det ut til at Jennifer hadde våknet. Hun sendte flere harde skudd inn mot Rygges målgård, og var sammen med Johanne en stor trussel mot Rygge i disse minuttene før pause.
 
I pausen tok undertegnede opp tema: markeringer, være på riktig av ball i forsvar og sikre (jobbe hjem) for medspiller som går på. I tillegg tok Kjell-Axel opp en problemstilling omkring det å ville ha ball når vi er under press. Vi så særlig dette problemet i forsvar når èn forsvarer gikk på. Det virket som om man som andreforsvarer egentlig ga litt blaffen. Vi må jobbe med innstilling - jenter 1!
 
2. omgang startet med flott kombinasjoner. Jennifer satte inn 5-3 og betryggende ledelse. Trodde vi!! 5-4 redusering kom rett etter, når vi igjen slipper markeringen rett foran keeper.
 
Når det var 5 minutter igjen endret vi formasjon til 2-1-1 med 2 spillere - Hedda V og Shirin - i  vår bakre rekke. Dette skulle sikre seieren. Likevel var Aurora flere ganger frempå i angrep og hadde solide avslutninger foran Rygges mål. Med litt hell kunne vi plusset på vår ledelse.
 
Resultat: Seier 5-4 til Rapid Athene. Da vant vi også vår lille turnering mot Rygge.
 
Tusen takk til Julia Wensell for at hun stilte opp for 00/01-laget denne gangen. God sportsånd og kvalitet i redninger.
 
RAs beste takling i denne kampen: Shirin
 
RAs beste spiller i denne kampen: Shirin
 
Referent: Lars

Kampreferat J14 11-er Treningskamp: Begby - Rapid Athene 10.12.2014
 
Sted: Begby KG
 
Lagledelse: Lars, Kjell Axel, Ole
 
Onsdag 10.12. spilte RAs 2000/01-jenter (J14) treningskamp i 11-er mot Begby borte.
RA gikk ut i formasjon: 4-4-2 (eg. 4-1-3-2 med sweeper)
 
De som var med: Hedda Teien, Shirin, Gabrielle (fra 02-erne), Julie, Bettina, Johanne, Aurora, Thea M, Hedda V, Helena, Tonje, Sara, Maja, Thea HR.
 
Halvveis kjørte vi bytter. Samt noe etter behov. Vi vekslet litt på byttene.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 • Spillernes oppgaver i forsvar, midtbane og angrep.
 • Bevegelse rundt ballfører. Skape pasningsalternativer.
 • Spillemåte, trekantspill. Bruk av kanter
 • På riktig side (av ballen) etter balltap.
 • Ta ut bredde og dybde for å skape rom.
 • Aldri ball inn i/på tvers i farlig sone.
 • Oppgaver til midtstopperparet og lagkaptein
 
Under oppvarmingen stresset Ole dette med å snakke til hverandre, rope navnet sitt, be om ball mv. Svært viktig.
 
Lagkaptein: Shirin
 
1. omgang åpnet jevnt. Likevel var nok Begby mer spillende enn våre jenter. Vi holdt stillingen 0-0 til 12 minutter uti omgangen. Da fikk en Begby-jente stå alene på 20 meter, skjøt godt med medvind og ballen i nota. 1-0. Problemet er at hun fikk stå alene, umarkert! I denne perioden ble våre pasninger spilt uten blikk for medspillere. Det ble som det var sagt på sidelinjen - "endel tullepasninger". Vi spiller da ikke slik på trening! Men en årsak kan være at Begby raskt var oppe i beina på våre jenter og vi ble stresset i rettvendt posisjon med ball. Dette må vi øve på. Men jentene ga ikke opp. Og innsatsen var god. Det liker vi på linja. Særlig var forsvaret gode. Shirin og Bettina på midten. Julie og Gabrielle på sidene. Og Hedda Teien med flere knallredninger. I sluttminuttene førte vi kampen på Begbys banehalvdel og vi kom til flere halvsjanser og muligheter. Tidvis godt spill med bruk av kant. Både Helena og Thea HR utmerket seg i denne perioden og skapte flere muligheter fremover.
 
Ved pause stod det 1-0 til Begby.
 
I 2. omgang åpnet jevnt. Og etter få minutter spilles Thea M gjennom hele Begby-forsvaret og legger ballen til side for keeper. 1-1. Etter dette går Bettina inn som spiss i rommet mellom Tonje på topp og midtbanen. Dette var en positiv overraskelse. Og samspillet med Tonje/Helena fungerte. Det ble umiddelbart mer trøkk i angrepet. Og vi så både Tonje og Bettina på flere farlige løp fremover. Men det var dessverre litt tilfeldig om midtbanen klarte å få ballen opp mot spiss eller i bakrom. Begby økte til 2-1 når en av spissene får stå alene uten press. I denne perioden ble det mange panikkpasninger og lite spill av RA. Av en eller annen merkelig grunn dømte dommeren straffe mot oss og 3-1. Men rett etter kom Bettina gjennom i midten. Flott skudd fra 25 meter og 3-2. Men i sluttminuttene får nok en gang en Begby jente stå umarkert og sluttresultat 4-2 til Begby denne småsure desemberkvelden langs Glomma.
 
Sluttkommentar:
God innsats fra alle jenter. Tap, men vi var absolutt med i kampen. Og vi scoret 2 flotte mål. Spillet fungerte ikke slik vi snakket om, men vi har fått nye og viktige erfaringer og områder vi må fokusere på: Snakke sammen. Rope om pasning. Se før pasning. Takle rettvendt press når vi er ballfører. Mer bevegelse rundt ballfører. Bruke kantene og vri. Riktig side etter balltap. Press av ballfører.
 
RAs beste takling i denne kampen: Maja
 
RAs beste spiller i denne kampen: Shirin
 
Referent: LarsKampreferat J2000/01 - Futsal: Rapid Athene - Rygge 06.12.2014

Sted: Mossehallen

Med seier mot Rygge i forrige futsal kamp ble utfallet helt annerledes denne gangen.
 
Lagledelse, Kjell-Axel og Ole. Hvor Kjell-Axel tok seg av dømmingen.

Spillere: Hedda T., Shirin, Jennifer, Johanne, Bettina, Hedda Victoria, Maja, Sara, Tonje, Thea HR. og Aurora
 
Erkjenner at egen ledelse av laget under kampen ikke ble bra med hensyn til fordeling av spilletid for den enkelte. Det ble en skjevfordeling som ikke var meningen i utgangspunktet, men hvor noe av årsaken var at det ble vanskelig under kampens gang å finne fornuftig plassering av spillere. Det var 11 jenter som møtte opp, og det er nok i meste laget for en 5er-kamp. Mitt forslag er at neste futsal kamp begrenses antall spillere til 4 innbyttere, dvs i alt 9 spillere. Ser at det kan ha blitt kjipt for de som fikk minst spilletid, både for spiller og foresatte som kommer og ser på. Så, beklager manglende evne til å håndtere situasjonen der og da.
 
Når det gjelder selve kampen kom vi godt i gang og presset Rygge kontinuerlig, uten at vi kom til riktig gode avslutninger selv. Rygge kom noen ganger over midtstreken, men det ble sjeldent farlig. Dette var kampbildet en god stund og uavhengig av hvilke spillere som var på banen. Etter hvert kom Rygge mer med i kampen, men vi har fortsatt et visst overtak likevel og kommer til en del halv-sjanser.
 
I pausen fokuserte vi på  at hver og en spiller har en defensiv rolle og når vi taper ball må vi omgående stille om mentalt og tenke forsvar og ballgjenvinnging.
 
I første halvdel i 2 omgang satte vi opp noen virkelig fine kombinasjoner, men lykkes ikke hele veien frem. Og så virket det som at det vi hadde fokuset på i pausen fikk en motsatt effekt av hva vi håpet på. I stedet for å få mer av det vi ville ha, fikk vi mer av det vi ikke ville ha. Mulig den enkle psykologi at man får mer av det man fokuserer på, og at valget av tema var uheldig i så måte.
 
Det begynte med en redning på streken, årvåkent av Hedda som får kastet seg tilbake og fikk lagt en hånd på ballen etter at den hadde gått i en medspiller og var på vei fullfart inn mot eget mål. Så får Rygge flere muligheter hvor vi ikke følger opp med å presse ballfører eller passe på løp som kommer.  På relativt kort tid satt Rygge inn 3 mål uten at vi greide å utligne. Vi hadde noen muligheter men var nok ikke rolige nok i avslutningsøyeblikket og skuddene går utenfor.
 
Til slutt måtte vi erkjenne et 0-3 tap. Selv med objektive øyne står nok ikke tapet i forhold til innsatsen. Store deler av kampen hadde vi god kontroll, vi kom uheldig ut av det på slutten og det preger selvfølgelig totalbildet man sitter igjen med.
 
Begge lag har nå en seier hver, og det er det laget som kommer best ut av 3 kamper som  blir vinneren. Resultatet i denne kampen gir derfor det hele en ekstra nerve, og det blir god læring å putte i fotballbanken for erfaringer til hver og en spiller.
 
Vi takker Rygge for en god kamp!
 
Referent,
Ole

Kampreferat J2000/01 - Futsal: Rapid Athene - Rygge 29.11.2014
 
Sted: Mossehallen
 
Lagledelse: Lars, Kjell Axel
 
Lørdag 29.11. spilte RAs 2000/01-jenter futsalkamp i 5-er mot Rygge.
Dette er er turnering med pengepremier.
 
RA gikk ut i formasjon: 3-0-1 defensivt og 1-0-3 offensivt.
 
Jentene som var med: Hedda Teien, Shirin, Johanne, Thea M, Jennifer, Maja, Thea HR, Bettina, Aurora. Etter hvert 5. minutt kjørte vi bytter. Vi vekslet litt på byttene.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Vinne duellene. Særlig første 5 minutter !
Press av ballfører.
Bevegelse etter pasning.
Spille langs bakken.
Holde formasjon.
Skyte på mål.
 
Kampen pang-startet med knalltøffe RA-taklinger hvor vi vant duellene og presset Rygge. Vi førte kampen i åpningsminuttene på Rygges banehalvdel. Vår innsats var fabelaktig. Samtidig viste vi at vi kunne spille på støtte og spille ball. Johanne ordnet 1-0 på et knallhardt skudd etter få spilte minutter av 1. omgang. Rygge utliknet til 1-1 etter noen minutter, og kampen hardnet noe til. Likevel - all ære til RA jentene som førte kampen mot Rygges mål. Ved pause stod det 1-1.
 
I pausen ble det satt fokus på forsvarsspillet og ikke pasning på tvers i forsvar. Forøvrig ble det sagt at nå forventet vi et par mål fra våre jenter!
 
2-1 ordnet Bettina på et knallhardt skudd. Thea M og Jennifer hadde flere sjanser foran mål. Bl.a. skjøt Jennifer så hardt at det var såvidt Rygges keeper fikk tuppet den i tverrliggeren hvorpå den spratt til motsatt hall! Thea M var flere ganger alene med keeper, men det lyktes ikke å få satt ballen bak keeper. Kantspillerne Aurora, Maja, Thea HR gjorde en solid jobb og skapte med sine fremlegg flere farlige muligheter foran mål. Hedda T som vanlig solid mellom stengene. Med Shirin som solid bakre skanse. Johanne sørget for 3-1 ledelse med nok et knallhardt og presist skudd. Rygge reduserte til 3-2 like etter og dette stod seg til kampslutt.
 
SEIER 3-2 til RA 2000/01.
 
Sluttkommentar:
 
Svært god innsats av alle. Godt spill. I 2. omgang var forsvarsspillet svært godt. Bra bruk av støtte og kant. Men vi kan bli enda bedre til å bruke støtte, spille på kant og være med opp i angrep. Det er litt for statisk (uten bevegelse) fortsatt, men vi blir bedre for hver kamp.
 
RAs beste takling i denne kampen: Shirin
 
RAs beste spiller i denne kampen: Johanne
 
Referent: Lars
Referat foreldremøte RA J2000/01 den 19.11.14
 
Vi avholdt foreldremøte 19. november på klubbhuset.
Totalt stilte 14 foreldre (!). Oppmøtet var over all forventning.
Fra trenersiden stilte Kjell-Axel, Lars og Ole.
 
Lars innledet med å snakke om fotballens formål og sosiale samfunnsmessige aspekt. Vi skal selvsagt jobbe med det fotballfaglige, men også skape et miljø rundt jentene og holde de i størst mulig grad borte fra gata, rus og dårlig miljø. Kanskje også skape varige gode minner - varige gode venner ?
 
Trenerteamet med Ole og Kjell-Axel snakket om flere av de praktiske utfordringene med å håndtere et jentelag sammensatt av 2 lag fra hver sine bydeler. Konsentrasjonsproblemer på trening og store variasjoner i ferdighetsnivå ble nevnt.
 
Når det er sagt ønsker vi i trenerteamet å utvikle alle spillere. Alderen tilsier at ferdighetene utvikles litt i rykk og napp. I Munkedal så vi ferdigheter bli utviklet "over natta". Spilletid er en viktig faktor. Og å lære av de som er bedre. Vi trenere har alltid begrenset med tid til individuell oppfølging. Men denne høsten og vinteren har vi fokusert stort på utvikling av tekniske ferdigheter. her ber vi om hjelp fra foreldre. det er noen enkle grep som skal til for å løfte enkeltspillere og hele laget.
 
Ta med en ball på tur, ha en ball i kjøkkenet, spill på vegg litt innimellom for å få opp antall daglige ballberøringer. Øve førstetouch. Det skal alle jentene vite hva er. Og øver de hjemme 20 minutter daglig er det gull for ferdighetsutviklingen frem mot påske.
 
Det ble også en diskusjon rundt "topping av lag", differensiering i ferdighetsnivå og 1. og 2. lag. Dette har vært en stor diskusjon i fotballmiljøet, og vil stadig være det. Noen fasit har vi ikke, og vi som er trenere vil nok bli utsatt for kritikk enten vi velger bredde foran resultat eller om vi differensierer på ferdighetsnivå og "topper" lag. Men fotballen er nok dessverre ikke "rettferdig" i den grad at alle skal og kan behandles likt. Noen trener mer enn andre og har av den grunn andre ferdigheter. Vi har på tross av dette gitt alle minst 1 omgang spilletid og vi har hensyntatt vennskapsbånd ved inndeling av lag. Samtidig ønsker vi for 2015-sesongen å oppnå bedre sportslige resultat for jentelaget (-ene) enn i foregående sesong. Da må vi i økende grad differensiere.
 
Vi gjennomgikk de ulike tilbudene fotballen gir utover sesongspillet 2000/01:
- Futsal
- Sone/by
- Krets
- Turneringer og cuper
- Treningskamper (7.02. + 14.03.+11.04. - Melløs KG)
 
Neste treningskamp er 10.12. kl. 19.00 (kampstart) i Begby.
Vi er også påmeldt romjulscup i Borgehallen (27.-30.12) og Sprints jentecup 17.-18. januar (Mossehallen). I tillegg er det tidvis futsal lørdager i Mossehallen.
 
Jentene syntes det var morro med turnering i Munkedal, Sverige, sommeren 2014. For 2015 kunne man kanskje tenke nytt og annerledes. Mulighetene er store og reisemålene mange. Dessverre krever den daglige drift såpass mye av trenerapparatet, at vi ikke har kapasitet til å arrangere dette selv. Vi trenger hjelp av foreldrene her.
 
Vi ber derfor om at man melder seg til en foreldrekomitè som har til oppgave å
- Bestemme reisemål, planlegge og legge til rette for deltagelse ved fotballturnering sommer 2015
- Vurdere behov for finansiering via egenandel eller dugnadsarbeid (lodd/salg)
- Være en pådriver og arrangør for sosiale happenings for jentene (pizzakveld i klubbhuset, bowlingkveld, julebord etc.)
- Koordinere kioskvakter og dugnader
 
Lars kan bidra i første møte med å innhente alternative reisemål, kontakter mot tekniske arrangører etc.
 
Annelene Skaug har allerede meldt seg som medlem i komitèen.
 
Vi trenger nok å være 4-5 i en slik komitè.  Vi ber derfor om tilbakemelding fra dere på dette.
 
Takk for godt møte!
 
Vi har lagt ved presentasjonen benyttet i møtet.
 UNGDOMSTREFFEN KM Østfoldhallen 2. nov 2014

Kjapt referat fra vårt første lag også:
 

Lagets spillere: Hedda T, Shirin, Johanne, Jennifer, Thea Malin, Hedda V, Tonje, Anniken
Formasjon: Vi spilte 3-0-1 i forsvar og 1-0-3 i angrep.
 
Tistedal - RA2. Resultat: 1-1
Før kampen snakket vi om å opptre som vinnere og spille vårt spill.
Og at enhver spiller var ansvarlig for laget.
Vi spilte en god kamp og ga god motstand til Tistedals mannskap.
Tistedal scoret først og det kunne se ut som de ønsket å punktere.
Men RAs jenter gir aldri opp og kommer tilbake. Hardt skudd av Anniken og 1-1 i kampen.
Kampen var jevn. Vi var ikke giftige nok foran mål og 1-1 var et rettferdig resultat.
 
RA2-Skjeberg. Resultat: 0-0
Skjeberg var et lag vi skulle slått både på papiret og i virkeligheten.n
Innledningsvis tilpasset vi spillet til de små Skjeberg-jentene. RA virket puslete og lite aggressive.
Men når jentene oppdaget at de måtte yte for å vinne, haglet det med sjanser og skudd.
Vi på linjen så ballen inne flere ganger.
Det var 80% RA ballbesittelse og stort press foran Skjebergs mål.
Men på de mest opplagte sjansene skjøt vi ikke.... og kampen endte dessverre 0-0.
Noe tafatt denne kampen.
 
HSV1-RA2. Resultat: 0-2
Før kampen snakket vi om at spiss feilvendt må spille støtte.
Og at vi i større grad må bruke kantene i sideveis pasningsspill (trekantspill).
Og at kantene kjører offensivt til dørlinja for 45.
Kampen åpnet jevnt, men etterhvert økte RAs press mot HSVs mål.
Vi var giftige offensivt og det var morro å følge kampen fra linja. Den hadde nerve.
Shirin satte midtveis inn 0-1 målet til Rapid Athene. Kampen stod noen minutter på vippen, før Tonje punkterte og 0-2 til RA-jentene.
På sidelinjen var vi mer enn fornøyde, vi var lettet, for vi hadde hevnet flere tap mot HSV i sesongen!
 
RA2-Begby. Resultat: 0-0
Før kampen fokuserte vi på det samme som før HSV-kampen.
Samt at ytelse nå skulle være 100%, hvis ikke ble det utført bytter!
Med seier mot Begby var vi videre i turneringen.
Kampen startet jevnt, og det var nok 2 jevngode lag på banen.
Men etterhvert er det RAs jenter som skaper sjansene og som er farligst foran Begbys mål.
I sluttminuttene endrer vi formasjon med 3 spisser, men taktikken slo inn for sent.
Og kampen endte (dessverre) kun 0-0.
 
Oppsummering.
Det er morsomt å registrere en positiv spillmessig utvikling.
Vi finner hverandre i økende grad. Og når vi bruker kantene blir det ofte farlig foran mål.
Men dessverre er vi ikke giftige nok foran kassa.
Hadde vi puttet 1 mål mot Skjeberg hadde vi vært videre i KM.
Vi kan både gråte og vi kan le.
Men i seg selv er dette et langt skritt fremover ser vi bare 1 år tilbake.
 
Gratulasjoner fra alle trenerne for denne spennende dag i Østfoldhallen.
 
Vedlagt bilde av jentene ved utdeling av AJPB medalje.
 
Lars


RA J14 Lag 1 (vårt 2. lag)
Julia (keeper), Julie, Maja, Sara, Aurora, Helena, Thea HR (Elise valgte å stå over pga smerter i hofta)
 
RA J14 Lag 1 – Kambo (0 - 0)
En jevn kamp, begge lag har muligheter. Jentene spiller fotball og viser at trening på pasningsspill gir resultater. Individuelle ferdigheter med ball har også blitt langt bedre, Sara viser det ved å nikke en ball med rent treff og god kraft ut fra eget målområde.
 
Tistedalen 3 - RA J14 Lag 1 (2 – 0)
Tistedalen vet vi er et godt lag og det viste seg i dag også, men gledelig er det når vi hele tiden gir de kamp. Ved en anledning lot vi være å presse ballfører og ble straffet omgående med et baklengsmål. Uansett alle skal ha for å kjempe til siste slutt, og det er godt å at svette renner når kampen er over.
 
RA J14 Lag 1 – Ås
Vi kommer godt i gang, og yter Ås motstand fra første stund. Kommer til klare målsjanser uten uttelling. Fortsatt prøver vi hele tiden med pasningsspill.  Julia kaster ut, Thea HR på venstre kant får kontroll på ballen og spiller opp på Aurora som kommer seg løs og på vei mot mål dundrer ballen i nettet, et herlig syn og vi slipper jubelen løs. Vi fokuserer på å holde eget mål rent og greier det en stund, men så får Ås lurt oss. Skulle da kanskje trodd at motivasjonen hadde sviktet litt etter reduseringen, men Maja jobber hardt som sentral midt, en litt uvant plass som Julie vanligvis har og mestrer meget bra. Og resten av laget følger opp, etter en stund med stillingen 1 – 1, jobber Helena hardt på topp og får kjempet til seg ballen og til slutt satt den i mål. Dermed var vi i ledelse igjen, en noe uvant situasjon og jentene ble litt engstelige for at det ikke skulle holde helt ut. Men alle skal ha for en meget god innsatts, Aurora gikk inn i dueller som virkelig holdt oss fortsatt inne i kampen og endte til slutt på sidelinja med vondt kne og ispose. Hornet blåste kampene av og seier var et faktum.
Gratulerer til alle på vårt 2. lag, i dag RA J14 Lag 1, for gode resultater og betydelig fremgang i både spill og ferdigeheter!
Tusen takk til Julia som sporty stiller opp og står i mål mot jenter som er flere år eldre!  Hun leverer redninger som mange av de andre eldre keeperene i dag burde sett og lært litt av. Erfaringene i fotballbanken øker, i dag stått i mål og tidligere spillt spiss og scoret for J14. Igjen, takk for hjelpen Julia!

RA J13 og 14 Ungdomstreffen 021114 etter utlevert premie fra AJPB.JPGRA J01/00 - Alle Jenter På Banen, 26.10.14 i Østfoldhallen.


Lag 1, Hedda T. , Jennifer, Thea M., Shirin, Tonje, Anniken, Johanne, Hedda V.


Ås lag 1 - RA lag 1  (0-1)
En jevn kamp, men med litt objektive øyne hadde RA et  overtak kampen i gjennom. Jentene jobber hardt og har fokus på å presse ballfører og være først på ballen. Mye bra spill, slik vi vil ha det og Mange sjanser men avslutningene ikke helt i boks. Et stykke ut i kampen setter Thea M. inn ballen etter at Shirin har kjempet det løs fra en motspiller.


RA lag 1 – HSV lag 3  ( 1 – 0)
Nok en jevn kamp, veldig lik første kampen. Samme innsatts og en rekke målsjanser. Lagleder greier ikke helt å skille mellom målene, men antagelig kom målet på en bra corner fra Johanne og i en motstander og i mål.
 
Borgen Lilla – RA lag 1  (0 – 2)
En litt annen motstander en to foregående kamper, jentene spillte enda mer kombinasjonsspill. Men var ikke like mye på, og motstanderen kom til flere gode sjanser. Hedda V. tar corner, Thea M. legger igjen til Hedda V. som skyter, keeper gir retur og Thea M. setter ballen i mål. Igjen corner og Anniken scorer, corner antagelig fra Johanne.
Kom gjerne med korreksjoner og jeg retter opp, alt gikk i hverandre og vanskelig å holde orden på alt på en hektisk formiddag.
 
KVART FINALE et faktum.
Vi møter Rygge, kjører offensivt fra starten av og har en rekke halvsjanser. Rygge contrer noen ganger, men vi fortsetter presset på Rygges banehalvdel. Det vil ikke helt vår vei, Rygge forsvarer seg meget bra og har en solid keeper.
På en contring hvor vi er en aning ute av tenning scorer Rygge. Vi tar tak og kjører på for utligning, men lykkes ikke.
Lag 1 takker alle motstandere for kampene og vi håper på revansj på Rygge ved neste korsvei.
 
Lag 2, Jennifer, Aurora, Maja, Sara, Julie, Bettina, Helena, Elise, Anniken, Thea HR
Råde 2 – RA 2  (0 – 1)
Jentene gir Råde god motstand, alle jobber og det er mye bra fotball å se. Gledelig til tider å kunne presse Råde, som er et godt lag.
RA 2 og Rygge 2 (Rygge vinner, med ett eller to mål)
En ny kamp i samme spor, det er ikke snakk om å gi noe ved dørene. Alle jobber knallhardt og blir både svette og slitne, akkurat slik det skal være. Igjen taper vi, men absolutt en kamp å være stolte av. Jennifers skudd på frispark fra midtbanen som går i stanga og ut var av de utrolig sjeldne.
 
TTIF Svart – RA 2  (2-1)
Vi møter et lag med gode spillere, noe vi vet fra serien og kretslag. Likevel går RA freidig på i alle situasjoner. Vi blir liggen under med to mål. Fra høyre back posisjon sender Thea HR avgårde en høy ball som går i mål over keeper. Vi føler absolutt at vi er med i kampen igjen. Helena vender opp og kommer seg løs, og dundrer et skudd i stanga. Bettina har vært med oss noen uker og har i dag ryddet opp i mange situasjoner og ikke minst vært farlig offensvt med skudd. Maja kjempet som vanlig og skapte også mye fremover. Sara levere den ene bra gjennomspillspasningen etter den andre. Aurora jobbet knallhardt både framme og bak, og aldri Tistedalen arbeidsro. Elise kom på gode løp til tross for etterdønninger etter forkjølelse/halsvondt, spilletiden ble litt redusert som følge av dette. Julie spilte mye sentralt bak og var som vanlig sterk i dueller.
 
Lag 2 gjorde en fremragende innsatts, det er første gang vi har toppet et lag og selvfølgelig surt og ikke kommme på lag 1. Men alle kan ikke være der, og lag 2 viste meget god innstilling og det bar ikke preg av sure miner fra noen. Snarere tvert i mot var det mange som tok mer ansvar og leverte en kjempeinnsatts. Det skal samtlige har ros for!
 
Lag 2 takker motstanderene for kampene!
 
Forøvrig anbefales alle å gå inn på Rapid Athenes facebook side og se på en filmsnutt fra vår første kamp.
 
 

Kampreferat RA J13/14 KM B-sluttspill, Trosvik – Rapid Athene (7er)
 
Sted: Merkurbanen                                      Dato: 15.10.15
 
Spillere: Thea HR, Thea M., Jennifer, Hedda, Shirin, Julie, Helena, Elise og Aurora
Lagledelse: Kjell-Axel og Ole
 
Før kamp fokuserte vi på at vi skal være først på ball og presse ballfører, spille oss ut fra keeper og opp langs kantene. Og ikke minst, dette var en helt ny kamp og resultatet fra forrige kamp hvor vi vant overlegent var historie.
 
Vi startet kampen med å presse ballfører og jobbe for hver eneste ball, men der stoppet det også opp i forhold til hva vi hadde blitt enige om. Keeper Hedda spilte gjentatte ganger ut til Julie (venstre forsvarer) som plasserte seg veldig bra for å starte oppspill, men så skulle midtbanespillerne konsekvent trekke inn i midten og gjøre det vanskelig for Julie å levere fra seg en god ball. Når midtbanespillerne fikk eller vant en ball skulle de på død og liv helst drible 3 motstandere, noe som ikke lot seg gjøre. Motstanderen stilte denne gangen med fullt lag og hadde fighter innstilling. Etter hvert kom kommentaren «tror vi trenger et mål mot oss», fra min laglederkollega. Det gikk ikke lenge etter og Trosvik kommer i angrep, dundrer til et skudd som keeper ikke greier å stoppe helt og ballen vipper over og i mål.
 
Det fortsatt litt til i det samme sporet, men så gikk det opp for et par spillere at fotball er en lagidrett og ikke enkeltmannsidrett. Kantspillere fungerte som kantspillere og ballen begynte å trille i laget. Vi kom nærmere mål og fikk en situasjon for Jennifer skjøt og Elise blokkerte ballen, etter 2 eller 3 skudd og blokkeringer fra Elise, overtok Elise og satte ballen i mål.
 
Fortsatt i 1. omgang, sender Jennifer  en perfektball til Elise og ledelse er et faktum. Jentene gir seg heldigvis ikke der og vi fortsetter med riktig fotball som etter hvert ender opp i et trekantspill med Aurora, Jennifer og Thea M.. Ballen går raskt langs bakken og jentene i riktige bevegelser gjør Trosvik sjanseløse og det hele avsluttes med perfekt pasning fra Jennifer til Thea M. som får fantastisk treff på ballen og sender av gårde en suser rett i nettet.
 
Vi går til pause med en komfortabel ledelse og spillet som vi vil ha det.
 
Jennifer går i mål i 2. omgang og Hedda får en hel omgang som utespiller. Det blir veldig mange sjanser, men nå får vi ikke samme uttelling. Men vakkert å se likevel, Helena henter ballen på egen banehalvdel flere ganger, kommer langs kanten og legger inn foran mål eller rett utenfor. Hedda er flere ganger igjennom etter oppspill fra midtbanen. Aurora jobber godt både som kant og sentral midt, også med i angrep uten å lykkes helt med skuddene. Thea HR får ball til stadighet eller kjemper til seg, vender opp og setter i gang angrep. Julie får ballen, tre motspillere pakker henne inn, mister ballen, men kjemper seg fri og vinner tilbake ballen igjen. Jennifer holder buret rent, ikke så mye å gjøre men full kontroll i de situasjonene som kommer. Shirin starter angrep bakfra med gode pasninger eller går selv på kanten, igjen slik vi ønsker. På et hardt og godt plassert skudd fra motstander få hun et ben på ballen, den skifter ørlite retning og smeller i stanga og går ut. Litt spenning skulle hun i hvert fall gi lagledelsen. Trosvik har en rask og sterk offensiv spiller, men Shirin slipper henne aldri til farlige situasjoner.
 
Langt ut i 2. omgang blir det mye klabb og babb for Trosvik målet, vi ser ikke helt hva som egentlig skjer, men Elise får satt ballen i mål for tredje gang i løpet av dagen.
 
En skjev start, en fantastisk avslutning på 1. omgang, et hardtarbeidene lag i hele 2. omgang og en velfortjent seier mot et Trosvik som aldri ga seg og samtidig ga oss skikkelig motstand slik at vi måtte ta frem godfotballen og vise hva vi egentlig kan.
 
Resultat: Trosvik – Rapid Athene (1-4)
 
Vi takker Trosvik så mye for kampen og ønsker de lykke til med å bygge opp et nytt lag etter en god tilstrømning av nye spillere!
 
RA J13 14 Trosvik 151014.jpg
Referent, OleKampreferat J14 7-er: Rapid Athene - Tistedalen 12.10.2014
 
Sted: Melløs A
 
Lagledelse: Lars
 
Søndag 12.10. spilte RAs 2000/01-jenter (J14) siste seriekamp i 7-er mot Tistedalen hjemme.
RA gikk ut i ny formasjon: 2-3-1 (eg. 1-1-3-1 med sweeper)
Hospiterende spillere fra 02-erne: Habiba og Julia.
 
Lagoppstilling: Hedda Teien, Shirin, Julie, Habiba, Thea M, Johanne, Julia.
Innbytter: Tonje, Jennifer, Anniken, Thea HR
 
Etter hvert 10. minutt kjørte vi bytter. Vi vekslet litt på byttene.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Vinne duellene. Press av ballfører. Følge spiller helt ned etter balltap. Bevegelse etter pasning.
 
Kampen startet ikke så verst for RAs del og det så ut til at vi var jevne med motstanderen de første minuttene. Men Tistedalen er et godt lag og lå før kampen an til å bli kretsmester om de vant denne kampen. De har mange teknisk gode spillere.
 
Etter 7 minutter får en Tistedøl stå alene foran mål og skuddet var utagbart for vår keeper Hedda Teien. 0-1 til Tistedal. Og etter et par minutter igjen - fantastisk enkeltprestasjon av Tistedølsjente og stilling 0-2 på Melløs A. Fra sidelinja så det ut til at vårt forsvar var feilorgansisert, og at vi burde spilt med et flatere og bredere forsvar for å møte Tistedals angrepsrekke med alltid minst 3 i angrep foran. Vi justerte litt og byttene ble organisert slik at vi gikk fra kun 2 midtstoppere til 2 backer og 1 midtstopper. Da dette skjedde i kampens hete, ble dette ikke helt forstått blant spillerne, men det berget oss såpass at det til pause fortsatt stod 0-2.
 
I pausen omorganiserte vi laget til formasjon 3-2-1 og startet med Shirin, Anniken og Johanne som bakerste ledd. Jennifer og Thea HR på midten og Tonje på topp. Vi hadde fokus på at vi ikke måtte la tistedølene stå alene med ball, opp og forstyrre og følge de til de mister ballen. Her var det klar mulighet for å bli bedre. Og de første minuttene så det ut til å fungere. Et eksempel var veggspill på kant hvor Anniken var involvert, samspill mellom Jennifer og Tonje og flere målsjanser og nestenmuligheter. Etter 10 minutter ut i 2. omg. kom Thea M inn for Thea HR, Habiba inn for Anniken, Julia inn for Tonje og Julie inn for Johanne. Etter 12 minutter spilt skyter Jennifer fra 17-18 m og rett i mål. 1-2 på Melløs. Og like etter jobber Julia på en ball i farlig sone for Tistedal, får en fot på den og den ligger i nota. 2-2. Nå var det virkelig trøkk i kampen. Slik blir det når jentene bak gjør jobben. Solid innsats av Shirin, Anniken og Johanne som demmet godt opp for Tistedal i den farlige sonen foran vårt eget mål. Hedda Teien redder ved å slenge seg i lengste hjørnet det som ellers ville vært et opplagt mål til Tistedal. Fantastisk enkeltprestasjon av vår keeper. Etter 20 minutter kom Anniken inn for Habiba, Johanne inn for Julie, Thea HR inn for Jennifer og Tonje inn for Julia. På stillingen 2-2 kunne vi selvsagt toppet laget og latt flere J14-spillere fått føle hvordan det er å være benket - men vi lot altså det sosiale komme foran resultat. Like etter byttene kommer vi ikke tett nok opp i ballfører, og Tistedal går opp i ledelse 2-3. Det kan også kommenteres at Tistedal syntes å bruke mye armer, og ved flere anledninger ble Jennifer regelrett revet ned at villstyrige Tistedøler. Dessverre var dommeren en ung rekrutteringsdommer som lot dette passere. Men Thea HR er en spiller som ikke gir opp. På en corner står hun riktig foran mål og utligner til 3-3 på Melløs. Da hadde vi virkelig fått lønn for god innsats gjennom 2. omgang og snudd en 0-2 ledelse til Tistedal til et jevnt oppgjør. Særlig var Thea HR, Jennifer og Thea Malin gode på midten i denne del av kampen. Dessverre vant Tistedal 3-4 da de fikk et mål rett før fulltid. Men vi gratulerer både våre egne jenter med fabelaktig innsats og til tider god fotball. Og vi gratulerer Tistedal med kretsmesterskapet i J14 7-er.
 
Sluttkommentar:
 
Vi har eksperimentert litt med formasjon. Og forsøkt å gå noe mer offensivt til verks. Hadde vi sløyfet sweeperrollen og gått ut litt mer safe i en 3-2-1 fra start ville vi med god sannsynlighet ha demmet opp for ihvertfall 1 av Tistedals mål i 1. omgang. Da ville kampbildet blitt et annet og kanskje utfallet også hadde blitt noe annet enn tap. Men likevel, vi gjør en solid innsats, vinner erfaring mot et godt lag og scorer 3 mål mot kretsmesteren! Og det kan til slutt nevnes at både Habiba og Julia var gode gjennom hele kampen, i 2. omg. i særdeleshet. Selv om de er 02-ere stod de av press fra kretsmesterne J14-fra Tistedal, viket ikke i dueller og sågar scoret også Julia et mål. Fantastisk.
 
RAs beste takling i denne kampen: Jennifer
 
RAs beste spiller i denne kampen: Jennifer
 
Liten anekdote til slutt.
 
Før kampen måtte trener, etter å ha avholdt spillermøte og tatt imot motstanderlag: Flytte 3 mål. Plukke hundebæsj fra banen. Markere banen med kinahatter. Sette ut baller i målene (takk til Hedda Teien for god hjelp). Klargjøre matchball. Gå gjennom kamprapport. Dommersamtale. Opplæring av dommer og avklare misforståelse om bruk av kjegler i kamp. I tillegg til organisering av oppvarming. Jeg var helt svett før kampen begynte. Dette anskueliggjør at vi bør ha et fast opplegg for oppvarming før kamp, som alle kjenner og som settes i gang av lagkaptein. Dette må vi få til i kampene vi spiller neste sesong.
 
Referent: LarsKampreferat J14 11-er: Rapid Athene - Aremark 5.10.2014
 
Sted: Melløs B
 
Lagledelse: Lars, Kjell Axel, Ole, Remy
 
Søndag 5.10. spilte RAs 2000/01-jenter (J14) seriekamp i 11-er mot Aremark hjemme.
RA gikk ut i ny formasjon: 4-4-2 (eg. 4-1-3-2 med sweeper)
 
Lagoppstilling: Hedda Teien, Shirin, Gabrielle, Anniken, Johanne, Thea M, Jennifer, Helena, Linea, Tonje, Mia.
Innbytte: Sara, Aurora.
 
Etter hvert 10. minutt kjørte vi bytter. Vi vekslet litt på byttene.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Vinne duellene. Press av ballfører. Bevegelse etter pasning. Støtte. Spille langs bakken.
 
I 1. omgang var Shirin sweeper med Gabrielle foran seg. Det ble en jevn start på kampen. Utover omgangen presset Rapid Athene mere og tok tak i spillet. Vi kom av og til til sjanser, men det ble for spedt foran mål. Det virket som om jentene hadde glemt å bruke kanter, som vi har terpet på trening. Det var også ganske taust på banen. Eneste "støyen" kom fra linja. Det var også manglende bevegelse etter at ballen ble slått. Og vi så for mange pasninger som var for upresise og hvor også mottak eller medtak sviktet. Men vi prøvde. Og jentene fightet. Et eksempel var Helena som spilte på støtte på Shirin som igjen ga en lang pasning til høyre kant. Flott spill og plutselig blir midtstopperen sentral i angrepsspillet. Når Jennifer gikk i takling uti midten av 1. omgang smalt det over hele Melløs! Hyggelig var det å registrere at Aremark ikke produserte èn sjanse foran vårt mål. Sweeperrollen fungerte, om ikke optimalt så på en mye bedre måte en flat firer bak.
 
I 2. omgang ble kampbildet noe annerledes. Shirin og gabrielle byttet roller, og dette fungerte svært bra. Selv om Gabrielle kunne tatt ut enda mer sikring. Aremark hadde spillet (i den grad man kan kalle måk og mæl noe spill) og stod høyt på banen. Men i kontringsfasen var Rapid Athenes jenter farlige. Vi brukte i større grad kantene og kom til sjanser foran Aremarks mål. Jentene fightet enda mere og hadde tæl i taklingene. På venstre kant var det tidvis nydelig spill mellom eksempelvis Anniken, Jennifer, Linea, Aurora og Tonje. Vi kom oss oftere til dørlinja og fikk lagt inn. I midten var Thea M, Jennifer og Shirin svært solide. Jennifers skudd fra 16 m så vi alle i mål. Men kampen endte 0-0.
 
Sluttkommentar:
 
Vi så idag tendenser til flott spill med bruk av kanter mot et lag som spilte mye på måk og mæl med bruk av tåspisser og utidig armbruk. Men når pasningene våre blir bedre, når mottak og medtak sitter, spiller vi i 2015 lett ut lag som spiller på denne måte. Her var det mye å bygge videre på og vi så stor progresjon i spillet fra sesongens begynnelse. Faktisk såpass godt spill at jentene høstet applaus fra linjen. Flott innsats av samtlige, også av våre hospitanter Mia og Gabrielle.
 
RAs beste takling i denne kampen: Jennifer
 
RAs beste spiller i denne kampen: Jennifer
 
Referent: Lars


Kampreferat J14 7-er: Lisleby - Rapid Athene 28.09.2014
 
Sted: Lisleby KG, Fredrikstad
 
Lagledelse: Lars.
 
Søndag 28.09. spilte RAs 2000/01-jenter (J14) seriekamp i 7-er mot Lisleby borte.
RA gikk ut i ny offensiv 7-er formasjon: 1-3-2.
 
1. oppstilling: Hedda Teien, Hedda V, Thea HR, Thea M, Elise, Linea, Tonje
2. oppstilling: Hedda Teien, Julie, Jennifer, Johanne, Neslie, Hedda Hansson, Tonje
 
Etter 10. minutt kjørte vi 2. oppstilling og siden byttet vi hvert 10. minutt. Alle byttene fikk omtrentlig lik spilletid.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Press av ballfører. Bevegelse etter pasning. Støtte. Spille langs bakken.
 
Kampen startet med at Rapid Athene tok tak i spillet og gikk i angrep. Vi fikk en god åpning med press foran Lislebys mål. Vi fikk med oss godt pasningsspill mellom Elise, Linea og Tonje - som sammen spilte seg til flere sjanser.
 
Men etter en 7-8 minutters spill spilte Lisleby seg gjennom og det stod 1-0 til hjemmelaget. "Mot spillets gang" som det ble sagt fra sidelinjen. Trener holdt likevel formasjon inntakt med kun 1 bak. Tanken var at vi spilte oss til sjanser og at det kun var snakk om tid. Riktig! Tonje satt etter få minutter inn ballen mellom stengene og 1-1! En pasning fra Linea treffer Tonje som på sedvanlig Tonje-vis setter den inn bak keeper. 1-2 til Rapid Athene. Som var resultat ved pause.
 
Ved hvilen satt vi fokus på duellspillet, viljen til å vinne ball og spille opp på kant og spiss. Dvs. bruke bredden og bruke rommet mellom de 2 spissene.
 
2. omgang startet der vi slapp og Tonje ordnet 1-3 på en praktfull måte. Hun dempet ballen, gikk mot mål og vippet ballen over keeper. Linea hadde nok noe tilpasningsproblemer fra kant til ren offensiv spiss. Både hun og Hedda Hansson fikk beskjed om å ligge foran keeper. Selv om dette nok var uvant og litt beklemt, fikk Linea lønn for strevet. Hun plukket opp en ball mot Lislebys målgård og satte den pent inn bak stengene. 1-4 til Rapid Athene. En liten brøler bak medførte en redusering til 2-4. Men vi glemmer dette! Vi koser oss heller med den flotte og harde corneren i slutten av 2. omgang, satt av Thea Malin, som gikk i siden på en Lisleby-spiller og rett i nota. Sluttresultat 2-5 til Rapid Athene.
 
Sluttkommentar:
 
Vi tok ut god sikring, hvor vår sweeper lå noen meter foran keeper. Resten av forsvarsjobben ble besørget av midtbanen som måtte jobbe hjem. Dette fungerte bedre i 2. omgang enn i 1. Sannsynligvis fordi jentene forstod midtbaneposisjon bedre utover i kampen. Hospitantene Hedda og Neslie falt ikke gjennom på nivå. De klarte seg godt. Nesli utmerket seg med blikk for spillet og mange fine pasninger. Hedda kjempet hardt mot stygtspillende Lisleby-forsvarere, men klarte seg tross størrelsesforskjellen. Angrepet med 2 spillere offensivt, skapte rom for Tonje og gjorde at vi kom til flere farlige sjanser enn vi tidligere har gjort.  Dette var en lagseier. Gratulerer til alle jentene som var med. Flott innsats av samtlige.
 
RAs beste takling i denne kampen: Hedda Hansson
 
RAs beste spiller i denne kampen: Jennifer
 
Referent: LarsKampreferat J14 11-er: HSV - Rapid Athene 24.09.2014
 
Sted: Risil KG, Vestby
 
Lagledelse: Lars.
 
Onsdag 24.09. spilte RAs 2000/01-jenter (J14) seriekamp i 11-er mot HSV borte.
RA gikk ut i 4-5-1 formasjon.
 
Start-oppstilling og bytte-oppstilling: Keeper: Hedda Teien. Midtstoppere: Hedda V, Julie. Backer: Kaia, Anniken. Defensiv midt: Thea M, Johanne. Midtbane: Linea, Jennifer, Maya. Spiss: Pernille
 
Bytter: Aurora. Sara. Thea HR
 
Etter 10. minutt kjørte vi 2. oppstilling og siden byttet vi hvert 10. minutt. Alle byttene fikk omtrentlig lik spilletid.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Hva som karakteriserer forsvarsspillet, midtbanespillet og angrepsspillet. Hovedpunkter. Opplegg ved corner.
 
Kampen startet med at Rapid Athene tok tak i spillet og gikk i angrep. Etter 2 minutter fikk Pernille en sjanse som burde vært scoring. Anniken (back) var svært god på kant og vi rullet opp angrep på venstresiden med Anniken som oppflyttet spiss under angrep!
 
Men det må dessverre nevnes at HSV kjørte høye oppspill mot sine 2 svært løpssterke spisser. Som lagleder burde jeg - sett i ettertid - tatt tidligere grep mot dette, f.eks. sweeper. Etter 12-13 minutter spilles spissene til HSV gjennom, løper og scorer. 1-0. Noen minutter etter skjer det samme med skudd mot Hedda Teien, som gir retur. Returen settes i kassa og 2-0. HSV hadde i denne perioden flere sjanser med skudd, men Hedda Teien reddet mesterlig.
 
Rett før slutt av 1. omgang spiller Kaia (høyre back) en flott tversover-pasning til Linea på løp venstre kant (midtbane). Hun plasserer med innside fot til høyre for keeper, helt ute ved stolpen. Redusering til 2-1. Akkurat slik vi snakket om før kampen. Kjempeprestasjon av både Kaia og Linea.
 
Etter pause gikk vi over til 4-4-2 for å få mer trøkk foran HSVs mål. Linea og Jennifer på topp, med en midtbane bestående av Pernille, Johanne, Thea M og Sara. Omgangen startet fint med kombinasjoner av Jennifer og Pernille. Men så opplever vi nok et høyt gjennomspill på HSVs spisser, Hedda V ruser ut men dessverre er hun uheldig og bommer på ballen. Spissen fører deretter i høy fart mot vår keeper og setter i lengste hjørnet. 3-1. Noen minutter etter skjer det samme, rask gjennomløp, alene med keeper og 4-1. På dette tidspunkt tok vi grep med å gi beskjed om å ta ut større sikring i bakforsvaret og flytte 1 spiller fra defensiv midt lenger ned mot stopperplass. Det hjalp litt, og vi kom mer med fremover på banen. Men likevel holdt ikke dette. Noen minutter senere får vi en situasjon hvor midtstopper rykker tilbake samtidig som keeper kommer ut. Misforståelsen fører til at ballen blir spilt ut i midten, snappes av en HSV-spiss som har åpent mål. 5-1 til HSV.
 
I perioden etter dette hadde Rapid Athene en god periode med tidvis godt spill, bruk av kanter og innlegg foran mål. Pernille kom til skudd etter flott oppspill fra Jennifer. Men HSV får stå totalt umarkert på en corner og setter denne til side for Hedda Teien. 6-1. Som også ble sluttresultatet.
 
Sluttkommentar:
 
Vi møtte et HSV-lag som ikke akkurat imponerer med godt spill, men er effektive grunnet 2 gode og raske spisser. Det ble mye måk og mæl fra HSV i begge omganger, noe som tidvis preget kampen. Og vi ble nok i for stor grad med på disse unotene, særlig i 2. omgang. Lagleder tar selvkritikk for ikke å justert til sweeper tidlig i 1. omgang. Trolig er dette på vårt nivå et sikrere forsvarsspill, enn å kjøre med flat firer bak. HSV kjørte med 2 stoppere som lå med 10 meter mellom i lengderetningen. Vi må også bli bedre på markeringer ved dødball. Når det er sagt er vi fornøyde med innsatsen til jentene. Det var tidvis bra spill og forsøk på å komme gjennom både på kant og i midten. Jennifer utmerket seg som den beste på vårt lag denne kalde høstkvelden i Vestby.
 
RAs beste takling i denne kampen: Pernille (1. omg.)
 
Referent: Lars
Kampreferat J14 7-er: Spydeberg 2 - Rapid Athene 21.09.2014
 
Sted: Spydeberg
 
Lagledelse: Lars.
 
Søndag 21.09. spilte RAs 2000/01-jenter (J14) seriekamp i 7-er mot Spydeberg 2 borte.
RA gikk ut i 2-3-1 formasjon.
 
Start-oppstilling og bytte-oppstilling: Keeper: Helle (Aurora i 2. omg), Midtstoppere: Julie, Kaia/Sara, Midtbane: Thea HR/Aurora, Johanne / Thea M, Kristine / Maya. Spiss: Tonje
 
Etter 10. minutt kjørte vi 2. oppstilling og siden byttet vi hvert 10. minutt. Alle byttene fikk omtrentlig lik spilletid.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Hva som karakteriserer forsvarsspillet, midtbanespillet og angrepsspillet. Hovedpunkter.
 
Rett før kampstart:
 
Fokus på oppgaver i forsvar og angrep. Alltid 5 i angrep.
 
Kampen startet med mange fine angrep for RA. Vi gikk offensivt til verks og keeper Helle så ikke ut til å bli satt på de store prøvene. Vi fikk også raskt uttelling for våre sjanser. I 1. omgang var spillet preget av at det klumpet seg på vår venstre kant og i midt. Høyre kant ble i liten grad brukt. Dette bedret seg etter bytter. I 2. omgang fikk vi mer til spillet vårt fra midtstopper til kant, og innlegg foran mål.
 
Mål ble det:
0-1 Thea HR
0-2 Tonje (innlegg fra Thea HR)
0-3 Tonje
0-4 Maya
0-5 Tonje som ble stillingen til pause
Etter pause fikk Helle prøve seg som spiss.
0-6 Johanne (kom på en flott kombinasjon hvor Maya, Helle og Thea M var involvert på kant)
0-7 Tonje
0-8 Tonje (godt og hardt plassert til side for keeper)
0-9 Maya (her kunne Helle scoret men ga ballen til Maya)
0-10 Thea M
 
Mye bra spill og mange flotte sjanser som også kunne vært mål. Kantene delvis i bruk i 1. omgang, mye mer i 2. omgang. Vi kunne også slått tidligere til medspiller. Har mister vi en del av spillet og ballen går over til motstanderen. Uansett var det flott innsats av alle jentene våre. Tonje scoret 5 mål i denne kampen ! Et resultat av godt spill på midtbanen som sørget for oppspill. Vi beklager at dommeren kun fikk med seg at det ble 0-9 . Det er feil, men betyr ingenting på en slik dag. Hustrig og kaldt i Spydeberg, men spillet i 2. omgang varmet særlig.
 
RAs beste takling i denne kampen: Kaia


Kampreferat J14 11-er: Rapid Athene - Trosvik 17.09.2014
 
Sted: Melløs A-felt
 
Lagledelse: Lars, Ole.
 
Onsdag 17.09. spilte RAs 2000/01-jenter (J14) seriekamp i 11-er (ble spilt som 7-er da motstander kun stiller 7-er lag i denne serie) mot Trosvik hjemme.
RA gikk ut i 2-3-1 formasjon.
 
Start-oppstilling og bytte-oppstilling: Hedda Teien i mål, Hedda V (kaptein) og Anniken/Julie bak. Midtbane: Aurora/Linea, Jennifer/Elise, Sara/Maja. Tonje på topp.
 
Etter 10. minutt kjørte vi 2. oppstlling og siden byttet vi hvert 10. minutt. Alle byttene fikk omtrentlig lik spilletid.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Hva som karakteriserer forsvarsspillet, midtbanespillet og angrepsspillet. Hovedpunkter.
 
Rett før kampstart:
 
Personlig evaluering av hver enkelt spiller. Innstilling til å vinne kampen og score, uansett hva stillingen er. Fokus på oppgaver i forsvar og angrep. Alltid 5 i angrep.
 
Kampen startet med 2-3 fine fremspill via kant. Jennifer avsluttet med gode skuddforsøk. På et frispark (grunnet Trosvik keepers lange utspill) legger Hedda Victoria ballen fra egen midtre banehalvdel langt frem i feltet foran Trosviks keeper - hvorpå Tonje får en fot på ballen. 1-0. Rett etter kommer Jennifer opp langs høyre kant og slår hardt inn foran mål. Ballen går i siden på en Trosvik-spiller og det står 2-0. Ikke lenge etter spiller Sara frem Tonje og det står 3-0 på normalt Tonje-vis. I denne perioden får RAs jenter til det spillet vi på Løken-feltet maser om og terper på - men som vi frustrerte trenere har sett lite til. Det er morro å være på sidelinjen denne Melløs-kvelden.
 
Anniken slår opp til Tonje som ordner 4-0. Rett etter får Tonje også en flott nesten-mulighet. Kantene benyttes slik vi har fortalt. Julie fra bakre kant slår til Elise som møter fra midtre posisjon, hun slår igjen til en løpende Linea. Hele rekka er i bruk. Linea går til linja, slår inn til Tonje som ordner 5-0! Smilene satt løst denne kvelden. Ikke pga scoringene, men spillet jentene presterer. Etter dette drar Linea av en spiller - går rett mot kassa til Trosvik og plasserer i hjørnet utagbart for keeper. 6-0. Vi ser siden flott kombinasjonsspill. Læreboka er i bruk. Linea slår til Elise som igjen slår på Tonje. Langs bakken. Ikke noe måk og mæl.
 
Rett før pause reduserer Trosvik til 6-1. Hverken Lars eller Ole fikk med seg episoden, men det spiller liten rolle. Vi er opptatt av sjansene. Rett etter knaller Hedda Victoria til flere ganger, men får dessverre ikke uttelling. Det kan bemerkes at keeper Hedda Teien tidvis stod på midtbanen!
 
2. omgang startet med at Jennifer forsøkte å lobbe over keeper. Glimrende forsøk, men rett utenfor. Men et innlegg rett etter fra Jennifer til Linea ender i 7-1. På sidelinjen bemerket vi hvordan pasningene fra Linea hele tiden treffer medspillere. Slikt har fra hele laget vært en sjeldenhet denne sesongen!
 
15 minutter ut i omgangen kommer dagens flotteste hendelse: Tonje spiller til en løpende Sara på kant. Sara slår umiddelbart tilbake til Tonje. Forøvrig en flott og presis pasning. Tonje tar den med seg, setter den ved lengste stolpe og det står 8-1 på Melløs. Jennifer ordner 9-1 noe senere. 10-1 kom ved at Hedda Teien (Keeper!) slår presist til Maja på høyre kant, kommer til dørlinjen, legger inn til Linea og PANG.
 
Etter dette trodde vi nok det jamt var slutt med målfesten. Men de siste 5 minuttene fikk Elise spille på topp. Ballen gikk fra Hedda Victoria til Maja som fyker inn et hardt skudd mot mål. Der er Elises panne og 11-1. Og 2 minutter etterpå er Elise der nok engang rett foran trosviks keeper og 12-1 til Rapid Athene. Dette ble også sluttresultatet.
 
Sluttkommentar:
Endelig så vi spill hvor vi spilte langs bakken, brukte kantene og var i bevegelse etter pasning. Hverken Lars eller Ole hadde så mye på hjertet etter dette.
 
RAs beste takling i denne kampen: Hedda Victoria, Julie og Anniken som var solide stoppere denne kvelden
 
Referent: Lars
Referat Borgen - RA J13/14 7er.

Lagleder: Geir

Resultat, bildet viser tydelig en seier! Komfertable 0-3 seier til RA-jentene.
RA J13 14 140914.JPG


Kampreferat J14 7-er: Rapid Athene - Spydeberg 14.09.2014
 
Sted: Melløs A-felt
 
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel.
 
Søndag 14.09. spilte RAs 2000/01-jenter (J14) seriekamp i 7-er mot Spydeberg hjemme.
RA gikk ut i 2-3-1 formasjon.
 
Start-oppstilling: Jennifer i mål, Shirin og Julie bak. Thea HR, Thea M og Alva (02), Tonje på topp.
 
Innbytteplasser: Carolina, Marthe, Elise, Aurora.
 
Etter 15. minutt kjørte vi inn oppstilling 2: Jennifer i mål, Shirin og Julie bak. Marthe, Elise, Caro. Aurora på topp (byttet med Caro etter hvert).
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Spill langs bakken. Mottak- og pasningskvalitet. Angrepsspill ved bruk av kanter. Bruke bredden på midten.
 
Fra start av var dette en jevn kamp. Men etterhvert presset RAs jenter mer på. Etter 4 minutter kom Thea HR til en stor sjanse etter oppspill fra Alva og Tonje. Flott samspill men dessverre ikke mål.
 
Thea Malin satte en kjempecorner like etter, hvor Thea HR nok en gang kunne ha scoret. Kampen var dessverre full av slike nesten-muligheter, og vi skulle se denne utvikling utover i omgangen.
 
Imidlertid satt Tonje inn 1-0 mot slutten av 2. omgang. Dessverre kom Spydeberg raskt tilbake og ved pause stod det 1-1.
 
I 2. omgang måtet Marthe ut pga skade. Thea HR ble satt innpå. Hvorpå hun fosset frem langs venstre kant, hvor et skuddforsøk ble en herlig lissepasning til Carolina. 2-1 til Rapid Athene. Når vi har hatt så mye uflaks gjennom hele 1. omgang, er det lov å ha litt flaks !
 
Etter 15 minutter fikk igjen Thea HR en kjempesjanse foran mål, men nei - ingen uttelling denne gang. Mot slutten av kampen kom Spydeberg lett igjennom vår sentrale midt og uten at noen kommer nok opp i kropp scorer hun lett.
 
Sluttresultat 2-2.
 
Sluttkommentar:
I 2. omgang vant vi i større grad midtbanen og brukte kantene. Dette selv om spillet nok tidvis ble svært enkelt. Vi plages av dårlig pasningskvalitet og dårlige mottak. Av og til slår vi høye baller på medspillere. Og mange ganger slår vi ball uten å se hvem vi slår til. Da er det lett å få balltap. Før kampen snakket vi om at man slår fra sentral midt til kant og er med opp selv. Vi så fint lite til dette. Unntaket er vel èn episode med Carolina og Thea Malin i 2. omg. Imidlertid ble angrepene startet fra midtstopper back til kant med forsøk på innlegg foran mål. Greie angrep, men resten av laget var for stillestående og vi ble for få foran målet. Dessverre var vi også ferdighetsmessig ikke gode nok i avslutningsfasen, og satte ikke flere gode 100% sjanser. Vi har litt å jobbe med. 2-2 var et rettferdig resultat.
 
RAs beste takling i denne kampen: Carolina (som også gikk ut med skade etterpå)
 
Referent: LarsKampreferat J14 KM Østfold: Aremark - Rapid Athene 10.09.2014
 
Sted: Aremark
 
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel.
 
Onsdag 10.09. spilte RAs 2000-jenter (J14) andre seriekamp i B-sluttspill 11-er mot Aremark borte.
RA gikk ut i 4-5-1 formasjon (eg. 4-2-3-1) med Tonje helt på topp.
 
Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Anniken, Hedda V, Shirin, Kaia. Defensiv midt: Thea M (kaptein) og Johanne. Midtbane: Thea HR, Jennifer, Helena. Foran: Tonje.
 
Innbytteplasser: Julie.
 
Vi roterte på byttene etter hvert 10. minutt. Alle fikk god spilletid.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Formasjon i forsvar, formasjon i angrep. Spill på kantene. Bruk av backene offensivt. Presse ballfører, Tett i kropp, Vinne dueller.
 
Fra start av var dette en jevn kamp. Men etterhvert presset RAs jenter mer på. Offsidelinjen ble satt høyt (Bra av Shirin og Hedda V). Og store deler av omgangen ble kampen ført på Aremarks banehalvdel. Men vi på linja hadde nok forventet mer spill og bruk av kantene. Forsøkene på gjennomspill kom hver gang i midten. Kantene fikk stå ubrukte ! Det virket også som om vi ikke hadde roen. Ballen ble altfor ofte spilt fra oss uten at mottakers adresse var ordentlig påklistra. Positivt var det at backene forsøkte å forsere opp langs siden. Særlig Kaia utmerket seg med gode forsøk. Omgangen endte 0-0, tross at RA hadde spillet. Det var få store sjanser, med unntak av Jennifers enorme sjanse i det 18. minutt som alle på linja så i mål.
 
Beskjeden fra trenerne i pausen var klar - fortsett trøkket og bruk kantene. Alle på linja ser at kantene er frie, men det synes som om ingen på laget ser det samme! Og ikke minst å ta det mer med ro før avlevering av ballen. Bakfireren ble satt opp med Johanne som ny venstreback.
 
2. omgang startet med solid RA-press på Aremarks banehalvdel. Men Aremark sendte i vei en høy lobb foran Hedda i mål og 1-0 til Aremark. "Men vi hadde jo spillet", uttalte en noe frustrert Eirik Tveiten på linja. Imidlertid fikk jentene beskjed om å fortsette de gode forsøkene. På et av de relativt få forsøkene på kantspill skjer så dette: - Shirin spiller til Anniken på venstre kant, som så spiller vegg med Johanne, får tilbake ballen opp langs linja. Og det harde innlegget foran kassa går rett i mål. Det står da 1-1 i Aremark denne høstkvelden.
 
I den siste halvdelen av 2. omgangen ble vi nok for mye med på Aremarks "måk og mæl" (bygdafotball het det på nord-vestlandet i min tid). Vi fikk i mindre grad ballen ned langs bakken, pasningskvaliteten og mottak skulle vært bedre. Det var derfor synd at ikke vi i større grad spilte vårt eget spill. På slutten av kampen - 4 minutter før fulltid - gis Aremark anledning til å stå og skyte på 16-20 m, høy lobb og rett under tverrliggeren til Hedda i vårt mål. 2-1 til Aremark, som også ble sluttresultatet.  
 
Der alltid surt å reise på bygda for å tape(:-)). Men vi tar med oss det positive. Innsatsen fra alle jentene var god. Forflytningen av lagdelene fungerte godt. Og vi fikk uttelling vårt i perioder gode spill. Kanskje ser jentene nytten av å trene på det angrepsspillet vi har hatt fokus på på trening, men hvor oppmerksomheten til jentene ikke alltid har vært 100%. Angrepsspill via kantene er tema fremover. For at jentene skal bli tøffere kåres beste takling.
 
RAs beste takling i denne kampen: Jennifer
 
Referent: LarsKampreferat J13/14 7er: Rygge - Rapid Athene 07.09.2014


Vår 5. seriekamp i J13/14 serien 7`er ball endte med vår 4 seier på rad. Vi slo Rygge 3 -1 i Rygge. Vi vant fortjent denne gangen også, men spillemessig var det nokså jevnt mellom lagene. Det er klart at vi fortsatt ser barnesykdommene florere, og får bekreftet nok en gang at fotball er et meget komplisert spill å lære seg/lære bort (vel så vanskelig som fiolin), men vi fokuserer på det positive - og det mest positive er at vi i enkelte perioder spiller skikkelig fotball der vi bygger opp angrep ved å spille til hverandre i bevegelse. Det var som å høre rene toner fra fiolinen! Målene våre kom slik:
 
1- 0: Tonje drar seg igjennom og plasserer ballen kontrollert i mål
2-0 Hannah drar seg igjennom og skyter i mål fra skrå vinkel
3-0 Hannah tar et steg til siden foran Ryggeforsvaret og skyter ballen i mål.
 
Vi trenere liker ikke å fremheve enkeltspiller, men det vi setter høyt er fremgang både kollektivt og individuelt. Er det en av jentene som har hatt meget tydelig fremgang i høst så er det Thea H.R. Hun blir bedt om å spille stopper, det har hun ikke gjort før, men tar utfordringen på strak arm og er en solid sisteskanse sammen med erfarne Julie. 
 
Imponerende også av jentene fra 02 laget - Julia og Anna - de er faktisk født i 04!! og klarer seg bra mot jenter av en helt annen størrelse. Det lover godt for fremtiden i klubben!
 
Benyttede spillere: Hedda T, Julie, Thea H.R, Linea, Thea M, Hannah, Tonje, Jennifer, Aurora, Julia og Anna. 
 
Hilsen Geir 

Kampreferat J14 KM Østfold: Rapid Athene - HSV 02.09.2014
 
Sted: Melløs B.
 
Lagledelse: Lars, Kjell-Axel.
 
Tirsdag 02.09. spilte RAs 2000-jenter (J14) første seriekamp i B-sluttspill 11-er mot HSV hjemme.
RA gikk ut i 4-5-1 formasjon (eg. 4-2-3-1) med Tonje helt på topp.
 
Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Johanne, Shirin, Jennifer, Anniken. Defensiv midt: Thea M og Maja. Midtbane: Aurora (kaptein), Gabrielle, Sara. Foran: Tonje.
 
Innbytteplasser: Hedda V, Elise, Helena, Pernille.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Formasjon i forsvar, formasjon i angrep. Bruk av backene offensivt. Presse ballfører, Tett i kropp, Vinne dueller.
 
I denne kampen skulle Gabrielle debutere på 11-er for første gang.
 
Fra start av var dette en jevn kamp. Vi på linja hadde nok forventet mer spill og bruk av kantene. Det klumpet seg på midten og av og til var man 3 RA-jenter på en HSV-spiller! Kantene trakk ikke ut og vi fikk ikke til spillet. Rask gjennomløpning foran vårt mål, ingen oppi spilleren + en keeper Hedda Teien med knottene fast i humpene rundt målgården på den grøfta som kalles Melløs B - og 0-1 til gjestene fra Vestby.
 
Etter 15 minutter byttet vi: Hedda V inn for Maja (def.midt). Elise inn for Aurora (venstre midt), Helena inn for Sara (høyre midt), Pernille inn for Gabrielle (sentral midt).
 
Etter byttet ble det mere trøkk i laget og vi holdt bredden på midtbanen. Backene Johanne og Anniken jobbet offensivt. Hvor begge utgjorde en særlig og ekstra trussel mot HSV. I tillegg satte Shirin offsidelinja høyt og vi førte kampen inn på HSVs banehalvdel. Et flott angrep hvor Hedda Victoria slår opp til Tonje som legger til godt plassert Helena foran mål og 1-1. Vakkert. Og svært god og klok assist av Tonje.  Vi kan jo både spille og score jo!
 
Ved pause stod det 1-1. Relativt rettferdig i lys av HSVs målfarlighet og vårt spill siste halvdel av omgangen. I 2.omgang kjørte vi samme mannskap som avsluttet 1. omgang. Vi førte kampen og spilte svært godt pasnings- og kombinasjonsspill. Det virket som om jentene ville mer i 2. omg. enn i 1. omg.
 
Etter 15 minutter kom byttene. Maja inn for Johanne (venstre back). Aurora inn for Helena (høyre midt), Sara inn for Elise (venstre midt), Gabrielle inn for Jennifer (midtstopper).
 
Rett etter byttet fikk vi en dårlig klarering på venstresiden. Maja og Shirin går på men blir hektet av på tvers foran vår målgård. 1-2 til HSV. Etter dette byttet Maja med Hedda V på defensiv midt, da dette nok er riktigere posisjoner. Jeg som trener tar scoringen mot oss på min kappe !
 
Et stykke ut i 2. omg. blåser dommeren i fløyta. Han gir straffe til Rapid Athene! Fra linjen gir vi beskjed om at Anniken tar denne. Hun setter den - dog ikke i kjent og knallkontant stil - men sleiver litt - likevel går ballen i mål. Da står det 2-2 på Melløs B-felt. Jubel fra sidelinjen.
 
På slutten av omgangen presset Rapid Athene-jentene og førte kampen i store deler på HSVs banehalvdel. Vi spiller oss til mange farlige sjanser. Likevel - dårlig klarering foran målgården og 2-3 til HSV. Vi må ikke la motstanders ballfører få gå et sekund alene ! I sluttminuttene fortsetter Rapid Athene å presse - men på tross av flere svært gode muligheter kommer vi ikke til skudd. Det blir for puslete når vi nærmer oss målgården. I sluttminuttene fikk Jennifer prøve seg på topp. Hun kom til flere gode gjennomspill sammen med Pernille og burde vært belønnet med minst 1 mål.
 
Det er derfor noe bittert å skrive slike referat. Men vi tar med oss det positive. Innsatsen fra alle jentene var god. Og nå er det mere trøkk forover - og offensive sidebacker og høy midtstopperlinje er en viktig årsak til dette. Men vi må bli bedre på å følge og presse ballfører og rydde foran egen målgård. HSV slapp for lett til. Er vi redde for duellene hvis spilleren virker større ? Og vi må ha skuddtrening foran mål!!! Formasjonen begynner vi å dreis på, men vi må flinkere til å bruke kantene.


Kampreferat J13/14 7er: RA - Berg 31.08.2014

På denne siste dagen og søndagen i august møtte vi Berg på Melløs gress, og vi vinner igjen både tydelig og fortjent med sifrene 4-1. Nå var ikke dette Berg-laget av samme kaliber som lagene vi har møtt så langt i denne 7-er serien, men vi skal likevel glede oss over mye godt spill av våre jenter. Spillet bærer imidlertid preg av et nokså humpete gressfelt, men vi spiller oss til en haug med sjanser, og har nok rundt 15-20 resultatløse skudd på Berg-målet. Målene kom slik:
 
1.      omgang:
 
1-0: Tonje spiller Hannah igjennom som skyter fra skrå vinkel i mål
1-1: Berg skyter fra 20 meter i vårt mål
2-1: Hannah spiller Tonje igjennom som scorer enkelt til side for Bergs keeper.
 
2.      omgang:
 
3-1: Tonje runder en forvarer og tupper ballen i mål
4-1: Tonje får ballen på halv-volley rett foran Berg-keeper, og treffer rent på ballen som går i mål. God teknikk Tonje! 
 
Etter 4 kamper i denne serien har vi vunnet 3 og tapt bare en kamp! Solid!
 
Benyttede spillere: Hedda T., Julie, Marthe, Thea H.R., Thea M., Hannah, Tonje, Aurora, Kaisa (9 spillere) 
 
Hilsen Geir
Kampreferat J13/14 7er: Sarpsborg - RA 28.08.2014

Om vi ikke lykkes helt i 11`er serien ser det motsatte ut til å virkeliggjøres i 7`er-serien for jenter 13/14-laget vårt. Vi slo et godt tabell-plassert Sarpsborglag 3-1 i kveld! Forberedelsene til kampen var ikke av de beste hvor jeg fikk 4 avbud i løpet av ettermiddagen. Det kom på toppen av mange avbud i forkant. Da var det bare å innta torpedorollen og beordre jenter fra den øvrige troppen - og nærmest hente dem på egen bopel med krav om å stille til kamp.
 
Det var ikke bare resultatet som imponerte i kveld, men måten vi vinner på. I perioder overkjører vi Sarpsborgjentene som holdt omtrent samme størrelse og alder som våre jenter. Vi spiller oss til en masse sjanser, men de gjeveste øyeblikkene fant sted på denne måten denne nydelige sommerkvelden på Kurland kunstgress:
 
1-0: Flott skudd av Thea H.R.
1-1: Den glemmer vi!
2-1: Her kom den godeste Wessel Johnsen til å ta i bruk de sterkeste ordene fra eget vokabular - Shirin bryter Sarpsborg på midtbanen - spiller hurtig Thea Malin igjennom som ikke bruker lang tid på å smelle ballen i krysset i Sarpemålet!
3-1: Flott prestasjon av Neslie som drar seg igjennom og plasserer ballen til side for en keeper som hadde en størrelse og høyde som de fleste norske menn ville misunne henne!
 
I 2. omgang kom det ingen mål, spillet bølger litt frem og tilbake, men vi har våre sterke perioder også i denne omgangen der vi fortsetter å angripe med mange spillere som ender i farlige sjanser.
 
Benyttede spillere: Hedda Teien, Hedda Victoria, Shirin, Thea H.R, Thea M, Johanne, Mia og Neslie (8 spillere)
 
Spesielt skal de 2 sistnevnte roses - våre hospitanter fra 02-laget - Neslie og Mia - de holdt nivået godt og spilte en god kamp begge to. Artig å se at 02-laget forsyner oss med forsterkninger hver gang!
 
I tillegg skal dommeren fremheves - ikke det at han gjorde så mye av seg, men han springer rundt i en alder av 79 år!!!, og ga oss rundt 50 et godt håp om å ha mange gode år igjen. Noen av jentene roter (bevisst?) litt med tall, i hvert fall bytter om på sifrene, og mente at dommeren på 97 var sprek!
 
Vi feiret seieren med en velfortjent is på Mac Donalds i Råde!  

RA J13 14 7er 280814.JPG


Kampreferat J14 KM Østfold: Drøbak Frogn - RA 27.08.2014
 
Sted: Ullerud Match.
 
Lagledelse: Remy, Lars.
 
Onsdag 27.08. spilte RAs 2000-jenter (J14) tolvte seriekamp i 11-er mot DFI borte. RA gikk ut i 4-5-1 formasjon (eg. 4-2-3-1) med Tonje helt på topp.
 
Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Johanne, Shirin, Julie, Kaia. Defensiv midt: Thea M og Hedda V. Midtbane: Aurora, Hannah, Jennifer. Foran: Tonje.
 
Innbytteplasser: Sara, Maja, Elise, Linea.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Innstilling og vilje til å vinne, Presse ballfører, Tett i kropp, Vinne dueller.
 
Fra start av så vi at dette kom til å bli en forsvarskamp. I første omgang jobbet jentene våre godt og presset ballfører, gikk tett opp i kropp og lot ikke DFI få stå alene med ball. Dette gikk bra inntil 12 minutter ut i første omgang, hvor en av DFIs spillere fikk stå alene og umarkert på 18-20 m og klinket til. 1-0 til DFI. Imidlertid gjorde jentene en kjempeinnsats. Og holdt 1-0 tross høyt DFI-press ut omgangen. Flere av spillerne var noe frustrerte av at vi ikke kom til angrep. De var nok preget av presset fra DFI hele omgangen. Men sjanser fikk vi. Og Tonje burde hatt et mål på èn av de riktignok få sjansene rett foran DFIs keeper. Men alt i alt gjorde vi en svært god omgang.
 
I 2. omgang falt vi noe innsatsmessig og DFI fikk en 2-0 scoring uti omgangen. Likevel var jentene våre hele tiden oppi DFI-jentene og forstyrret. Og mange av situasjonene DFI skapte ble ødelagt av aggressive forsvarere fra Rapid Athene. Sluttresultat 2-0 til DFI.
 
Spillmessig var ikke kampen den store og vi burde nok oftere ha spilt ballen til nærmeste medspiller enn i bena på motstander. Vi har ofte bedre tid enn vi tror og så hjelper det å se opp før ballen slås. I tillegg kan vi bli bedre på å presse ballfører og aldri la noen få stå alene foran målgården. Pga sistnevnte problemstilling kunne DFI hatt flere scoringer, men vi fikk hjelp av flaksen. I tillegg hadde Hedda teien mange gode redninger, til frustrasjon for DFIs trenere på linjen.
 
Likevel: All ære til ALLE jentene i denne kampen. Flott innsats. Mye bedre enn i kampene i forrige uke. De viste tæl og trøkk. Særlig utmerket Kaia seg som Rapid Athenes beste i denne kampen. Utrolig god forsvarsjobb på høyre backplass. Elise og Johanne utmerket seg også med høy innsats. Og Hedda Teien er nevnt og må nevnes igjen - hun berger laget med sine gode redninger på strek.
 
PS! DFIs trenerapparat nevnte etter kampen at de hadde forventet flere mål mot Rapid Athene, men at jentene våre var gode i forsvar. De skjønte ikke vår tabellsituasjon utfra spillet og innsatsen vi la ned på banen denne kvelden :-)Kampreferat J14 KM Østfold: Ås - RA 22.08.2014
 
Sted: Ås stadion.
 
Lagledelse: Lars, Geir, Kjell-Axel.
 
Fredag 22.08. spilte RAs 2000-jenter (J14) ellevte seriekamp i 11-er mot Ås borte. RA gikk ut i 4-5-1 formasjon (eg. 4-2-3-1) med Tonje helt på topp.
 
Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Vendel, Shirin, Julie, Kaja. Defensiv midt: Thea M og Anniken. Midtbane: Jennifer, Pernille, Hannah. Foran: Tonje.
 
Innbytteplasser: Sara, Maja.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Formasjon, roller i bakfirer og på midtbanen. Fokus på å slå i bakrom.
 
Fra start av presset vi Ås på deres banehalvdel og vi kom til mange sjanser. Særlig var Pernille svært aktiv og skapte mye. Imidlertid fikk vi tidlig et mål mot oss på en gjennomløpning og 1-0 til Ås. 2-0 kom like etter grunnet et langt fremspill i bakrom til en Ås-angriper. Vår keeper var litt usikker på utrusing, og nølte noe. Når vi da møtte ballen, var det for sent og ballen gikk i mål. Etter dette så det ut som om vårt spill ble senket ned til ås sitt nivå. På midtbanen sentret vi, men det gikk ofte til en Ås-spiller. I duellene trakk vi oss. Når vi øynet mulighet for å innhente en ball stoppet vi på løp før vi måtte. Og "press av ballfører" så ut til å være et fremmedord. Da var det lett å være Ås, som på tross av mange RA-muligheter og skudd fra langt hold beholdt ledelsen 2-0 til Pause.
 
Etter pause var det mere tæl i RAs jenter, men det er stadig langt igjen til at alle har fått med seg oppskriften på hvordan vinne en duell. Hele 2. omgang ble kjørt på Ås sin banehalvdel. Og vi kom til flere sjanser, noen av disse så vi regelrett i mål. Men grunnet ting vi ikke skjønner eller rår over havnet ballen utenfor. I denne perioden fikk midtbanen bedre kontroll over spillet og vi fikk noen pasninger inn i bakrom som Tonje kunne jobbe på. Likevel skulle det vært så uendelig mange flere. Det må være frustrerende å være en god spiss og få så få pasninger i bakrom. Her har vi også noe å jobbe med. det virker som om flere av spillerne ser ned, og dermed ikke øyner de muligheter man har for å true motstandernes bakrom.
 
Når det er sagt var det flere lyspunkter. Forsvarsfireren jobbet riktig store deler av kampen. Shirin holdt rollen som bakerste jente med Julie som brøytende snøplog foran. Vendel og Kaja gode på backplassene. Særlig stor innsats av Vendel, Thea, Pernille og Hannah. I 2. omgang spilte også Maja og Kaja opp mot sitt beste. Og vi spilte ball og kom til flere gode angrep. Til tider var det årsbeste i spill for våre jenter. Vi spilte power-play med Ås-jentene og kom til flere muligheter.
 
Nettopp av denne grunn er det noen ganger vanskelig å være trenere og oppmenn på sidelinjen, og måtte akseptere et 2-0 tap. Som Ås-treneren selv sa det: "- Mot spillets gang". Men vi må bare skylde oss selv. For dårlige og puslete pasninger, lite tøffhet i taklinger, nærmest angst for å gå i kropp, liten evne til press mot ballfører og for få som tør å true bakrom og slå pasninger i riktig tid til spiss. Da taper vi mot selv dårlige lag.  Vi får derfor ta med oss at vi er blitt dyktigere defensivt, men at det er en del å jobbe med på treningene fremover slik at dette laget fremstår mer slagkraftig til serien starter til våren.  
 
Jeg beklager den litt bitre tonen, men jeg mener det nå er på tide med en annen innstilling enn det jentene viste i 1. omgang mot Ås idag.
Hvor var lagets vilje til å vinne ? Kun 3-4 spillere syntes å ha dette i løpet av 2x35 min.
 
Neste kamp er onsdag borte mot Drøbak. Oppmøte Melløs kl. 1650. Se egen mail om dette og laguttak.


Kampreferat J14 KM Østfold: Rapid Athene - Begby 20.08.2014
 
Sted: Melløs.
 
Lagledelse: Lars, Remy, Kjell-Axel.
 
Onsdag 20.08. spilte RAs 2000-jenter (J14) tiende seriekamp i 11-er mot Begby hjemme. RA gikk ut i 4-5-1 formasjon (eg. 4-2-3-1) med Tonje helt på topp.
 
Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Vendel, Shirin, Julie, Kaja. Defensiv midt: Thea M og Hedda V. Midtbane: Johanne, Jennifer, Hannah. Foran: Tonje.
 
Innbytteplasser: Elise, Aurora, Helena, Anniken, Maja, Sara.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Presse ballfører, Vinne duellene. Formasjon.
 
Før kampen jobbet vi mye med det formasjonsmessige. Dvs. at bakfirer flytter ut og står høyere oppe på banen, slik at det skapes mindre rom for motstanderen mellom bakfirer og midtbane. Shirin var lagkaptein og fikk ansvar for denne oppgave.
 
Fra start av ble vi presset av Begby. De kom lett til foran vårt mål, og to småmuligheter endte raskt i 0-2 til Begby. Årsaken var litt puslete og lite kontant forsvarsspill i kombinasjon med at vi selv gjorde det vanskelig for oss selv ved at bakfirer og midtbane lå for tett. Når pasningsalternativene er på 1 meter blir det lett rot og mulighet for Begby å snappe opp og kontre. I andre halvdel av 1. omgang fungerte forflytningen av lagdelene bedre. Begby fikk lite rom foran bakfirer og måtte satse på pasninger i bakrom. Shirin satt offsidelinjen perfekt, og Begby gikk til stadighet i offside. Ved pause var det fortsatt 0-2 til Begby.
 
I pause pratet vi om vri spillet, ikke slå på måfå og det å finne medspillere. Vi må være litt mer bestemt i pasningsspillet. Ikke pirke eller puffe men passe eller skyte.
 
Etter pausen fikk Begby et lettvint 0-3 mål. Stillingen sa lite om spillet, som fungerte på en helt annen måte enn i 1. omgang. Rapid Athenes jenter spilte ball, fant hverandre og bygde opp angrep etter angrep. Vi kan særlig trekke frem Hedda T solid i mål og med mange gode redninger, Kaja som solid og tøff høyre back. Shirin og Julie fungerte godt sammen. Vendel og Aurora fikk til et fint samspill på venstresiden. Thea M, Anniken og Hedda V var sterke i midtforsvaret. Jennifer med svært mange gode pasninger og fremspill. Helena spilte seg også frem til gode innlegg foran mål og sjanser. Hannah lurte av mange Begby-spillere og var sterk i taklinger. Hun kom til flere gode løp. Johanne spilte seg til et dusin sjanser på venstresiden fremme. Det samme gjorde Tonje i midten. Veldig bra innsats, men vi fra linjen savnet trøkk i innlegg og skudd. Det ble for tafatt og løst. Da får vi ikke mål.
 
Utover omgangen ble det gjort flere bytter og mange havnet kanskje på litt uvante plasser. Antallet innbytter var stort og det ødelegger kontinuiteten i spillet. Samtidig valgte vi å gi alle spilletid, da dette er høyt prioritert i klubben.
 
Istedet for Rapid-mål ble det heller Begby mål og 0-4 kom på et flott gjennomspill i vårt midtforsvar. Imidlertid kontret Tonje og satte inn 1-4 med et vakkert skudd. Sluttresultatet ble 1-5 etter et flott Begby-skudd fra 16 meter.
 
Hva tar vi med oss etter kampen ? Det positive var at jentene nå i større grad enn tidligere tørr å utfordre, tørr å gå i duell og vinne dueller, samtidig som lagdelene i større grad fungerte sammen. Vi ga tidvis Begby lite rom foran bakfirer og de gikk stadig i offside. Det var også tidvis godt spill hvor vi fant hverandre og det var bevegelse uten ball.
 
Neste kamp er fredag borte mot Ås. Pga mange innbyttere må vi redusere stallen noe til denne kampen. Det blir sendt ut en egen mail på dette.Kampreferat J14 KM Østfold: Askim - Rapid Athene 18.08.2014
 
Sted: Askim KG.
 
Lagledelse: Lars og Ole.
 
Mandag 18.08. spilte RAs 2000-jenter (J14) niende seriekamp i 11-er mot Askim borte. RA gikk ut i 4-5-1 formasjon (eg. 4-1-4-1) med Tonje helt på topp. Vi fikk frafall rett før kampen fra keeper Hedda T. Jennifer var sporty og tok oppdraget på strak arm. Start-11-er: Keeper: Jennifer. Bakfirer: Maja, Shirin, Hedda V, Sara. Midtbane: Johanne, Anniken, Thea, Hannah, Helena. Foran: Tonje. Innbytteplasser: Julie, Elise, Aurora.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid. Det ble både i 1. og 2. omgang byttet litt på tvers så flere fikk prøve seg på nye plasser.
 
I spillermøtet før kampen ble det satt fokus på:
 
Presse ballfører, Vinne duellene. Tett i kropp.  Bruke støtte. La ballen gå. Følge ved balltap. Selvtillit. Athene Moss-historien.
 
Fra start av ble vi presset hardt. Men jentene stod det av til 10-15 minutter. I denne fasen overrasket vi nok Askim med at vi møte de tett i kropp og gikk i dueller. Flott innsats av alle jentene. Og Jennifer svært god i mål. Ut i omgangen kom Askim flere ganger rundt på sin venstre side. Det var en tendens til at de i for stor grad fikk stå alene med ball - uten nødvendig press fra RA.  Det stod derfor både 1-0 og 2-0 til Askim etter ca 15 minutter.
 
Før kampen fikk vi kjennskap til at mange av jentene ikke hadde trent så mye i ferien. Noe vi også hadde mistanke til. Fra sidelinjen så vi jenter som hadde problemer med tempo og som var slitne. Her må kondistrening til! De nødvendige bytter ble utført og vi fikk inn friske bein på banen.
 
I siste halvdel av 1. omgang imponerte RA-jentene. Vi fikk til spillet vårt, vi presset Askim over på deres banehalvdel og vi kom til både corner og sjanser. Dette viser at det bor mye i laget og at vi kan hvis vi vil. Forutsetningen er trygghet i bakfirern. I denne perioden imponerte Julie og Shirin som midtstoppere, Anniken briljerte som venstre back (uvant plass), Hedda V ryddet godt som høyre back (også uvant plass). Aurora god på venstre kant, Elise og Hannah gode på midten med Thea M som ankerfeste i V-formasjon. Med hardtarbeidende Johanne på høyre kant. Og med Tonje i front. Det må bemerkes at Askim i denne perioden begynte å gå sure og at det kom hissige tilrop fra Askims trenerbenk - som følge av vår innsats.
Til pause stod det fortsatt kun 2-0.
 
Etter pause så vi at mange av jentene var slitne. Midtbanen jobbet ikke i tilstrekkelig grad hjemover. Og det ble skapt ubalanse i spillet da det var for lang avstand mellom bakfirer og midtbane. Dette resulterte at ballsikre Askim-spillere spilte seg frem til rommet foran 16 meter. Og herfra kom de til skudd fordi de fikk stå alene.
 
0-3 ble til 0-4 og 0-5 hvorpå kampen endte med resultat 0-6. Ingen keeper å klandre. Jennifer stod utmerket i mål.
 
Hva tar vi med oss etter kampen ? Det positive var at jentene nå i større grad enn tidligere tørr å utfordre, tørr å gå i duell og vinne dueller. De er også flinke til å følge etter balltap. Dessverre ble det skapt for stort rom mellom forsvar og midtbane, noe som resulterte i noen baklengs. Kondisjon, pasningssikkerhet og bevegelse uten ball er klare utfordringer - men som dessverre ikke lar seg løse over natta. men vi tar med oss det positive samt lærdommen fra denne kampen. Noen av jentene briljerte på nye plasser mens andre fant større trygghet i andre posisjoner enn de de først var tiltenkt. Det var også viktig informasjon før neste kamp.
 
Neste kamp er onsdag hjemme mot Begby. Oppmøte utenfor klubbhuset Melløs kl. 1730. Vi gleder oss.
 
PS! Meld evt. forfall til kampen til meg asap.
Kampreferat Rapid Athene vs. Kambo jenter 13/14`er serie, Melløs 17.08.14
7er J14 RA - Kambo 170814.jpeg
Vi har spilt vår andre seriekamp i 7`er serien og slått selveste serielederen Kambo med sifrene 2-1. Vi kom riktignok litt bakpå i startfasen av kampen, men mot spillets gang tok vi ledelsen 1-0 etter bare 3 minutter av kampen (scoring av Hannah). Kambo kvitterte rett etter – 1-1 etter 7 minutter. Den første omgangen var ikke vår beste, vi tapte dueller og ble litt stående å se på, men tok ledelsen 2-1 ved et flott frisparkskudd av Hannah – 2-1. Vi spiller oss opp utover i kampen, og får etter hvert til flere gode kollektive og individuelle prestasjoner. Spesielt må fremheves Thea Malins skudd rett utenfor mål etter veggspill med Shirin. Marthes skudd rett utenfor må også nevnes etter fantastisk gjennomspill av Gabrielle fra 02-laget. Kambo fikk også til noen farlige skudd mot slutten av kampen, men de gikk heldigvis ikke i vårt mål. Alt i alt en nokså jevnspilt kamp som bikket vår vei. Tabellen avslører at dette Kambo-laget bare har tapt én gang tidligere på sine 10 kamper i våres. Da er det både overraskende og imponerende at det nettopp er vårt nystartede 7`er lag som påfører dem det andre nederlaget. Det skal også nevnes at Kambo møtte opp med jenter født i 2000 for det meste, vi har en jevn blanding av 01 og 00 jenter. I tillegg har vi med 2 jenter fra 12 års laget, men det er slett ingen svakhet – både Gabrielle og Kristine bidro til denne seieren på lik linje med de litt eldre jentene. Artig at vi får hjelp av gode spillere fra 02-laget. 

Benyttede spillere: Keeper: Hedda T. – forsvar: Julie og Shirin – midtbane: Thea H.R, Thea M., Tine, Marthe, Gabrielle, Kristine – Spiss: Hannah.
Lagledelse: Kjell-Axel og Geir


Referat 7-er kampen søndag 10.08.14, Kambo - RA

Det var 9 jenter som møtte opp:
Hedda (keeper), Julie, Kaia, Aurora, Thilla, Marthe, Tonje og så var det 2 stk fra 02/03 laget, Gabrielle(02) og Hedda(03).
Før kampen snakket vi om fokusområder, press på ballfører, innsats og plassering, og at det IKKE er offside i 7'er fotball. Vi spilte forresten 2-3-1.
1. omgang:
Jentene startet noe famlende og det var nok litt uvant med 7'er fotball igjen, men det tok seg veldig opp i resten av kampen.
Kambo ledet 2-0 til pause, det ene målet var en veldig bra prestasjon av spissen deres, det andre burde vi avverget da vi var 2 mot 1 og burde sparket den ballen bort fra målet vårt.
Vi hadde 6-7 sjanser hvor 2-3  av disse var veldig store! Keeperen til Kambo var forresten veldig god.
I pausen roste jeg jentene for deres innsats og fortalte dem at fortsetter vi sånn så kommer vi til å score mål, og det gjorde vi (selvfølgelig :-))
2. omgang:
1-2 kom ved Tonje etter veldig bra spill! 2-2, Marthe :-), kom etter corner og da var vi vel halvveis i andre omgang. Etter det bølget spillet litt frem og tilbake, vi hadde våre sjanser og Kambo sine.
Uheldigvis for oss så scoret Kambo en gang til slik at vi tapte kampen 3-2. Ble ikke nevneverdig skremt av nivået til Kambo, så hvis det er standarden i 7'er serien så kommer vi til å ta mange poeng.
Alle jentene spilte veldig bra så det er vanskelig å fremheve noen spesielle, men vil allikevel benytte anledningen til å skryte litt ekstra av Hedda(03) og Gabrielle (02) som var gode og taklet hospiteringen til mer enn godkjent (Hilde, fint om du videreformidler skryt til disse to på neste trening)
Hvis det er noe som kan forbedres til neste gang så er det igangsettingen fra keeper/forsvar. Hedda rullet ballen, som avtalt, ut til backene og de fleste gangene gikk det greit og ballen ble spilt videre fremover opp langs linjen, men det var de gangene ballen ble spilt oppover og inn i midten det ble farlig.


Hilsen
Remy

Kampreferat J14 KM Østfold: Rapid Athene - Aremark 25.06.2014

RA J14 250614 b.jpeg
 
Sted: Melløs B-felt.
 
Onsdag 25.06. spilte RAs 2000-jenter (J14) åttende seriekamp i 11-er mot Aremark hjemme. RA gikk ut i 4-4-2 formasjon (eg. 4-4-1-1) med Tonje helt på topp og Hannah som møtende i rommet mellom midtbane og spiss. Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Kaia, Shirin, Johanne, Vendel (fra J15/2001-spiller). Midtbane: Anniken, Jennifer, Maya, Hedda Erin. Foran: Tonje og Hannah. Innbytteplasser: Julie, sara, Aurora, Helena.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
I trenermøtet ble det satt fokus på våre fokusområder: Presse ballfører, Vinne duellene. Tett i kropp.  Spille langs bakken. Bruke støtte (alltid når feilvendt) og bevegelse uten ball. I tillegg snakket vi om hvordan laget samhandler og forflytter seg når ballen forflytter seg i vårt lag eller på motstanderens lag (trekkspillet).
 
Fra start av så vi at dette var en jevn kamp. Og vi så at jentene nok hadde litt feriefølelse, de virket litt slappe. Men likevel hadde vi føringen og Aremark slapp ikke til.
 
Vi la forøvrig raskt merke til Vendel som turnerte hele Aremark-laget på sin venstre back-posisjon og som satte igang flere angrep helt alene.
 
Etter 15 min gikk Julie inn for Anniken, Sara inn for Maya, Helena inn for Hedda Erin, Aurora inn for Tonje.
 
Helena var god på kant og etter et løp langt opp på motstanderens banehalvdel slo hun inn foran mål. Aurora kom ikke nær nok, men på bakerste stolpe var Hannah - etter læreboka sa de som stod langs linja - flott plassering og og 1-0 til Rapid Athene.
 
Rett etter fikk Hannah en flott ny sjanse, men dessverre ikke uttelling på den.
 
Ved pause oppsummerte vi med følgende: - For lite press og ikke nok opp i kropp. Vi kan vinne flere baller. Vi flytter heller ikke laget opp når vi fører spillet fremover. Mange jenter er også lite spillbare, dvs. de gjør seg for lite spillbare. Vi savnet bevegelsen uten ball.
 
I 2. omg. forsøkte vi med Julie og Maya på backplasser, Vendel på venstre midtbane. Jennifer, Anniken, Helena på øvrige midtbaneplasser. Hedda Erin og Tonje på topp.
 
Omgangen startet fint med flott angrepsspill fra RAs jenter. Men vi ble avblåst på flere gjennomløp, da dommeren fant ut at det var offside. Tonje fikk annullert en scoring på dette viset.
 
Vi fant raskt ut Vendel fikk færre oppspill og mindre ballkontakt på sin venstre midtbaneplass. Hun ble raskt byttet tilbake som back med Julie på midtbane. Anniken byttet så internt med Julie. Jenter: - bytter av posisjon tar trenerne seg av !
 
Etter 15 minutter ble det foretatt bytter: Aurora inn for Julie, Kaia inn for Maya, Sara inn for Anniken, Hannah inn for Hedda Erin.
 
Kampen ble plutselig avbrutt ved at vanningsanlegget på Melløs B slo seg på. Til sann glede for slitne og varme jenter på banen. Mange dusjet og koste seg. Vi ble nødt til å flytte resten av kampen til Melløs KG hvor den ble spilt ferdig.
RA J14 250614 vann.JPG 

Her fosset Vendel flere ganger opp langs venstre side og ved ett tilfelle la hun flott inn foran mål. Der stod Tonje - nok en gang etter boka - og 2-0 til Rapid Athene.
 
Det ble altså en 3-poenger denne sommerkvelden i Moss.
 
Men: Selv om vi vant 2-0 denne kvelden er det en del å jobbe med. Høyt press av ballfører er vi blitt bedre på. Men det savnes mer guts i duellene og vilje til å få ballen til seg. Og når vi får ballen må vi finne noen å spille på. Da er det viktig at de andre er spillbare - eksempelvis i støtte. Flytting av lagdeler og trekkspill sideveis er også en utfordring for mange spillere fremover. Midtbanen må i større grad falle og jobbe hjem. Og ballspillet kunne vært bedre. Men innsatsen i deler av 1. omgang og hele 2. omgang tok oss til seier. Vi ødela Aremarks spill og slapp de aldri inn i kampen. Forsvarsarbeidet var svært bra og solid. Det var aldri farlig bakover. Det ligger det mye ære i !
 
Gratulerer til alle jentene!Oppsummering Cup Munkedal, Sverige
 
Her følger en kort oppsummering fra cupen. Kort fordi vi alle er slitne, men fornøyde. Kanskje er vi ikke 100% resultatmessig fornøyd, da vi tapte alle kampene unntatt èn . Men prestasjonsmessig er vi trenere/lagledere 150% fornøyd. Aldri har jeg opplevd enkeltspillere med en slik personlig utvikling - over 3 dager med fotball i vårt naboland.
 
Før cupstart delte vi inn i 2 jevne lag - RA1 og RA2. Målet var at alle skulle få max spilletid.
 
Lørdag åpnet RA 1 med kamp mot Torslanda (Gøteb.). Vi møtte et sterkt lag, med 98- og 99-ere. Tap 4-0. Vi på linjen var noe forundret, fordi spillerne virket lite "på". Det var lite press mot ballfører, lite tøffhet og nærhet i taklinger og dårlig spill. Men spillerne "våknet" etterhvert, og dette reduserte siffrene vi tapte med.
 
Før neste lags kamp hadde vi sterkt fokus på
- press på ballfører, hvordan følge og forstyrre
- lagdelenes sammenheng i lengderetning
- den enkelte spillers oppgave og arbeidsområde på banen, særlig mht riktig side av motstander
- støtte- og pasningsspill med samtidig bevegelse
- hvordan vinne dueller
 
- noe vi forøvrig fulgte opp før hver kamp i de videre forberedelser.
 
Vi så betydelig forbedring i spill, tross fæle siffre mot oss. Men det viktigste var å gi jentene spilletid, ikke å vinne matchene. Vi var der for å lære, slik at vi skulle være bedre rustet i egen serie. De ulike matchresultatene ser dere nedenfor.
 

Munkedal cup J14 2014.jpg 
Lørdag kveld møtte vi Munkedals lag. Dette var et stygtspillende (!) og ufint lag med sweeper 10-15 m bak  egen backrekke. Og flere 99-ere - muligens også 98. Vi ble tatt litt på senga av dette, og tapte 4-0. Imidlertid var det også mye læring i dette. Søndag møtte vi Munkedals lag 2 ganger - 1 gang med hvert av våre 2 lag. I første kamp holdt vi de på 0-0 til pause. Det er den beste førsteomgang ever!! Jentene jaget motspillerne, var tøffe i dueller og spilte ball. Imidlertid grunnet ønske om maks spilletid for alle, tapte vi 4-0. Likevel var dette en stor match. Klokken 13 stod kamp nummer 2. Fordi alle jentene med unntak av laguttak før siste kamp hadde fått mye spilletid, toppet vi laget denne siste av 3 harde kamper mot Munkedal. Kampen var jevn, men med svært mye knuffing og hardt spill fra Munkedals side. Ved pause stod det 0-0. Vi ba i pausen jentene ta igjen! Og yte maksimalt de siste minuttene av kampen. Og jentene løp, fightet og hadde flott spill og flere målsjanser. På slutten presset Munkedal for en avgjørelse, men ble kontant avvist av Hedda Teien i mål. Resultat 0-0 var for en seier å regne. Munkedal stilte med et overårig lag og var kjent for å vinne kamper. RAs spill ble applaudert fra sidelinjen og kampen var meget spennende. Vi fungerte som et lag og spilte til tider underholdende fotball.
 
Det eneste mål i turneringen ble scoret av Hannah. Vi gratulerer.
 
Vi kunne trukket frem mange spillere som har vist enorm stå-på vilje og fremgang men velger å berømme hele laget for å stå opp for hverandre.
Men skal likevel noen nevnes, må det være Kaia Tveiten. Hun har imponert trenerapparat, medspillere og tilskuere gjennom de kamper hun har spilt.
 
Jentene har oppført seg eksemplarisk ved at vi ikke har hatt noen adferdsmessige problemer under turneringen.
 
Og de har vist oss at det bor mye fotballglede og vinnervilje i alle disse jentene.
 
Takk til Anne Hagelskjær og alle "mammor" for godt samarbeid og transport. Takk også til Roy Korsmo og Truls Bakken for kjøring/henting.
 
 
Vedlegg: Bilde tatt av gjengen på fredag. Fotograf Roy Korsmo.
 
PS! TRENING MANDAG UTGÅR. VI MØTES TORSDAG 19.30 LØKENFELTET.
Kampreferat J14 KM Østfold: Rapid Athene - Trosvik 11.06.2014
 
Sted: Melløs B-felt.
 
Onsdag 11.06. spilte RAs 2000-jenter (J14) syvende seriekamp i 11-er mot Trosvik hjemme. Da Trosvik stilte kun 10 spillere stilte vi likt. RA gikk ut i 4-3-2 formasjon (eg. 4-3-1-1) med Tonje helt på topp og Jennifer som møtende i rommet mellom midtbane og spiss. Start-10-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Sara, Julie, Shirin, Maja. Midtbane: Anniken, Thea M, Hedda Erin. Foran: Tonje og Jennifer. Innbytteplasser: Thilla, Johanne, Hannah og Aurora (som dukket opp med drakt og fikk spille grunnet flere forfall).
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
I trenermøtet ble det satt fokus på våre fokusområder: Vinne duellene. Tett i kropp.  Spille langs bakken. Bruke støtte (alltid når feilvendt) og bevegelse uten ball. I tillegg snakket vi om hvordan laget samhandler og forflytter seg når ballen forflytter seg i vårt lag eller på motstanderens lag (trekkspillet).
 
Fra start av så ikke kampen helt oppløftende ut, men jentene trengte å få litt ballberøring før det tok seg opp. Etter 5 min fikk Tonje en stor sjanse gjennom et oppspill fra Anniken.
 
Rett etter spilte Hedda Erin støtte til Shirin, som igjen legger denne i bakrommet til Tonje som scorer. 1-0 til RA.
 
Spillet fortsetter med flott spill gjennom vår midtbane og god samhandling mellom Tonje og Jennifer. Men spillet i forsvar er ikke patent. Vi spiller inn i farlig sone og Trosvik var nær utlikning. Tidlig i 1. omg. byttet Maja (h.back) plass med Julie (midtstopper).
 
Etter 15 min gikk Thilla inn for Sara, Aurora for Anniken, Johanne for Maja og Hannah for Hedda E.
 
Etter byttet presset Trosvik og Hedda T fikk prøve skudd mot seg. God redning av Hedda. Like etter får Trosvik corner. Denne settes høyt og går rett i mål. 1-1. På sidelinjen hadde vi en følelse av dette ikke var representativt for spillet, og at RA likevel hadde et overtak.
 
Aurora hadde mange flotte pasninger og initiativ på sin venstre midt. En flott pasning til Tonje settes ikke. Men like etter er Aurora på farten igjen og spiller på ny gjennom Tonje. 2-1 til RA. Rett etter har Jennifer en kjempesjanse med skudd i stang.
 
Thea M går så ut for Anniken. Rett etter bytte har Aurora nok en sjanse og skyter 2 m utenfor. Veldig flott innsats i denne perioden.
 
3-1 kom ved Jennifer. Etter et angrep med gjennomspill av Tonje seter Jennifer ballen i mål med hodet. Utrolig morsomt angrep. Rett etter har Hannah og Tonje et flott angrep sammen, uten uttelling. Men Hannah får lønn for strevet etterpå og kan takke Jennifer for målgivende pasning. 4-1 til RA.
 
Men igjen ser vi spill i farlig sone, men blir ikke straffet for dette grunnet svak motstand.
 
I 2. omgang byttes Hedda Erin inn for Jennifer, Maja inn for Julie, Sara inn for Aurora og Thea M inn for Anniken.
 
Omgangen åpner med gjennomspill av Hannah til Tonje. 5-1 til RA. Det samme gjentok seg 1 min etterpå, men keeper redder. Ikke lenge etter dribler Thea M av 2 jenter på midten, drar seg inn mot 16 m og skyter i krysset. 6-1 til RA. Vi opplever mye flott spill og morsomt angrepsspill i denne perioden, men savner noe blikk for bedre plasserte medspillere. Jennifer setter 7-1 på skudd. 8-1 ved Hannah.  I denne perioden er det Jennifer og Maja som jobber og sliter mest og er tøffest i taklinger. Utrolig bra sett fra sidelinjen. Og klikk-klakk på midten: Hedda Erin til Sara, Sara til Jennifer, Jennifer til Hannah og mål. 9-1 til RA-jentene.
 
Etter at Sara startet et angrep på sentral midt spiller Jennifer opp Tonje som setter punktum med 10-1 til RA. Slike oppspill fra midtbanen ser vi ikke hver dag, og er vel kanskje den store forandringen fra forrige kamp da Tonje enten ikke fikk baller eller måtte legge på løp etter de helt håpløse pasninger. Er vi klare over jobboppgavene i de ulike posisjoner hjelper dette mye - kanskje også i neste kamp.
 
Vi som stod på sidelinjen (Remy, Lars, Geir, Kjell-Axel) konkluderte med at jentene på de 2 ukene fra forrige kamp har begynt å lytte mer til trenerstaben, ta oppgavene mer på alvor og være mer fokusert. Da ga dette seg uttelling i en kamp hvor alle jentene våre ønsket å forsøke å vinne dueller og spille ball, hvor vi også i perioder lyktes svært godt og det var morsomt å være tilskuer.
 
Gratulerer til alle jentene!
 
Dette ga spillere og trenerapparat en nødvendig vitamin-innsprøytning.
 
Velkommen til trening i morgen kl. 1930 på Løken / Melløs.

Husk avreise til Munkedal fredag kl. 17.45.
Kampreferat J14 KM Østfold: HSV - Rapid Athene 28.05.2014
 
Sted: Risil KG, Vestby.
 
Onsdag 28.05. spilte RAs 2000-jenter (J14) sjette seriekamp i 11-er mot HSV. RA gikk ut i 4-4-2 formasjon med defensiv midt (eg. 4-1-3-2) og Tonje og Jennifer som rene spisser. Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Johanne, Hedda V, Shirin, Kine. Defensiv midtbane: Thea M. Midtbane: Linea, Aurora, Helena. Foran: Tonje og Jennifer. Innbytteplasser: Kaia, Thea HR, Marthe, Sara, Hedda E.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
I trenermøtet ble det satt fokus på våre 4 fokusområder: Presse eller følge ballfører. Vinne duellene. Bevegelse uten ball. Spille på støtte og være støtte for andre. I tillegg snakket vi om hvordan laget samhandler og forflytter seg når ballen forflytter seg i vårt lag eller på motstanderens lag.
 
Fra start av så dette ut til å bli en tafatt affære. Vi tapte duellene. Og satte lite press på ballfører. Plutselig setter HSV en høy lyre (bygdaspark) og det står 1-0. Misforstå meg riktig. Fullt fortjent til HSV. Det var den verste åpningen på en RA fotballkamp jeg har fått med meg. Og det skulle bli verre.
 
Ny mangelfull "klarering" foran mål og 2-0 til HSV. Igjen fullt fortjent.
 
Imidlertid kom vi noe mer inn i kampen etter bytter og Hedda Erin imponerte med løp, full innsats i taklinger og kraftfull innsats. Hun var PÅ. Men det var det ikke mange andre som var. Ny høy lyre - 3-0 til HSV.
 
Men lyspunkter fantes. Flott RA-skudd fra 16 m mot HSVs mål og Marthe setter seg på scoringslisten. Gratulerer. Flott innsats.
 
I pausen kjørte Remy peptalk med jentene. Og Helena og Tonje var i starten av 2. omg. rene spisser. Men vi blir faktisk løpt opp i eget forsvar og det står plutselig 4-1 og 5-1 til HSV. For en dag :-(. På 5-1 scoringen var det Kine som var sistemann - resten var spilt ut fordi man lå flatt i bakfirer uten sikring. All ære til Kine for dette - men laget kollapser.
 
Dette var en kamp hvor alt vi fokuserte på før kampen og i pausen ble "glemt" når vi stod på matta. Ingen demping av ball - aldri førstetouch. Resultat: Èn-touch og ping pong. Og hadde vi enda tatt ned pingene og pongene... men vi var redde og stod med armene som om vi var redde for ball.
 
I slutt minuttene så vi tegn til bedring med økt press på ballfører. Men hvorfor begynne med det når kampen er ferdig? Positivt var det å legge merke til at Thea HR har skuddfot. Pang foran hjemmelagets målgård og 6-2 til HSV. Dette ble også sluttresultatet.
 
Oppsummering: Helt forferdelig kamp. Vi i trenerstaben lurer på hva vi har gjort galt. Kanskje har vi tatt ting for gitt. Kanskje har vi ikke fokusert nok på teknisk kvalitet. Kanskje har vi fokusert for lite på spillestil, lagoppsett og oppgaver i de ulike roller.
 
Anyway. På trening torsdag skrur vi klokken tilbake og setter opp et nytt enklere spillesystem hvor midtbanenes rolle blir mer tydelig. Dette blir det gitt instrukser på. Og vi trener bevisst på dette gjennom spilløvelse i morgen. Dessuten blir pasninger, mottak og medtak fokus i tiden fremover. Altså back to basic slik vi trente i vinter. Et siste poeng: Dere hjemme er viktige ressurser. Vi ser at vi sliter med oppmerksomhet og fokus før, under og etter kamp. Sørg for god frokost, nok søvn og mindre sukker i kosten. Vi drømmer også om en iphone-fri sone når vi trener og spiller kamper. Klarer vi å sette inn alle gode krefter i riktig retning, reiser vi kjerringa til neste kamp.
 
God høytidsdag - og velkommen til trening i morgen kl. 1930 på Løken / Melløs. Den er nødvendig for å snu dette

Kampreferat J14 KM Østfold: Rapid Athene - Tistedalen - 21.05.2014
 

Sted: Melløs B.
 
Onsdag 21.05. spilte RAs 2000-jenter (J14) femte seriekamp i 11-er mot Tistedalen. RA gikk ut i 4-4-2 formasjon med defensiv midt (eg. 4-1-3-2) og Tonje og Hannah som rene spisser.
 
Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Johanne, Hedda V, Shirin, Julie. Defensiv midtbane: Thea M. Midtbane: Elise, Helena, Maja. Foran: Tonje og Hannah. Innbytteplasser: Thilla, Kine, Aurora, Thea HR, Marthe, Anniken.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
I trenermøtet ble det satt fokus på våre 4 fokusområder: Presse eller følge ballfører. Vinne duellene. Bevegelse uten ball. Spille på støtte og være støtte for andre. I tillegg snakket vi om hvordan laget samhandler og forflytter seg når ballen forflytter seg i vårt lag eller på motstanderens lag. Det siste opplevde vi fra trenerhold som svært nyttig.
 
Fra start av så dette ut til å være en jevn kamp. Vi holdt riktige formasjoner og lagdelene forflyttet seg i henhold til plan / teori. Vi fikk tidlig en corner som Helena slo inn i feltet. Elise plasserte denne solid i nettmaskene og 1-0 til Rapid Athene. Flott av begge spillere. Rett etter fikk Tonje en flott sjanse foran mål hvor hun skjøt etter et innlegg til henne fra kant.
 
Etter ca 13 minutter virket det som om midtbanen ikke i samme grad kom tilbake og jobbet hjem. Man kan spørre om det er vilje eller kondisjon som er årsaken til dette ?
 
Ved ca. 15 min hadde Helena et flott skudd som hadde fortjent en bedre skjebne.
 
Bytte etter 15 min: Ut: Julie, Johanne, Helena, Elise, Hannah, Maja. Inn: Thilla, Kine, Aurora, Thea HR, Marthe, Anniken.
 
Flott debut av Marthe som gikk inn på høyre midtbane. Sterk i taklinger og kloke valg.
 
Tistedal tok noe mer over i siste del av 2. omgang og etter et gjennomspill kom en av deres angripere til skudd og det stod 1-1 på Melløs B-felt.
 
I denne fasen var det litt frem og tilbake av begge lag, kanskje noe ping-pong, men likevel et hardt-kjempende RA-lag som nok fikk Tistedal noe ut av stilen. Veldig bra tæl av alle jentene og tøffe i dueller. I denne perioden la vi merke til Kine som utmerket seg ved tøffe taklinger og oppløp i forsvar. Ved en situasjon var hun direkte årsak til at Tistedal ikke scoret. Slikt er like viktig som en scoring i andre enden ! Imponerende.
 
I 2. omg. gikk vi tilbake til lagoppstilling ved start av 1. omg. Vi spiller jevnt med Tistedal og i denne tidlige fasen presser vi de på egen banehalvdel. Inne i 16 m blir Tonje stygt felt og vi skulle hatt straffe. Siden kom vi til flere store sjanser foran Tistedals mål.
 
Bytte etter 15 min: Ut: Julie, Johanne, Helena, Elise, Hannah, Maja. Inn: Thilla, Kine, Aurora, Thea HR, Marthe, Anniken.
 
Etter byttene kjemper Tistedal seg inn i kampen og er farlige. De kommer til skudd foran Hedda T og det står 1-2 på Melløs. Dog var kampbildet i favør av RA. Noe som ble opplevd urettferdig av bl.a. undertegnede, men man er kanskje noe inhabil ? Men vi opplevde en del armbruk og obstruksjon fra Tistedal (ikke sant Thea, Hedda V og Tonje ?), som var med å skape noe frustrasjon hos de som var på linja.
 
Men vi merker oss det positive. Særlig utmerket Thilla seg med å være hard og tøff i dueller, ga aldri opp. En slik innstilling er gull verdt.
 
Men tekniske ferdigheter var nok forskjellen på lagene, noe som ga seg utslag i sluttminuttene, hvor Tistedal pyntet på resultatet. Til slutt stod det 1-5 på Melløs. Resultatmessig gir dette et noe skjevt bilde av kampen. Men slik er fotball. Målene teller 100%. Vi taper kampen på varierende tekniske ferdigheter, det at mange spillere er uvant med 11-er formasjon og noe slitne jenter på slutten.
 
Anyway. Vi trener videre, har det gøy og tar med oss det positive til neste kamp ! I første omgang førte vi til tider kampen og hadde ledelsen store deler av 1. omg. Veldig bra av våre J14-jenter dette !


Kampreferat J14 KM Østfold: Råde - Rapid Athene - 14.05.2014
 

Onsdag 14.05. spilte RAs 2000-jenter (J14) fjerde seriekamp i 11-er mot Råde.
Dette var første offisielle kamp på Rådes nye kunstgressbane.
 
RA gikk ut i 4-5-1 formasjon med defensiv midt (eg. 4-1-4-1) og Tonje som kontringsvåpen på topp.
 
Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Johanne, Hedda V, Maja, Sara. Defensiv midtbane: Thea M. Midtbane: Linea, Shirin, Anniken, Elise. Foran: Tonje. Innbytteplasser: Bak: Kine, Julie. Midtbane: Aurora, Hannah.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid. I tillegg ble det gjort en del bytter mot slutten.
 
I trenermøtet ble det satt fokus på våre 3 fokusområder: Vinne duellene. Bevegelse uten ball. Spille på støtte og være støtte for andre. I tillegg snakket vi om å samle laget og ikke trekke for langt opp ved utspill (5 m eller 16 m).
 
Fra start av presset Råde oss og spilte opp midtspisser i bakrommet. Umiddelbart med Maja flyttet opp på midtbanen og Shirin ned på midtstopperplass. Vi holdt etter dette Råde stangen og demmet godt opp for deres spill. Vi var først på ballen og vant duellene. Tonje hadde 2 flotte sjanser i denne perioden, hvor hun fikk applaus fra stadion! Bra Tonje! Vi var inne i en god periode hvor vi presset Råde over på deres banehalvdel. Linea hadde flere løp opp langs venstre side med innlegg som lett kunne blitt farlig foran Rådes mål.
 
Bytte etter 15 min: Ut: Elise. Johanne. Sara. Linea. Inn: Aurora. Julie. Kine. Hannah.
 
Vi fortsatte press mot Rådes mål med farlige kontringssjanser. Hedda Teien spilte flott opp ballen til Tonje som var farlig foran mål. Tonje var hele tiden en trussel for Rådes bakforsvar. En pasning fra Maja nådde Hannah som også kom til skudd. I denne kampfasen føres kampen på Rådes banehalvdel. Nok til stor overraskelse for Rådes trener- og støtteapparat. Vi var et kjempende lag med kraft i duellene.
 
Men plutselig oppstår en situasjon foran vårt mål hvor vår midtbane ikke jobber hjem. Keeper Hedda må ut i feltet for å rydde og blir stående noe langt ut. En Råde-fot på ballen og 1-0. Rapid Athenes jenter fortsetter tross èn imot å kjempe og dette blir også stillingen til pause. Solid jobb av alle jenter hvor bakfireren virket solid. I tillegg ryddet både Thea og Maja godt opp på midtbanen.
 
Bytte ved start 2. omg: Ut: Anniken. Maja, Kine. Aurora. Inn: Johanne. Elise. Sara. Linea.
 
Vi åpnet 2. omg. med trøkk i taklingene. Meget bra start. Særlig bra av Hannah i denne perioden. Men totalt sett var ikke våre jenter først på ballen i like stor grad som i 1. omg. Vi taper duellene og kampen føres på RAs banehalvdel.
 
Bytte etter 15 min: Ut: Johanne. Hannah. Elise. Sara. Inn: Maja. Aurora. Anniken. Kine.
 
Rett etter byttet jobbet ikke vår midtbane nok hjem og en Råde spiller fikk stå alene ved 16 m. 2-0 til Råde.
 
Bytte: Ut: Thea. Inn: Johanne.
 
Råde får så 2 storsjanser foran vårt mål. Og vi får ikke ballen ut av vår forsvarssone. Det blir mye armer og bein i denne perioden.  En svak klarering av vårt forsvar og 3-0 til Råde.
 
Bytte 6 min før slutt: Ut: Tonje. Kine. Julie. Linea. Inn: Hannah. Sara. Thea M. Elise.
 
I sluttminuttene gikk Elise på midtbanen og Hannah på topp. Hannah var god offensivt men det kom ikke til noen reelle sjanser.
 
Kampen endte 3-0. Oppsummeringsmessig var dette en svært god kamp av våre jenter, kanskje årsbeste. Vi må huske at dette laget vant alle sine kamper i 2013. I 1. omgang spilte vi Råde ut av stilen ved å gi mer i duellene og være nådeløs i bakfireren. Hadde det ikke vært for litt rot på slutten av 1. omg. kunne det like gjerne stått 0-0 ved pause. Men vi ble slitne ut i 2. omgang og jentene var ikke så på hugget som i 1. omgang. Derfor tapte vi 3-0 denne kvelden på Rådes nye flotte kunstgressmatte. Likevel: Flott innsats av alle jenter !Kampreferat J14 KM Østfold: Rapid Athene - Tistedalen 2 - 08.05.2014
 
Torsdag 08.05. spilte RAs 2000-jenter (J14) tredje seriekamp i 11-er mot Tistedalen 2.
RA gikk ut i 3-2-3-2 formasjon. Start-11-er: Keeper: Hedda T. Baktreer: Johanne, Hedda V, Sara. Defensiv midtbane: Thea M og Shirin. Midtbane: Linea, Jennifer, Helena. Foran: Tonje, Hannah. Innbytteplasser: Bak: Kaia, Thilla. Midtbane: Kine, Thea HR.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
Rik av erfaring fra tapet mot HSV 2 gjennomgikk vi trenere i spillermøte før kampen 3 fokusområder: Vinne duellene. Bevegelse uten ball. Spille på støtte og være støtte for andre.
 
Vi fikk en god start av kampen. Særlig utmerket Sara, Johanne og Helena seg i tøft spill. Og de vant ball. Jennifer var god på midten i denne perioden. Thea M og Shirin hardtkjempende på defensiv midt. Her vant vi mange baller og angrep ble startet herfra. Men i en situasjon rundt 10 minutter ut i kampen ble keeper Hedda T stående noe ute i feltet og Tistedalen puttet til 0-1. Rett etter ble Tonje spilt opp av Jennifer (læreboka !) og hun kom til en flott målsjanse. Vi fikk også en situasjon hvor Tistedalen angrep vår keeper, uten at hun kom nevneverdig til skade. Rett etter fikk Tistedalen en sjanse, som hardt og kontant ble avverget av Johanne.
 
Tistedalen var et godt teknisk lag, hvor våre jenter kom til kort på pasningskvalitet og støttepasninger.
 
I 2. omgang presset Rapid Athenes jenter Tistedal. Shirin var flyttet opp til sentral midt og vi la større press på Tistedals forsvar. Men spillet svingte og plutselig var Tistedalen i overtall på vår banehalvdel. Flere av våre midtbanespillere jobbet ikke hjem og 0-2 var et faktum.
 
Spillemessig var kampen fra vår side likevel svært bra og et stort løft fra kampen i Son. Vi møtte et godt lag. Likevel kjempet våre spillere hardt. Gode prestasjoner og solid innsats av alle spillere.
 
På slutten fikk Tistedalen til et gjennomspill i vår bakre treer og vi var på hæla. 0-3. Likevel - våre jenter ga ikke opp og tidvis spilte de svært bra pasningspill. En situasjon på venstre kant med flotte pasninger i klikk klakk mellom Shirin, Johanne og Hannah ville rørt Daniel Yue!! Mot slutten kom Helena til en kjempesjanse og vi på linja så ballen i mål. Men slutteresultat 0-3 er likevel bra  og en meget god prestasjon mot et godt lag fra Tistedal.Kampreferat J14 KM Østfold: HSV 2 - Rapid Athene 01.05.2014
 
Torsdag 01.05. spilte RAs 2000-jenter (J14) andre seriekamp i 11-er mot HSV2.
RA gikk ut i 4-1-3-2 formasjon. Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Julie, Shirin, Hedda V, Maja. Defensiv midtbane: Thea M. Midtbane: Thea H R, Anniken, Helena. Foran: Tonje, Hannah. Innbytteplasser: Bakfirer: Kine, Kaia. Midtbane: Elise.
 
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
Erfaring fra Ekholt-kampen tilsa at midtstopperne Shirin og Hedda V trukket ned defensivt skulle virke preventivt for mål fra HSV2. Vi kom godt igang og viste tidlig godt spill mot HSV2. Dessverre kom det etter 4-5 minutter en pasning fra HSV2 på 16-meter som uheldigvis for oss gikk bak Hedda T i mål. 1-0 til HSV2. Denne scoringen preget videre kampbilde.
 
Teknisk var HSV2 noe bedre enn RAs jenter. Mens de spillemessig var dårligere enn oss. Noe av årsaken til dette var at våre jenter gikk i press på ballfører og på den måten hindret HSV2 å komme igang med spill.
 
Imidlertid var vi for stillestående. Og initiativet ble overlatt HSV2. Dermed tapte vi duellene. RA hadde for liten bevegelse uten ball. Og når ballen ble vunnet, ble den i liten grad holdt langs bakken. På tross og god innsats lagt ned av mange spillere gikk vi på denne måten på balltap etter balltap. Midtbanen jobbet lite hjem og vi manglet i mange situasjoner under press fra HSV2 førsteforsvarer fra midtbanen. HSV2 fikk dermed gå en del alene med ballen.
 
Positivt var det i slutten av 1. omgang at midtbanen ved flere anledninger rullet opp angrep på høyre kant (Helena) og via midten (Tonje og Hannah).  Rett før pause hadde vi flere gode skudd på mål. Med litt flaks hadde vi fått utligning og mere til.
 
I andre omgang endret vi formasjon til 3-2-2-3 for å vinne midtbanen og få mer trøkk foran. Kine var ny i forsvarstreeren og imponerte. Elise på midtbanen var hardt-arbeidende og kom til flere gjennomspill og sjanser. Thea M og Shirin spilte sammen som defensiv midtbane. Dette fungerte svært bra. Foran ble det derfor mere trøkk og Tonje og Helena kom til flere sjanser. Men dessverre ingen uttelling i denne kampen. Mye av forklaringer ligger nok i duellene, manglende bevegelse uten ball, for lite spill på støtte og være støtte (holde ball i laget) og for lite spill langs bakken.
 
Oppsummeringsmessig møttes to jevne lag. Det tidlige målet preget kampen mer enn vi på linja hadde håpet på. Vi tar med oss de positive erfaringer og retter på forbedringspunktene de neste treninger.Kampreferat J14 KM Østfold: Rapid Athene - Ekholt 23.04.2014
 
Onsdag 23.04. spilte RAs 2000-jenter (J14) første seriekamp i 11-er mot Ekholt.
RA gikk ut i 4-4-2 formasjon. Start-11-er: Keeper: Hedda T. Bakfirer: Julie, Shirin, Hedda V, Maja. Midtbane-forsvar: Anniken, Johanne, Thea M, Aurora. Foran: Tonje, Jennifer. Innbytteplasser: Bakfirer: Sara. Midtbane-forsvar: Linea, Elise. Foran: Hedda Erin.
Byttene skjedde etter 15 min i begge omganger. Alle fikk minimum 1 omg. spilletid.
 
Klok av erfaring fra Rygge-kampen holdt vi i første omgang midtstopperne Shirin og Hedda V trukket ned defensivt for ikke å få rom for gjennomløpning fra Ekholts angrep. Dette skapte ikke rom for motstanderen, som derimot gikk på gjentatte offsider. Klok dømming også ! Possession 60/40 i vår favør i første omgang. I store deler av første omgang presset vi Ekholt på deres banehalvdel. Men kun 0-0 ved pause.
 
Etter pause endret vi formasjon til 3-4-3 - med Shirin, Hedda V og Johanne bak. Disse demmet godt opp for Ekholts angrep, samtidig som vi fikk mere trøkk fremover. Rett etter formasjonsbytte fikk Tonje en pasning som i god gammel stil ble lagt i nota. 1-0 til RA-jentene. Og ikke mange sekunder senere oppstår det en situasjon foran vårt mål hvor Hedda V med hands redder skudd på eget mål. Gult kort og utvisning 5 minutter på henne. Takk Hedda V !! Og straffe foran Hedda Teien. Hvorpå hun - utrolig nok for de som ikke kjenner hennes kapasitet - redder. Og fortsatt ledelse til RA. Mot slutten bølget kampen i begge retninger. Kanskje i favør av RA som i perioder presset og hadde flere gode sjanser foran mål. Solide skanser bak og på midten. Lagdelene holdt sammen. Et midtbane-forsvar som jobbet hjem når Ekholt hadde ballen. Og med en ball som vi fikk til å gå langs bakken. Vi var mye bedre på å være støtte for andre enn tidligere. Bevegelse uten ball og et angrep som hele tiden forstyrret forsvaret. Foran var det svært spennende. Både Jennifer, Elise, Linea, Anniken, Aurora og Hedda Erin var involvert i angrepsfotball som imponerte flere enn trenerstaben.  Som før kampen var noe usikker på lagets samlede kapasitet. Men som etter kampen konkluderer med at vi har noe i J14 KM å gjøre. Seier i 11-er debut! Dette kan bli morro fremover. Stå på jenter.


30.03.14 Treningskamp RA J14 - Rygge IL
RA gikk ut i 4-5-1 formasjon. Bakre 4-er stod svært høyt og dette skapte rom for gjennomspill.
I tillegg var deler midtbanen for passiv i forsvarsjobben. 1 jente på topp ble også tynt, og vi skapte få sjanser. Dette medførte at vi til pause lå under med 2 mål. I pausen endret vi formasjon til 4-3-3 samtidig som vi stresset mer aggressivitet fra midtbaneleddet og at 4-eren ikke lå for høyt. Vi presset med dette Rygge over på egen banehalvdel, hvor 95% av hele 2.omgang ble ført. Solid innsats i bakre 4-er. Mange fine gjennomspill opp mot angrepsrekka. Mange hevet seg betraktelig fra 1. omgang. Og et flott mål av Jennifer. Kampen endte med seier 2-1 til Rygge. For oss i trener- og støtteapparat en kamp med høy læringskurve.

01.02.14 RA 01/00 - Rygge
Utvidet 5-er fotball (6 spillere på banen, Futsal) treningskamp mot Rygge i Mossehallen. En kamp hvor mye av tiden gikk med til å forsvare oss. Tilla og Hedda i keeperdrakt, begge gjorde en kjempeinnsatts. Flere tilfeller hvor vi fikk til å trille ballen langs bakken i laget. Jentene var igjennom en rekke ganger uten at det lyktes helt å få tredd ballen i nettet. Resultat (0-1)

26.01.14 RA 01/00 - Rygge
I utvidet 5-er fotball (6 spillere på banen, Futsal) spilte vi treningskamp mot Rygge. Til tider hadde vi høyt press og førte kampen på Rygges banehalvdel. Formasjon var noe blandet: 3-1-1 og 2-1-2. Tidvis bra spill. Mange gode enkeltprestasjoner. Fremragende innsats av både Hedda og Thilla i mål. Vi husker alle skuddet til Jennifer! Resultat: 2-2. Målene kom ved Tonje og Hannah.

11.01.14 RA-Begby IL
11. jan spilte vi for første gang treningskamp i 9-er ute på kunstgress mot Begby. Det ble en tøff kamp hvor offside var en del av utfordringen. Jentene klarte seg imidlertid overraskende bra. Resultat: 1-1. Målet kom ved Tonje.

05.01.14 RA 01/00 - Rygge IL
5. jan spilte vi mot Rygge.  I utvidet 5-er fotball (6 spillere på banen, Futsal) spilte vi treningskamp i Mossehallen. Til tider hadde vi høyt press og førte kampen på Rygges banehalvdel. Formasjon var noe blandet. Resultat: 3-1. Målene kom ved Tonje (2) og Hannah.