hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > Damer/J17 > Arkiv J15/17 2014 > Kampreferater
Kampreferater sesongen 2014KM 5er: Siste muligheten til å kjempe om pokal

I helgen deltok vi på Ungdomstreffet, som også fungerer som kretsmesterskapet i 5erfotball for ungdomslagene i Østfold. Cupen er arrangert av Østfold fotballkrets sammen med Rolvsøy. Vi stilte 3 lag i J16 klassen. Klassen ble delt inn i 3 puljer med 4 lag i hver pulje og vi fikk derfor et lag i hver pulje. Vi dro på cup med en innstilling om å gjøre det bra og avslutte en lang sesong med god fotball i Østfoldhallen. Desverre ble det ikke helt slik vi hadde forventet, men jentene ga utrykk for at det var gøy å spille allikevel. 

Det var ingen av våre lag som helt klarte å prestere opp mot potensialet vårt. Vi slurvet mye med mottak og medtak, samtidig som pasningsspillet vårt var veldig upresist med få bevegelser. Noen hadde en dårlig dag, andre var kanskje veldig nervøse, og mulig også lagsammensettingen ikke var det helt optimale heller. Mange faktorer som er vanskelig å analysere, men selvom vi prøver å spille, så var vi for unøyaktige. 

Her kommer kort oppsummering for hvert lag.


Lag 1 bestod av følgende: Maria, Leane, Pernille H, Mathilde, Vendel, Emilie, Helene, Marie Helene
Oppsummering: Lag 1 møtte Lisleby i første kampen. Lisleby kjenner vi fra J15 KM i år, et lag med mye fart og styrke fremover og som orket å løpe. Det ble en jevnspiltkamp, hvor lite skjedde og 0-0 og poengdeling. I neste kamp møtte vi Mysen, et lag som er ukjent for oss, men som vi antar spilte i 7er serien. Mysen fremstod veldig fysiske og var flinke til å ødelegge spillet og rytmen vår. Likevel var det vi som tok ledelsen først ved Emilie. Ledelsen holdt vi helt til de siste minuttene hvor det plutselig kommer en utlikning ut av ingenting. Et skudd treffer begge stolpene og i tverrliggeren og ned. Det var meget vanskelig å se om ballen var inne eller ikke, jeg tror man måtte hatt goal-line technology for å være helt sikker, men dommeren dømte mål. 1-1 og nok en poengdeling. I siste kampen mot Sarpsborg 2, ville vi være klare for mellomspillet med firemålsseier. Jobben ble gjort etter at vi valset over Sarpsborg 2 med hele 7-0. Endelig presterte vi fin kombinasjonssfotball, hvor det gikk hurtig, klarte å flytte frem mange i angrep og skapte overtall hele veien. Bakover var vi også bunnsolide.

Dermed var vi klare for mellomspill som ble spilt på søndag. For å lese mer om mellomspillet, les lenger ned, etter oppsummeringen til lag 3.

Lag 2 bestod av følgende: Marie, Fatma, Marte, Stine, Julie, Shadin, Charlotte
Oppsummering: Lag 2 møtte Tistedalen 1 i første kamp. Tistedalen 1 bestod av 98 spillere, og vi vet veldig godt hvor godt lag Tistern har. Jentene kjempet hardt, men mått til slutt se seg slått med 1-0. Spillmessig tok det lang tid før vi kom igang, men innsatsmessig var det lite å klage på her. I 2. kampen mot Ås, senket både prestasjonen og innsatsen seg et hakk. Det virket som vi mistet litt trua etterhvert, hvor det ble mer måk og mæl enn spill langs bakken. Det virket som vi rett og slett ikke trodde på egne ferdigheter. Ås gikk opp til 1-0 før Charlotte utliknet til 1-1, men Ås var sterkest og vinner til slutt 2-1. I siste kampen møtte vi Navestad, og wow, her møtte vi et lag med taktisk klokskap og mye fysikk. Det var lite tvil at Navestad hadde øvd inn noen få triks. Vi ble desverre småjenter i forhold og tapte 4-1. Scoring ved Charlotte. Dermed røk lag 2 ut. 

Lag 3 bestod av følgende: Marie, Celine, Ane, Andrea, Hedda, Pernille B, Mia, Nora
Oppsummering: Lag 3 fikk den værste motstanden fra start, men også det laget som gir best læring og matching, nemlig Sarpsborg 08. For mange lag er det bare frykt å møte Sarpsborg 08, men for oss er det bare gøy, for da får vi sett hva som kreves for å matche de beste. 08 stilte med følgende: Julie Skaug, Pernille Henriksen, Junette Handelsby, Kapinga Gudrunardottir, Julie Stafne, Henriette Strand, Marie Melvold, Hedda Holekom Eriksen. Jepp, et rent lag med tidligere og nåværende kretslagsspillere. Det var ingen tvil om at jentene var veldig nervøse før kampen, men etter kampen var det nok mer positivt enn negativt vi kunne hente frem. 08 var klart bedre, men jentene fightet helt til siste fløytesignal, og stod i mot det enorme presset til 08. Innimellom prøvde vi også å få til litt spill, og da kan vi være stolte av å holde 08 til 0-3. I neste kamp stod Sarpsborg 1 på den andre banehalvdelen. Etter den gode innsatsen og viljen mot 08, forventet vi at vi skulle gjøre minst en like god jobb og prestere enda bedre mot Sarpsborg 1. Men desverre klarte vi ikke å komme opp på den samme innsatsen kollektivt. Sarpsborg 1 vinner også 3-0. Med to tap var det få muligheter til å gå videre, men det var et lite håp allikevel. Siden vi tapte for Sarpsborg 1, Sarpsborg 08 slo TTIF 2 og TTIF 2 slo Sarpsborg 1, kunne vi derfor med en storseier mot TTIF 2 i siste kampen gå videre som nr to i puljen, dersom 08 slo Sarpsborg 1. 08 gjorde jobben, men vi holdt TTIF 2 til 0-0. TTIF 2 kom med lange ballær og lange innkast, men ingen av lagene fant veien til nettmaskene. 

Mellomspill for lag 1: Lag 1 endte som nr. 2 i puljen. Nr 1. i pulje 1 og alle toere måtte i mellomspill. Motstander var TTIF 2, som kjent spilte direkte med lange baller og lange innkast. Etter en veldig god siste kamp lørdag mot Sarpsborg 2, ønsket vi sterkt å fortsette med det samme finspillet søndag. Men på en måte virket det som påbryteren ikke var skrudd på og vi klarte ikke å sette igang kombinasjonsspillet og samtidig som vi var meget stresset i avslutningene. Vi hadde 3-4 virkelig store muligheten foran mål, men avslutningene var langt fra bra nok. TTIF var selvfølgelig farlig på alle dødballer, og skulle også til slutt avgjøre kampen på nettopp dødball. De får et frispark ca midt på banen, og ei Tisternjente dundrer ballen hardt og godt plassert i kassa. Når vi ikke klarte å finne veien til mål, måtte vi innse at vi desverre ikke var gode nok denne gangen. 

Sarpsborg 08 vant til slutt J16 klassen, hvor de gikk gjennom turneringen ubeseiret med 20-0 i målforskjell. Vi gratulerer Særpingene med KM tittelen :)

Alt i alt er vi nok veldig skuffet over at vi ikke scoret flere mål og spilte bedre fotball. Men cup er cup, og alt kan dermed skje. Vi tar likevel med oss nok en erfaring og opplevelse. KM 5er markerer slutten på årets sesong, men også starten på en ny en. 

Vi i trener og støtteapparatet gleder oss til å følge jentene i kommende sesongen :)

Takk til både spillere, trenere, foreldre og våre fotballvenner for nok en fotballhelg


Resultater:
Rapid Athene 1 - Lisleby 0-0
Rapid Athene 2 - TTIF 1 0-1
Rapid Athene 3 - Sarpsborg 08 0-3
Mysen - Rapid Athene 1 1-1(Emilie)
Ås - Rapid Athene 2 2-1(Charlotte)
Sarpsborg 1 - Rapid Athene 3 3-0
Rapid Athene 1 - Sarpsborg 2 7-0(Helene*2, Selvmål, Marie Helene*2, Vendel, Emilie)
Rapid Athene 2 - Navestad 1-4(Charlotte)
Rapid Athene 3 - Tistedalen 2 0-0
Mellomspill lag 1: Rapid Athene 1 - TTIF 2 0-1


J15 KM: Kronet en flott sesong med 2. plass i KM

14.10.2014


Rapid Athene - Lisleby
Dato: 13.oktober
Sted: Melløs kg
Kampstart: kl. 1915

Resultat: 1-0(1-0
1-0 Pernille Bardal(Marie Helene Upsahl)


Laget: Marie Nilsen, Oda Heintz, Fatma Saracoglu, Vendel Adele Hansen, Pernille Bardal - Shadin Asadi Reier(Thea Malin Wessel Rognes)Vilde Martinsen(Mathilde Abrahamsen), Nora Halvorsen(Kajsa Moen)Mia Larsen(Charlotte Nguyen), Hannah Eline Bårdli, Marie Helene Upsahl.

Mandag kveld slo jenter 15 Lisleby 1-0 i sesongens siste seriekamp. Seieren gjorde også at laget gikk forbi serierival Tistedalen, med to poeng og sikret dermed 2. plassen i J15 KM. Det er meget sterkt for jentene som før sesongen ikke hadde drømt om å være blant de aller beste i denne serien. Målet for sesongen har hele tiden vært å utvikle den spillestilen som laget begynte på i fjor høst. Etter høstsesongen i fjor, hvor det ikke ble vunnet en eneste kamper, har vi i løpet av sesongen 2014 sett enorm utvikling og det er jentene veldig enig i. Det spillet som vi ikke fikk til i fjor, har vi fått til i år og det har altså ikke bare resultert i gode resultater(17 seire, 1 uavgjort og kun 2 tap), men også en veldig sterk plassering på tabellen. 

Før kampen, var det fokus på å heve oss etter søndagens svake prestasjon mot Drøbak. Vi ville avslutte med å få til vårt kortpasningsspill og dominere siste seriekamp, og det gjorde vi også. Lisleby var aldri i nærheten av å matche oss i etablert spill, men vi merket at enkelte Lislebyspillere hadde både fysikk og ferdigheter som kunne skape noe på egenhånd, men vi stod veldig godt i forsvar denne kvelden. 

Ut i fra banespillet var det nesten enveiskjøring hele veien. Vi klarte å sette opp pasningsspillet vårt, og spilte oss gang på gang flott ut på kantene og til innleggssituasjoner, men vi var veldig upresise. Lisleby hadde knapt pasninger i laget i kampen, og de måtte søke å slå langt, uten at de lykkes, spesielt når de var avhengig av at deres sentrale spillere skulle fungere, noe som de ikke gjorde. Vi tar etterhvert ledelsen, hvor vi først ruller flott opp på midten, og sender av gårde en herlig gjennombruddspasning ute til høyre. Marie Helene starter utover, og kommer til innlegg. Vi fyller på, og på bakerste dukker Pernille B. opp og skyter ballen høyt over keeper og i mål. 

Resten av kampen fortsetter med at vi har mye ball og spiller god kombinasjonsfotball, med høyt tempo, spillvending og bruk av begge kanter og backer for å komme i overtall. Men det manglet litt på innleggene og at vi klarer å fylle på med nok folk foran mål. Lisleby var heller ikke ufarlig. Selvom vi hadde god kontroll, var det mange situasjoner hvor vi nesten rotet det til for oss selv, men samtidig er det også slik vi ønsker å spille, hvor det spilles med høy risiko. Vi holder unna de få sjansene Lisleby skapte, og drar i lang en seier, på en dag hvor vi spiller bra, men skulle ha scoret endel mål til. 

Kopiert fra lagets facebookgruppe:

Vil gratulere alle spillere, trenere og ledere som har jobbet hardt over tid med jentene, men også alle rundt laget(J17 spillere, foreldre, fotballvenner og alle som har støttet j15 i alle år. Dere er også endel av laget). Uten alle sammen ville ikke dette vært mulig i dag. Det er blitt lagt ned mange timer med fotball i alle år, både trenere, spillere og foreldre. Jeg nevnte for jentene at hovedårsaken til at jentene har kommet så langt i dag er de gode trenerne som har fulgt jentene over mange år og lagt ned mange mange timer. Tore, Anders, Trond og Erling fortjener en stor klem av jentene når jentene møter på dem. Uten dem og foreldregruppa rundt laget ville ikke dette vært mulig. Det har vært enkelt for årets trenerteam og lede laget, for grunnlaget var knallbra fra før av.

Jeg håper at foreldre fortsetter å følge opp jentene i MAAAAANGE år fremover, selvom jentene nå begynner å bli så gamle at de ikke hører på dere lenger(:P). Men deres engasjement er ubeskrivelig viktig, i forhold til det vi gjør på feltet.

FOTBALLKLAPP! Gratulerer!!
J15 KM: Tapte KM tittelen til Drøbak

12.10.2014

Rapid Athene - Drøbak
Dato: 12.oktober
Sted: Melløs kg
Kampstart: kl. 1400

Resultat: 0-4(0-3)
0-1 DFI
0-2 DFI
0-3 DFI
0-4 DFI

Laget: Marie Nilsen, Oda Heintz, Fatma Saracoglu, Marte Nilsen, Vendel Adele Hansen, Mathilde Abrahamsen(Mia Larsen), Vilde Martinsen(Shadin Asadi Reier), Kajsa Moen(Charlotte Nguyen), Marie Helene Upsahl(Pernille Bardal), Hannah Eline Bårdli(Nora Halvorsen).

Søndag skulle vi endelig få møte Drøbak, etter at vårsesongens kamp ble avlyst pga. Drøbaks tette program og høy belastning på mange spillere. Når man møter et så godt lag som Drøbak så sent i sesongen, er det selvfølgelig ekstra spennende. Spesielt når det i tillegg kjempes om en KM tittel. Vinneren her ville sikre kretsmesterskapet.

Vi visste på forhånd at Drøbak er gode. Men hvor gode de egentlig er var det ikke helt godt og si, og for vår del handlet det om å prestere så godt vi kan for å gi Drøbak en så tøff kamp som mulig. For å slå Drøbak måtte vi spille så godt som de beste kampene hittil i sesongen, pluss litt til. Desverre var vi aldri i nærheten av å komme opp på det nivået. Drøbak var rett og slett mye bedre. 

Drøbak satte et enormt press på oss fra starten av. Vi ble trykket langt ned på vår egen halvdel, og ble veldig baktunge. Drøbak var presise i det etablerte spillet sitt og til tider spilte de både rundt og gjennom oss. Etter 12 minutter kom den første scoringen til gjestene. Etter hardt press fra Drøbak helt fra starten av kampen, lå det en scoring i luften. En langpasning fra venstre, ble feilberegnet av vårt forsvar, og ballen stusset via en av våre spillere. En Drøbakspiller får ballen og drar seg forbi på utsiden av høyresiden, Marie kommer ut, men klarte ikke å hindre scoring. 

Vi var veldig unøyaktige i kortpasningsspillet og etterhvert ble det også lempet veldig mye langt. Det gjorde at vi ble mye løpenes etter, og ikke fikk etablert noe særlig spill. Når vi i mange situasjoner mister ballen i ugunstige situasjoner, og samtidig ikke klarte å komme ut i press, utnyttet Drøbak det til sin fordel. 0-2 kommer etter at Drøbak spiller seg ut til venstresiden deres. Derifra spiller de innover på banen, vi rygger og blir passive, og da smeller det i nettmaskene. 0-2.

Etterhvert klarte vi å få igang spillet vårt litt, men vi klarte aldri å skape de altfor store mulighetene. Kajsa ble mye brukt, og kom til mange gode løp, men det er også begrensninger på hvor mange løp Kajsa kan ta. Emma kom også til en stor sjanse i omgangen her, hvor hun kommer helt alene igjennom. Bare en god keeper, stoppet en redusering. 

Drøbak viser kvalitet og etter en spillvending fra høyre til venstre, hvor det går hurtig, legger de på til 0-3. Det blir også pauseresultatet. 

Bortelaget var helt klart best i alle faser av spillet. De var mye mer på og stresset oss til å gjøre mye feil. Vårt gode kortpasningsspill var også nærmest helt fraværende, hvor vi rett og slett slurvet. Det var flere enkle kortpasninger som ikke hadde adresse, og da kan man begynne å lure litt. I pausen snakket vi om at vi ikke måtte være så feige som vi var i førsteomgang hvor vi ga bortelaget altfor mye respekt. Vi måtte tilbake til det generelle og begynne å få til vårt spill. Vi lå under og da hadde vi hvertfall ingenting å frykte for, og måtte fremover og jage scoringer.

Spillmessig kommer vi mer med i 2.omgangen, men det hadde nok også noe med at Drøbak også var fornøyde med stillingen hittil og kunne tillate seg å senke seg litt ned. Omgangen starter med en god mulighet hvor vi spiller ned til Hannah på høyre. Hun får slått inn, og vi fyller på, men ingen klarte å komme helt til avslutning. Vi var mer besluttsomme nå, og hadde mer ball, men vi ble aldri farlige nok. Mot et så godt lag, må man sette sjansene sine, og når man skaper 3-4 store sjanser i løpet av en kamp mot Drøbak og de ikke settes, er man ganske sjanseløse.

Drøbak scorer et mål i 2.omgangen og resultatet blir 4-0 til gjestene. Med en så solid målforskjell som Drøbak har, har de råd til å juble litt ekstra for KM-tittelen før siste seriekamp mandag kveld. Da spiller Drøbak mot Trosvik og vi tar i mot Lisleby. Vinner vi mot Lisleby, tar vi 2. plassen. Med tap og uavgjort, tar vi 3. plassen. 

Vi må erkjenne at Drøbak rett og slett er et bedre lag, med mye bra kvalitet i laget sitt. Vi sitter med en kanskje litt skuffende følelse ettersom vi ikke kom opp på et godt nok nivå som vi vet vi har inne, og det er alltid kjipt å ha en slik følelse hvor man føler man burde ha prestert bedre. Samtidig må vi også se tilbake på sesongen som en helhet og tenke over hvilke forutsetninger og ambisjoner vi hadde for sesongen. Uansett hvordan kampen mot Lisleby ender på mandag, kan vi se tilbake på en fantastisk sesong, med veldig god utvikling, som har resultert i gode resultater. 99-årgangen har aldri spilt så god fotball som det vi har gjort i år, og hard trening og matching over tid betaler seg nå. 

Vi gratulerer Drøbak med seieren og ikke minst kan vi på forhånd gratulere med KM tittelen. 

Vil samtidig takke alle som kom og så kampen i dag. Gøy når det er endel folk rundt en jenter 15 kamp. Også ikke minst stor takk til alle foreldre som bidro med kaffe, kaker, salg og inntekter til laget. 


FOTBALLKLAPP TIL ALLESAMMEN I DAG!J17 KM: Endelig 3 poenger for J17

30.09.2014

Rapid Athene - HSV
Dato: 30.09
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1915

Resultat: 4-1(2-0)
1-0 Emma Bjørnstad
2-0 Emma Bjørnstad
3-0 Charlotte Nguyen(Lotte Steen)
4-0 Emma Bjørnstad(Lotte Steen)

Laget: Marie Nilsen, Pernille Hølen(Stine Jåbekk Felde), Julie Frantsen, Celine Skaug, Vendel Adele Hansen, Andrea Totland(Hedda Hovland, Kajsa Moen), Lotte Steen, Emma Bjørnstad, Oda Heintz, Hannah Eline Bårdli, Emilie Strøm Anthonsen(Charlotte Nguyen). 

Det har vært en lang og tøff sesong for oss i år, med mange avgjørelser i seriespillet som har gått mot oss og veldig mye marginer i mot og stang ut. Etter at Rygge/TIL trakk seg mistet vi hele 9 poeng og hadde praktisk ikke mulighet til å klatre på tabellen. DERFOR beundrer vi i trenerteamet måten vi i kveld står sammen og tar en etterlengtet seier. I garderoben før kamp, ble vi enige om at vi fortsatt har endel å spille for, vi skal fortsatt vise at vi har tatt noen steg, og veldig lyst til å ta en 3 poenger. Det var derfor meget godt for alle sammen at det klaffet for oss. 

Kampen startet med en stor HSV sjanse. HSV går rett i strupen på oss og stormer fremover. En HSV spiller kommer alene igjennom, men vi har stolpen med oss, stang ut. Vi får etterhvert momentum i kampen, klarer å bruke kantene våre, og skaper par gode muligheter rett etter HSVs stolpeavslutning. HSV viser i starten av kampen enorm aggressivitet og vilje til å gå fremover. De lå mange fremme og forsøkte og bryte seg igjennom forsvaret vårt, men vi klarte heldigvis å stå i mot denne perioden som HSV orket mye. Spesielt på høyresiden deres var de gode på å doble, på kant, og komme til innleggsforsøk. 

Jentene våre skjønte etterhvert at vi må utnytte farten får på kantene, spille inn/utfordre i mellomrommet for så å slippe ut på kantene og der var vi etterhver veldig gode. Vi tok ledelsen 1-0 etter et herlig soloraid av Emma. Emma raider hele veien fra midt på banen ute til venstre, passerer den ene etter den andre før hun skjærer innover og avslutter i mål. Da var det spilt halveis i 1. omgang. Noen minutter senere kopierer Emma nesten samme raidet, kommer seg igjenn inn i 16 meteren før hun skyter i nærmeste stolpe. Kepperen er uheldig, ballen går i bena hennes, i stolpen og triller sakte i mål. Endelig litt stang inn for oss også. 

HSV var også veldig nære å score i denne perioden. Bortelaget klarte å spille seg fri, men Marie hadde stengt buret i 1. omgang og reddet mesterlig!

2-0 ledelse til pause, men vi måtte gjøre noen justeringer og presisere en del ting i pausen.

2.omgang startet jevnt, hvor begge lag prøver å spille, og vil fremover på banen. Vi har mest presisjon i spillet og hadde kanskje et lite overtak. Det skal nevnes at vi var svært uenig i flere situasjoner i kveld hvor dommeren dømte mange tvilsomme innkast og ikke blåste i hytt og pine på både frispark og offsidesituasjoner. Flere situasjoner skjønner vi faktisk ikke at det gikk an å dømme på. Faktisk var det kanskje 3 feil idømte offside situasjoner hvor vi kunne ha kommet alene mot keeper. Jentene begynte å bli småfrustrerte, for vi spilte oss fint frem til gode muligheter, men dommeren var ikke helt vår venn. 

Likevel klarte jentene å holde hode kaldt, og vi klarte å punktere kampen. Charlotte scorer på et hjørnespark. Lotte slo flere gode cornere i kveld, Charlotte var på plass foran mål, og kranglet seg frem til målet. Flere av hjørnesparkene til Lotte var så presise at vi burde kanskje ha satt et par til på døball. Marie var knallgod i mål i kveld. I 2.omgang gjorde hun to nye 100% redninger og det skapte flott trygghet for de foran. 15 minutter igjen ca. satte vi kveldens 4. Emma scorer hattrick. Lotte bryter perfekt på midten, og mens HSV hadde flyttet mange frem, var det stor ubalanse i motstanders forsvar. Da kunne Lotte servere en flott stikker til Emma. Med Emmas fart var det ikke vanskelig å komme alene mot keeper og sette inn hennes tredje for kvelden. Vi skulle også nok hatt et straffespark, etter en felling hvor Charlotte ble tatt uten at HSV spilleren er i nærheten av ballen. 

HSV klarte å redusere på slutten. De spilte seg fri på høyrekanten, innlegget kom, og vi er uheldig og klarerer ballen rett foran mål, og der kommer en HSV spiller og setter ballen i mål. Selvom bortelaget gjorde et ærlig forsøk, så var de altfor langt unna å komme tilbake i denne kampen.

HSV skapte masse trøbbel for oss, men vi i trenerteamet er imponert over hvordan jentene stod på og hindret HSV i å skape for store sjanser. Vi løp mye, vi gikk i duellene og samtidig spilte god fotball. I kveld klarte vi også å sette sjansene våre, og samtidig tette igjen bakover. Dette har vært vår største utfordring i år, og det var derfor ekstra godt at det gikk vår vei i kveld. Vi hadde en matchvinner i begge ender i kveld. Emma scoret 3 viktige mål, og Marie var nesten umulig å komme forbi i kveld. Midt i mellom har vi jenter som ga alt for å dra i land denne seieren. Herlig!

FOTBALLKLAPP!

Vi takker HSV for årets siste innbyrdes kamp og ønsker dem lykke til i deres siste serierunder.

Vi møter kretsmester Tistedalen i siste seriekamp og kanskje kan vi matche Tistern på vårt eget kunstgress, men da er vi nødt til å stå sammen, og prestere opp mot vårt aller aller beste. Dette gleder vi oss til!

Flott oppmøte på sidelinjen en kald høstkveld. Takk for deres støtte! :)J15 KM: Nervepirrende start, men j15 vant igjen!

23.09.2014


Berg J17 - Rapid Athene
Dato: mandag 22. september
Sted: Berg stadion kunstgress
Kampstart: 1730

Resultat: 3-6(1-2)
1-0 Berg
1-1 Charlotte Nguyen(Marie Helene Upsahl)
1-2 Marie Helene Upsahl(straffe)
1-3 Marie Helene Upsal
1-4 Pernille Bardal
1-5 Nora Halvorsen
2-5 Berg
2-6 Charlotte Nguyen(Pernille Hølen
3-6 Berg

Laget: Marie Nilsen, Vendel Adele Hansen, Fatma Saracoglu, Marte Nilsen, Oda Heintz, Vilde Martinsen, Mathilde Abrahamsen, Kajsa Moen, Marie Helene Upsahl(Pernille Bardal), Nora Halvorsen(Pernille Hølen, Hedda Victoria Kielland), Charlotte Nguyen

Siste bortekampen for j15 ble spilt borte mot Berg på deres flotte anlegg. Berg har bra kapasitet på deres anlegg, med en stor 11er, en 7er og en 5er bane. Det snakket også om at de på sikt vil ha tak over 7erbanen deres slik at de får gode treningsforhold om vinteren og slipper å reise Halden rundt for å trene på de andre banene, når deres kunstgress er stengt. 

Vi visste at Berg var et sterkt lag fra start, men selvom vi visste at Berg ville kjøre på tidlig, var vi desverre ikke helt våkne. Likevel var det vi som skapte kampen første målsjanse. Kajsa ble spilt igjennom og fikk to muligheter. Kajsa skyter to ganger, men dere gode keeper leverte to benparader(eller traff vi leggen hennes begge gangene?). Hjemmelaget tok tak i kampen og skapte trøbbel for oss med deres gjennombruddshissige spillestil. Berg lå nærmest 4 i angrep med to i bredden og to sentralt. Når vi mistet ballen sentralt var hjemmelaget farlige i bakrommet, for da ble ballen slått tidlig. Det skapte endel utfordringer for oss og endel stress i begynnelsen av kampen. Det var også hjemmelaget som fikk den første scoringen. Berg spiller opp på dere feilvendte spiss på 20 meter. Hun vender bort en forsvarsspiller før hun avsluttet på Marie. Marie redder, men ga retur, og den satte Bergspissen i mål. 

Vi snakket før kampen om at vi skulle være tålmodige uansett, og ikke stresse selvom vi skulle ligge under. Jentene beholdt roen, til tross for at hjemmelaget dominerte stort i åpningsminuttene. Etterhvert kom scoringene også. Vi ble flinkere til å unngå balltap på midten, og brette ut spillet mer. Etterhvert fikk vi bedre tid utpå kantene, hvor både Kajsa og Pernille H, var veldig friske. Utlikningen kom etter flott gjennomspill av Marie Helene. Charlotte starter på egen halvdel, og får ballen med seg i stor fart. Hun kom seg innenfor 16 meteren til Berg, og setter ballen rolig med innsiden av foten nede til venstre. Vi gikk også opp i ledelsen. Vi spiller oss fri til venstre, ballen ble slått 45 grader ut. Pernille B kommer i stort fart, men ble tatt i avslutningsøyeblikket. Straffen setter Marie Helene sikkert i mål. Pause og vi leder 2-1.

Etter en litt rufsete start, fikk vi etterhvert bra kontroll på kampen. Bergjentene hadde løpt fra seg endel, og var ikke like aggressive som i starten, og da fikk vi mer ro med ball. 

Vi fortsatte å spille vårt spill i 2.omgangen. Hedda Victoria kom inn og tok venstrebackplassen. Der var hun veldig god. Vi ble også flinkere til å utnytte rommene bedre. Midtbanen hadde flere gode forsøk på gjennombrudd og angrepsspillerne fikk gode baller å jobbe med. 1-3 kommer etter gjennomspill til Marie Helene. Hun skyter, og keeperen glipper den, og ballen går over streken. I perioden her ble vi snytt for ny straffespark, etter en hands, men det så ikke dommeren. 1-4 ble scoret på cornervarianten vår. Marte slår inn, ballen havner på bakerste, hvor den havner hos Pernille B, som satt den i goalen. Nå hadde ikke Berg så mye å stille opp med, og både spillere på banen og på benken ble frustrerte. Nora setter 1-5, med venstre! Vi setter hardt press på Berg, og klarer å rulle ballen fra høyre over til venstre. Foran mål er Nora kald og sender en rolig avslutning nede til venstre med venstrebenet. Berg satte igang en liten sluttspurt og reduserte først til 2-5. Men her kløner vi det virkelig til. Ballen ble slått bak forsvaret vårt, ingen Bergjenter startet på løp, mens vi har to spillere som ikke klarer å bli enige om hvem som skulle ta den og hva vi skulle gjøre med ballen, kommer det en motspiller og snapper den opp, og fyrer av i kassa. Unødvendig baklengs, kan man si. Jubelen til Berg varte ikke lenge. For rett etterpå gikk vi rett i angrep med et mønsterangrep, hvor vi kombinerer fint på midten, slår mellom stopper og back. Pernille H kommer i stor fart og slå inn lavt foran mål. Ferdigscoret og signert Charlotte. Berg får æren av å sette kampens siste mål. Målet kommer etter en flott kontring. Det så ut som midtbanen vår hadde takket for kampen, og forsvaret vårt var i stor ubalanse. Berg spiller seg ned på høyre, innlegget er bra og en motspiller står foran mål, upresset og scorer.

3-6 seier på bortebane mot Berg er uansett sterkt. Vi hadde en veldig svak start, men tok oss virkelig sammen og var gode lenge, før det glapp litt på slutten igjen. Men til tider er vi meget bra, og vinner nok en kamp :)

Vi ser nå frem til toppoppgjøret mot Drøbak søndag den 12.10 kl. 1400 på Drøbak. Dette er en kamp hvor vi får veldig god matching og en mulighet for oss å spille mot veldig mange gode fotballspillere, og da må vi være fullt skjerpet og klare til å gi absolutt alt. 

Vi takker Berg og dommer for kampen! Veldig mange foreldre tok også turen til Halden. Herlig med så bra støtte! FOTBALLKLAPP TIL DERE :)

 J17 KM: Bare nesten mot Askim

16.09.2014

3 dødballmål i 2.omgang, senket jenter 17 tirsdag kveld

Askim - Rapid Athene
Dato: tirsdag 16.09
Sted: Askim kg
Kampstart: 1830

Resultat: 3-1(0-0)
1-0 Askim
2-0 Askim
2-1 Helene Hansson
3-1 Askim

Laget: Maria Dilling, Vendel Adele Hansen, Julie Frantsen, Celine Skaug, Ane Meyer(Stine Jåbekk Felde) - Helene Hansson, Mina Bjone(Vilde Martinsen) - Kajsa Moen, Lotte Steen, Leane Grøbø Eriksen - Marie Helene Upsahl(Charlotte Nguyen)

Vi manglet store deler av troppen til kveldens kamp. Det er mye sykdom og slitasje i troppen fortiden og derfor stilte vi med hele 5 av 99-jentene våre til kvelden kamp. Kampene mot Askim er alltid spennende og jevne. Første kampen i år mot Askim endte 3-2, en kamp som tippet begge veier. Senere på våren ble det poengdeling, hvor vi ledet 4-2 lenge, men mistet alle tre poengene i sluttminuttene i en kamp vi følte vi var klart best. I kveld var det en ny jevn kamp, men vertene hadde det lille ekstra. Vi er inne i en periode hvor prestasjonene og resultatene varierer veldig og de to siste kampene nå føler vi at vi får for dårlig betalt for innsatsen og prestasjonene våre. Men i fotball deles det ikke ut stilpoeng etter hvor hardt du jobber og hvor bra fotball du spiller, og det er målene som teller. Men på sikt vil det vi har jobbet med i år gi resultater(i form av utvikling). Vi i trenerteamet syns meget synd på jentene som står på, prøver hardt men ikke får det helt til.

Førsteomgangen er jevnspilt, uten de helt store sjansene. To lag som ikke helt klarte å finne ut av spillet på midtbanen, og det ble mye frem og tilbake. Askim er gode til å stresse oss på midten, kommer oppi oss kjapt, og er aggresive på kontringer og bakrom. Venstresiden til Askim var friske og skapte mye trøbbel for oss gjennom kampen. Vi på vår side klarer ikke å få satt kombinasjonsspillet vårt og vi gikk tidlig i angrep uten å klare å flytte etter med laget. Da ble spissene i kampen veldig ensomme og måtte løpe og jage på endel vanskelig baller uten støtte. I perioder klarer vi å komme høy nok på banen, men vi var ikke nøye nok og det ble mye nesten. 1.omgang endte 0-0.

I 2.omgang var det Askim som kom best igang og satte oss i endel utfordringer. Vi klarte ikke å flytte bena og motstanderne fant etterhvert mer og mer rom, spesielt på vår høyre side. Vi var både god og heldig som holdt unna. Forover ble det fortsatt for tynt. Vi søkte oppspill altfor tidlig, og det ble enkelt for Askims forsvar, som alltid var i overtall med 3-4 spillere mot vår spiss. Vi får noen situasjoner som var bra, men med flere som har spilt mange kamper det siste, var det ikke nok krefter til å fullføre gode løp og avslutninger. 

Når vi klarte å stå i mot presset fra vertene, så var det desverre på dødballer det sviktet. Vi klarte ikke å markere ut spillere inne i boksen og når Askim er så presise på cornere, scorer de både og 1 og 2. På begge målene står det flere umarkerte spillere 2-3 meter foran mål og får sette ballen i kassa upresset. Da blir det for enkelt.. Men jentene viser flott innstilling, henter ballen og vil i angrep og prøve å snu kampen. Det er flott å se, for jentene ville absolutt ikke gi opp uten å fullføre med stil. Vi klarte å sette mer press på Askim etterhvert. Charlotte, Marie Helene, Kajsa ble flere ganger spilt igjennom både på kant og mot mål, men jentene var veldig sliten. Vi fikk fornyet energi, når Helene dunket ballen i kassa fra godt over 25 meter. Vi holdt oss rundt deres målområde og ballen havner etterhvert hos Helene som fyrer løs. Hun treffer godt og ballen går hardt, høyt og i mål. Så vakkert!! Selvom vi gjorde et herlig forsøk, så var det Askim som var giftigst. Ny dødball og denne gangen fra et frispark fra 20 meter. Skuddet gikk over muren og i venstre hjørnet. Maria, sjanseløs..

Igjen ga vi ikke opp, vi gjorde et herderlig forsøk. Charlotte fikk en eventyrlig mulighet til å blåse skikkelig liv i kampen igjen. Spissen ble spilt igjennom, avslutningen smeller i tverra, og retur, setter vi over. Så nære så nære, men det viser igjen hvor ofte det var nesten for oss i denne kampen. Askim vinner 3-1. 

Å tape kamp på kamp, svekker naturligvis selvtilliten og man drar på treningene før neste kamp og tenker at dette klarer vi ikke. I kveld viser vi herlig innstilling, men går på nytt tap, og jeg håper vi kan stå sammen helt ut og snu dette til noe positivt hvor vi i oktober kan se tilbake på sesongen og se at vi har utviklet oss mye sammen. Vi spiller mot veldig gode lag, og vi har hatt et år på å spille inn ny spillestil. Gode lag blir ikke bygget over et år, men det tar tid, og det vil ta enda lenger tid. 

Vi har hatt flere kamper enn treninger den siste tiden. J17 laget skal nå ikke spille neste kamp før 30.9, i mellomtiden får vi trene godt og deretter slå til i de to siste kampene. 

Vi takker Askim for kampen, og ønsker dem lykke til i innspurten.J15 KM: Vi stormer videre med ny seier

15.09.2014

Rapid Athene - Trosvik
Dato: Mandag 15.9
Sted: Melløs trf. B(gress)
Kampstart: 1800

Resultat: 6-2(3-1)
1-0 Vilde Martinsen(Oda Heintz)
1-1 TIF
2-1 Hannah Eline Bårdli(Vilde Martinsen)
3-1 Charlotte Nguyen(Oda Heintz)
4-1 Marie Helene Upsahl(Kajsa Moen)
4-2 TIF
5-1 Marie Helene Upsahl(Mathilde Abrahamsen)
6-1 Marie Helene Upsahl(Kajsa Moen)

Laget: Hedda Teien, Shirin Reier Asadi, Vendel Adele Hansen, Fatma Saracoglu, Oda Heintz, Vilde Martinsen, Shadin Asadi(Mathilde Abrahamsen), Kajsa Unnerud Moen(Nora Halvorsen), Marie Helene Upsahl, Hannah Eline Bårdli, Charlotte Nguyen.

Vi skulle ut å presse Trosvik fra start og presse dem så høyt at de ikke skulle få lov til å slå for mange bakromsballer. Det lykkes vi med og vi var veldig gode i starten av kampen. Allerede på vårt første angrep, skulle det stått 1-0. Charlotte ble spilt igjennom men får ikke kontroll og situasjonen ender med flipperspill foran mål. 4-5 spillere står nærmest rett foran mål og krangler om ballen, og det er så nære at Charlotte eller Kajsa kunne ha satt ballen i mål. Slik var det litt for ofte utover kampen. Mye nesten.. Men vi fortsatte å presse og vi spilte veldig bra fotball til tross for at b-feltet som vanlig ikke er veldig imponerende. Jentene klarte å få fart på ball og spilte gode kombinasjoner i mellom, samt at vi klarte å finne gode luker mellom og bak deres forsvar. Kajsa, Charlotte og Hannah hadde alle gode muligheter til å score etter gjennomspill. Etterhvert kom det første målet for kvelden. Power play rundt deres målområde ender opp med at vi til slutt fant Vilde på distanse. Hun fyrer av og ballen går høyt og godt plassert i mål! Trosvik fortsatte i samme spor med deres direkte spillestil, og de kom etterhvert til flere gode muligheter fra dødball og utlikning kommer nettopp etter dødball. En corner ble slått inn og vi klarerer, men det ender opp med en fin retur til hun som slo corneren. Ballen ble svingt inn igjen, her får Trosviksspilleren drømmetreff. Ballen går inn på bakerste stolpe. Hedda og Oda prøvde, men klarte ikke å redde på strek.

Det var ingen grunn til å deppe lenge, for vi hadde bra tak på kampen. Vi tok ledelsen igjen. Vilde spiller fri Hannah, ballen er litt lang, men Trosviks keeper nøler, og Hannah kommer først på ballen, kommer forbi keeper og setter ballen i åpent mål. Vi klarer å spille oss igjennom ofte, men det manglet litt på valgene våre i innlegg og avslutningene våre. Vi øker til 3-1, etter at Oda leser spillet og bryter flott et oppspill. Det er mye rom mellom forsvaret til Trosvik, og Oda sender ballen perfekt igjennom til Charlotte. Charlotte setter fart og fra ca 16 meter, setter Charlotte ballen rolig med innsiden av foten og ballen triller i mål. 

3-1 til pause, men vi merket at vi hadde litt å gå på. Spesielt besluttsomheten når motstander truer bakrom med høye baller, hadde vi til tider problemer med å håndtere.

Det handlet om å gå utpå å gjøre jobben i andre omgang. Kampen ble noe jevnere i 2.omgang. Trosvik klarte å ha mer ball og kom høyere på banen, men de etterlot seg også mye rom, og skapte også til tidere litt trøbbel for seg selv. Når vi fikk så mye rom som vi gjorde, spesielt bak forsvaret er det veldig merkelig at vi ikke klarte å sette flere av 100% sjansene våre. Ballbehandling og valg etter gjennomspill må jobbes mye med. Vi bruker for mange touch, og for lang tid før vi får kontroll på ballen når vi blir spilt igjennom. De fleste avslutningene våre kommer etter at vi tenker for mye og stresser før avslutningsøyeblikket. Jeg tror mange i kveld føler de burde ha satt flere mål. 

Det var likevel lite tvil om hvordan kampen ville ende. Det var bare tidspørsmål om når vi skulle score på flere av de klare sjansene våre. 4-1 kommer etter flott spill. Nora vinner ballen på midten, spiller til Kajsa som drar forbi en motspiller før hun sender ballen videre til Marie Helene. Hun kjører på og alene med keeper skyter hun først rett på keeper, men setter returen. Trosvik uliknet, ut av nærmest ingenting. Trosvik spiller opp på deres spiss som var helt alene mot 6 av våre egne spillere. Det er litt utrolig at vi var så passive i en situasjon hvor vi er overtall 6v1 defensivt. Spissen deres får med seg ballen og drar seg igjennom på venstre, før hun får slått inn foran mål. Der dukker høyrekanten deres opp og får stå alene og plassere ballen i mål. Her sovnet vi...

Marie Helene hadde bommet på endel sjanser i kampen, men da var det godt når det endelig satt mot slutten av kampen. Mathilde sender en herlig pasning som er helt perfekt for Marie Helene. Her kunne hun ikke bomme :) Vi fikk også straffe på stillingen 5-2. Vendel får beskjed om å gå frem, forsøket ble reddet av keeper. Treneren tar på seg skylden for bommen, men det er viktig at unge lovende blir satt på slike prøver tidlig i karrieren :) Flott læring Vendel :)

Vi Fortsatte å kjøre på nå når Trosvik ikke lykkes med å skape helt det store. Kajsa drar seg fint ned mot dødlinjen, før hun slo perfekt foran mål. Der dukket Marie Helene opp og får en flott touch på ballen og setter kveldens siste scoring. 6-2 ender kampen og nok en komfortabel seier for J15. 


Dette er igjen en vel gjennomført kamp, hvor vi får til mye av det vi snakket om før kampen. Vi satte høyt press på Trosvik, vi klarer å spille vårt spill(av og til satt spillet så bra at vi spilte oss helt inn til mål), vi var gode i gjenvinningsfasen og tok endel brudd og kjørte gode kontringer. Det var mange smarte valg på midten. Skulle likt å se treffprosenten til Mathilde, for det hun leverer med ball er av høy høy klasse. I tillegg hadde vi angrepsspillere som var veldig på hugget og det er bare synd vi ikke får bedre betalt på sjansene våre.

Nå er det kun 3 kamper igjen. Førstkommende mandag borte mot Berg J17, deretter kommer seriefavoritten Drøbak på besøk på Melløs til toppkamp. Denne kampen blir veldig spennende, hvor vi får veldig bra matching. Serien avsluttes med hjemmekamp mot Lisleby i siste serierunde.  

Vi takker Trosvik og dommer for kampen!

Grattis jenter! FOTBALLKLAPP!
J17 KM: Fikk det ikke helt til borte mot HSV

14.09.2014HSV - Rapid Athene
Dato: søndag 14.09
Sted: Soon Arena
Kampstart: 1600

Resultat: 2-1(1-1)
0-1 Hannah Eline Bårdli(Helene Hansson)
1-1 HSV
2-1 HSV

Laget: Kristin Hagerupsen Hansen, Leane Grøbø Eriksen, Julie Frantsen, Celine Skaug, Oda Heintz - Mathilde Abrahamsen(Hedda Hovland), Andrea Totland(Ane Meyer) - Emilie Strøm Anthonsen, Helene Hansson, Hannah Eline Bårdli, Charlotte Nguyen(Stine Jåbekk Felde) 


Denne kampen mot HSV skulle vært spilt i august, men pga. at kampen var satt opp i sommerferien, måtte vi flytte kampen. Etter ferien har laget prestert veldig godt og spillet har begynt å sitte mer og mer for hver kamp. Mot Rygge/TIL spilte vi og fremstod akkurat slik vi ønsker og vi håpet på å kunne fortsette slik mot HSV. 

Kampen åpnet bra, hvor vi klarte å styre kampen inn i vårt spor. Selvom vi slurvet litt med ball, så hadde vi bra kontroll og skapte endel gode muligheter. HSV etterlot seg mye bakrom og våre raske angrepsspillere kom seg gang på gang igjennom, men det manglet litt på avslutningene. Julie stod frem solid i forsvaret og brøt foran, la ned ballen og vi fikk startet spillet vårt helt fra bakre rekker. Etter en god dominans klarte vi endelig å få ballen i mål. Et utspark ble snappet opp av kaptein, Helene, som finner Hannah med en flott stikker. Hannah gjør det eneste rette, tar med seg ballen innover mot mål på første touch, og setter deretter ballen rolig til venstre. 

Jentene skapte veldig mange gode muligheter. Vi klarte å true bakrommet etter at vi klarte å flytte laget høyt nok på deres halvdel. Charlotte, Hannah og Emilie kom ofte alene igjennom, men tøffe HSV jenter, klarte å få oss i ubalanse i avslutningsøyeblikkene og det ble altfor mange svake avslutninger. Vi følte vi burde ha ledet med flere mål. 

Flere begynte å bli slitne utover omgangen og vi ble også frustrerte etter flere dommeravgjørelsen og da skrudde HSV innsatsen opp noen hakk, og kom bedre med i kampen. HSV utliknet, vi lagde et frispark ute til venstre. Ballen ble slått knallhardt mot mål og på bakerste. Kristin fikk fingertuppene på ballen, men ballen spratt i stanga og inn i mål. Nå var det match igjen og det var HSV som tok tak i kampen nå. 1-1 til pause.

Vi kom aldri tilbake på det nivået vi hadde inne i starten av kampen, hvor vi klarte å flytte både ball og bena raskt. HSV lå godt sammen og vi klarte ikke å spille vårt spill. Flere stresset mye med ballen og både mottak/medtak og pasninger var langt unna hva vi vet vi kan. Ballen er mer i lufta enn langs bakken, og når vi ikke fikk til vårt kombinasjonsspill, måtte vi søke å slå tidlig i bakrom. Vi kom til mange gode muligheter for det, hvor vi kommer oss alene mot keeper minst 5 ganger iløpet av 2omgangen, men når heller ikke det hjelper på å sette sjansene våre, må vi erkjenne at vi ikke var gode nok i dag. Ikke misforstå. Jeg mener at vi var et bedre lag enn HSV, men vi var ikke gode i vårt eget spill. HSV kriget oss ut av kampen, og det var avgjørende. 2-1 målet kom etter et innkast som til slutt havner inne i vårt målområde. Vi får ikke klarert hvor flere sleiver, og den havner til slutt hos en HSV spiller som setter ballen i mål. 

Det var nok litt skuffende at vi ikke klarte å ta med oss noe her, men da er det bra at vi allerede til tirsdag har en ny mulighet til å prestere igjen. 

Vi takker HSV og dommer for kampen, og ønsker dem lykke til videre.
J17 KM: Jentene imponerte stort mot Rygge/TIL

09.09.2014


J17 lagbilde 9.9.14.jpg

Rapid Athene - Rygge/TIL
Dato: Tirsdag 09. september
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1915

Resultat: 5-0(1-0)
1-0 Selvmål??
2-0 Emilie Strøm Anthonsen(Lotte Steen)
3-0 Pernille Hølen(Helene Hansson)
4-0 Lotte Steen(Straffe)
5-0 Pernille Hølen(Helene Hansson)

Laget: Kristin Hagerupsen Hansen, Stine Jåbekk Felde, Celine Skaug, Julie Frantsen(Vendel Adele Hansen), Leane Grøbø Eriksen, Helene Hansson, Andrea Totland, Mina Bjone(Pernille Hølen), Lotte Steen, Hannah Eline Bårdli(Hedda Hovland), Emilie Strøm Anthonsen(Charlotte Nguyen).

Etter sommerferien har spillet fungert mye bedre, og vi ser gradvis bedre struktur i alle faser av spillet, men vi har manglet det lille ekstra. I kveldens kamp skulle vi endelig få ting til å klaffe vår vei, og det med litt hjelp fra motstanderne som hadde 11 spillere til kampen, men en spiller måtte stå over grunnet dårlig form, og da spilte Rygge/TIL med 10 spillere fra start. Men i kveld var det så stor klasseforskjell på lagene at det ikke ville hjulpet noe særlig selvom bortelaget skulle stilt med fullt lag. Vi var virkelig på hugget og rett og slett veldig gode i kveld. Jentene fikk beskjed før kampen om å slippe seg enda mer løs, og gå utpå der og ha det gøy, og gøy hadde vi det så absolutt. Vi tok tak i spillet fra start og hadde bra initiativ foran ballfører og flott tempo i spillet vårt. Det gikk veldig fort i svingene når vi først satte opp pasningsspillet vårt. Helt fra keeper begynner vi med vårt kortpasningsspill, og til tider var det som å se igjen flere av øvelsene vi gjør på treningsfeltet. Moro å se.

Vi er flinke til å bygge opp angrep helt fra forsvaret, hvor hele 4´ern gjorde gode valg. Celine, Julie og Vendel la ned ballen som stoppere, og fordelte baller ut til Leane og Stine på backene. Spesielt backene våre var meget kreative og bidro til mange kloke pasningsvalg fremover på banen. Stine var veldig god som spillvendingspunkt, og vi fikk mye rom på høyresiden, der kom det gode oppspill til midtbane og kanter. Leane kom også bedre til rette utover kampen. Midtbanen klarte å danne trekanter hele tiden med hverandre og med backene, og vi fikk veldig god tid og mye rom på midten. Det førte at vi gjorde mye riktig fremover på banen i forhold til valg om å slå gjennombrudd, utfordre mellomrommet, eller gå på skudd. Vi kom til veldig mange sjanser, men vi hadde ikke stilt inn sikte helt, men vi var veldig nærme. Lotte, Helene, Andrea fikk alle flere muligheter på skuddhold. 

Bortelaget var ikke helt ufarlige dem heller, men vi hadde gjort leksa vårt brukbart. Vi visste at bortelaget ville søke gjennombrudd og bakromspasning hver gang de fikk ballen. Der syns jeg vi var flinke til å nekte bakromspasning, også falle av når det ikke var press på ballfører. At det til tider var litt shaky klarer vi ikke å unngå, for slik er det i jentefotball. Men vi løste det godt. Vi sleit mest på dødballer og situasjoner fra innlegg på sidene. Rygge/TIL viser flere ganger at det er kraft i pasningsføttene deres. Det ble slått mange baller inn i vårt felt i 1.omgang, og noen ganger blir det litt for mye ballwatching og vi glemmer å markere spillere foran boks. Men heldigvis hadde ikke bortelaget dagen. Vi skulle til slutt få uttelling, etter mange brente sjanser, og det er vi som scorer på dødball. En corner ble slått inn og etter litt klabb og babb foran målet og på strekten, havnet ballen til slutt over linja. Det er litt usikkert om det var vi som var nær ballen sist eller om det var selvmål. 

1.omgang ender fullt fortjent med RA ledelse, og det burde fort ha vært flere scoringer i 1.omgang.

Jentene fikk beskjed om å bruke enda mer tid med ball, og ikke søke gjennombrudd så tidlig, men heller flytte laget lengre opp på motstanders halvdel først. Vi kunne være mer tålmodig med ball, for vi hadde en følelse av at motstanderne ikke ville klare å følge vårt tempo utover 2.omgangen. Vi kunne utfordre mer med ball, så for å slippe kula når bortelaget ble utålmodig. Nå ble vi mer effektive. Emilie dobler ledelsen for oss, etter herlig stikker av Lotte. Motstander velger å stå i mål, istedet for å komme ut og avverge situasjonen. Da gir ikke en goalgetter som Emilie fra seg en så god mulighet og setter ballen hardt oppe til venstre for keeper. Vi fortsetter å sette press på Rygge/TIL som etterhver ikke hadde noe mer å by på. Helene spiller Pernille fri på venstre. Pasningen går mellom stopper og back, Pernille tar med seg ballen innover og setter 3-0! Det skulle ikke stoppe der ennå. Charlotte kommer inn etterhvert og dette var en perfekt motstander for Charlotte, for hun var stadig på motstanderne og lot ikke forsvaret deres få tid. Vi får straffe, nettopp etter at Charlotte hadde jaget en forsvarsspiller som kløner det til, keeper kommer ut, Charlotte runder henne av og drar seg innover. I det Charlotte skulle til for å avslutte, kommer keeperen tilbake og feier henne ned. Det ble belønnet med gult kort og straffespark. Straffen tar Lotte, og setter nede til venstre. 

Vi hadde flere store sjanser, men det var de skuddene våre da :P Her må det mer skuddtrening til :) Bortelaget skapte ikke stort og vi var meget trygge bakover. I sluttminuttene måtte også bortelaget avslutte med 9 spillere. Vi fastsetter sluttresultatet til 5-0. Helene prøver et skudd fra 20 meter, men Helene fikk ikke godt nok treff på ballen. Det endte med en herlig pasning til Pernille som dukket opp fra venstre og setter 5-0! 

Jeg trodde ikke med mine egne øyne det vi presterte i dag, for den prestasjonen var vanvittig bra. Det var en baktanke med alt vi gjorde. Pasnings- og kombinasjonsspillet var av høy høy klasse. Jeg sa før kampen at det er ingen jente-lag i Østfold(alt fra J13 og opp til J17) som ønsker å spille så balbesittende og utviklende fotball som det vi ønsker og prøver på. Jeg sier ikke at vi er best på å spille ballen langs bakken med kortpasningsspill, men på vårt aller aller beste tror jeg faktisk ikke det er langt unna. Det er måten vi spiller på som imponerer og rører meg som trener i kveld. Det er ikke bare resultatet som er bra her, for jeg har hele tiden sakt at, spiller vi den fotballen vi står for, så vinner vi kamper også. 


Ta med dere denne gode følelsen videre, og det er en slik prestasjon fra kamp til kamp som gir oss den beste utviklingen. Håper vi kan dra frem godt til søndag også. 

FOTBALLKALPP!

Vi takker Rygge/TIL for kampen, og ønsker de lykke til i de resterende kampene. J15 KM: Magiske sluttminutter sendte Rapid Athene til himmels!

08.09.2014

Jenter 15 snudde kampen mot Tistedalen!


Tistedalen - Rapid Athene
Dato: Mandag 08. september
Sted: Tistedalen kg
Kampstart: 1930
Oppmøte: 1745

Resultat: 1-2(1-0)
1-0 TTIF
1-1 Tonje Strøm Anthonsen(Hannah Eline Bårdli)
1-2 Oda Heintz

Laget: Marie Nilsen, Vendel Adele Hansen, Marte Nilsen, Fatma Saracoglu, Shirin Reier Asadi, Vilde Martinsen(Tonje Strøm Anthonsen), Mathilde Abrahamsen, Oda Heintz, Marie Helene Upsahl(Pernille Bardal), Hannah Eline Bårdli, Charlotte Nguyen(Shadin Asadi).

Vi visste dette ville bli en helt annen utfordring enn kampen på lørdag. Tistedalen har et veldig godt lag, og stilte i kveld med tilnærmet toppet lag, de manglet bare sin 01-talent, Aud Helene Mathiesen. Hjemmelaget hadde ikke tapt i år, og med veldig varierende motstandere i serien var begge lags trenere spent på hvordan denne kampen ville bli. Det er slike kamper som er artige. 

Fra start er det Tistern som ville mest og presset oss kollektivt tilbake. Hjemmelaget var først på det aller meste, og det spredte en liten usikkerhet hos jentene våre. Vi ble litt småfeige, slurvet veldig med pasninger og hadde problemer med å komme i gang. Vi ble i starten her noen nr. for små i duellspillet. Tistedalen var aggressive og var først på det meste. Tistedalen tok ledelsen i kampen, det etter et mønsterangrep, hvor de setter opp et flott pasningsspill. Det rulles opp fra høyresiden, hvor de får spilt innover på banen og vi ble veldig passive. Ballen ender til slutt hos venstrekanten deres som fikk stå veldig alene foran mål og setter ballen rolig til høyre. Pent angrep av Tistedalen.

Vi kommer etterhvert mer med i kampen, og dette var på ingen måte umulig. Vi satte opp noen punkter før kampen: Bruke begge kanter, komme opp i press på ballfører og holde dem feilvendt, nekte skudd, og ta jobben hjemover. Dette så vi gradvis igjen utover kampen og det ga resultater til slutt. Når jentene fikk ro i spillet, var det til tider mye bra kombinasjonsspill, men vi manglet litt på siste tredjedelen, hvor vi ble litt feige. Tistern trøkka til og det ble vanskelig for oss. Vi hadde ikke gode nok avstander både når vi angrep og når vi forsvarte oss, og da blir det vanskelig å spille og komme til sjanser. Men omgangen jevnet seg litt ut selvom hjemmelaget var hakket bedre. 

Etter hvilen så vi et friskere RA lag på banen. Jentene begynte å komme til flere sjanser, og spillet satt bra nå etterhvert. Tistern klarte ikke å holde det samme trøkket som de hadde i 1.omgang, og nå var det vi som fikk mye rom å spille i. Dette var ikke en kamp med mange store sjanser, men vi kunne se to lag som ville ha ball og slike kamper er spennende. Selvom vi lå under var det lite tegn til stress og jentene fortsatte å ha troen på å spille ball, jobbe med å komme høyere på banen, spille inn i mellomrom og dytte ballene ut mot kantene. Det betalte seg til slutt!!

Når klokka begynte å tikke og tikke og det nærmet seg slutten, så var det vi som hadde et ekstra gir og litt mer energi å gå på. Jentene tok frem det aller beste i de magiske sluttminuttene. Vi fortsetter å spille og leter etter muligheten til å spille rundt på kantene. Det var ikke snakk om å slå langt og jage. En flott ball ble spilt igjennom på høyresiden, mens vi alle tenkte at ballen ville gå utover dødlinjen, fortsatte Hannah på høyrekanten. Tistedaljentene trodde nok ballen ville gå ut, men Hannah får slått ballen inn. Ballen rullet sakte, og mens vi på sidelinjen tenkte at hjemmelaget ville nok få klarert, dukker 01-hospitanten Tonje opp foran mål og utlikner for oss. Her ser vi at det lønner seg å fullføre til ballen er helt ute av spill, og Hannah og Tonje viser her flott vilje.

Med 2-3 minutter igjen, tenkte vi alle at dette poenget måtte vi beholde, og ikke la Tistedalen ta ledelsen igjen. Men så skjer det magiske. Vi fikk tak i ballen og gikk i angrep. Begge lag gjorde ting veldig enkelt i sluttminuttene og da havnet ballen litt her og der, uten noe særlig spill. Vi klarte å ta ut det aller siste kreftene og satte et siste press på hjemmelaget. En ball rullet perfekt ut på 20-25 meter. Der kommer Oda i stort fart og avslutter med venstrebenet. Ballen går høyt opp i lufta og daler ned mot målet. Ballen falt sakte ned og her var vi alle veldig nervøse og spente. Ville ballen gå over, ville den gå inn, vil keeperen ta den? Ballen havner til slutt mot mål, og deres keeper fikk ikke bokset ballen ut og vi tok plutselig ledelsen i kampen, til elleville jubelscener både på banen, sidelinjen og fra publikum. Nå var det bare å være kyniske og holde ledelsen helt inn og det klarte vi. Når dommeren blåste av kampen, var dette en utrolig deilig følelse. Vi hadde ligget under i omtrent hele kampen i en veldig jevn og spennende kamp, men vi klarte å snu kampen. Vi slo serieleder Tistedalen. Vi klarte det og det er en så herlig følelse som jeg unner alle jentene å få etter nok en bra kamp hvor vi viser flott ro, til tross for at vi lå under hele veien. 

Tisternjentene var meget skuffet etter kampen, men jeg tror hjemmelaget skjønte at i kveld hadde vi litt mer å by på, og det var det som ga oss seieren. I førsteomgang var det Tistedalen som hadde et lite overtak, men jeg føler at vi tok godt over i 2.omgang. Tistedalen hadde en sjanse i 2.omgang mens vi var flere ganger nære scoring. De siste minuttene i denne kampen her, tror jeg vil bli husket veldig lenge hos jentene våre. Det er slike øyeblikk som skapes når et lag virkelig vil prestere og virkelig har troa på sine ferdigheter og sine lagvenniner. 

Jeg blir stadig imponert over at laget klarer å fokusere på arbeidsoppgaver uansett hvordan kampene er. Vi spiller på samme måte uansett om vi har dagen, ikke har dagen, møter bra motstand eller ikke så bra motstand. Vi fokuserer på vårt eget spill, og det gjør meg veldig glad som trener. For det er det jeg mener vil utvikle alle sammen som fotballspillere på sikt og laget som helhet. 

Dette var veldig artig!!

FOTBALLKLAPP!

Vi takker et meget godt Tistedallag for kampen og ønsker dem lykke til videre. Vi hadde marginene med oss denne gangen, men det er ikke tvil om at Tistedalen er et topplag og vil fortsette å levere gode resultater og prestasjoner i sesonginnspurten. 

Også takk til alle foreldre som tok hele veien for å støtte jentene :)J15 KM: Rundspilte og knuste SFK i toppoppgjøret

06.09.2014

J15 KM: Sterke SFK kommer på besøk

Rapid Athene - Sarpsborg FK 1
Dato: 06.09
Sted: Melløs kunstgress
Kampstart: 1200

Resultat: 7-0(5-0)
1-0 Hannah Eline Bårdli(Oda Heintz)
2-0 Emma Bjørnstad(Oda Heintz)
3-0 Nora Halvorsen(Charlotte Nguyen)
4-0 Oda Heintz(Marte Nilsen)
5-0 Pernille Bardal(Kajsa Moen)
6-0 Emma Bjørnstad(Pernille Bardal)
7-0 Nora Halvorsen(Marie Helene Upsahl)

Laget: Marie Nilsen, Vendel Adele Hansen, Marte Nilsen, Fatma Saracoglu, Shirin Asadi Reier, Oda Heintz, Vilde Martinsen(Shadin Asadi Reier), Emma Bjørnstad(Kajsa Moen)Nora Halvorsen(Marie Helene Upsahl), Hannah Eline Bårdli, Charlotte Nguyen(Pernille Bardal).

Hengekampen mellom Rapid Athene og Sarpsborg FK ble spilt lørdag ettermiddag på Melløs kg. Oppgjøret regnes som et toppoppgjør, hvor 3. plassen tok i mot 4. plassen. SFK trengte en seier for å henge med i topp 3 plasseringen, men først og fremst ønsket Særpingene å fortsette å bygge på en god trend etter en bra periode den siste tiden. Gjestene stilte med det sterkeste mannskapet de hadde tilgjengelig(uten dere stjernespiller, Betina Belegu som har vært ute med skade siden tidlig i våres) og vi forventet derfor at dette ikke ville bli en enkel oppgave, etter at vi tapte våroppgjøret på Kurland kg. Vi manglet Mathilde Abrahamsen og Mia Larsen til dette oppgjøret. Emma Bjørnstad og Shirin Reier Asadi erstattet disse. 

Starten av omgangen bar noe preg av høye skuldre, og slække pasninger. Jentene ble litt passive og SFK var flinke til å stresse oss de gangene vi var nølende i pasningsspillet. Vi hadde også mange merkelige berøringer på ball, hvor vi stadig skulle flikke, chippe, så med utsiden av foten. Resultat: Unøyaktighet og pasninger som ble brutt. Etter litt justering på det fant vi ut at det er mye enklere å spille fra seg ballen med en god innsidepasning. Vi klarer å holde mer på ball, få satt opp flere kombinasjoner og spiller oss inn i mellomrommet ofte. Oda kom stadig inn i mellomrommet og fikk god tid til å prikke flere gode gjennomsspill. 1-0 kommer etter bra ball fra Oda og flott løp av Hannah. Hannah tar med seg ballen innover mot mål og slipper ballen lavt og forbi keeper, i mål! 2-0 kommer etter nok en flott pasning av Oda. Oda skjærer innover på banen fra høyre mot venstre. Hun oppfatter at Emma har mye rom på andre siden. Ballen slippes mellom stopper og back. Løpet til Emma kommer flott timet fra andre siden og pang... 2-0!

SFK mistet noe av det trøkket de hadde i starten, selvom de prøvde hele tiden å etablere spill fra dybt i banen. Vi stod veldig godt etter i alt av duellspill og gjenvinninger, samtidig som vi var gode til å flytte bena. Det gjorde det vanskelig for SFK å bygge opp noe spill, for vi var aggressive over hele banen. 3-0 kommer etter at vi setter press på SFK rundt deres 16 meter. Ballen ble spilt til Charlotte som kriget seg ned mot dødlinjen før hun fikk vinklet pasningen ut til Nora på fem og førti. Ferdigscoret! Det stoppet ikke der, for etterhvert hadde SFK nærmest ikke noe å stille opp med i det hele tatt. Vi scorer endelig på dødball, og endelig en som tørr å heade ballen i kassa. Flott corner fra Marte, Oda svever i lufta, knuser alle og setter hode på kula. Flott scoring! :) Før pause la vi også på til 5-0. Kajsa blir spilt igjennom på venstre, innlegget er slik vi trente på trening på torsdag. Pernille kommer inn foran og skyter ballen tilbake i det hjørnet keeperen kommer fra. Da kan vi si oss fornøyd med 1. omgang. 


SFK hadde en sjanse i 1.omgang og det var fra et frispark, ellers var de ikke nærheten av mål. I andre omgang gjorde SFK et forsøk på å komme tilbake, men frustrerte Særpinger fikk til veldig lite og ble mye løpenes etter vårt flotte kombinasjonsspill. Marie og forsvaret hadde få store problemer å hanskes med bak der, og forsvaret var flinke i de valgene de gjorde i frispilling og oppspillsfasen. Kloke valg gjorde at vi fikk til flere gode etablerte angrep og vi hadde også backer som hadde vilje til å være med offensivt. 

Sarpsborg kom til en halvsjanse, etter en dragning innover på banen, og skudd i nettveggen, men nærmere kom ikke bortelaget. Vi fortsatte å spille, og gjorde kloke valg. Vi skulle ha scoret etter at Emma rundet keeper, og skulle bare sette ballen i åpent mål, men klarte å treffe noen meter utenfor. Heldigvis scoret hun like etterpå, ellers tror jeg hun ville drømt om sjansen i natt. Hehe. 6-0 kommer etter et forsøk på gjennomsspill fra Pernille til Emma. Ballen traff en motspiller, men gikk likevel videre til Emma, som satt hennes andre for dagen. 

Selv med en god ledelse, var jentene ivrige på å fortsette å spille offensiv god fotball. SFK fikk ikke et sekund hvile, og jentene koste seg virkelig utpå der i dag. 7-0 ble satt av Nora. En corner ble slått, ballen havner hos Marie Helene som bommer litt på avslutningen sin, men ballen havner hos Nora, som setter 7-0! Like før slutt kunne Nora få hattrick, et innlegg ble slått perfekt til Nora. Avslutningene til Nora hadde flott retning, men Marie Helene stod desverre i veien og blokket skuddet som kunne gitt Nora hattrick. 

Dommeren blåste og jentene vinner imponerende 7-0! Vi har den siste tiden snakket mye om å være mer effektive. I dag er vi veldig gode, og vi scorer på 7 av 11-12 sjanser. Bakover er vi også bunnsolide. Hele laget fremstod som et herlig kollektiv, og jeg har ikke sett bedre av dette j15 laget tidligere. Grattis!

Jenter! I dag er jeg kjempestolt! Selvom det ikke kom helt frem etter kampen i dag, skal dere vite at det fortsatt ikke har gått helt opp for meg at vi knuste Sarpsborg FK sitt førstelag, hvor de stilte med fullt mannskap. SFK ble rett og slett rundspilt og vi fremstod som et kollektiv som jeg ikke har sett bedre og sterkere tidligere.

Det er slike kamper og øyeblikk en trener ønsker å oppleve. Et lag som får til de tingene som trenes på over tid. I dag klarte vi å se igjen alt vi har jobbet med det siste året. Vi er en stor gjeng og vi lærer stadig av hverandre, og bidrar til at vi utvikler oss sammen både som fotballspiller, som lag og som mennesker. Jeg håper at vi sammen kan utvikle oss enda mer. 

Vi trenenere ser en klar og tydelig utivkling for både j15 og j17. Selvom kampprogrammet er tøft fremover for begge lag, så håper jeg alle er motiverte og innstilte på å gjøre en ekstra innsats. 

Vi trenere er veldig stolte og imponerte av alle sammen!

FOTBALLKLAPP!J17 KM: Straffet av vårt eget spill

02.09.2014

Trosvik - Rapid Athene
Dato: 02.09
Sted: Mercur 2
Kampstart: 2000

Resultat: 5-1(3-0)
1-0 Trosvik
2-0 Trosvik
3-0 Trosvik
4-0 Trosvik
5-0 Trosvik
5-1 Leane Grøbø Eriksen(Oda Heintz)

Laget: Kristin Hagerupsen Hansen - Leane Grøbø Eriksen, Julie Frantsen, Celine Skaug, Ane Meyer(Stine Jåbekk Felde) - Helene Hansson, Andrea Totland - Pernille Hølen(Kamilla Olsen), Oda Heintz(Hedda Hovland), Vilde Marie Handeland(Mina Bjone) - Emilie Strøm Anthonsen.

Kampen ble spilt på en splitter ny kunstgressbane som kun er 14 dager gammel. Trosvik har nå fått et flott anlegg med to flotte kunstgressbaner på Mercur. Hjemmelag er et etablert lag og et vanskelig lag å møte. Med flere eldre jenter på laget sier det seg selv at det ikke er enkelt å ta poeng fra dem. Vi visste styrkene og svakhetene til motstanderne i forkant og var derfor nøye under gjennomgangen av kampplan, og det skulle i utgansgspunktet føre til en god prestasjon i kveld. Likevel er det ikke alltid man klarer å følge kampplaner. 

Trosvik gikk ut i hundre og kom også best i gang med aggressivitet og høyt press. Vi ble i starten løpenes mye etter, og de gangene vi fikk tak i ballen og ønsket å sette i gang spill, ble det altfor upresist og vi fikk endel ugunstige brudd. Det viste seg etterhvert at vårt ambisiøse spill ville straffe oss selv. Hjemmelaget tok ledelsen og det kom nettopp av at vi prøver å sette igang et etablert spill helt fra bakre rekker. Pasningen fra back ble brutt og det ga motstanderne muligheten til å spille seg fri på venstresiden. Innlegg kommer igjennom hele forsvaret vårt og på bakerste stolpe kommer Trosvik og setter ballen i mål.

Det ble litt halvhjertet hele veien, men allikevel kommer vi også til sjanser. Emilie kunne utliknet etter flott gjennomspill, men avslutningen går like over mål desverre. Trosvik skaper flest sjanser og er også mest effektive på dem. 2-0 kommer igjen etter et forsøk på frispilling. Et utspark fra Kristin havner hos en motspiller etter at vi ikke klarer å få kontroll på ballen. Det ble brudd i ugunstig posisjon og derfra fyrer Trosvik av, over keeper og i mål. Vi føler vi henger greit med spillmessig, men de aller fleste forsøkene våre på frispilling og kombinasjonsspill ble lest og brutt av motstanderne. Pernille kunne redusert for oss, etter herlig klikk klakk spill før ballen ble spilt igjennom. Pernille skjærer inn fra venstre. Avslutningen med venstre, sneik like utenfor mål. Istedet er det Trosvik som fortsetter å treffe. Vi lager et frispark ute til vår høyreside. Frisparket blir slått inn og spretter innenfor vår 16 meter. Trosvik er mest frempå og aggresive, og setter 3-0 før pausesignalet kom.

I pausen ble vi enige om å luke bort enkle pasningsvalg, være mer nøyaktige og ha litt mer troa. Det så lenge lovende ut for Trosvik kom ikke så lett til sjanser og vi klarte også å bli mer nøyaktige i kombinasjonsspillet fremover på banen. Midtbanen fikk bedre ro og klarte å fordele flere gode baller og det ble tatt bedre valg. Angrepsspillerne kom også bedre med og fikk flere gode baller å jobbe på.

Etterhvert gikk det tomt for krefter hos veldig mange og da ble det også større avstander i laget, men vi holdt i 20-25 minutter av 2. omgang. Da kom 4-0, men igjen er det en situasjon vi skaper for motstanderne. Trosvik utfordrer på venstre, før ballen ble slått innover på banen, hvor vi har flere spillere som ikke får klarert unna, og ballen havner hos en motspiller som får skyte i mål. 5-0 kom like etterpå, og nok en gang på frispilling hvor vi mister ballen, får et brudd og denne gangen kommer Trosvik alene med keeper. Vi slipper inn for enkelt i kveld. Mot slutten av kampen hevet vi oss litt igjen hvor det var mye flott spill og det dukket også opp 2-3 brukbare mulighet og samtidig som vi reduserer. Det er kanskje kampen fineste mål.  Vi vinner midtbanen, Helene slår til Oda, som løfter blikket og sender ballen flott igjennom til Leane som hadde startet på et flott løp. Fra ca 18 meter dunker hun ballen godt plassert i mål. Keeper var sjanseløs.

Kampen endte 5-1. Spillmessig var dette et hakk bedre enn mot Tistedalen igjen, men vi skulle gjerne ha luket bort flere av målene som vi føler ble gitt bort altfor enkelt. Det var også flere gode prestasjoner, og mange viser seg frem veldig positivt. Julie og Celine begynner å få en god kjemi i midtforsvaret. Ane og Stine er trygge defensivt som backer. Leane ga oss det lille ekstra når hun ble omskolert som kant. Helene viser flott ro med ball og var motoren i pasningsspillet i kveld, samtidig som hun og Andrea gjorde en flott jobb sammen på midtbanen. Mina kommer inn og legger ned knallhard innsats. Klarer vi å luke bort noen småting og samtidig fortsetter å tørre å utvikle spillestilen vår, så har jeg troen på at poengene kommer etterhvert.

Vi takker Trosvik for kampen og ønsker dem lykke til videre.J15 KM: Feige lag, enveiskjøring, og enorm sjansesløseri

27.08.2014

Komfortabel seier og underholdende fotball av jenter 15.

Rapid Athene - Sarpsborg FK 2
Dato: 27.08
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1915

Resultat: 5-0(2-0)
1-0 Marie Helene Upsahl(Nora Halvorsen)
2-0 Marie Helene Upshal(Hannah Eline Bårdli)
3-0 Charlotte Nguyen(Kajsa Moen)
4-0 Hannah Eline Bårdli(Mathilde Abrahamsen)
5-0 Marie Helene Upsahl(Hannah Eline Bårdli)

Laget: Marie Nilsen, Vendel Adele Hansen, Marte Nilsen, Fatma Saracoglu, Oda Heintz, Mathilde Abrahamsen, Vilde Martinsen, Kajsa Moen(Nora Halvorsen), Mia Larsen(Shadin Asadi Reier), Hannah Eline Bårdli(Charlotte Nguyen), Marie Helene Upsahl(Pernille Bardal)

Vi pratet mye om effektivitet foran begge mål og at flere må ta ansvar på banen. Kommunikasjonen i flere faser av spillet måtte jobbes med. Under oppvarmingen merket vi at halve laget ikke var særlig på og det bekymret treneren noe. Heldigvis når dommeren blåste i gang kampen, så var alt som det skulle være. Vi tar tak i kampen fra start og styrer kampen slik vi ønsket den. Jentene har nå iløpet av fjorårets høst og denne vårsesongen blitt trygge på pasningsspillet. Alle er trygge på hvordan vi skal fremstå i det offensive etablerte pasnings- og kombinasjonsspillet og når vi setter det opp er det virkelig gøy å se på. Det viste jentene frem for publikum i kveld. 

Kampen startet med at vi kom til mange sjanser fra distanseskudd, men skuddene gikk stort sett like over. Men vi tok likevel ledelsen litt ut i første omgang. Nora får ballen ute til venstre, drar seg forbi backen, før hun skjærer innover og slår en flott ball på 1. stolpe. Der kommer Marie Helene i hundre og tupper ballen i nærmeste hjørne. Vi kommer til mange gode muligheter. SFK jobbet knallhardt og det virket som de kom hit med en enkel plan: Kompakt i forsvar og kontring på to raske spisser. Hvis det var planen deres, var det isåfall litt for enkelt og Særpingene klarte ikke å flytte bena raskt nok når vi satte opp spillet vårt. Det gjorde at de etterlot seg masse rom som vi utnyttet flott. Desverre sleit vi med den velkjente effektiviteten foran motstanders mål som vi tok opp i garderoben. Vi brenner flere klare 100% sjanser. Sjanser som det i utgangspunktet "ikke skal være mulig" å bomme på. 

Etterhvert klarte vi endelig å sette 2-0. Det gjør vi på samme måte som første målet. Denne gangen er det Hannah som blir spilt fri på høyre. Hun drar seg innover mot mål før hun serverer Marie Helene på fem og førti. Målet var ferdigscoret og nydelig :)

Resten av omgangen fortsetter med etablert pasningsspill fra vår side, hvor vi spiller både igjennom og rundt SFK 2. Bortelaget hang ikke med, og vi forventet at vi skulle sette flere mål. Men flere mål ble det altså ikke i 1.omgang og vi ledet 2-0 til pause. Vi hadde full kontroll i denne kampen. Feige lag pleier vi å kalle det på løkka, men slik er det av og til i fotball :)

Vi er veldig fornøyd med hvordan vi fremstod, men ville gjerne se at vi satte sjansene i 2. omgang.

2. omgang dominerer vi enda mer, selvom man trodde kanskje at det ikke var mulig etter at vi allerede dominerte kampen såpass mye i 1.omgang. SFK2 hadde ikke en eneste sjanse i kampen. Det nærmeste gjestene var i nærheten av noe som kunne kalles en sjanse var et lompeskudd fra langt langt hold og et frispark som gikk utenfor. Vi fortsatte å spille oss frem til gode sjanser, og det er helt utrolig at effektiviteten vår var så langt unna som den var i kveld. Som trener de 6 årene her i jentefotballen har jeg nok aldri sett makan til så mange brente sjanser. Keeperen til Sarpsborg skal ha masse skryt for at hun stod der vi skjøt, for ellers hadde det blitt veldig stygt. 

Vi klarte selvfølgelig å score noen mål til da. Charlotte kommer på scoringslisten og setter 3-0. Målet kommer etter flott spill, hvor Marte slår Kajsa igjennom på venstre, før Kajsa kommer til innlegg. Charlotte kriger med seg ballen og setter ballen i mål. Hannah setter 4-0, det kommer etter en av mange flotte gjennombruddspasninger av Mathilde i kveld. Hannah skjærer inn og får god vinkel alene med keeper og setter ballen rolig nede til venstre. Marie Helene setter vårt siste og får derfor hat-trick. Målet er helt lik 2-0 målet, hvor det er Hannah som kommer seg ned til innleggsposisjon og sender en ferdigscoret pasning, som Marie Helene setter :)

Det var gøy å se hvordan laget spilte fotball i kveld, men det var ganske frustrende å se at den ene store sjansen ble bommet på etter den andre. Men vi kommer til sjansene, så da får vi jobbe mer med avslutningene på trening. Det som gjør meg spesielt glad etter kampen er at flere spillere står frem i kampen og flere som tar instruksjonene som blir gitt og jobber med det underveis. 11ern som startet satte en god standard på kampen, deretter kommer Nora, Shadin, Pernille og Charlotte inn og overtar det de 11 første startet på. Moro når ting klaffer som det gjorde i kveld.

Nå reiser hele spillergruppen til Sverige lørdag til søndag for litt fri fra fotballen og teambulding. Nye kamper venter oss allerede mandag og tirsdag førstkommende uke. Da får vi lade opp batteriene i Sverige :)

Vi takker Sarpsborg for kampen. Neste lørdag kommer deres 1. lag på besøk. Det blir en helt annen match og det ser vi virkelig frem til!J17 KM: Ga serielederne en tøff match

26.08.2014

Mye positivt tross tap


Tistedalen - Rapid Athene
Dato: 26.08
Sted: Tistedalen kunstgress
Kampstart: 1945

Resultat: 6-2(3-2)
0-1 Emilie Strøm Anthonsen
0-2 Emma Bjørnstad
1-2 TTIF
2-2 TTIF
3-2 TTIF
4-2 TTIF
5-2 TTIF
6-2 TTIF

Troppen: Marie Nilsen, Vendel Adele Hansen, Celine Skaug, Julie Frantsen(Ane Meyer, Stine Jåbekk Felde), Leane Grøbø Eriksen, Helene Hansson, Andrea Totland(Mina Bjone, Maria Dilling), Lotte Steen, Emma Bjørnstad, Pernille Hølen(Vilde Marie Handeland, Hedda Holvland), Emilie Strøm Anthonsen

Det ble en flott kveldskamp i flott høstvær på "Dærn" denne tirsdagskvelden. Vi reiste med en stor tropp for høstens første seriekamp for å møte J17 KMs suverene serieleder, Tistedalen. "Tistern" er i en klasse for seg selv i denne serien, og alle lagene ønsker sterkt å gi Tistedalen så god motstand som mulig, men det er til nå ingen lag som har klart å ta poeng fra det som ser ut til å bli kretsmester i år i J17. 

Vi snakket før kampen om hva laget må bli bedre på denne høsten:
1. Effektivitet foran i begge målområder. Vi opplever altfor mange ganger at vi skaper mange sjanser, men ikke klarer å score på sjansene våre i kamper som vi burde ha avgjort. Men det gjelder ikke bare det offensive, men også effektivitet foran vårt eget mål har vi virkelig endel å jobbe med. Det slippes inn for enkle mål..

2. Pasningskvaliteten i vårsesongen har vært veldig opp og ned. Pasnings- og kombinasjonsspill er noe vi trener mest på hver eneste uke, og derfor er dette noe vi sterkt ønsker skal bli noe vi også får til og er best på i kamper. Det handler mye om stressmomentet i pasningsspillet vårt, hvor vi må stresse ned, og være tydeligere på hvor vi spiller fra oss ballen og hvem som skal ha ballen, i rom eller på fot. 

3. Duellspillet og omstillingsfasen fra angrep til forsvar. Fysikken teller veldig mye i jentefotballen og her blir vi ofte straffet. Vinner motstanderen en duell midt på banen, så skapes det ofte en farlig situasjon ut av det, da det som oftest kommer en lang bakromspasning på en rask spiss. Her ønsker vi å forbedre oss mye. For det første må vi trå til mer i dueller og vinne flere av de 50/50 duellene, for det andre må vi bli flinkere til å lese klima rundt duellene, slik at vi kan gjenvinne etter balltap med god sikring for å unngå lange baller. 

Kampen mot Tistedalen startet veldig friskt og det virket som jentene hadde mye energi som skulle brukes. To spillende lag, med bra trøkk både i pasningsspillet og i duellene. Tidlig tar vi ledelsen etter en uheldig involvering fra Tistedalen. Et 5-meter utspark fra Tistedalen traff en Tistedalenspiller som spratt tilbake bak deres forsvar. Emilie oppfattet dette og får ballen alene mot keeper. Hun er iskald og setter ballen rolig nede til høyre. Flott start, og vi hadde mer å by på. Emma som spiller sin første j17 kamp for oss, vinner en 50/50 duell midt på banen. Hun tar med seg ballen flott langs høyresiden, kommer seg innover på banen og når hun passerte 16 meter, setter hun ballen rolig nede i høyre hjørnet. Iskald og rolig avslutning av debutanten, som nå har både scoret for j15 og j17 på sine to kamper.

Dette var en skikkelig pangstart, og vi tok nok Tistedalen litt på senga. Vi er faktisk veldig nærme 3-0 også, etter flott gjennomspill til Emilie, hvor avslutningen desverre ikke var godt nok. Tistedalen ristet av seg sjokket, og kom etterhvert tilbake. Først reduserer dem på en dødball. En corner ble slått mot bakerste stolpe. Etter litt klabb og babb får en Tisternjente pirke ballen inn fra 5 meter. Deretter utlikner hjemmelaget. Vi ble veldig fokusert på ball og glemte å dekke rom på midten. Det medførte at Tistedalen får spilt inn sentralt til en helt ledig spiller som får dunka ballen upresset i krysset fra distanse. Før pause klarer også Tistedalen å ta ledelsen og dermed hadde de snudd kampen til 3-2. Vi følte etter en veldig god start, at vi etterhvert bar preg av at vi ikke klarte å flytte bena raskt nok på midten og forsvaret og midtbanen hang ikke helt sammen i forhold til presshøyde. Likevel var dette en veldig positiv omgang, hvor vi skaper flere gode sjanser, hvor vi flere ganger klarer å spille oss igjennom både på spiss og kanter, men så var det den effektiviteten da... Vi hadde par 100% sjanser som vi gjerne skulle ha sett i mål. Vi kan også være fornøyd med pasningsspillet i denne omgangen. 

I 2. omgang klarte vi å ha noe bedre struktur defensivt på midten, og slapp ikke Tistedalen til så mange distanseskudd, men samtidig mistet vi noe av fremdriften fremover, og ble etterhvert løpende mye etter. Vi triller ballen fint i bakre rekker, men oppspillene ble ofte upresis ved at det ender opp med en litt for lang touch eller at pasningene ikke har god nok adresse. Det var en jevn periode de første 20 min av 2.omgang, men så gjør vi en liten feil foran eget mål og det straffes med baklengs. Det står 4-2 til hjemmelaget. Derifra mistet vi noe av trøkket, selvom vi prøvde og ville gjerne frem å score, men samtidig ble det altfor upresist og da er Tistedalen flinke til å plukke opp og ta oss i ubalanse. 5-2 kommer etter at hjemmelaget klarte å sette og opprettholde press rundt vår 16 meter. Ballen ble til slutt spilt inn på ca 7-8 meter. Marie kommer halvhjertet ut, og da drar Tistedalspillern ballen forbi og scorer. Det ble også 6-2 før dommeren blåste av kampen. 

Alt i alt var dette en positiv opplevelse tross tap. Det er absolutt ingen skam å tape her mot Tistedalen når vi klarer å matche dem. Vi viser i kveld at vi har gjort mye riktig siden forrige kamp mot det samme laget og henger mye bedre nå enn for noen måneder siden. Samtidig så vi i kveld at vi er blitt mye sterkere i flere faser av spillet. Vi så forbedring på alle punktene som ble tatt opp før kamp. Jentene virket også fornøyd med hvordan laget fremstod og at vi ga Tistedalen god matching.

Vi takker Tistedalen for kampen og ønsker dem lykke til videre

Neste kamper 2. september borte mot Trosvik. J15: Tok 3 poeng etter en merkelig fotballkamp


Navestad - Rapid Athene
Dato: Torsdag 21. august
Sted: Navestadbanen(gress)
Kampstart: 1800

Resultat: 4-5(3-3)
1-0 Navestad
2-0 Navestad
2-1 Charlotte Nguyen(Pernille Hølen)
2-2 Emma Bjørnstad
2-3 Charlotte Nguyen(Emma Bjørnstad)

3-3 Navestad(
3-4 Tonje Strøm Anthonsen
4-4 Navestad
4-5 Marie Helene Upsahl

Laget: Marie Nilsen, Shirin Reier Asadi, Vendel Adele Hansen, Marte Nilsen, Pernille Bardal(Hannah Aas) - Vilde Martinsen, Thea Malin Wessel Rognes - Emma Bjørnstad, Marie Helene Upsahl, Pernille Hølen - Charlotte Nguyen(Tonje Strøm Anthonsen).

Torsdag kveld tok j15-laget turen til Navestad. Der møtte vi et heltent Navestadlag som tydelig ville vise seg frem fra en positiv side etter en tøff vårsesong. Kampen ble spilt på en stor men en noe ujevn og tung gressmatte. Ballen rullet sakte og det var vanskelig å sette opp kombinasjonsspillet. Det var hjemmelaget som kom best i gang, mens vi fortsatt prøvde å bli vant til underlaget og få inn spillrytmen. Til kampen manglet vi åtte av våre faste spillere grunnet obligatorisk skolearrangement for alle 10. klassinger i Moss. Da er det godt at klubben har stor bredde i ungdomslagene, og kan fylle på med gode hospitanter. At vi det siste har signert Pernille Bardal fra Vålerenga og Emma Bjørnstad fra Ekholt hjalp også til for at vi kunne stille lag i kveld.

Vi kunne se to forskjellige lag på banen. Navestad søkte hurtig gjennombrudd på sine raske angrepsspillere, og spesielt spilte de mye opp på deres spiss, som viste mange flotte detaljer både feilvendt og rettvendt. Hun skapte mye rom til seg selv og medspillerne sine og satte opp til flere gode muligheter. Hjemmelaget tok ledelsen tidlig på et frispark som gikk via hanskene til Marie og i mål. Like etter doblet de ledelsen. Vi prøver å spille oss fremover men får et undøvendig brudd, som førte til at motstanderne tok oss i ubalanse og fikk spilt fri deres høyre kantspiller. Hun kommer nærme mot keeper og setter ballen rolig til venstre. Ingen god start for vår del akkurat.

Vi skjønte etterhvert hvordan vi skulle knekke koden. En kombinasjon mellom å være mer besluttsomme i oppspillsfasen + søke tidlig etter pasninger mellom stopper og back, var nøkkelen til å komme inn i matchen igjen. Vi klarte etterhvert å få ballen ut til kantene hvor Pernille Hølen på høyre og nysigneringen Emma Bjørnstad skapte mer og mer for oss. Reduseringen kom også etter flott spill hvor vi spiller ballen ut til Pernille på høyre som utfordret og slipper ballen inn til Charlotte. Charlotte er på og får med seg ballen før hun smeller til fra skrå vinkel. 

Vi fortsetter å spille oss fint til mange gode gjennombrudd. Denne gangen er det Emma som blir spilt fri, og med farta til Emma var det kun en mulighet til å stoppe henne på, nemlig feie henne ned. Det ble belønnet med straffespark til oss, gult kort og 5 min utvisning. Straffen tok debutanten selv og satte den godt plassert oppe til høyre. Hun må ha lært dette av sin søster, Lisa Bjørnstad, som forøvrig spiller på damelaget vårt. 

Det virket som vi nå var ordentlig i gang, men det var fortsatt endel smårusk bakover. Spillet bølget begge veier og her ville det absolutt bli flere mål. Når vi etterlyste bedre presisjon i spillet vårt og samtidig få satt opp flere kombinasjoner, så fikk vi virkelig det vi ville se. Flott etablert pasningsspill helt fra egen halvdel endte til slutt i mål, hvor 5-6 spillere er involvert. Vi spiller helt fra venstreback, gjennom midtbaneleddet, ut på kanten, før vi fyller på og der er det flere som vil sette ballen i mål. Charlotte fikk æren av å putte sitt andre for kvelden, men slik som spillet bølget frem og tilbake, så var vi aldri trygge på ledelsen. 

Det føltes som det ville bli mål hver eneste gang et lag nærmet seg motstanders 16 meter. Navestad fikk et frispark rett utenfor 16 meteren ute til høyre. Ballen ble perfekt slått på første stolpe og der dukket det opp en Navestadspiller og får headet ballen i kassa. 3-3 til pause.

Vi måtte få frem viktigheten av å komprimere, falle av og sikre hverandre når det ikke var press på ballfører midt på banen, og når de var på vei til å slå de lange. I førsteomgang, sleit vi til tider med å håndtere dette. Angrepsspillerne deres kom for enkelt forbi og skapte for mange sjanser på at vi ikke var på. Forover skulle vi bli enda flinkere til å utnytte rommet utpå kantene. Klarer vi det ville vi klare å få med oss alle poengene herfra.

Spillet bølget fortsatt fram og tilbake, men vi følte at vi klarte å tette igjen noe, vant flere dueller på midten, men samtidig stemte ikke det offensive helt. Dette ble rett og slett en krigekamp og en tålmodighetsprøve. Det var derfor veldig godt når hospitant Tonje Strøm Anthonsen ga oss ledelsen 4-3. Vi klarte å etablere ett trykk mot Navestad. Det førte til at ballen spratt litt her og der rundt deres målgård. Som en spiss, bør man ha egenskapen "være på rett plass til rett tid". Ballen havner hos Tonje som får utfordre keeper. Hun løper mot venstre men setter ballen smart tilbake til høyre hvor keeperen kommer fra. Flott mål av ungjenta.

Men selvfølgelig kom Navestad tilbake. Denne gangen var det klabb og babb rundt vår 16 meter, som havner til slutt hos deres gode spiss, som dribler både en og to før hun scoret. Dermed stod det 4-4 og da begynte klokka å tikke fort. Begge jaktet den avgjørende scoringen. Når det gjaldt som mest, kom virkelig viljen frem hos alle. Det var bare å ta ut absolutt alt, skaffe det ene målet og tette igjen. Begge lag gikk virkelig inn for det, men vi ville rett og slett mest og kanskje vil jeg også si at det mest spillende laget vant til slutt oppgjøret. Vi får ballen ut til Emma som drar seg ned mot dødlinjen på høyresiden. Innlegget kom og foran mål er Marie Helene, som setter elegant ballen i en bue mot venstre hjørne. 4-5 og nå var det bare å holde ut og dra i land seieren.

Det ble en tøff match for jentene i kveld, men vi tar med oss 3 poeng på en dag hvor ting lugget veldig. Med 5 hospitanter og 2 nye spillere, klarer vi likevel å ta seieren, og det er meget sterkt. Takk til Thea Malin, Johanne, Hannah, Shirin og Tonje som stilte opp. Dette var deres tredje 11er kamp denne uken, og fredag skal de spille sin 4. kamp i jakten på KM A-sluttspill i J14 KM. Ungdomsfotballen i klubben har iløpet av sesongen tatt virkelig form, og nå har vi god bredde hos alle våre. Hospiteringen fungerer også utmerket og vi ser stadig utvikling hos våre spillere. FOTBALLKLAPP!

Innsatsen i dag var bra fra samtlige. Gøy å se flere på scoringslisten. Spissene Charlotte, Marie Helene og Tonje putter, og nå som også Emma har kommet i gang, så lover det bra for høstsesongen. 

Neste kamp for J15 laget er 27. august hjemme mot SFK 2.

Vi takker Navestad for kampen, og ønsker de lykke til resten av sesongen.
J15 KM: Marie Helenes dobbel sikret laget 3 poeng i høstens første kamp

Rygge - Rapid Athene
Dato: Mandag 18. august
Sted: Rygge trf. B(gress)
Kampstart: 1930

Resultat: 0-2(0-1)
0-1 Marie Helene Upsahl(assist? hvem slo pasningen igjennom til Marri?)
0-2 Marie Helene Uspahl(Kajsa Moen)

Laget: Marie Nilsen, Pernille Bardal, Vendel Adele Hansen, Fatma Saracoglu, Oda Heintz, Mathilde Abrahamsen(Shadin Asadi Reier), Vilde Martinsen, Kajsa Moen(Nora Halvorsen), Mia Larsen(Charlotte Nguyen), Hannah Eline Bårdli, Marie Helene Upsahl.

Første seriekamp etter ferien er alltid spennende. Men alt lå tilrette for en flott fotballkamp i finværet på Rygge. Gresset var bra, men veldig tungt å løpe på, og det merket jentene etterhvert. Starten av omgangen var litt sånn "ta og føle på" fra begge lag, men etterhvert var det liten tvil om hvem som skulle dominere denne matchen.

Vi har det meste av spillet, men samspillet er ikke helt der det skal være, og gjestene kommer til en sjelden visit innimellom. Det lugget litt i pasningsspillet, hvor det tydelig manglet litt på initiativ og for mange med ryggen til ballfører. Vi tok etterhvert ledelsen. En flott ball ble sendt igjennom til Marie Helene på løp. Spissen parkerer stopperen deres og banker til fra utenfor 16 meteren. Keeper redder, men baller treffer stolpen og går i mål. 0-1 og spydspissen vår har åpnet scoringskontoen for høstsesongen.

Vi skapte mer og mer utover kampen men vi klarte ikke helt å være skjerpet nok i avslutningsøyeblikket. 4 baller gikk i metallet.. 1. omgang ender 0-1.

Etter pause skulle vi jobbe litt med bevegelsene og initiativene rundt ballfører. Noen spilte i litt uvante roller, og det merkes. 2.omgang er det nærmest et lag på banen. Rygge kom ikke til en eneste sjanse fra hverken etablert spill eller dødballer. Vi eide banespillet totalt, og spilte både rundt og igjennom Rygge. Men det var uttelingen da... Det manglet ikke på målsjanser, men det var nesten hele veien. Vi satt kanskje med den følelsen av at Rygge før eller senere ville få en stor sjanse og utlikne, men heldigvis klarte vi å sette 0-2. Flott kontringsspill av jentene. Oda spiller opp til Kajsa, Kajsa kjører på langs kanten og legger ut til Marie Helene. På ca 20 meter legger spissen ballen tilrette og klinker til. Ballen går godt plassert i mål! Rygge fikk en god mulighet til å redusere ca 3 minutter før slutt på indirekte frispark og da kunne skape litt spenning i kampen igjen, men hjemmelaget lykkes ikke med frisparket og vi tar med oss 3 poeng hjem.

Kampen er viktig foran de resterende kampene. Vi trengte å komme igang med en kamp nå før tøffere motstand utover høsten. Rygge kjempet knallhardt og kastet seg frem i alt av dueller innenfor egen målfelt, og gjorde det vanskelig for oss. Vi gjorde det også litt vanskelig for oss selv, men naturlig etter en lang sommerie. Det var godt å se at Marie Helene stod frem med to scoringer i kveld. Samtidig syns jeg det var mange gode prestasjoner under kampen. Vilde vinner mange dueller på midten, Mathilde viser hvilken oversikt og pasningsfot hun har og strør gode baller. Forsvaret var solid bakover. Pernille gjorde comeback i RA drakt, og fikk en tøff oppgave å bekle back, men den oppgaven taklet hun veldig fint, og vi har fått en ny offensiv back! :)

FOTBALLKLAPP FOR 3 POENG!

Neste kamp er i utgangspunktet til torsdag borte mot Navestad, men mulig kampen blir flyttet.

Takk til foreldre som kom og heiet på :) Vi var både best på banen og på sidelinjen :)Ryggekampen.JPG
Bildet: Jentene jogger ned etter kampen :)


J17 KM: NÅ ER VI PÅ GANG!
18.06.2014

Rygge/TIL - Rapid Athene
Dato: 17.06
Sted: Rygge kg
Kampstart: 1915

Resultat: 2-4(0-2)
0-1 My Haugland Sørsdahl
0-2 My Haugland Sørsdahl(Pernille Hølen)
1-2 Rygge/TIL
1-3 Marie Helene Upsahl(My Haugland Sørsdahl)
2-3 Rygge/TIL
2-4 My Haugland Sørsdahl

Laget: Kristin Hagerupsen Hansen - Leane Grøbø Eriksen, Julie Frantsen(Marte Nilsen), Celine Skaug, Mina Bjone(Ane Meyer) - Lotte Steen, Andrea Totland(Helene Hansson) - Pernille Hølen(Vilde Marie Handeland), My Haugland Sørsdahl, Hannah Eline Bårdli(Maria Dilling) - Marie Helene Upsahl.

Vi kom fra en meget god kamp mot Trosvik forrige uke, hvor vi spilte fantastisk godt og burde tatt 3 poeng. Tirsdag skulle vi bygge videre på den prestasjonen, og vi visste hva vi gikk til da Rygge/TIL stod på motsatt banehalvdel på Rygge kg.

Hjemmelaget er et blandingslag med flere overårige spillere, noen var til og med russ i år og det skremte nok jentene våre litt i garderoben, men når kampen først ble blåst i gang, la vi nervene vekk, og fokuserte på arbeidsoppgavene våre. Dem ble kanskje litt sjokkert fra start, og hadde ikke helt skjønt at kampen var i gang. For fra avspark gikk vi rett i angrep. My fikk ballen i mellomrommet, og utfordret stopperne deres, men begge rygget, og plutselig var det fritt frem for skudd. My smeller til fra ca 17-18 meter, over keeper og i mål, og det hadde ikke gått ett minutt engang. Endelig fikk vi en god start!! Deilig!

Etter sjokkstarten for hjemmelaget, tok de skikkelig tak i kampen, og satte oss på flere vanskelige prøver. Tune er flinke til å true tidlig i bakrom, og med raske og duellsterke spillere på topp, fikk forsvaret vårt og keeper mye å jobbe med i kveld. Ballen ble slått konsekvent i bakrom hver gang Rygge/Til fikk tak i ballen, men vi stod ganske godt i mot og ryddet unna både til corner og innkast. Det var på dødballer, hjemmelaget skapte de største mulighetene, og spesielt på cornere hvor hver eneste ball var presist slått rett foran mål. Vi markerer spillere men, glemmer også at vi må oppsøke ball, men heldigvis er ikke hjemmelaget på hugget heller, og vi slipper unna. Men vi var både heldig og dyktige som ikke slapp inn mål på dødballer, for her var hjemmelaget virkelig sterke.

Etter et enormt press fra Rygge/TIL, uten uttelling, begynte hjemmelaget å bli frustrerte og kreftene begynte å gå tom, og vi kom gradvis inn i kampen igjen. Når vi først fikk fart i pasningsspilet vårt var vi veldig gode. Det var uansett viktig for oss å gå opp til 2-0 etter sterk hjemmelagdominans. Målet kommer etter flott spillvending, hvor Hannah på høyrekant spiller støtte til Helene, som slår en flott crosser i bakrom på andre siden, hvor Pernille kommer i stor fart, toucher ballen forbi keeper som kommer ut i høy fart, og My får ikke en enklere jobb enn å sette ballen i åpent mål. Med 2-0 ledelse kunne vi senke skuldrene litt og holde mer på ball, ettersom hjemmelaget ikke var på nær så aggresiv som i starten.

1. omgang ender 2-0 til oss.

Etter pausen hadde vi sola i ansiktet, og startet veldig nervøst i bakre firer. Vi ble igjen utfordret på duellspill og bakrom, og etter å ha stått veldig godt i mot var det var tidspørsmål om når den gode jobben vi gjorde skulle sprekke. Vi ble satt under så kraftig press at vi i en lang periode av starten av 2.omgang ikke fikk ro i spillet vårt og måtte klarere mye, da vi rett og slett ikke fikk muligheten til å legge ned ball og trille. Så fikk hjemmelaget en redusering. Ballen ble spilt inn fra høyre, hvor vi ble veldig "ball watching", og glemmer en spiller som hadde sniket seg inn fra andre siden, får stå helt alene og skyte. Dermed 1-2, og nå fikk nok hjemmelaget blod på tann og var høyt oppe, men vi dro dem rett ned igjen. Rett fra avspark viser vi et angrep tatt ut fra læreboka med flott hurtig pasningsspill. Støttepasning fra avspark, ender hos Marte. Hun spiller ballen til Hannah på høyre som slår ballen igjennom til My, hvor hun hadde startet på løp ut mot høyre. Foran mål kommer Marie Helene, og innlegget er perfekt. Her viser vi kortpasningsspill av høy klasse. 4 trekk og ballen er i mål! 1-3.

Som i slutten av første omgang fikk vi etterhvert bedre tid til å rulle litt ball, og lot hjemmelaget fortsette å løpe. Men vi er for upresise de gangene vi ønsket å sette tempo i lengderetningen. Hjemmelaget tente igjen håpet på nytt. Et skudd ble reddet av Kristin, men returen er klarer vi ikke å få klarert, og det stod 2-3. Da tente hjemmelaget håpet på nytt.

Vi klarer å beholde roen og mens hjemmelaget gang på gang ble stoppet av vårt forsvar og ikke minst vår gode keeper, så utnyttet vi muligheten til å kontre dem i ubalanse. For etterhvert fikk vi så mye rom at det var gode muligheter til å sette spikern i kista, og det gjorde vi. My kommer helt alene igjennom og fullfører sitt hattrick for kvelden. Etter det var det bare å tette igjen og stå i mot sluttspurten til hjemmelaget. Vi tok derfor en veldig etterlengtet lagseier, hvor vi står på i 80 minutter, spiller god fotball når vi fikk muligheten til det, og forsvarte oss heroisk. Det var utrolig deilig å kunne gjennomføre en kamp og ta tre poeng etter å ha tatt ut mye av potensialet vårt og gitt motstanderne den motstanden vi kunne gi.

Alle stod frem på sitt beste og dermed syns jeg ikke det blir feil å si at vi fortjente seieren.

Flere solide prestasjoner i kveld. Kort oppsummert:
My's hattrick, laginnsatsen gjennom hele kampen, Kristins våkenhet og "pisking" helt bakerst, 3-1 scoringen som beskriver veldig mye hvordan vi ønsker å spille fotball, Maria Dillings rastløshet på benken med et ønske om å komme innpå så fort som mulig for å bidra(herlig innstilling), Kristins helt sinnsyke redning helt på tampen, og 16 fantastisk gode fotballjenter som vinner sammen!!

Folkens! Dere er herlige!

FOTBALLKLAPP!

 

Vi takker motstander og dommer for kampen, og ønsker begge parter lykke til videre.J15 KM: Tapte for et bedre lag
16.06.2014

Rapid Athene - Ekholt
Dato: Mandag 16.06
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1915

Resultat: 1-3(0-2)
0-1 Ekholt
0-2 Ekholt
1-2 Marie Helene Upsahl(Mathilde Abrahamsen)
1-3 Ekholt

Laget: Marie Nilsen - Pernille Hølen(Shadin Asadi Reier), Marte Nilsen, Fatma Saracoglu, Oda Heintz - Vilde Martinsen, Mathilde Abrahamsen(Mia Larsen) - Nora Halvorsen(Vendel Adele Hansen), Marie Helene Upsahl, Hannah Eline Bårdli - Charlotte Nguyen.

Det var knyttet litt spenning til kampen. To gode lokale jentelag som møtes til seriekamp på Melløs og det vi fikk se fra lagene var også tidvis veldig bra.

Kampen startet på verst tenkelig vis for vår del. Vi mister ballen midt på vår banehalvdel etter at vi flyttet folk frem, og Ekholt går rett igjennom forsvaret vårt og scorer. Pangstart for gjestene og godt utgangspunkt for Ekholt. Den tidlige scoringen preget spillet vårt, og vi spilte med veldig høye skuldre. Vi klarte ikke å få flyt i pasningsspillet mot et aggresivt og godt Ekholtlag, som rett og slett spilte oss ut med innsats og flott aggresivt og presist spill i lengderetning.

Vi prøvde stadig å jobbe med det etablerte spillet vårt. Mye var veldig bra, men vi mister ballen altfor mye unødvendig, spesielt når vi hadde god tid. Likevel er det dette god læring som vi må ta med videre. Vi spiller med høy risiko og av og til vil det slå ut helt feil, men på sikt vil dette være gull verdt.

Jentene hadde mye ball, men vi hadde altfor lite vilje og fremdrift. Spillet vårt gikk veldig tregt og samtidig hadde vi for få pasningsalternativer rundt ballfører, og de gangene vi spilte, var det veldig upresist. Vi kan si at lite stemte i vårt etablerte spill i kveld. Ekholt var spesielt farlige på overganger, når vi mister ballen eller ikke får avsluttet våre angrep. Det straffet seg og Ekholt gikk etterhvert fortjent opp til 2-0.  Omgangen endte 0-2.

Ekholt gjorde endel taktiske endringer som var veldig lurt for å tette igjen. Det var tydelig at Ekholt la seg bakover og ønsket å nekte oss muligheten til å komme tilbake og satset på kontringer. 2.omgang ble derfor slik at vi hadde mye ball, men klarte ikke helt å finne de gode lukene mellom og bak forsvaret. Vi fortsatte å ha troen på vår spillestil, selvom det var veldig få i dag som hadde dagen. Charlotte hadde en kjempesjanse til å redusere, men nøler i avslutningsøyeblikket. Vi fikk til slutt betalt for at vi stolte på måten vi spilte på, og reduserer til 2-1. Vi spille oss inn til Mathilde, som viser flott overblikk og pasningsfot. Hun slår en god ball igjennom til Marie Helene, og i en løpsduell med Ekholt stopper, klarer Marie Helene å holde seg foran, og setter til slutt 1-2. Vi så en liten mulighet til å komme tilbake, men så kommer kampen store prestasjon. Et oppspill på Ekholts feilvendte spiss, hvor vi ikke klarer å komme opp i rygg, ender med en flott avslutning. Spissen vender opp mens ballen er i lufta og smeller til, over Marie og i mål. Fantastisk scoring. Dermed var det kjørt og Ekholt tar en fortjent seier og 3 poeng.

Vi hadde en grundig oppsummering etter kampen. Ekholt var veldig gode i kveld, og fortjente seier. Vi har mye å gå på når det gjelder fokus og innstilling før kamp. I kveld hadde vi også veldig mange personlige feil, som vi vanligvis ikke har, og summen av det hele ga oss en svak fotballprestasjon i kveld. MEN!! Vi vet vi er gode når vi først får til det etablerte spillet vårt. I kveld gikk det ikke, men følelsen av å lykke med pasningsspillet vårt er fantastisk. For å få dette til over lengre perioder, må vi alltid være skjerpet til kamp, søke motstand, aldri bli fornøyd, og alltid jobbe så knallhardt som mulig for å bli bedre og utvikle sammen som et lag. Det har jeg veldig troa på at vi skal få til, da jeg har sett at laget har utviklet seg mye siden høstsesongen i fjor. 

Vi får allerede en ny mulighet til onsdag på å rette opp endel ting, da vi skal møte serietoer Drøbak til kamp(en kamp mindre spilt). Da er vi nødt til å heve oss et par hakk.

Vi takker Ekholt for kampen og ønsker dem lykke til videre :)
J15 KM: Tok 3 poeng etter en sliteseier

13.06.2014


J15 KM
Lisleby* - Rapid Athene
Dato: 12.6
Sted: Sentralidrettsanlegget kg
Kampstart: 1930

Resultat: 1-3(0-1)
0-1 Nora Halvorsen(Charlotte Nguyen)
1-1 Lisleby
1-2 Hannah Eline Bårdli(Charlotte Nguyen)
1-3 Marie Helene Upsahl

Laget: Marie Nilsen, Oda Heintz, Fatma Saracoglu, Marte Nilsen, Shirin Reier Asadi - Vilde Martinsen, Mia Larsen(Shadin Reier Asadi) - Kajsa Moen(Charlotte Nguyen), Nora Halvorsen, Hannah Eline Bårdli - Marie Helene Upsahl

Kaptein Oda var tilbake i startoppstillingen etter å ha måttet se Bergkampen fra sidelinjen sist. Vendel er fortsatt skadet, men vi håper hun er klar til å bidra igjen kommende uke mot Ekholt og Drøbak. Mathilde måtte også melde forfall før kampen pga syksom. Dermed reiste vi inn til kamp med 13 spillere, hvor vi igjen fikk låne Shirin.

Før kampen snakket vi om at vi må ta tak i kampen fra start, og styre kampen inn i vårt spor. Vi skulle ta oss bedre tid foran mål, vurdere om vi skal avslutte selv eller sende pasning til en bedre plassert medspiller, og rett og slett være mer effektive foran mål. Det har vi nemlig slitt med i altfor mange kamper i år, at vi får en treg start og vi scorer ikke nok mål, ut i fra målsjansene vi skaper. Vi har kanskje vært i flytsonen vel for lenge nå, med 8 kamper uten tap, og en smell kan fort lure seg inn når som helst. Tidlig i denne kampen så vi at kampbilde ikke ville bli som vi så for oss før kampstart. Kampen ble spilt på en nydelig gressmatte på Sentralidrettsanlegget, så flott naturgress er vi ikke vandt til her hjemme i Moss i det hele tatt. Men vi som er blitt vandt til Løkenfeltet og B-feltet hadde store problemer med å omstille oss til slik luksusmatte. Banen var stor og bred, men også veldig tung å løpe på, samtidig at ballen rullet sakte. Lisleby gikk ut i 100 og tok oss veldig på senga. Vi klarte ikke å tette igjen avstander og ble løpene mye i mellom. Allerede etter 3 minutter setter en Lislebyspiller fart mot vår forsvarssfirer og takles av Marte, som fikk gult kort. Dermed måtte vi spille med en spiller mindre i 5 minutter, mens Lisleby fortsatte et enormt trykk, men vi er både god og heldig som holder unna baklengsmål i undertallsperioden. Vi bruker tid før vi sakte men sikkert klarer å komme mer og mer med i kampen. Men Lisleby var gode, og hindret oss i å spille på "vår" måte.

Det virket som alt utpå der gikk veldig sakte. Ballen rullet sakte og spillerne løp sakte. Banen var så stor at det føltes som vi hadde mye større avstander mellom ledd og i ledd enn vanlig. Det gjorde at våre valg stort sett endte med balltap eller en feilpasning. Det gikk rett og slett for sakte, selvom vi mange ganger hadde mye tid og rom. Vi ble veldig mye spillende på venstresiden vår i kveld, hvor vi ofte drar oss tilbake inn i trange situasjoner, og får sjeldent løst opp. De gangene vi faktisk fikk vendt spillet gikk det så sent at all rom ble dekket opp igjen, men vi begynte å dominere banespillet mer. Etter ca. halvspilt førsteomgang satt det! Charlotte hadde kommet inn for Kajsa, og vi rokkerte litt på posisjonene, og satte Charlotte helt på topp. Det hjalp umiddelbart for Charlotte var hele tiden et uromoment for motstanderne, flink til å skape og oppsøke rom og fullføre sine løp. Vi tar ledelsen etter at Marie Helene slår en flott gjennombruddspasning som Charlotte får med seg. En forsvarsspiller henger seg på, men spydspissen er sterk, holder seg på bena og får avsluttet. Ballen går i bena til keeperen før Nora banker den sikkert i mål. Kanskje litt ufortjent ledelse, etter at Lisleby dominerte i så store perioder i starten, men nå kom vi mer inn i kampen hvor vi har ballen mer, og skaper flere gode muligheter.

Omgangen ender 0-1.

Etter pausen får vi en en litt svak periode igjen, hvor det er Lisleby som igjen kommer bedre i gang og har mer energi enn oss. Lisleby var flinke til å utnytte våre balltap og kjørte kontra. Forsvaret stod veldig godt i mot i dag og alle i 4'ern tok flere 1v1 situasjoner som hindret Lisleby mange gjennomløp. Men med så mange gode muligheter som hjemmelaget har hatt, så fortjente de utlikning. Ballen ble slått mot venstrekanten som hadde skjært inn i feltet vårt. Oda løper opp kantspilleren og Marie kommer ut, og det førte til en liten "kollisjon" og ballen rullet ut til en Lislespiller som får skyte på åpent mål.

Vi måtte heve oss endel hakk nå og være mer skjerpet i de fasene hvor vi skal gjøre de avgjørende valgene. Det virket som utlikningsmålet tente jentene våre litt og det ga litt mer energi hos oss. Det ble mer trøkk fremover. Flere som utfordret ledig rom i fart, flere kreative løsninger og gode gjemmomspill. Vi tar etterhvert en ny ledelse. Igjen er det flott forarbeid av Charlotte som blir spilt igjennom og får avsluttet. Nok en gang kommer ballen tilbake i retur og der dukker Hannah opp med venstrebenet og skyter i mål. Meget viktig scoring det, selvom det langt i fra var avgjort. Dette var en veldig spennende kamp, hvor det var vanskelig å forutse noe som helst. For hvem så vel at "skuddet"/"innlegget" til Marie Helene fra langt ute på høyresiden, skulle til slutt gå i mål? Litt flaks må vi også ha noen ganger. Hva som egentlig var meningen er ikke lett og si, men det endte hvertfall godt. Det som til slutt ble et skudd, gikk høyt og lander rett foran deres keeper som feilberegner totalt, og ballen spretter i mål. Det skal sies at Kajsa gjorde en flott jobb ved å fullføre hele løpet inn i feltet som distraherte keeper og sørget nettopp for at ballen til slutt gikk i mål. Nå handlet det kun om å fullføre jobben helt ut og dra i land denne seieren. Noe vi gjorde:)

Vi tok derfor sesongen 7. seier. Men et skår i gleden over seieren, er at Vilde måtte ut med skade like før slutt. Hun ble sparket hardt i akilles/foten. Vilde skal ha nærmere undersøkelse på skaden fredag, men det kan se ut som vi har en bruddskade og forstuing, noe som kan føre til flere uker på sidelinjen og i verste fall enda lenger tid borte fra fotballbanen. Vi krysser fingrene for at skaden er så liten som mulig og ønsker Vilde god bedring

Det var en veldig vanskelig kamp, hvor vi de første refleksjonene går til vårt eget spill, hvor vi ikke helt klarer å få det til å flyte som vi vanligvis pleier. Men i ettertid ser vi at motstandernes tilnærming til kampen faktisk har mye å si på vår prestasjon også. Spillet vårt i kveld bærer preg av at Lisleby var aggressive i press, og tettet de rommene vi ønsket å utnytte, selvom vi selvfølgelig ved endel anledninger burde ha klart å utnytte flere gode situasjoner. Prestasjonen vår var kanskje ikke helt optimal og sånn vi forventet, men vi skal heller ikke ta det for tungt heller for hjemmelaget gjorde det vanskelig for oss

Flere lyspunkter å ta med seg her:
1. Mye god defensivt 1v1 situasjoner hvor vi vinner ball.
2. Nora i knallform for tiden.
3. Charlotte ga oss mer trøkk på topp, og stod bak målene til Nora og Hannah.
4. Tre flotte mål.
5. Hakket bedre enn Lisleby i etablert spill.

Nå gjenstår det to kamper for J15 før sommerferie. Begge kampene spilles kommende uke. Mandag mot vår venner fra Ekholt på Melløs og onsdag borte mot serieleder Drøbak. Det blir to knalltøffe kamper, hvor vi må prestere helt opp i mot makspotensialet vårt for å kunne matche disse lagene. 

Vi takker hyggelige Lisleby for kampen ønsker dem lykke til videre i serien.
 
J17 KM: God angrepsfotball og herlig innstilling ga uavgjort mot Trosvik


J17 KM
Rapid Athene - Trosvik J19
Dato: 09.06
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1915

Resultat: 4-4(3-1)
0-1 Trosvi
1-1 My Haugland Sørsdahl(Marie Helene Upsahl)
2-1 Nora Halvorsen(Marie Helene Upsahl)
3-1 Marie Helene Upsahl(My Haugland Sørsdahl)
3-2 Trosvik
4-2 Helene Hansson(Vilde Marie Handeland)
4-3 Trosvik
4-4 Trosvik

Laget: Kristin Hagerupsen Hansen - Leane Grøbø Eriksen, Julie Frantsen, Celine Skaug, Mina Bjone(Ane Meyer) - My Haugland Sørsdahl, Helene Hansson - Pernille Hølen(Emily Wilskow), Vilde Marie Handeland(Lotte Steen), Hannah Eline Bårdli(Nora Halvorsen) - Marie Helene Upsahl.

Vi fikk en spillmessig opptur sist mot Tistedalen og i kveld skulle vi bygge videre på det. Trosvik er et lag som spiller direkte angrepsfotball og har flere gode individualister foran som kan skape mye problemer med gode individuelle ferdigheter.. Det fikk vi erfare sist vi møtte dem. I kveld skulle vi nekte Trosvik å få så enkle betingelser som de fikk sist, og samtidig skape mye offensivt.

Kampen startet på værst tenkelig vis, når Trosvik gikk opp i ledelsen med engang på dødball. En corner blir slått hardt og presist inn i feltet og en Trosvikspiller header ballen hardt i mål. Det er slike tidlige baklengsmål vi har slitt med å håndtere tidligere, men denne gangen klarte vi å snu det. Utover i 1.omgang spiller vi virkelig flott angrepsfotball. Vi jobber veldig godt defensivt for hverandre, alt fra spiss og helt ned til keeper, og det gjorde også at vi fikk til mer spill offensivt. Det tok ikke lang tid etter baklengsmålet før vi begynte å skape store sjanser. Hannah, Marie Helene, My og Pernille skapte mye trøbbel for Trosvikforsvaret, og det var bare snakk om tid før vi skulle putte. Utlikningen kommer etter et trekk vi skisserte før kampen. Vi skulle slå de gode gjennombruddspasningene når vi klarer å lokke forsvaret høyt nok til at vi kan true med gode stikkere. My startet det hele, og slo igjennom til Marie Helene som hadde startet utover mot høyre. Innlegget er helt perfekt og My scorer på volley.

Vi fortsatte å presse Trosvik med gode angrep. Vi er veldig gode til å variere spillet vårt, og vi tar gode valg. 2-1 kommer etterhvert etter gjennomspill på Marie Helene som denne gangen hadde startet utover mot venstre. Marie Helene får med seg ballen nesten helt ned til dødlinja, før hun chipper ballen forbi keeper, og der kommer Nora og setter ballen i mål. Nå var det bra stemning utpå der!

Trosvik skaper også noen sjanser, men vi holder unna, med både godt forsvarsspill og gode redninger av Kristin. Kristin fikk også forsvaret til å jobbe, og samtidig er hun rett og slett helt sjef bak der. Når tryggheten bakover er tilstede kunne de foran bare fortsette å underholde med herlige angrep. 3-1 er veldig lik 2-1. My klarer å vinne ball, og får med seg den før hun kommer ned til linja. Fra litt dårlig vinkel klarer hun å vri ballen tilbake foran mål i det keeper kommer ut. Foran mål setter Marie Helene ballen i kassa. Vi burde absolutt ha punktert denne kampen i 1.omgang, etter at vi hadde flere veldig gode muligheter til å øke ledelsen ytterligere. Nora, My, Marie Helene, Pernille hadde alle sine muligheter alene mot keeper, men avslutningene ble enten reddet av en god keeper, eller så gikk skuddene utenfor. 3-1 og virkelig årsbeste omgang hittil.

Etter pausen endret Trosvik taktikken noe, og la seg langt nede med forsvarsfireren nesten på 20 meter, slik at vi ikke fikk noe bakrom, og flyttet flere opp i angrep. Det gjorde at det ble store strekk i begge lag, noe som bortelaget var flinkest til å utnytte. Vi ble "feige", og la oss ned veldig lavt vi også av en eller annen grunn, og vi hadde store avstander å fylle. Spesielt midtbanen måtte løpe mye i mellom, siden Trosvik spilte mye direkte. 3-2 kommer likevel av en enkel feil, hvor vi prøver å klarere men klareringen går til motspiller innenfor vår boks. Hun drar seg innover for bedre vinkel og scorer.

Kampen bølget mye frem og tilbake mellom 16 meterne, vi kunne fort ha gått opp i ledelsen ved My på frispark som gikk over, og en veldig god mulighet når hun dribler seg forbi, men også denne avslutningen går like over. Vi klarte heldigvis å øke ledelsen til 4-2. Vilde Marie legger igjen til Helene som fra ca 25 meter dunker ballen med venstrebenet over keeper og i mål. På dette tidspunktet følte vi oss trygge, men så gjør Trosvik en god sluttspurt. Trosvik reduserer etter at vi mister presset sentralt og klarer ikke å følge løpet til Trosvik, og der kom avslutningen. Kristin får noen fingre på ballen, men ikke nok kraft til å skyve ballen utenfor stengene og ballen triller i mål likevel. Så kommer utlikningen også. Igjen kommer vi ikke opp i press og Trosvik får spilt ballen ut til venstre kanten som prøver å dra seg forbi Kristin. Kanten er meget heldig som får med seg ballen og da stod målet helt oppe. Dermed stod det 4-4 etter en veldig underholdende og god fotballkamp.

Først og fremst var dette en fantastisk bra fotballkamp fra vår side. Spesielt i 1. omgang er vi nærmest ustoppelige, men vi skulle gjerne ha satt flere av de store sjansene våre. I kveld fikk vi ut potensiale vårt og nesten alt klaffet for oss i 1.omgang, hvor vi ruller opp det ene flotte angrepet etter det andre. Vi bygger opp angrep helt fra bakre rekker, klarer å flytte lagdeler samlet, og skaper mange målsjanser. Vi scorer 4 mål i kveld, 4 flotte mål. Litt uheldig ved par av baklengsmålene, men i kveld hadde vi fortjent en seier. Likevel er prestasjonen så bra at det i seg selv er en seier for oss. Kjedelig at vi ikke klarte å fullføre hele jobben, og kronet kampen med 3 poeng, men fotballen vi leverer i dag er veldig bra, jenter!

Vi så igjen veldig mange ganger flere angrepstrekk som vi pratet om før kamp og som vi har jobbet med en stund, samtidig så klarte vi å forsvare oss mye bedre enn i de tidligere kampene. Håper vi kan gjenskape denne gode prestasjonen her i kampene fremover også.

Vi må takke Kristin, Lotte og Emily som gikk inn og ga våre jenter trygghet. Det var mye av årsaken til en så god fotballkamp. Nora ble også kalt inn på kort varsel og stilte sporty opp. Sammen med de andre angrepsspillerne var Nora med på å skape mye positivt framover. Håper hun tar med seg dette ned på J15 laget, som til førstkommende torsdag skal møte Lisleby.

Vi ønsker Trosvik lykke til videre!


J15 KM: Storseier på hjemmebane etter nervepirrende start

J2001_2000, Strom Anthonsen, Tonje.jpg
Bildet: 01-jenta, Tonje Strøm Anthonsen imponerte med hat-trick.

J15 KM
Rapid Athene - Berg J17
Sted: Melløs trf. B
Dato: 04. juni
Kampstart: 1800

Resultat: 6-1(1-1)
0-1 Berg
1-1 Kajsa Moen
2-1 Marie Helene Upsahl(Marte Nilsen)
3-1 Tonje Strøm Anthonsen(Hannah Eline Bårdli)
4-1 Tonje Strøm Anthonsen(Nora Halvorsen)
5-1 Tonje Strøm Anthonsen
6-1 Hannah Eline Bårdli(Vilde Martinsen)


Laget: Marie Nilsen - Pernille Hølen, Fatma Saracoglu, Marte Nilsen, Shirin Reier Asadi - Vilde Sofie Martinsen(Nora Halvorsen), Mathilde Abrahamsen - Kajsa Moen(Tonje Strøm Anthonsen), Mia Larsen(Shadin Reier Asadi), Hannah Eline Bårdli - Marie Helene Upsahl.

Med flere tunge forfall foran denne kampen, med kaptein Oda Heintz ute med skade, Vendel Adele Hansen det samme og Charlotte Nguyen måtte trekke seg pga. sykdom var det sterkt behov for hospitering på kort varsel. Shirin Reier Asadi(00) og Tonje Strøm Anthonsen(01) ble begge kalt inn og stilte sporty opp. Sistnevnte ble kalt inn like før oppmøte, og det var godt vi fikk med begge hospitantene på kamp denne onsdagskvelden, for begge spilte en veldig stor rolle for lagets prestasjon i kveld.

Alle kan lese tabeller og kunne se at Berg ligger nest sist og hadde sluppet inn 50 mål før kveldens oppgjør. Men vi som er rutinerte i dette gamet, vet at tabeller sier veldig lite. Berg har hatt flere knallgode resultater den siste tiden med blant annet to uavgjort kamper mot SFK lagene. Vi skulle derfor ikke undervurdere Berg, og vi visste også at vi kom til å møte flere eldre jenter, med god fysikk.

Kampen startet med en kjempestor sjanse til oss allerede i første angrepet. Vi gikk rett opp, Kajsa ble spilt fri på venstre, slår inn foran mål, men Hannah kommer akkurat for sent på bakerste stole. Så tok Berg over fullstendig og satte et enormt press, hvor bortelaget var først på alle dueller og gjorde det meget vanskelig for oss. Vi var veldig på hæla, klarte ikke å lese spillet godt nok og kom ikke kjapt nok opp i press, spesielt i midtbaneleddet. Det var en 5-10 minutterperiode i starten hvor vi stod med 6-8 spillere på 16-20 meter med stor avstand og lot Berg styre showet, og det resulterte også i Bergledelse. Det så ut som vi hadde et forsvarsledd med 6-8 spillere og et angrepsledd med to spillere, mens Berg var overalt og skapte store muligheter. Vi er noe heldig som ikke 0-2 mot oss.

Heldigvis skjerper vi oss og spiller oss gradvis inn igjen, og etterhvert dominerer kampen så mye og skaper vi så mange sjanser at vi på sidelinjen river oss i håret, over at vi ikke klarer å putte på alle de store sjansene våre. Angrepstrioen vår med Kajsa, Marie Helene og Hannah var vel alle igjennom tilsammen kanskje 10-15 ganger, men ingen klarte å sette ballen i mål bak Berg keeperen. Det handler om klokskap jenter!

Vi scorer heldivis et mål før hvilen. Etter en god corner fra Marte, og endel returer, hvor Bergforsvaret ikke får klarert ordentlig, ender ballen til slutt hos Kajsa som pirker ballen i mål, og det var deilig at den endelig satt!!

I pausen ble vi enige om å være klokere i avslutningsfasen, og det begynte å hjelpe i 2.omgang.

Vi går opp til 2-1, etter vår velkjente cornervariant, hvor Marie Helene header ballen kontant i kassa etter herlig corner fra Marte. Så gjør vi endel bytter og omrokkeringer på laget. Inn kom Shadin og Tonje. Sistnevnte hadde nok fra sidelinjen sett hvor uttallige mange sjanser de eldre lagvenninene sløste utpå der, og det tok ikke lang tid før Tonje setter hennes første for kvelden, men selvfølgelig med god hjelp av gode lagvenniner. Vi tar ledelsen 3-1 etter herlig flipperspill hvor Marie Helene flikker et oppspill til Hannah som, sender den videre igjennom til Tonje, som blir spilt helt alene igjennom, og avslutningen til Tonje er klasse, hvor hun skyter godt plassert nede til venstre i det keeper kommer ut. Det tok ikke lang før Tonje skulle få juble for nok en scoring. Vi spiller flott fotball og straffer et Berglag som begynte å gå tom for krefter. Nora kommer seg fri på venstresiden, hun tar med seg ballen hele veien før hun skyter. Keeper gir retur og som en lur spiss, står selvfølgelig Tonje der til riktig sted til riktig tid, og bare setter ballen i åpent mål. Mens vi alle fortsatt er veldig glade for at ungjentene gjør det så bra på dette nivået, så sørger 01-jenta for å opprettholde underholdningen, og lot ikke oss på sidelinjen hvile stemmebåndet særlig lenge, før det ble ekte hat-trick. Berg gjør en liten feil og mister ballen på ca 16 meter, og der står selvfølgelig Tonje og sender ballen rolig nede til høyre for keeper. Dermed stod det 5-1 på måltavla.

Til slutt var det kveldens kaptein Hannah, som fikk sette et verdig punktum for kampen. Vilde sender en flott gjennombruddspasning til Hannah, som parkerer forsvaret til Berg og skyter velplassert til venstre for keeper. Kampen ender 6-1!

Berg var godt med i starten av første omgang, og kunne fort ha ledet med 2-3 mål, før vi kom ordentlig i gang. Men utover kampen viser vi god kvalitetsforskjell på individuelle ferdigheter og ikke minst samspill. Når vi rullet ball, var det ikke lett å stoppe oss. Vi har fortsatt mye å gå på når det gjelder effektivitet. Vi scorer altfor lite på de sjansene vi skaper. I kveld er jeg sikker på at veldig mange ergrer seg over at de ikke scoret, eller scoret flere mål på flere av de store sjansene våre. Vi får jobbe enda mer med avslutninger på trening.

Vi må takke Shirin og Tonje som stilte opp. Shirin spilte hele kampen på høyrebacken, og har meget sterk løpskraft som gjør at hun løp opp alt som kom forbi henne. Shirin var også veldig god 1v1 defensivt og bidro også med gode igangsettinger fra sin backposisjon. Tonje har vi allerede nevnt mye om. Hun har den typiske spissegenskapen til å være der hun skal være foran mål og er meget effektiv, og samtidig kunne hun fort ha scoret noen til. Etter å ha fått muligheten til å se og jobbe med Tonje på hospitering må jeg også skryte av at ungjenta tar til seg læring veldig fort, lytter, er lærevillig og respekterer det treneren forteller og gjør jobben så godt hun kan. Her bor det et stor trenings- og fotballtalent som klubben vil ha godt nytte av i mange år fremover. FOTBALLKALPP!

Mathilde stod veldig godt frem på midtbanen i dag, med hardt defensiv arbeid og klok i valg av oppspillsfase. Trygge og gode pasninger som resulterte i mange flotte angrep. Angrepsrekka var også meget dyktig til å komme seg fri og igjennom på løp, synd vi ikke satte inn flere. Mia hadde også en veldig god kamp som offensiv midtbane, og var kreativ.

Vi takker Berg for kampen og vi ses til høstens returoppgjør!

Neste seriekamp er borte mot serieleder Drøbak!
J17 KM: Oppløftende kamp mot serielederne

J17, Frantsen, Julie.jpg
Bildet: Julie Frantsen spilte en meget god kamp i kveld, hvor hun viser god spillforståelse og er rolig med ball i frispillingsfasen.

J17 KM
Rapid Athene - Tistedalen
Sted: Melløs kg
Dato: 03. juni
Kampstart: 1915

Resultat: 1-5(1-2)
0-1 TTIF
1-1 My Haugland Sørsdahl
1-2 TTIF
1-3 TTIF
1-4 TTIF
1-5 TTIF


Laget: Kristin Hagerupsen Hansen - Leane Grøbø Eriksen(Ane Meyer), Julie Frantsen, Celine Skaug, Mina Bjone - Andrea Totland, My Haugland Sørsdahl - Pernille Hølen, Oda Heintz(Hedda Hovland), Stine Jåbekk Felde(Mathilde Abrahamsen), Marie Helene Upsahl

Vi skulle ta noen skritt tilbake i kveld, og begynne alt på nytt. I de siste kampene har vi etterhvert glemt våre arbeidsoppgaver og ikke fremstått slik vi ønsker å spille. I kveld skulle vi derfor tilbake til der vi startet og gjøre en prestasjon vi kjenner oss selv i.

Bortelaget gikk ut i med meget høyt press og pushet oss langt bakover fra start, men jentene lot seg ikke påvirke og stod godt i mot. Joda, det var helt til vi slapp Tistedalen til en enkel målsjanse og da stod det 0-1. Like etter lager vi straffespark, og i samme duellen begynner "skademarerittet". Leane måtte desverre ut med smerter i hånda/armen. Straffen blir reddet mesterlig av vår innlånte keeper fra damelaget, Kristin, som stopper skuddet til straffeskytter. Det holdt oss inne i kampen.

Vi begynner å få opp selvtilliten og kvaliteten på vårt spill etter det, og vi ruller opp gode angrep og gir ikke bortelaget noe enkel jobb. I en veldig god periode utlikner vi fortjent til 1-1. Et utspark blir godt lest av My, som bryter og setter ballen godt plassert i mål fra ca 20 meter. Flott scoring! Det var veldig godt å se fellesskapet til laget etter scoringen hvor alle jubler sammen med My. Dette trengte vi!

Vi spiller videre god fotball, prøver å sette igang spillet helt fra bakre rekker, men Tistedalen var kjappe i oss og nektet oss litt for ofte i å skape de aller største sjansene. Mot slutten av omgangen tar Tistedalen ledelsen igjen. Et frispark ute til venstre blir godt slått og lander nærmest rett foran mål, der kommer det ei umarkert Tistedaljente og får sette ballen uten press. 1-2 til pause.

Etter pausen bølget kampen mye frem og tilbake. Nevnte "skademarerittet" gjorde at vi fikk få valg til å gjøre endringer underveis. Leane ut med skade, strekken til Oda ble bare værre, og det ser ut til at j15 backen blir værende på sidelinjen en god stund nå, og ikke nok med det måtte også Maria Dilling ut med skade. Alle før pause vel og merke. Det ble derfor nok å gjøre for de gjenværende friske spillerne, og alle la ned en solid innsats og mye løping. Desverre tok kreftene etterhvert slutt, og vi klarte ikke å prege omgangen så mye som vi hadde tenkt. Likevel skaper vi mange sjanser, og nesten sjanser. Vi spiller oss frem til angriperne våre, men der sa det også stopp. De gangene hvor vi ikke klarte å utnytte de gode mulighetene våre, så straffet Tistern oss og kontret inn flotte mål. 1-3 kommer av at vi er på hæla alle mann rundt vår egen 16 meter og Tistedalen spiller oss ut, og kommer alene med keeper. 1-4 og 1-5 kommer etter at vi mister ballen på midtbanen og motstanderne kontrer og fyrer av to flotte kanoner i mål.

Vi skulle gjerne hatt med oss flere scoringer her, for det var flere som følte at de var nærme. Vi må jobbe med effektiviteten foran mål jenter!

Likevel må vi se det positive i det hele, for dette var en bedre prestasjon enn på lenge. Vi spilte mot serielederen som har vært bunnsolide i hele sesongen uten tap. Vi ga bortelaget kamp veldig lenge og klarte å holde fokus på arbeidsoppgavene våre. Det skal vi ta med oss videre når vi neste uke møter Trosvik!


Vi takker Tistedalen for kampen og ønsker dem lykke til videre!


J15 KM: Sterk borteseier over Trosvik
26.05.2014

Hannah Eline Bårdli i kanonform mot Trosvik

Seier over Trosvik.JPG
Blidet: Blid gjeng som tok med seg 3 poeng fra en vanskelig bortebane

Trosvik - Rapid Athene

Dato: 26. mai
Sted: Mercur kg
Kampstart: 2010

Resultat: 0-3(0-2)
0-1 Hannah Eline Bårdli(Vendel Adele Hansen)
0-2 Charlotte Nguyen(Hannah Eline Bårdli)
0-3 Hannah Eline Bårdli(Kajsa Moen)

Gule kort:
Fatama Saracoglu(72. min)

Laget: Marie Nilsen - Vendel Adele Hansen, Marte Nilsen, Fatma Saracoglu, Oda Heintz - Vilde Martinsen, Mathilde Abrahamsen(Hedda Victoria Kielland) - Pernille Hølen(Kajsa Moen), Mia Larsen(Tonje Strøm Anthonsen), Hannah Eline Bårdli, Charlotte Nguyen(Nora Halvorsen)

J15, Baardli, Hanna Eline.jpg
Bildet: Hannah hadde en veldig god dag på jobb og puttet 2

Charlotte Nguyen med sitt første Rapid Athene mål i hennes første kamp fra start

I kveld møtte vi et lag som hadde 3 strake hjemmeseire i serien og 11-1 i målforskjell på eget kunstgress. Samtidig har Trosvik 3 gode resultater på bortebane mot bra motstand. Vi visste det ikke ville bli enkelt å ta poeng mot dette Trosviklaget. Før kamp snakket vi om hvordan vi skulle ta ut, og nekte deres beste spiller Kaia Ringstad Andreassen, tid og rom, samtidig skulle vi være obs på bakromspasningene som Trosvik er kjent for. Vi skulle også presse høyt fra dommeren blåste i fløyta, stå høyt og stresse dem, og prøve å etablere spillet vårt på deres banehalvdel. Det klarte vi fint og vi kjørte kampen fra start. Det ga uttelling tidlig i kampen. Vi fikk et innkast høyt på deres banehalvdel, ballen kastet langt foran mål, keeper kommer ut, feilberegner, og da dukker Hannah opp og setter ballen i åpent mål(Vi må være såpass ærlig å si at her handset Hannah, i forkant av målet).

Vi hadde god kontroll på Trosvik. Laget vårt har etterhvert klart å variere spillet i angrepsfasen. Jentene er blitt taktisk mye klokere, det tas bedre valg, og vi har flere strenger å spille på. Vi skaper mange gode sjanser både fra etablert angrep, helt fra frispilling, men også gode angrep på kontra, hvor vi har god bevegelse foran ballfører, og til tider mange gode frem-/gjennomspill. Begge kantene våre var friske i kveld. Pernille på venstre i første omgang(Kajsa i 2.omgang) og Hannah på høyre. Vi kom til mange gode gjennomspill på begge kanter, men Trosvik var gode på returløpa, samtidig som vi ikke er nøye nok i innlegg- og avslutningsfasen, men det var godt at vi kom til så mange gode situasjoner.

Vi går etterhvert opp i 2-0, og det er Charlotte Nguyen som scorer hennes første Rapid Athene mål fra start. Angrepet i forkant er tatt ut fra læreboka, og det er slik fotball vi i trener- og støtteapparatet blir stolt av. Oda blir med opp i angrep, og kommer seg inn sentralt på banen. Vi vender spillet fra venstre til høyre, Hannah står helt ledig på høyrekanten, Oda slipper ballen videre til Hannah som tar med seg ballen og skjærer innover og ned mot dødlinja før hun legger inn til Charlotte, som får en enkel jobb med å score på åpent mål. Herlig angrep som resulterte i scoring!

Trosvik var ikke ufarlige, men de store sjansene deres ble faktisk skapt av oss selv. Trosvik kunne fort slått tilbake, og utnyttet to situasjoner hvor vi er svake i frispilling og, unøyaktig i tilbakespill. Her kunne hjemmelaget fort ha straffet oss, men vi slapp unna med skrekken og første omgang ender med en 2-0 ledelse til oss.

Trosvik kjempet hardt, men vi rodde i land seieren!

Etter hvilen skulle vi rette opp endel enkle feil i frispillingen. Kommunikasjon og øyekontakt var viktig. Samtidig skulle vi kjøre på videre med flere gode angrep på kantene, og være enda mer presise i gjennomspillene. Vi fikk etterhvert store rom å kontre i, ettersom Trosvik etterhvert ble mer og mer frustrerte, og måtte også flytte flere folk i angrep. Det klarte vi heldigvis å utnytte. Trosvik flyttet mange opp i angrep, og orket etterhvert ikke å ta løpa hjem. Kajsa vinner en duell midt på vår egen banehalvdel, og hjemmelaget var i stor ubalanse. Hannah stod klar til å starte på løp fra egen banehalvdel, Kajsa tittet opp og slår en glimrende og presis pasning igjennom. Hannah tok løpet og fullførte hele veien inn før hun plasserte ballen flott til side for keeper i keeperhøyde. Kontring i verdensklasse!

Etterhvert ble kampen litt rotete, for hjemmelaget måtte kjøre på. Trosvik ga aldri opp, gjorde om til 3 bak, og flyttet flere opp i angrep, kjempet knallhardt, og jaktet redusering. Fatma ble også utvist for gult kort 8 minutter før full tid, og vi måtte da spille med en mindre i 5 minutter. Trosvik hadde flere gode muligheter, men vi ryddet unna og klarte å holde buret rent for andre gang i år. Vi er dyktige og samtidig heldige som klarer å stå i mot det enorme presset til hjemmelaget og dro i land en fortjent og sterk seier.

Først og fremst var dette en veldig god kamp, spesielt offensivt hvor vi ser tydelige valg i angrepene våre. Defensivt er også bra, bortsett fra de gangene hvor vi spiller bort ballen litt enkelt. Men ellers solid og nektet motstanderne mange sjanser. Dette er først og fremst en god kamp av hele laget, men vi må trekke frem Hannah som virkelig briljerte på kanten sin.

Vi må takke Hedda Victoria og Tonje fra J14 laget, som kunne stille opp på kamp. Jentene har vært med oss på kamper før, og igjen viser jentene spennende ferdigheter. Hedda Victoria er kaptein på J14 laget og viser autoritet i sin spillestil. Offensivt med ball finner hun trygge og gode løsninger. Gjorde seg spillbar for keeper/stopper i frispillingsfasen og var med på å starte flere gode etablerte frispillingsforsøk. Det er veldig positivt at ungjentene forstår hvordan vi ønsker å spille.

Tonje kom inn som spiss. Hun er født i 01 og er dermed to år yngre enn motstanderne i kveld, men Tonje tar instruksene veldig kjapt og ble spilt god og spilte også de rundt seg god etterhvert. Det fins mye talent i Tonje, og vi gleder oss til å følge utviklingen.

Med seieren har vi klart å feste et lite grep om 3. plassen, ettersom våre venner, Ekholt gikk på et 0-2 tap for SFK i kveld. Dermed har vi 3 poeng ned til SFK, og 6 poeng ned til Trosvik og Ekholt. Tistedalen vant 7-0 mot Ås, og har fortsatt 2.plassen. Drøbak virker uslåelige, og i en klasse for seg selv i år i J15 KM. Laget har utrolige 7 av 7 seire, med 74-4 i målforskjell, det vil si i gjennomsnitt litt over 10 mål per kamp. Det er ikke lenge til vi møter serielederen, og det blir veldig spennende å se om vi klarer å matche et lag som har vært i så bra slag i hele sesongen hittil.

Takk til Trosvik og dommer for kampen og vi ønsker begge lykke til videre.


J17 KM: Nok et stortap

J17, Haugland Sorsdal, My.jpg
Bildet: My Haugland Sørsdahl scoret hat-trick mot HSV

Rapid Athene - HSV
Dato: Tirsdag 20. mai
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1915

Resultat: 3-10(1-3)

Målscorere for RA: My Haugland Sørsdah *3

Laget: Marie Nilsen - Leane Grøbø Eriksen, Julie Frantsen, Celine Skaug, Mina Bjone - Pernille Hølen, My Haugland Sørsdahl, Vilde Sofie Martinsen, Vilde Marie Handeland, Maria Dilling, Emilie Strøm Anthonsen

Innbyttere: Hedda Hovland, Stine Jåbekk Felde, Hannah Eline Bårdli, Ane Meyer

Jenter 17 er inne i en meget tøff periode. Etter seieren over Rygge/TIL, har laget gått på 3 strake tap og det sliter virkelig på motivasjonen og gleden. Vi visste at sesongen i år ville bli tøff, og satte oss realistiske, men samtidig utfordrende mål og forventninger til oss selv. Men sesongen har ikke blitt slik vi hadde sett for oss. Hvorfor det er blitt slik er ikke lett å si. Er det spillestil eller formasjon? Er vi for ambisiøse i måten vi spiller på? Er det ikke nok vilje og engasjement? Får vi ut potensiale i hver og enkelte og laget? Klarer vi å anvende det vi gjør på trening i kamp? Eller er kanskje motstanden vi møter rett og slett hakket bedre enn oss?

Det er vanskelig å bare peke på det ene eller det andre og si at det problemet eller den store utfordringen. Etter 5 kamper så langt kan vi godt si at vi ikke har klart å prestere under press og ta ut det vi virkelig kan. Vi vil veldig gjerne gjøre en god kamp, men får det ikke til. Jeg ser at alle prøver virkelig så godt man kan, står på og gir aldri opp. Det er frustrerende for oss på sidelinjen å se at det renner inn bakover, og samtidig sløser med sjanser fremover. Vi i trenerteamet syns virkelig synd på laget som gjør alt de kan, men likevel ikke godt nok. Å ta i mot 15-16 skuffende jenter etter hver eneste tap med store siffer, er veldig tøft for oss, og vi forstår veldig godt, at det er vanskelig å holde humøret oppe.

MEN VI GIR IKKE OPP! Jeg tror vi er på riktig spor, selvom vi opplever nedtur på nedtur, men det er av nedturer vi lærer. Vi må ikke sammenlikne oss med mostanderne, for lagene vi møter har matchet seg tøft gjennom årene og har helt andre forutsetninger enn det troppen vår har før denne sesongen. Vi er i en overgangsfase, hvor fokuset bør være å bruke denne sesongen for å forberede oss til neste sesong, jobbe med relasjoner og utvikle laget. Vi må fortsette å ha troen på at måten vi spiller på vil gi oss gode opplevelser på sikt. Vi må gjenskape de gode øyeblikkene oftere, og forsterke disse. Vi spiller veldig krevende fotball, men når vi først får det til, vil det være en veldig god følelse å ta med oss.

Kort om kampen til slutt: Vi hadde to fokusområder før kamp. 1. Først på ball. 2. Klare å holde ballen i laget og etablere spill.
Vi kom under med engang etter et indirekte frispark som går i mål via Marie. De første 10-15 minuttene var veldig svake, vi er på etterskudd, og HSV er aggresive. Vi lå under 3-0 før vi kom bedre med i kampen. Vår første gode sjanse kom på en corner. My slår inn perfekt foran mål, men ingen setter den. Vi løftet oss i en periode her nå, hvor vi klarte å få litt ro i spillet og skapte noen farligheter. Da var det godt med en redusering. Hedda kriger til seg ballen fra sin høyre kantposisjon, hun prøver å spille ballen inn til My, og ballen går via en motspiller og perfekt tilrette for My som tråkker seg igjennom og scorer.

Pause

HSV gikk opp i ledelsen igjen etter hvilen. Vi klarerer ballen ut i farlig rom og da kom skuddet. 1-4. Så gjør vi et bytte, og uheldigvis er det innbytter, Ane som setter ballen i eget nett på sin første berøring :(

Vi fikk et straffespark, etter at en motspiller holder My hele veien i feltet. Straffa tar My selv og setter dermed sitt 3. mål for kvelden. Desverre kom vi aldri nærmere, og resten av kampen ble en stor skuffelse og bortelaget scorer ytterligere 5 mål og kampen endte 3-10.

Det føltes som om det var en kamp hvor alt skulle renne inn bakover. HSV var dødelig effektive. 6 av målene kom fra skudd fra distanse, og noen av skuddene var av høy klasse og nytelse å se på.

Vi takker HSV for kampen.

Laget får nå en ukes pause, da vi har spillefri neste uke. 3. juni tar vi i mot Tistedalen.


J15 KM: Sterk prestasjon og årsbeste hittil!

J15, Hansen, Vendel Adele.jpg
Bildet: Vikarierende kaptein, Vendel Adele Hansen, var lagets "gigant" og ledet laget til et sterkt poeng mot Tistedalen

Rapid Athene - Tistedalen
Dato: Mandag 19. mai
Sted: Melløs trf.B
Kampstart: 1915

Resultat: 2-2(1-1)
0-1 TTIF(straffespark)
1-1 Hannah Eline Bårdli
1-2 TTIF
2-2 Marie Helene Upsahl(straffespark)

Laget: Marie Nilsen - Vendel Adele Hansen, Marte Nilsen, Fatma Saracoglu, Pernille Hølen - Vilde Martinsen, Mathilde Abrahamsen(Shadin Reier Asadi) - Kajsa Moen(Nora Halvorsen), Mia Larsen(Charlotte Nguyen), Hannah Eline Bårdli - Marie Helene Upsahl.

Etter 4 strake seire hvor motstanden og nivået på kampene har variert veldig, tok vi mandag kveld i mot Tistedalen som vi visste var et godt lag. Det er sjeldent lett å spille mot Tistedalen. Kampene hittil har variert så stort at vi visste lite hva som virkelig er standarden i denne serien, og vi var klar over at vi måtte være fullt skjerpet i kveld, for unngå en smell. Kampen åpnet i høyt tempo og vi klarte å sette et lite press på bortelaget. Allerede i åpningsminuttene burde det stått 1-0. Hannah slår en veldig fin gjennombruddspasning til Marie Helene som kommer seg forbi keeper, men setter ballen like utenfor åpent mål. Stor sjanse! Gresset på treningsfelt B er ikke akkurat noe god matte, men jentene viser imponerende spill for det, og vi spiller ut Tisternlaget.

Vi fortsetter videre å skape sjanser og vi kommer oss ofte igjennom på kantene. Hannah og Kajsa utfordret begge backene deres og kom til mange gode innlegg. Med litt større presisjon og offervilje foran boks, ville vi ha tatt ledelsen, men bortelaget posisjonerer seg godt og rydder unna. Kajsa var veldig nærme blant annet etter innlegg fra Marie Helene. Marie Helene fikk også nok en stor mulighet, når hun kom helt alene igjennom etter en flott stuss av Mia, men avslutningen blir reddet mesterlig av deres keeper. Vi kunne fort ha leda med 3-4 mål etter godt over halvspilt førsteomgang, og en scoring lå i lufta.

Til nå hadde vi vært gode offensivt og solide defensivt, men etterhvert begynner vi å surre det til litt og Tistedalen jobber seg inn i kampen. Marie gjorde på dette tidspunktet en kjemperedning, etter et skudd fra distanse. Marie strekker seg helt ut og ned, og får slått ballen til corner. De gangene bortelaget presset oss rundt vår egen 16 meter, virket vi litt "shaky". Vi reagerer for sent i mange situasjoner, og istedet for å komme opp i feilvendt motspiller, gir vi heller motstanderne rom til å komme rettvendt. Midtbanen ligger også på feil side, hvor vår forsvarssfirer ofte kom i ubalanse, og det straffet seg til slutt og vi lagde straffe etter felling. Straffen ble satt godt plassert og hardt nede til venstre. (En liten vekker til alle, jenter! Nå må vi lære oss å ta situasjonene før det oppstår, gå i stuasjonen istedetfor å vente på at andre skal gjøre jobben. Les klima, og vær i forkant av og til).

Heldigvis klarte vi å holde trøkket oppe tross for baklengsmål. Det var derfor veldig godt og fult fortjent når Hannah utliknet, etter at hun leser spillet, bryter, drar av en spiller før hun limer ballen opp i høyre kryss fra ca 16 meter! Flott scoring!

Omgangen ender 1-1, og i pausen har vi den følelsen av at dette kommer vi til å klare, så lenge vi er fult fokusert, og virkelig vil.

Starten av 2.omgang startet ikke helt som vi ønsket. Tistedalen går nærmest rett i angrep, spiller seg fint fri ned til dødlinja på venstresiden, og avslutningen sniker seg i mål fra nærmest død vinkel. Nå måtte vi jage scoring igjen. Da er det flott å se at laget fortsetter i samme spor til tross for at det var andre gangen vi lå under. Samholdet og offerviljen i kveld er det råeste jeg har sett laget iløpet av den korte perioden jeg har vært med og trent laget. De ville virkelig ikke tapte for rivalen vår. Mer av det fremover jenter! Omgangen er mye jevnere enn i 1.omgang og bølget veldig frem og tilbake. Tistedalen kontret hurtig i lengderetning, ofte for å true bakrom, men vi var gode til å true mellomrommet for så å fine lukene inn bak deres forsvarssfirer. Her kunne det blitt mange scoringer begge veier, men samtidig var lagene gode til å forsvare seg.

Lenge så det ut til at begge lag skulle stange og stange, men så får vi straffespark. Et innlegg ble blokkert med hendene til ei Tisternspiller, og dommeren dømmer straffespark. Straffa setter Marie Helene knallhardt i mål!

2-2, slutt og begge lag tar med seg et poeng. Sett kampen under ett, så lå vi under to ganger, og klarte å utlikne to ganger. Prestasjonene i denne kampen er knallbra, og kanskje det beste noensinne. Fikk høre kommentarer fra foreldre som syns dette er kanskje det beste de har sett av denne gjengen, og det er jeg veldig enig i, for dette var en flott fotballkamp. Sitter samtidig igjen med følelsen av at her burde vi faktisk tatt 3 poeng, etter speiselt de store sjansene vi hadde i 1.omgang, samt det overtaket vi hadde spillmessig i store deler av kampen. Men det er laget som helthet, lagånden, måten vi spiller fotball på og de taktiske valgene hver enkelt spiller gjør, som får dette laget til å prestere på et godt nivå. Det er da Hilde, Trond og jeg som trenere blir veldig stolt av, for det viser at vi har tatt noen steg og klarer å anvende det vi jobber med på treningsfeltet i kamp. Herlig jenter! FOTBALLKLAPP!

Vil fremheve Hannah i kveld, som var på hugget, strålte, og skapte sjanse på sjanse, og fikk også en superscoring. Forsvarssfirern, igjen solid og trygg. Vendel og Pernille helt suverene både offensivt og defensivt som backer.

Vi takker Tistedalen for en god fotballkamp, og ønsker rivalene og vennene våre lykke til videre:)
Vi takker også tilskuere som kom og heier på jentene våre.

Neste kamp for J15 er mandag 26. mai borte mot Trosvik.

J17: Nytt tap for jenter 17

J17 KM
Rapid Athene - Drøbak
Dato: Tirsdag 13. mai
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1915

Resultat: 1-6(1-3)
1-0 Emilie Strøm Anthonsen
1-1 DFI
1-2 DFI
1-3 DFI
1-4 DFI
1-5 DFI
1-6 DFI

Laget: Marie Nilsen - Oda Heintz, Julie Frantsen, Vendel Adele Hansen, Mina Bjone - Helene Hansson, Andrea Totland(Stine Jåbekk Felde) - Pernille Hølen, My Haugland Sørsdahl(Vilde Marie Handeland), Hannah Eline Bårdli(Hedda Hovland) - Emilie Strøm Anthonsen(Maria Dilling).

Det har vært en veldig tøff start på sesongen for j17 laget. Laget har ikke klart å prestere på det nivået som vi hadde forventet før sesongstart. Hva som er årsaken til det er ikke lett å si og det må vi bruke litt tid på å finne ut av. Muligens passer ikke spillestilen til dagens tropp, mulig vi rett og slett spiller for ambisiøst og bør se litt på endringer som skal til, eller at mostanden er for tøff. I kveldens kamp så startet kampen veldig perfekt for vår del, vi setter press på Drøbak med en gang, har initiativet og skaper sjanser. Det tok ikke lang tid før vi tok ledelsen. En god pasning ble spilt til Emilie som kommer like innenfor 16 meteren. Keeper står feilplassert og Emilie skyter i en flott bue over keeper og i mål. I denne perioden så alt veldig lyst ut, og vi satt med følelsen av at vi ville klare å holde trykket oppe mot kveldens motstand og score flere mål, men det skjedde desverre ikke, og Drøbak kommer bedre og bedre med i kampen.

Utlikningen kom etterhvert. En corner blir slått foran mål. Marie kommer ut og når akkurat ikke ballen, før en Drøbakspiller setter ballen i mål. Det var greit tenkte vi siden vi følte vi hadde kontroll på kampen, men så får vi et til i mot. En Drøbakspiller får altfor god tid til å få kontroll på ball, vende opp og skyte. Vi har kun en spiller opp i press og resten står og følger med. Etter å ha vendt bort Helene, skyter hun utagbart lavt til høyre for Marie, og da mistet vi troa. Muligens vi blir noe frustrerte pga. enkle mål vi slipper inn og sjansesløseri forover. Vi hadde faktisk en 3-4 gode gjennomspill til Emilie, hvor hun stadig blir holdt, dyttet og kommer i ubalanse, men Emilie er såpass sterk at hun står på bena og får til slutt avsluttet alle gangene, men ubalansen gjør at hun sleiver i avslutningøyeblikkene. Vi hadde våre sjanser, men de ble ikke utnyttet.

Drøbak hadde en stor sjanse, etter fint spill på venstresiden, innlegget kommer og Marie klarer å flytte bena raskt nok til å komme over og redde, det som var en 100% sjanse for Drøbak. Før pause scorer Drøbak igjen på corner og omgangen ender 1-3.

Vi måtte heve oss etter pausen, og ble enige om at innsatsen må være i bånn selvom prestasjonene ikke står i stil. Vi kjemper oss inn i kampen igjen, flytter laget høyere, får flere spillere i angrep, og gir Drøbak kamp helt inn. Vi klarte å heve trøkket noe, men desverre klarte vi aldri å få de nødvendige målene, mens Drøbak stadig er effektive og straffer oss knallhardt. 1-4 er et drømmetreff fra venstrehjørnet av 16 meter. Ballen blir skutt høyt og går i en bue i høyre hjørnet. 1-5 og 1-6 kommer etter kontringer, hvor vi hadde gjort om til 3 bak, etter et ønske om å skaffe oss flere mål, men blir istedetfor straffet.

Vi har mye å jobbe med, men først er det innstillingen til oss alle vi må få på plass. Vi merker kanskje veldig ofte at når det først går i mot oss, så klarer vi ikke å heve oss igjen, og har lett for å gi opp. Vi må lære oss at det handler om å gi absolutt alt for laget. Du kan ha en dårlig da, men man kan aldri gi opp.

Vi ser fremover og har en ny mulighet kommende uke til å vise at vi kan!

Vi takker Drøbak og dommer for kampen :)


J15 KM: Pernille dobbel ga j15 tre nye poeng!

Fjerde strake for j15


J17, Holen, Pernille.jpg
Bildet: Pernille Hølen avgjorde kampen med sine to scoringer mot Ås

J15 KM
Ås - Rapid Athene
Dato: Mandag 12.mai
Sted: Ås stadion(kunstgress)
Kampstart: 1800

Resultat: 0-2(0-2)
0-1 Pernille Hølen(Marie Helene Upsahl)
0-2 Pernille Hølen(Marie Helene Upsahl)

Laget: Marie Nilsen - Vendel Adele Hansen, Fatma Saracoglu, Marte Nilsen, Oda Heintz - Vilde Martinsen, Mathilde Abrahamsen(Shadin Reier Asadi) - Kajsa Moen(Pernille Hølen), Mia Larsen(Charlotte Nguyen), Hannah Eline Bårdli - Marie Helene Upsahl.

J15 er i fin flyt fortiden og før mandagens kamp mot Ås, stod laget med tre strake seire. Spillet vårt det siste har variert veldig, og det har kommet av at vi har møtte veldig varierende motstand, hvor det har vært vanskelig å spille god fotball mot lag som "kun forsvarer" seg. Mot Ås møtte vi et godt lag som ville prøve å angripe også, og da så det mer ut som en fotballkamp utpå der.

Kampen starter veldig rolig, hvor vi tar initiativet prøver å rulle ball, og har brukbar kontroll på kampen. På en våt, tung og kort kunstgressmatte, hadde alle problemer med mottak og medtak, og derfor ble mye av spillet til begge lag oppstykket. Vi behersket underlaget best og klarte å la ballen gå i ledd og mellom ledd. BRA! Vi er tålmodige, og flinke til å slippe ball begge veier og klarer å bygge opp gode etablerte angrep. Men så var det den siste 1/3 da. Det var en blanding av unøyaktighet når vi skulle slå den siste og avgjørende pasningen, men vi kan også skylde på at vi ble lurt av hvor fort ballen rullet på matta.

Etterhvert knakk vi koden, og etter 27 minutter klarer vi å spille oss fri på høyresiden, hvor Marie Helene kommer seg ned dødlinja og slår ballen foran mål. Der kommer Pernille, får kontroll og plasserer ballen rolig til side for keeper. Rett før pause doblet vi også ledelsen, og målet er veldig lik forrige, hvor det igjen var Marie Helene som ble spilt fri på høyre. Denne gangen slår hun høyt hvor Pernille avslutter på hel volley. Flott spill, bra innlegg og flott timing på løpet foran kassa!

Vi leder altså 2-0 til pause. Defensivt var vi solide, uten at Ås hadde kommet til en eneste sjanse, og vi ble enige om å fortsette å nekte Ås sjanser. Samtidig skulle vi bli enda bedre til å presse samlet, gjennvinne ball og vinne flere dueller for hverandre, med håp om å straffe Ås litt mer. Desverre klarte vi ikke det, før de siste 10-15 hvor vi virkelig var på hugget. Starten av 2. omgang fortsetter der 1. omgang startet, hvor vi prøver å rulle ball, og Ås løper etter. Men etterhvert kommer Ås bedre med i kampen, vinner flere dueller, får spilt litt ball, men uten å true vårt mål noe særlig. Vi på vår side jobber bra, god til å ta av press, og nekte Ås til å etablere gode angrep. Vi klarte desverre ikke å straffe Ås som vi hadde ønsket, men likevel skaper vi endel gode sjanser og burde ha satt et eller to til. Siste 10-15 klarer vi å sette det presset vi snakket om i pausen, men Ås holder unna.

Det endte derfor med en sterk 2-0 seier på bortebane. Ås har vært gjerrige på hjemmebane både i fjor og hittil i år, så derfor er det sterkt å få med seg alle poengene herfra.

Veldig positivt at vi styrer kampen og har kontroll hele veien. Defensivt solid helt fra spiss og ned til keeper. Gøy å holde nullen, det er lenge siden det! Pernille gjør som vanlig en god kamp og i kveld er hun matchvinner med sine to scoringer. Vilde styrer midtbanen veldig bra, og tar gode valg i forhold til når hun skal true rommet fremover på banen og når hun skal vende opp spillet og starte på nytt med bakre firer. Oda viser veldig gode defensive kvaliteter, spesielt 1v1 defensivt både med sikring og uten sikring, og hun klarer også å tenke omstilling forsvar til angrep og, er med på å ta motstanderne i ubalanse. Vi fikk også en debutant i kveld. Charlotte Nguyen fikk sin første kamp for J15-laget etter overgangen fra Kambo. Charlotte kom inn som spiss rett før pause og spilte resten av kampen. Hun viser at det bor mye fotball i henne, jobber og sliter foran der, og skaper mye farligheter for motstanderne. Med par kamper til i bena, samtidig bedre treningsgrunnlag vil hun kunne bidra mer til laget. Det gleder vi oss til å se.

Takk til Ås for en god fotballkamp, og vi ønsker Åsjentene lykke til videre i serien, og ønsker dem velkommen til Melløs til høsten.

Vi takker også foreldre som ble med for å heie frem jentene til nok en seier og trepoenger!

Neste kamp er førstkommende mandag, hjemme mot Tistedalen. Tistedalen er et av de sterkeste lagene i denne serien, og det blir en virkelig tøff motstander. Laget trenes av Jonas Thomassen Næss og denne karen har virkelig fått frem en stor 99/00 årgang i "Dærn".

Her har dere muligheten til å få med dere en god fotballkamp med to gode lag! Hold av datoen folkens!J15 KM: 3 strake seire for J15-laget

J2001_2000, Kielland, Hedda Victoria.jpg
Bildet: Hospitanten Hedda Victoria Kielland kommer inn som venstreback og gjør en veldig god kamp

Sarpsborg FK - Rapid Athene
Dato: Onsdag 7. mai
Sted: Kurland kg
Kampstart: 1930

Resultat: 1-3(1-1)
1-0 SFK 2
1-1 Marie Helene Upsahl(Marte Nilsen)
1-2 Marie Helene Upsahl(Hannah Eline Bårdli)
1-3 Marie Helene Upsahl(Vilde Martinsen)

Laget: Marie Nilsen - Vendel Adele Hansen(Hedda Victoria Kielland), Fatma Saracoglu, Marte Nilsen, Oda Heintz - Vilde Martinsen, Mathilde Abrahamsen(Shadin Reier Asadi) - Pernille Hølen, Mia Larsen, Hannah Eline Bårdli(Kajsa Moen) - Marie Helene Upsahl.

Laget kommer fra to komfortable seire mot Navestad og Rygge og jaktet 3 på rad. Muligens vi tok det litt for enkelt på motstanderne i kveld etter to storseire, hvor vi følte vi spilte veldig god fotball og var bunnsolide, for det var ikke gjenkjenbart det vi leverte mot Sarpsborg 2 i kveld. Det kan være flere faktorer som gjør at vi ikke er veldig fornøyd med kveldens prestasjon selvom vi til slutt klarer å dra i land seier og 3 poeng. Været, spillegleden, frykt for å gjøre feil, vanskelig underlag, tunge bein osv kan være årsaker til at vi ikke presterer på det nivået vi vet vi har inne i laget. Typisk jentegreie det der, og kjent fenomen i jentefotball.

Allerede fra start var det veldig lavt tempo i spillet. Ballen stusset veldig fort på et vått underlag, og vi slurvet mye i spillet vårt. Pasningskvaliteten i kveld var svakt, hvor det stopper opp ofte. Vi hadde problemer med mottak og medtak, samt at pasningene satt ikke. Det var veldig synlig i første omgang, noe som gjorde at vi etterhvert måtte løpe opp mange av våre personlige feil. Sarpsborg 2 virket mer tente enn oss i 1.omgang, hvor de ofte var først på ball eller kom hurtig opp i oss og gjorde det vanskelig for oss. Hjemmelaget tok også ledelsen i 1.omgang etter en frispilling fra oss, hvor vi prøver å spille ut fra keeper via back, men kommunikasjonen i forkant var fraværende og pasningen fra keeper og ut til back ble brutt. Vi ligger i stor ubalanse i 4'ern og en pasning sentralt gjorde at hjemmelaget fikk komme alene mot keeper og det stod dermed 1-0.

Heldigvis har vi en spiss i kanonform om dagen, og når hun får en perfekt ball fra Marte, som slår presist igjennom til Marie Helene, så var Marie Helene nødt til å sette den. Omgangen fortsatte i lavt tempo, hvor begge lag er unøyaktige og ender 1-1.

I pausen ble vi enige om å gå ut i 2.omgang for å heve spillegleden og engasjementet litt. Uten det i bånn var det vanskelig å kunne prestere hakket bedre. Heldigvis ble det bedre etterhvert og vi tok gradvis mer og mer kontroll over kampen. Til tider så vi endelig glimt av det hurtige kortpasningsspillet vårt, og nå skapte vi større sjanser. Vi fikk etterhvert flere muligheter til å utfordre i mellomrom. Oda kommer inn som offensiv midtbane og da knakk vi koden. Vi klarte å true mellomrommet i større grad, og Oda fikk mange gode muligheter til å slippe kula ut til kantene, og da kom vi stadig nærmere mål. Til slutt fikk vi virkelig betalt.. Vi hadde kontroll på spillet en god stund nå, og det var et tidsspørsmål om når vi skulle ta ledelsen. Etter flott spill hvor ballen havner ute hos Hannah på høyrekanten, blir ballen videre slått inn til Marie Helene som står på 16meteren, drar av stopperen før hun sender ballen bak keeper og i mål. Med fortsatt 10-15 minutter igjen av kampen, hadde vi virkelig lyst til å sette spikeren i kista og ikke la Sarpingene komme tilbake i kampen, og det gjorde vi. Marie Helene setter 3-1, og målet er veldig lik 2-1 mål, hvor det kommer en pasning fra høyresiden. Denne gangen var det Vilde som fant Marie Helene.

Vi vinner til slutt 3-1 på en dårlig dag på jobb. God egenskap det, men vi er alle enige om at vi må heve oss noen hakk til kampene fremover, og allerede mot Ås førstkommende mandag.

Vi hever oss gradvis utover kampen, og leverer en grei nok 2. omgang hvor vi enkelte ganger så at vi kunne ha bra tempo i spillet og samtidig kontrolle en kamp. Jeg står på at potensialet for vårt J15-lag er meget stort, og klarer vi å dra i samme retning over tid, kan dette laget nå langt. Jeg vil trekke frem hospitant Hedda Victoria(00), som kommer inn og gjør en knallgod jobb som venstreback. Feilfri defensivt og ser gradvis at de offensive kvalitetene også kommer mer og mer frem.

Desverre ser det ut til at det ble en alvorlig kneskade hos en av hjemmelagets spiller. Skadeomfanget er ikke kjent ennå, men vi håper skaden ikke er verre enn det så ut som og at spilleren kommer raskt tilbake på fotballbanen.

Vi takker igjen et hyggelig Sarpsborg lag, med en dyktig trener og flotte spillere, og vi ønsker Sarpingene velkommen til Melløs til høsten.

Resultatet 4. serierunde:
Ekholt - Ås 4-1
Navestad - Berg J17 6-3
Lisleby - Drøbak 1-3
Sarpsborg - Trosvik 4-3
Rygge - Tistedalen spilles torsdag 8.mai


J17: Tap i en jevn og god kamp

Askim - Rapid Athene
Dato: 06.05
Sted: Askim stadion(gress)
Kampstart: 1930

Resultat: 3-2(2-2)
0-1 Pernille Hølen(My Haugland Sørsdahl)
1-1 Askim
1-2 My Haugland Sørsdahl
2-2 Askim
3-2 Askim

Laget: Marie Nilsen, Leane Grøbø Eriksen, Julie Frantsen, Mina Bjone(Anette Rogstad Olsen), Ane Meyer(Marte Nilsen) - Helene Hansson, Andrea Totland - Pernille Hølen, My Haugland Sørsdahl, Hannah Eline Bårdli(Maria Dilling) - Marie Helene Upsahl(Hedda Hovland).

Tirsdag tok vi turen til Askim og møtte Askim sitt meget talentfulle 99-årgang i J17 KM. På en veldig flott gressmatte i regnværet var det to godt spillende lag som skulle underholde publikummet, og underholdning ble det. Angrepsfotballen hos begge lag var det god kvalitet over, og det ble skapt mange sjanser. Defensivt hos begge lag, var mer "shaky", men det er jo da det blir underholdning.

Vi gikk rett i angrep etter avspark og skapte umiddelbar en sjanse, desverre like utenfor. Like etter var det Askim som kom til en stor sjanse, og slik fortsatte det. Sjanser ble skapt hele veien for begge lag, men mange sjanser ble sløst vekk i regnværet.

Det var vi som satte kveldens første scoring. Vi fikk et innkast høyt opp på deres halvdel, ballen ble kastet langs dødlinja, hvor My får med seg ballen til god innleggsposisjon. Ballen ble slått hardt inn foran mål og fra andre siden kommer Pernille i stor fart og setter vår første scoring. Askim slo tilbake ikke lenge etter vår scoring, vi er altfor svake opp i press i midtbaneleddet, og det førte til slutt til en heldig/smart gjennomspill, hvor forsvaret vårt ikke henger helt med, og alene med Marie ble det 1-1.

Kampen var jevn, og spillet til begge lag gikk hurtig i lengderetning. Vi tok ledelsen på nytt når My får ballen på drøyt 20 meter og skyter ballen vakkert i mål. Men Askim ga seg ikke og kjempet seg til ny utlikning. Askim tar et kast hurtig på vår halvdel, vi er faktisk 5-6 spillere rundt der ballen lander, men det blir "ball watching", og Askim fikk til slutt spilt seg inn til en feilvendt spiss foran vårt mål, hvor vi ikke klarte å komme opp i press, og da vender Askimspissen og skyter ballen i mål. Dette målet føltes veldig unødvendig da situasjonen foran mål skulle aldri ha oppstått om vi hadde vært på hugget fra kastet ble tatt. Spesielt siden vi var så mange spillere rundt den sonen. Men men..

2-2 ender 1. omgang.

Vi skulle luke bort noen enkle feil bakover, og samtidig fortsette angrepsfotballen. Det ble bedre i 2.omgang, hvor vi var mye flinkere til å nekte motstander tid og rom. Spillet bølget fortsatt fram og tilbake og begge lag hadde store nok sjanser til å score mange mål, men det var til slutt Askim som trakk det lengste strået. Et utspill fra oss havner hos en Askimspiller, og når vi var i total ubalanse bak, så utnyttet Askim det og scoringen ble også avgjørende for kampresultatet.

Det ble derfor 3-2 tap i en veldig spennende, artig og jevn kamp, mellom to gode lag. Forskjellen i kveld var at Askim hadde mer vilje enn oss, og det lille ekstra som avgjorde kampen. Kampen kunne vippet begge veier, og vi bør absolutt være fornøyd med vår prestasjon og gjennomføringen. Marginer...

Det var mye positivt i spillet vårt i kveld. Ja, vi har selvfølgelig mye å gå på, men det var veldig oppløftende etter to kamper hvor vi har følt at vi ikke har klart å prestere optimalt. Vi var både gode i spill mot etablert forsvar og også mot forsvar i ubalanse og vi rullet opp mange gode angrep fra begge sider. På midtbanen gjorde Andrea Totland(97) comeback etter to sesonger uten fotball. Midtbanerollen kledde Andrea og hun tilførte laget defensiv trygghet med hennes kloke duellspill, men også i ballfordelingsjobben var Andrea klok, rolig og god i kortpasningsspillet. Vi gleder oss til å se mer av Andrea fremover.

Framover var vi også gode til å bruke begge kanter, og vi blir stadig bedre i de fasene hvor vi kommer til 1v1 situasjoner på sidene eller hvor vi blir spilt igjennom både på kanter og igjennom sentralt. To flotte scoringer ble det også i kveld, signert av Pernille og My. Bakover klarer vi utover kampen å luke bort endel enkle feil, kommer bedre oppi feilvendte angrepsspillere, og klarer også å ta av farten på Askims raske spillere. Marie stod også en veldig god kamp i mål, med par flotte 100% redninger som holder oss i kampen.

Her var det veldig mye positivt å ta med seg videre jenter, og det gleder vi til å se når vi nå har 4 strake hjemmekamper på rad fremover.

Vi takker Askim for kampen og ønsker laget lykke til videre :)
J17 KM: Årets første 3 poenger for J17!

Rapid Athene - Rygge/TIL
Dato: 29.4
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1915

Resultat: 5-3(4-0)
1-0 Emilie Strøm Anthonsen
2-0 Emilie Strøm Anthonsen
3-0 Marie Helene Upsahl
4-0 Marie Helene Upsahl
4-1 Rygge/TIL
4-2 Rygge/TIL
5-2 Marie Helene Upsahl(Maria Dilling)
5-3 Rygge/TIL

Troppen: Marie Nilsen - Leane Grøbø Eriksen(Stine Jåbekk Felde), Julie Frantsen, Celine Skaug, Ane Meyer - Helene Hansson, Hannah Eline Bårdli(Hedda Hovland), - Pernille Hølen, Marie Helene Upsahl(Maria Dilling), Anette Rogstad Olsen - Emilie Strøm Anthonsen

Vi skulle slå tilbake i denne kampen, etter stortapet mot Trosvik sist. Bortelaget var desverre ikke fulltallig fra start og startet kampen med 9 spillere. Etter 5 minutter er de 10, og i pausen ble de fulltallige.

Det tok ikke lang tid før vi tok ledelsen. Vi forsøker å tre igjennom til Emilien, men ballen blir for kort, men Emilie er på og kriger med seg ballen, setter fart og parkerer stopperen, før hun alene med keeper setter 1-0. Like etter kontrer vi, og Pernille setter fart sentralt, før hun slipper ballen igjennom til Emilie, runder keeper og setter ballen i åpent mål. Tune skaper også noen sjanser, men vi forsvarte oss veldig godt, og Marie i mål var trygg og god. Tune hadde problemer med å følge tempoet vårt og vi spiller oss ofte igjennom forsvarsleddet deres. Men vi er litt for unøyaktig og ikke dyktig nok i veldig mange angrep. Vi gjorde det rett og slett litt for vanskelig for oss foran mål.

Likevel følte vi at vi hadde god kontroll og var komfortable i første omgang. Vi setter to mål til før pause, etter to mål fra Marie Helene som er i kjempeform om dagen.

4-0 til pause.

Etter pause flytter Rygge/TIL flere spillere opp i angrep og fortsatte å pumpe lange baller. Det lykkes det med. De gangene vi presser høyt flytter mange i angrep, og får brudd i mot er vi for svake i gjennvinningsfasen og tar ikke returløpene. Det gjorde at vi hadde stort strekk i laget og bortelaget fikk mye rom å kontre i. Spesielt når de hadde flyttet nr. 6 opp som en type playmaker, og henne hadde vi store problemer med å ta ut, spesielt de gangene når hun blir spilt opp og får utfordre i fart. Hennes presise venstreben og skuddfot var en stor trussel for oss i 2.omgang. Tune reduserer to ganger iløpet av kort tid. Første etter en heading fra corner, deretter kommer det et skudd som går i tverra ned og i mål. Vi øket ledelsen igjen, og det var igjen Marie Helene som scoret. Det bølget mye frem og tilbake i denne omgangen, og mot slutten av kampen reduserte Rygge/TIL nok en gang, etter et kjempeskudd fra distanse i høyre kryss. Flott scoring av gjestene.

Kampen blåses av på stillingen 5-3, og J17-laget tar årets første sier :)

Alt i alt var det en grei kamp. Vi gjør en flott 1. omgang og har full kontroll. Vi fikk gode muligheter til å sette ordentlig godt spill, og de gangene vi ruller i gang angrepene våre så går det virkelig hurtig med god presisjon. Pasninger fra side til side, bra initiativ foran ballfører, og vi truer igjennom ledd. Noen ganger er vi også veldig gode og spiller forbi to pressledd og skaper gode overganger og overtallssituasjoner. Offensivt i dag var meget bra. Defensivt i kveld er også mye bedre enn mot Trosvik. Spesielt i 1omgang hadde vi full kontroll. 4'ern bak faller hurtig når bortelaget slår langt, og dem var nærmest ufarlig i 1.omgang. I 2.omgang var det mye jevnere og vi hang ikke helt med i omstillingsfasen fra angrep til forsvar, men vi dro i land en grei seier i kveld :)

Vi takker Rygge/Tune for kampen :)

Neste kamp er borte mot Askim tirsdag 6. mai


J15 KM: Komfortabel seier i lokaloppgjøret

Rapid Athene - Rygge
Dato: 28.4
Sted: Melløs trf. B
Kampstart: 1915

Resultat: 7-1(2-0)
1-0 Hannah Eline Bårdli(Marte Nilsen)
2-0 Kajsa Moen
3-0 Hannah Eline Bårdli
3-1 Rygge
4-1 Kajsa Moen(Shirin Reier Asadi)
5-1 Marie Helene Upsahl(Vendel Adele Hansen)
6-1 Marie Helene Upsahl
7-1 Marie Helene Upsahl

Laget: Marie Nilsen - Vendel Adele Hansen(Shirin Reier Asadi), Marte Nilsen, Fatma Saracoglu, Oda Heintz - Vilde Martinsen, Mathilde Abrahamsen(Shadin Reier Asadi) - Mia Larsen(Kajsa Moen), Marie Helene Upsahl(Tonje Strøm Anthonsen), Hannah Eline Bårdli - Nora Halvorsen.

Kampplan og arbeidsoppgaver var veldig enkel. Vi skulle fortsette som på lørdag, men det ble ikke helt den kampen vi så for oss, da underlaget var skiftet med gress, det var veldig uvandt og Rygge stod godt defensivt og gjorde det vanskelig for oss.

Tideig i kampen så vi hvordan kampen ville ende, og det var klar nivåforskjell på lagene i kveld fra start. Ryggelaget er ungt og består kun av fem 99 jenter. Likevel ser vi til tider at flere av Ryggejentene har gode ferdigheter med ball, men det ble rett og slett for tøft for Ryggelaget i kveld.

Vi satte press på Rygge fra start og i 1.omgang er det kun spill på en banehalvdel og Rygge hadde problemer med å etablere noe spill, og det ble mye klareringer fra bortelaget. Vi hadde vel i starten 6 cornernere på rad, men selvom alle ballen var godt slått, så klarte vi desverre ikke å putte. Her stod Rygge virkelig godt i mot. I en halvtimes tid stanget vi, selvom vi både spilte rundt og igjennom Rygge. Vi sleit med å sette sjansene. Rygge var også flinke i returløpene og hindret veldig mange innlegg.

Heldigvis kom scoringene før pause og da begynte det å løsne litt. Marte slår en fin crosser og sender Hannah alene igjennom og scorer enkelt. Like etterpå øker vi ledelsen, ved Kajsa. Kajsa kommer seg fri foran mål, får avlsuttet og tar sin egen retur. 2-0 til pause.

Rygge bedre med fra start i 2.omgang, men klarte aldri å true oss skikkelgi. Istedet øker vi til 3-0 ved Hannah. Rygge skaper deres første og eneste sjanse i kampen etter et flott gjennomsspill hvor spissen deres kommer alene mot Marie, men Marie kommer ut og gjør målet mindre, og redder mesterlig. Like etter sjansen reduserer Rygge. Vi er i stor ubalanse i firern bak, og det utnytter Rygge. En god ball ble slått ut til høyre, hvor kanten deres kommer til god posisjon til å legge over til en bedre plassert spiss. Dermed står det 3-1. Rygge øynet muligheten til å komme tilbake i kampen, men heller var det vi som fortsatte dominansen og det begynte å renne inn. Kajsa scorer sitt andre mål for kvelden. Hospitanten Shirin Reier Asadi slår en flott pasning igjennom til Kajsa, som kommer alene mot keeper. 4-1!

Nå gikk lufta ut av Ryggelaget og vi fikk mere rom å true i. 5-1 kommer etter et flott raid av Vendel på høyrekanten. Duracellen vår tar med seg ballen helt fra midt på banen, og kommer i flott innleggsposisjon. Foran mål kommer Marie Helene og setter ballen i kassa. Et mål er for lite for en spiss på dette nivået, og det måtte selvfølgeig Marie Helene gjøre noe med. 6-1 kommer etter en flott prestasjon, hvor Marie Helene kommer ned på venstresiden, på dødlinja dribler hun vekk backen og drar seg innover før hun avslutter smart i mål. 7-1 er en litt merkelig scoring. fra ca 16 meter avslutter Marie Helene med en veldig rar teknikk, nærmest en tupp. Kampen endte til slutt 7-1.

Sjansemessig er dette igjen en kamp hvor det kunne endt meget stygt for motstanderne. Men vi er desverre ikke dyktige nok, både i spillet og i de avgjørende fasene. Vi klarte ikke å få til det spillet som vi pleier å ha på kunstgress, men det kommer når vi får trent mer på gress.

I dag kommer Kajsa inn og briljerer på sin kant. Bakover er firern som på lørdag veldig trygg, men hadde problemer med kortpasningsspillet, hvor det var mye upresist. Både Vendel og Oda bidrar nå mer og mer offensivt fra sine backer, det blir et godt angrepsvåpen for oss fremover, når vi får det til å stemme over tid.

Vi takker vår nabo for en fin gjennomføring av årets tredje seriekamp. Rygge har all grunn til å være stolte over den innsatsen de la ned og aldri ga opp. Reduseringen tror jeg var virkelig en god opptur for bortelaget, og jeg tror laget utvikler seg og vokser videre med den tøffe matchingen i j15 serien. Det er virkelig flott at lokalfotballen nå har 3 lag i J15 KM. Ekholt, Rygge og vi har lag og det er så mye spennende hos alle lag at jeg har god tro på at det blir flott samarbeid på sikt for disse jentene.

Neste kamp for J15 er 7. mai borte mot SFK 2.J15 KM: Tiki-taka da j15-laget knuste Navestad!

J2001_2000, Strom Anthonsen, Tonje.jpg
Bildet: Tonje Strøm Anthonsen ble tomålsscorer i hennes første kamp i J15 KM. Vi får garantert se mer av henne utover sesongen.

Rapid Athene - Navestad
Dato: 26.4
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1430

Resultat
: 9-1(3-0)

Målscorere:
1-0 Nora Halvorsen(Marie Helene Upsahl)
2-0 Kajsa Moen
3-0 Hannah Eline Bårdli
3-1 Navestad
4-1 Marie Helene Upsahl(Vilde Martinsen)
5-1 Marie Helene Upsahl(Vilde Martinsen)
6-1 Hannah Eline Bårdli
7-1 Tonje Strøm Anthonsen(Hannah Eline Bårdli)
8-1 Tonje Strøm Anthonsen(Oda Heintz)
9-1 Nora Halvorsen(Kajsa Moen)

Laget: Hedda Hagelskjær Teien - Vendel Adele Hansen, Marte Nilsen, Fatma Saracoglu, Oda Heintz(Marie Nilsen) - Mathilde Abrahamsen(Thea Wessel Rognes), Vilde Martinsen - Kajsa Moen(Mia Larsen), Marie Helene Upsahl, Hannah Eline Bårdli - Nora Halvorsen(Tonje Strøm Anthonsen)

Årets første hjemmekamp for J15 og Navestad var motstander. Etter mandagens kamp mot SFK hvor vi tapte knepent var vi klare for å slå tilbake med skikkelig god fotball mot et annet Sarpsborglag, Navestad. Vi gikk ut med stort fokus på å ha mye ball i dag og samtidig bli enda tryggere i kortpasningsspillet i etablert angrep. Det fikk vi virkelig god trening på, selvom det tok litt tid før vi kom skikkelig i gang.

Det var ingen tvil om hvordan kampen ville ende i dag, men likevel måtte jobben gjøres, og som trener er jeg meget fornøyd med hvordan laget holdt fokuset i arbeidsoppgavene sine og spilte slik fotball vi står for. Vi styrte banespillet fra starten av og Navestad henger ikke med når vi ruller ball hurtig. Vi tok ledelsen 1-0 ved Nora Halvorsen, etter meget bra forarbeid av Marie Helene Upsahl, som drar seg ned på høyresiden, slår inn og finner Nora som setter ballen enkelt i mål med venstre. Vi dobler ledelsen etterhvert. Igjen etter ett innleggsforsøk, men denne gangen måtte Kajsa Moen virkelig jobbe, og klarte til slutt å krige inn 2-0!

Før pause setter vi også 3-0. Hannah Eline Bårdli leser en svak klarering fra Navestad og sender av en kanon som går i venstre hjørne. Navestad hadde lite å by på bortsett fra et skuddforsøk fra frispark på 16 meter, som debutant Hedda Hagelskjær Teien tok enkelt. 3-0 til pause, men ut i fra antall sjanser så kunne det stått mer.

Etter pause er det bortelaget som scorer først. Navestad utnyttet et svakt utspill, og skyter tidlig høyt over keeper og i mål. Flott mål av bortelaget. Men bortelaget var aldri i nærheten av å true vår ledelse, og det rant virkelig inn utover 2.omgangen. Vi slår tilbake og scorer 4-1. Vilde Martinsen sender Marie Helene igjennom, første avslutningen blir stoppet, men Marie Helene følger opp og setter sin egen retur. Samme melodi 5-1, hvor Vilde sender Marie Helene igjennom på ny, og denne gangen trengte ikke Marie Helene noe retur. 6-1 er igjen et gjennomspill hvor Hannah Eline Bårdli blir spilt fri, og alene mot keeper, hadde Hannah få problemer med å sette ballen i mål.

Navestad ble bare mer og mer frustrerte utover i kampen, og det var virkelig ikke noe fin tone intern i deres lag. Istedetfor var det veldig hyggelig og gøy hos oss. Det blir bare bedre når debutant Tonje Strøm Anthonsen scorer to mål i hennes debut i J15 KM. Ungjenta er født i 2001, og hun får kjenne på nettmaskene par ganger. 7-1 kommer etter flott spill i forkant av Marie Helene og Hannah, før sistnevnte er uegoistisk og gir ballen til en bedre plassert Tonje, som setter ballen enkelt i mål. 8-1 kommer etter flott gjennomspill fra Oda Heintz, før Tonje gjør resten selv og setter sitt andre for dagen.

Nora Halvorsen startet målshowet, og fikk også avslutte en fantastisk god kamp fra vår side. Det endte derfor 9-1, og vi tar vårens første 3 poenger.

Dette var en flott lagseier, med mange fine detaljer. Spesielt var vi veldig gode i det etablerte angrepsspillet hvor jentene før kamp fikk utfordringen i å spille ekstremt ballbesittende. I dag fikk vi veldig god trening i kortpasningsspillet og det kommer vi til å jobbe videre med allerede i kampen mot Rygge til mandag.

Veldig gøy også å se at mange noterte seg for scoring i dag, og samtidig var vi bunnsolide bakover.

Debutantene Hedda Hagelskjær Teien, Thea Malin Wessel Rognes og Tonje Strøm Anthonsen kom alle inn og gjorde en god kamp. Vi har et tett og godt samarbeid med J14 laget og det er spennende å se at så mange hospitanter kommer til oss og spiller så godt som de gjør.

FOTBALLKLAPP!

Vi takker Navestad for kampen og ønsker Sarpsborglaget lykke til videre. Det var et ungt Navestadlag og vi håper de klarer å holde motivasjonen oppe, er tålmodig og bygger opp et spill som laget kan utvikle seg med over tid.NM J16: Stortap og fotball-leksjon av Kolbotn...

MEN veldig mye god læring fra kampen!

J16 1. mellomrunde Telenor Cup Øst-Norge(Norgesmesterskap for J16)

Rapid Athene - Kolbotn
Dato: Fredag 25.4
Sted: Melløs kg
Kampstart: kl. 1900

Resultat: 1-7(1-3)

Målscorere:
0-1 Kolbotn
0-2 Kolbotn
0-3 Kolbotn
1-3 Helene Hansson
1-4 Kolbotn
1-5 Kolbotn
1-6 Kolbotn
1-7 Kolbotn

Laget(Innbyttere i parantes): Marie Nilsen - Leane Grøbø Eriksen(Mathilde Abrahamsen), Marte Nilsen(Mina Bjone), Celine Skaug, Vendel Adele Hansen - Helene Hansson, Oda Heintz(Vilde Martinsen) - My Haugland Sørsdahl, Marie Helene Upsahl, Hannah Eline Bårdli(Pernille Hølen) - Emilie Strøm Anthonsen

Les Kolbotns referat her

Da var NM-eventyret over for denne gangen. Vi maktet ikke å detonere en cupbombe på Melløs kg, men lærte veldig mye av et godt spillende Kolbotnlag. Særlig i det etablerte spillet til Kolbotn mot etablert forsvar, hvor de ruller gjennom og rundt oss. Vi ser hvor viktig god jevnlig matching er for utvikling. Her har Østfold mye å lære.

Som trener er jeg ikke skuffet over dette stortapet. Heller stolt over å se at vi i perioder forsvarer oss veldig godt, skyver laget flott sammen, og hindrer motstanderne i å skape flere sjanser og større sjanser. Det høres veldig rart ut å si noe sånt når man taper med så store sifre, skaper 2 målsjanser i løpet av en fotballkamp på 80 minutter, mens motstanderne hadde minst 10 store sjanser, flere avslutninger, samt scora 7 mål. Men nivåforskjellen er faktisk slik den er og det må vi bare ta til oss. Det er ikke bare nivåforskjellen mellom Kolbotn og oss, men jeg retter en liten varsel til hele Østfolds jentefotball. Vi må VÅKNE og ta jentefotballen på alvor og det starter med rekrutteringen i bånn!

Helt siden Norgesmesterskapet startet opp for aldersbestemte lag i 2009(?) så kan jeg ikke huske at vi har fått et J16 lag fra Østfold særlig langt. Athene Moss i 2009(laget som vant Danacup i 2008) kom til 2. ordinære runde(Den gang var det ikke mellomrunder, 64 lag gikk til 1. ordinære runde). I 2010 kom Ås til 1. mellomrunde, Tune kom til 2. mellomrunde. Resultatene på den tid var mye jevnere enn dagens resultater. I 2011 måtte Athene Moss trekke laget i 1. mellomrunde pga. ikke nok spillere til kamp, og Tistedalen røk for Oppegård. I 2012 røk Ekholt for Lyn og Trosvik for Kolbotn i 1. mellomrunde. I 2013 trakk både Drøbak og Gresvik seg i 1. mellomrunde.

I år ryker vi 7-1 for Kolbotn og våre venner fra Tistedalen røk 8-0 for KFUM. Av historien så har ikke Østfoldlag imponert noe særlig i NM sammenheng, og det blir stadig værre og værre. Spørsmålet er hva må til for at lag fra Østfold skal hevde seg mer mot de beste fra andre kretser, og resten av landet? Etter å ha fulgt jentefotballen i Østfold de siste 6 sesongene, så blir jeg noe irritert over at utviklingenen vår blir svakere å svakere i denne kretsen. Få lag, få jentespillere generelt, svak på rekrutteringsfronten, stort frafall, mange lag blir lagt ned, svak engasjement rundt jentefotball(helt fra spillerne er 6-7 år), svak matching i KM seriene og ikke minst svak samarbeid mellom klubber i alle sonene våre. Dette er for meg veldig trist..

Men nok om det.

Kolbotn tok initiativet i kampen fra start. Ikke overraskende, men det er faktisk vi som kommer med kampens første "sjanse". My Haugland Sørsdahl utfordrer på venstresiden, drar seg ned på venstresiden, prøver å skjære innover og får til en avslutning, men ballen var over dødlinjen. "God start"!

Vi får tidlig se et Kolbotnlag som er flinke i etablert spill mot etablert forsvar. Flott balltempo, flinke til å true i riktig rom, samtidige bevegelser og forflytninger og ruller det ene angrepet etter den andre. Bortelaget kommer mye rundt på kantene og får slått endel innlegg. Etter 12 minutter smeller i det i tverra etter et skudd fra drøyt 20 meter. Vi har mer enn nok med å forsvare oss, men vi klarer å ha laget kompakt og flytter oss veldig godt etter. Kolbotn var ofte frempå, men rydder unna i mange tilfeller. Vi fikk desverre lite til fremover på banen, og de gangene vi fikk tak i ballen bærer valgene våre av stress og lite presisjon. Vi mistet ballen altfor enkelt, og mot et så godt lag som Kolbotn straffer det seg.

0-1 kommer etter flott hurtig spill i lengeretning hos Kolbotn. En av deres stopper, trer ballen flott til en medspiller i mellomrommet som vender opp og slår ballen videre ut til venstre. Kolbotn flytter folk foran boksen, og det kommer en flott pasning inn til en spiller som står på ca 11-12 meter, mottar elegant og smeller ballen høyt i mål. Vi er faktisk noe bedre med etter baklengsmålet, får flyttet laget høyere på banen. I den perioden hadde vi par gode angrepsforsøk, blant annet et angrep som ble til slutt blåst for offside, men det som skjedde i forkant var flott og se. Helene Hansson bryter en pasning sentralt, setter fart og holder ballen i midten. My prøver å skaffe seg rom til venstre for et gjennomspill. Ballen blir slått og My blir spilt igjennom, drar seg forbi keeper og avslutter i stolpen. Men angrepet var vinket for offside. Av videobildene så var My såvidt på feil side. Korrekt avgjørelse av linjemann.

Kolbotn kommer til mange innleggsforsøk. Vi ble lett overspilt, og kantene deres var meget gode til å dra seg ned og slå innlegg. 0-2 kommer etter 28 minutter. En 5meter ble brutt sentralt, og ballen ble slått ut til høyre, høyrekanten vrir kroppen og skyter direkte med venstrebenet og får drømmetreff fra hjørnet av 16 meteren. I det 33 munuttet øker bortelaget ledelsen til 0-3. Et innlegg fra høyre lander rundt 16 og der dukker en Kolbotn spiller opp og vi klarer ikke å komme ut i press, før hun dribler 3 og setter ballen under Marie Nilsen i det hun slenger seg. Mot slutten av omgangen klarer vi å heve oss litt igjen og vi reduserer også. Helene slår en corner inn, og etter to klareringsforsøk havner andre klareringen rett i bena til Helene som hadde kommer seg innenfor 16, første touchen er elegant og skuddet er hardt og velplasert i nærmeste hjørnet! Flott scoring.

Mot slutten av omgangen kommer Kolbotn alene igjennom, men en flott benparade av Marie, gjorde at det stod 1-3 til pause.

2. omgangen er vi bedre med fra start. Vi står bedre i og forflytter oss enda bedre sammen, og har mere ball, men det var fortsatt Kolbotn som styrte alt av spill, og kommer til mange halvsjanser og endel skudd som gikk mye over og ut. Det var likevel tidspørsmål om når Kolbotn skulle sette flere mål og etter 56 minutter var spilt da kom 1-4. Et innlegg fra venstre mot første stolpe. Der kommer en Kolbotn spiller først på ball, får kontroll og styrer ballen mot lengste hjørnet. 1-5 kom like etterpå og Kolbotn kommer seg altfor enkelt ned på venstresiden og får slått innlegg. I boksen kommer det en Kolbotnspiller i hundre og avslutter på direkten med en flott avslutningsteknikk. Resten av kampen blir til at vi forsvarer oss og klarte ikke å etablere spill. 1-6 er veldig lik 1-5 målet, hvor bortelaget spiller seg flott ned til innleggsposisjon, men denne gangen kommer det en spiller foran mål og sklir ballen inn. Kreftene tok etterhvert slutt og mot slutten av kampen kom 1-7. En 5.meter ble brutt, og vi var i total ubalanse i 4'ern, og Kolbotn spiller seg godt igjennom og scorer.

Kampen blåses av på 1-7 og et imponerende Kolbotnlag vinner veldig fortjent.

Jeg velger å se positivt på denne kampen, selvom det sjeldent er gøy å tape kamper og med slike sifre. Kampen gir oss mye god verdifull læring og vi fikk mye god defensiv trening. Offensivt så klarte vi ikke å involvere Emilie og Marie Helene som spisser. De fikk lite å jobbe med. Men bakover har vi helt klart fått mye god læring som vi helt sikkert tar med oss videre inn i seriespillet.

Celine Skaug og Marte Nilsen dannet et godt stopperpar i dag og gjorde mye bra bak i forsvar. Forover står My Haugland frem og prøver å skape noe fremover men er også god defensivt. Ellers gikk samtlige inn med en veldig god innstilling, vi ga aldri opp selvom vi ble spilt trill rundt i 2*40 minutter.

På slutten får desverre vår kaptein en hodeskade. Vi håper det ikke er ille for Helene og at hun blir fort frisk, og klar til neste seriekamp.

Vi takker et veldig hyggelig Kolbotnlag og dommertrio for kampen og ønsker Kolbotn lykke til videre i sesongen og spesielt i NM!

Vi må også takke alle som kom og så kampen. Flott ramme rundt en så viktig kamp. Moro!

Nå ser vi fremover. I morgen spiller J15 mot Navestad kl. 1430 på Melløs kg.J17: Stolthet, sjansebonanza og tempoforskjell!

J17 ble slaktet mot et meget godt og effektivt Trosviklag på Merkur


J17, Dilling, Maria.jpg
Bildet: Maria Dilling steppet inn som keeper, og leverte mange gode redninger og begrenset tapet for oss!

J17 KM

Trosvik* - Rapid Athene
Dato: Tirsdag 22.4
Sted: Merkur 1 kg
Kampstart: kl. 2010

Resultat: 11-2(5-0)

Målscorere:
1-0 TIF
2-0 TIF
3-0 TIF
4-0 TIF
5-0 TIF
5-1 Emilie Strøm Anthonsen(
6-1 TIF
7-1 TIF
8-1 TIF
8-2 Emilie Strøm Anthonsen(My Haugland Sørsdahl)
9-2 TIF
10-2 TIF
11-2 TIF

Laget: Maria Dilling, Leane Grøbø Eriksen, Celine Skaug, Julie Frantsen, Stine Jåbekk Felde(Ane Meyer) - Mina Bjone(Anette Rogstad Olsen), Helene Hansson - Pernille Hølen, My Haugland Sørsdahl, Hannah Eline Bårdli(Hedda Hovland) - Emilie Strøm Anthonsen

Etter kampen oppsummerte jeg kampen med tre umiddelbare stikkord for kampen. Stolthet, Sjansebonanza og tempoforskjell.

De som så kampen fikk med seg veldig mye god offensiv underholdning. Det var sjanser til hvert av lagene nesten annehver gang, men forskjellen var stor på uttellingen. Det defensive var derimot veldig veldig svakt i dag, spesielt fra vår side. Trosvik stiller i år disp for å stille med eldre jenter i J17 KM i år siden kretsen ikke andre tilbud til Trosviklaget. Til denne kampen hadde stilte hjemmelaget med fem 96 jenter, seks 97 jenter, to 98 jenter og ei 99 jente. En gjennomsnittsalder på litt over 17 og vi med en gjennomsnittsalder på 15,78. Trosvik kan ikke bli kretsmestere. Vi kan likevel ikke skylde på alderen, men forskjellen var stor på tempo og vilje. Vi ser veldig godt at motstanderne har matchet seg på dette nivået tidligere og flere har spilt J17(juniorfotball i tidligere sesonger). At Trosvik er et veldig godt lag er det derfor lite tvil om.

Vi kan være fornøyd med det offensive spillet i store deler av kampen. Framover produserer vi uttallige store sjanser, som vi altfor ofte sløste bort. I en periode lurte vi på om vi faktisk skulle score i kveld på noen av våre store sjanser. Heldigvis kom det par scoringer etterhvert. Bakover fikk vi bakoversveis og vi hang rett og slett ikke med i svingene og der kommer stikkordet stolthet inn. I mange tilfeller klarer flere Trosvikjenter å drible, en, to, tre, fire, fem og til og med den sjette spilleren(om ikke flere). På dette nivået er det uakseptabelt, og vi må alle gå inn i oss selv og gjøre noe med innstilling og vilja. At flere spillere får gå og gå, vi blir runda en etter en og spillere får avslutte upresset, var det veldig trist å se på i kveld.

Det høres veldig stygt ut at vi ryker 11-2, men ser vi på antall store sjanser vi hadde, så kunne vi like godt ha scoret 11 vi også. Men jepp, det er målene som teller.

J17, Strom Anthonsen, Emilie.jpg
Bildet: Emilie Strøm Anthonsen med en veldig god 2. omgang med to scoringer!

Kort oppsummert:
Positivt:
- Skaper mange sjanser
- Mye god angrepsspill med kloke valg
- Maria redder oss mange ganger
- Emilie med to flotte mål!
- Hever oss veldig siden ØG-cup(offensivt og generelt i spillet)

Negativt:
- Nevnt nok av det tidligere.

Nå visker vi bort denne kampen, også er det fult fokus på NM kampen mot Kolbotn som blir en virkelig god test for oss mot de beste. Her må vi virkelig stå sammen og vise oslojentene hva vi er i stand til å utrette.

Lad opp til kamp jenter!

Igjen takk til foreldre som bidro med kjøring og støtte. Takk til Trosvik og dommer for kampen, og lykke til videre :) Vi ses igjen!J15: SFK - Rapid Athene. Tendenser i seriestarten!

J15, Heintz, Oda.jpg
Oda Heintz ledet laget i sin første kamp som kaptein


J15 KM

Sarpsborg - Rapid Athene
Dato: Mandag 21.4
Sted: Kurland kg
Kampstart: kl. 1930

Resultat: 4-3(2-1)

Målscorere:
1-0 SFK
2-0 SFK
2-1 Vilde Sofie Martinsen
2-2 Marie Helene Upsahl(Pernille Hølen)
3-2 SFK
4-2 SFK(straffe)
4-3 Marie Helene Upsahl(Vilde Sofie Martinsen)

Laget: Marie Nilsen, Vendel Adele Hansen, Marte Nilsen, Fatma Saragoclu(Hedda Victoria Kielland), Mia Larsen(Shirin Reier Asadi) - Vilde Martinsen, Mathilde Abrahamsen(Shadin Reier Asadi) - Pernille Hølen, Oda Heintz, Nora Halvorsen(Kajsa Moen), Marie Helene Upsahl

Selvmål, svakt press og klønete straffefelling senket oss i seriepremieren

Alt lå tilrette for en flott fotballkamp i flott vårvær. Både hjemme og bortelaget hadde stilt opp med mange publikum, det er sånn det skal være på kamp!

Kampen startet noe ujevnt fra vår side, og det var Sarpsborg som tok initiativet i kampen. Man merker at det er tidlig i sesongen, men det er to lag som ønsket å spille ball, hvertfall i perioder. SFK var flinke til å variere mellom å true bakrom og mellomrom. Spesielt på topp hadde de raske angrepspillere som var farlige hver gang det ble truet i bakrom, men vår forsvars 4'er hadde god kontroll, selvom SFK hadde par store sjanser, men Marie i mål gjør to kjemperedninger og holder oss inne i kampen. Vi får etterhvert kampen mer og mer inn i vårt spor, men det er hjemmelaget som er giftigst foran mål, med litt hjelp fra oss. På en corner er vi uheldig og setter ballen i vårt eget nett og like etter blir vi veldig veike, ubesluttsom og passiv i forsvarsspillet og lot venstrekanten raide helt inn fra venstrekanten, nesten helt inn til mål, før hun spiller ballen til en SFK spiller som får stå veldig alene og avslutte foran mål. To enkle baklengsmål iløpet av en periode hvor vi følte vi kom bedre med var veldig kjipt.

Men vi kjemper oss inn i kampen igjen. Denne gangen er det vi som scorer på corner. Marte slår inn og SFK klarerer rett i bena på Vilde, som banker den i kassa. 2-1 og dommeren blåser til pause.

2. halvdel av 1. omgang var veldig bra, vi får mer fart på ballen sentralt med Vilde, Mathilde og Oda. Vi finner flere gode løsninger fremover på banen, og kantene er mer smarte i løpene. Flere ganger blir vi spilt igjenn både på kantene og også Marie Helene får gode baller og jobbe med, men vi desverre ikke kloke nok i avslutningsøyeblikket. Men mye bra spill og vi skulle ut og fortsette å bygge videre på det.

2. omgang startet meget bra, og vi fortsetter å skape mye, og styrer kampen. Vi utlikner etterhvert til 2-2. Etter flott gjennomspill av Pernille, som Marie Helene starter perfekt på. Det var på ingen måte ferdigscoret, da Marie Helene får hardt press i rygg, men er sterk. Hun kommer alene med keeper, drar henne av og setter ballen i mål :) Nå hadde vi virkelig troa og sjansene kom på løpende bånd, men vi er unøyaktige og SFK keeper står godt i mål og hindrer flere sjanser.

I det vi føler vi hadde full kontroll får vi en veldig undøvendig og urutinert scoring i mot, en løs klarering fra 16 meter havner til en motspiller som står på 20 meter og får skyte upresset. Dermed tar SFK ledelsen igjen. Det så mørkt ut når vi får straffe i mot etter en litt klønete felling rett innenfor 16, da vi lå godt etablert og motspiller var ikke nærme scoringmulighet. Straffen settes godt plasser til side for Marie. Men jentene ga ikke opp, desverre spiller SFK klokt og vi mister totalt rytmen i spillet vårt og begynner å slå mye høyt og langt, og glemmer at vi er et spillende lag. Vi ble stresset og arbeidsoppgavene forsvant. Creds til SFK. Desverre var det litt forsent når vi to minutter før slutt reduserte til 4-3, og det var nok et flott mål etter herlig gjennomspill. Vilde på midten sender en flott stikker til Marie Helene, og i det keeper kommer ut, setter Marie Helene ballen rolig til side og forbi keeper i mål.

Det ble 4-3 tap.

Kort oppsummert:
Positivt:
- Til tider bra kombinasjonspill
- Veldige mange flotte gjennomspill både til kanter og spiss.
- Skapte mange sjanser
- Scoret 3 flotte mål
- Marie med flere 100% redninger
- Bra trøkk og vi ga aldri opp

Negativt:
- Vi slipper inn enkle og litt unødvendige mål.
- Blir stresset og glemmer arbeidsoppgaver.
- To pasninger på under 3 meter etterhverandre sentralt på banen. Greit med den første, men neste pasning skal løse opp spillet.
- Litt å gå på og skyve og presse sammen.

Godkjent start på serien, møter et lag som ville spille fotball, og vi presterer også godt i store perioder. Nå er vi i gang, og vi trengte nok denne kampen for å kickstarte sesongen. Neste kamp er allerede førstkommende lørdag hjemme mot Navestad kl. 1430 på Melløs kg.

Flott oppmøte av foreldre på årets første bortekamp, med slik oppmøte på en bortekamp, blir det full fest fra sidelinjen på hjemmekamp! Herlig!

Takk til SFK og dommer for kampen! Vi ønsker begge parter lykke til videre i sesongen.J16: Lekte seg videre til 1.mellomrunde i NM!

Flott fotballunderholdning og mange mål, da j16 laget knuste Drøbak og gikk videre til regionalt mellomspill.

1941409_763942056951054_1694212215_o.jpg
Bildet: Glade jenter etter seieren over Drøbak

NM kvalik
Rapid Athene - Drøbak
Dato: 16. mars
Sted: Melløs kg
Kampstart: kl. 1230

Resultat: 12-2(7-1)

Målscorere:
1-0 Helene Hansson
2-0 Selvmål(Hannah Eline Bårdli)
3-0 Oda Heintz(Marie Helene Upsahl)
4-0 My Haugland Sørsdahl
5-0 Pernille Hølen(Marie Helene Upsahl)
5-1 DFI
6-1 My Haugland Sørsdahl
7-1 Marie Helene Upsahl(Pernille Hølen)
8-1 My Haugland Sørsdahl(Hannah Eline Bårdli)
8-2 DFI
9-2 Anette Rogstad Olsen(Marie Helene Upsahl)
10-2 Pernille Hølen(Helene Hansson)
11-2 Pernille Hølen(Helene Hansson)
12-2 My Haugland Sørsdahl

Laget: Marie Nilsen - Leane Grøbø Eriksen, Julie Frantsen(Marte Nilsen), Celine Skaug, Vendel Adele Hansen - Mathilde Abrahamsen(Anette Rogstad Olsen), Helene Hansson - Oda Heintz(Pernille Hølen), My Haugland Sørsdahl, Hannah Eline Bårdli - Marie Helene Upsahl

Det var knyttet stor spenning til NM-kvalikkampen mellom Rapid Athene og Drøbak i vårcupens avgjørende kamp. Vi har hatt en veldig tøff oppkjøring med mange vanskelige treningskamper, og stod uten en eneste seier. Likevel har de siste treningskampene vært veldig oppløftende. Spillestilen begynner å sitte, vi har hatt gode treninger med kvalitet, og vi har merket fremgang siden vi startet opp.

Før kampen var vi nok ekstra spente og nervøse, da vi visste at Drøbak har i de siste årene vært veldig gode i alle årsklasser, og et vanskelig lag å spille mot. I tillegg slo de Tistern to dager før, og vi tapte for Tistern tidligere i vinter. Derfor forventet alle at det ville bli en skikkelig tøff og jevn kamp. Overraskende nok, ble det ikke slik, for her var det i store deler av kampen kun "et lag på banen". Hvem ville trodd at vi ville knuse Drøbak 12-2?

Sjokkåpning for Drøbak!
Det var nok ikke mange som hadde spådd at vi ville kjøre over et Drøbaklag, som lå i en god posisjon før kampen. Vi måtte vinne kampen med to mål, og forventet at Drøbak skulle spille på resultatet. Men det fikk Drøbak aldri lov til. Vi startet kampen forrykende og bare etter 4 minutter smalt den første ballen i målet. Helene tester tidlig skuddfoten(venstrefoten og greier) tidlig, og pang så ledet vi 1-0. Derifra fortsatte vi og satte trykk på Drøbak. Vi var gode i omstillingsfasen fra angrep til forsvar og lot Drøbak sjeldent få mye tid med ball. Samtidig var vi meget gode offensivt når vi fikk tak i ballen, og produserte mange flotte og effektive angrep. Vi scorer mål etter mål, og en periode skjønte vi nok ikke selv at det gikk så bra som det gikk. 2-0 kommer etter et flott angrep som ender med et innlegg fra Hannah fra høyrekanten. En forsvarsspiller var uheldig og satte ballen i eget nett, men vi fylte på såpass, og det ville nok ha blitt mål uansett. 3-0 kommer igjen fra høyre. Marie Helene får ballen og slår inn. Der kommer Oda på bakerste og setter ballen i mål. 4-0 er en svak frispilling av Drøbak. My er våken, vinner ball, tråkker seg forbi par spillere før hun setter ballen i mål.

De største av sjansene våre blir skapt på høyresiden. På 5-0 målet er det igjen fint spill som ender opp med innlegg fra høyre. Men det er de som spiller på venstresiden som scorer målene. Pernille Hølen fyller opp på bakerste og ballen til Marie Helene er perfekt. Nå skjønte nok jentene at dette vil gå veien.

Drøbak reduserer en gang i 1.omgang. Vi glipper litt i presset på ballfører rundt 20 meter, og når ballen ble spilt videre til spissen deres, er vi altfor snille, og kommer ikke helt i kontakt med spissen, som får enkle betingelser før hun kommer alene mot Marie. 5-1. Det hadde lite å si for jentene fortsatte å spille god fotball og hadde veldig god kontroll. My scorer sitt 2. mål for dagen, etter at hun bryter en pasning i gunstig posisjon før hun setter ballen enkelt forbi keeper. 7-1 kommer igjen fra høyre, denne gangen er det My som slår innlegget, Pernille kommer på bakerste og sender ballen til en bedre plassert Marie Helene som får æren av å putte det siste målet i 1.omgang.

For en omgang!!!

Etter hvilen dabbet intensitetet litt fra vår side, men det er da også naturlig, når man ledet såpass komfortabelt og kunne spille litt på stillingen. Likevel lot vi fortsatt ballen gå hurtig, og fortsatte å skape sjanser. My setter 8-1. Her ser vi gode bevegelser, initiativ, smarte valg og høy kvalitet på gjennomførelse. Hannah får ballen litt uten for 16 meter fra siden. My lurer seg mellom og bak forsvarsfireren, og en smart stikker fra Hannah, sender My alene mot keeper. Keeper kommer ut, og da viser My litt eleganse og toucher ballen såvidt og forbi keeper og ballen triller i mål. Drøbak reduserer for andre gang i kampen like etterpå, etter at Drøbakspillere viser gode ferdigheter når vi er på etterskudd. Jentene koste seg virkelig i kampen, og det var gøy at flere tegnet seg på scoringsliten. Anette kommer etterhvert inn, og trenger ikke mange sjanser før hun setter ballen i kassa. Vi kjører en god kontring i lengderetning. Marie Helene mottar, vender opp ca midt på banen, setter fart sentralt. Det er 2v1 og Anette trekker seg unna forsvarsspilleren. Marie Helene oppfatter det og slipper kula videre. Alene mot keeper gjør Anette ingen feil. 9-2!

Etter å ha vært mye på høyresiden i kampen, var det også godt å se at vi kunne skape noe fra venstre også. Pernille scorer både 10-2 og 11-2. Først skjærer hun innover fra venstre og banker ballen høyt, over keeper og i mål. Deretter får hun stå helt alene, og så god tid som hun hadde, var det bare å sette hennes 3. scoring for dagen.
My fikk til slutt æren av å sette punktum for kampen, med et skudd som snek seg inn nede ved venstre stolpe.

Dette var uvirkelig før kamp, men jentene skjønte etterhvert at det var klasseforskjell på lagene, og at vi er et veldig godt fotballag. En uke tidligere spilte vi uavgjort mot samme lag, men denne gangen viste vi hva som bor i dette laget. Måten vi bygger angrep på og tanken bak spillet satt som bare det, og det er også slik vi ønsker å fremstå. Et lag som tørr å spille hurtig kombinasjonsfotball og ha troa på individuelle ferdigheter satt inn i et system. Jeg tror det var en nytelse å se på fra sidelinjen og det er da det er virkelig gøy for oss i trenerteamet, og se spillerne spille på den måten som vi ønsker laget skal fremstå på.

Vi har fått en tydeligere struktur over hele laget. 4ern henger bedre sammen, Mathilde og Helene har virkelig dannet en god og balansert midtbane 2'er, som jobber godt sammen og er flinke til å se valg fremover på banen. Offensivt er vi helt rå! De 4 øverste terroriserte Drøbakforsvaret i hele kampen. 12 mål sier litt! Dette var en virkelig flott kamp, jenter!

Men det er lett å bli revet med og bare fokusere på vårt spill. Vi må ikke glemme å rose Drøbak, som aldri ga opp selvom de fikk til slutt en veldig tøff oppgave. Det var tungt for Drøbakjentene, men prøvde virkelig, men vi var gode til å hindre Drøbak i å spille sitt spill.

Vi takker Drøbak og dommer for kampen!

Med storseieren tar vi 1.plassen i vårcupen, mens Tistedalen tar 2. plassen og Drøbak på 3. plass. Vi og Tistern går videre til NM. Trekningen vil skje når de andre kretsene er ferdige med sine kvalikrunder. Det blir spennende å se hvem vi kommer til å møte i 1. mellomrunde. Da er det vinn eller forsvinn!

Tusen takk for godt oppmøte fra dere på sidelinjen! Flott å se at så mange er engasjerte og ønsker å følge jentene.

FOTBALLKLAPP!J17: God treningskamp og veldig nære seier!

RA J17 - Drøbak J17
Dato: Søndag 9. mars
Sted: Melløs kg
Kampstart: Kl. 1230

Resultat: 2-2(1-1)
0-1 DFI
1-1 Emilie Strøm Anthonsen
1-2 DFI
2-2 Helene Hansson(Hannah Eline Bårdli)

Laget: Marie Nilsen, Leane Grøbø Eriksen, Mina Bjone, Julie Frantsen, Stine Jåbekk Felde(Ane Meyer), Helene Hansson, Celine Skaug, Hedda Hovland, Maria Dilling(Oda Heintz), Hannah Eline Bårdli(Pernille Hølen), Emilie Strøm Anthonsen, Vilde Martinsen.

Vi hadde noen forfall til kampen. Takk til Oda og Vilde som kunne stille opp på kort varsel :)

Drøbak har vært veldig gode i mange år i de aller fleste klassene. Derfor er treningskamp mot Drøbak en tøff utfordring og vil gi oss mange gode svar i forhold til hvordan vi ligger an. Vi tok tak i kampen fra start og fikk ballen til å rulle. Jentene hadde i forveien fått beskjed om å spille med høy risiko og fokusere på å bearbeide ball. I enkelte situasjoner skaper vi litt trøbbel for oss selv, men det er også av de situasjonene vi lærer av. Derfor var det veldig godt å se at flere av frispillingene vår var veldig vellykket.

Vi dominerte banespillet og sjansestatistikken, men Drøbak var effektive. Etter å ha vært flere ganger frempå, men ikke klart å putte, får vi en i mot. På en corner får vi ikke klarert og ballen spretter via flere spillere og går i mål. Men vi slo tilbake. Emilie kriger til seg ballen mot to forsvarsspillere etter en høy ball som landet inne foran boksen til Drøbak. Emilie er sterk, vinner ballen og setter ballen bak deres keeper. Vi fortsetter å produsere sjanser, kommer til mange halvsjanser og løsskudd, men det ville seg ikke. Omgangen ender 1-1

Etter pause jevnet det seg ut noe. Begge lag gjør flere feil enn i første omgangen, og mye tydet på slitne ben, men vi var fortsatt det førende laget. Etterhvert fikk vi en veldig god mulighet til å ta ledelsen i kampen. Oda gjør et godt forarbeid og kommer seg innenfor 16 metern og blir felt. Dermed kunne vi tatt ledelsen fra straffemerket, men ballen gikk like utenfor. Så roter vi det til og byr Drøbak på en gratissjanse og nå tok Drøbak ledelsen igjen. Jentene ga seg ikke så lett, og på en corner, stanget Helene ballen i mål etter en flott corner av Hannah.

De siste 10-15 minuttene var veldig rolige og det virket som begge lag var fornøyd. Kampen endte derfor 2-2.

Det er mange ting å være fornøyd med etter kampen. Vi er til tider gode i nærkampene, vinner dueller for hverandre og forsvarer oss godt. Vi produserer også mange gode sjanser, etter godt spill. Flere ganger er vi igjennom på begge kanter, og med litt justering på valgene vi gjør ved innlegg, vil vi bli enda giftigere.

Alt i alt en god kamp og viktig gjennomkjøring for jentene våre.

Allerede førstkommende søndag kommer Drøbak igjen på besøk. Da er det J16 NM kvalik og det vil bli avgjort hvem som går videre til 1. mellomrunde.

Vi takker Drøbak og dommer for kampen.


J16: Kjempesterk prestasjon av jentelaget ga uavgjort mot Trosvik J19

Trosvik J19 - RA J16
Dato: Torsdag 6. mars
Sted: Mercur kg
Kampstart: Kl. 2000

Resultat: 3-3(2-1)
1-0 TIF
2-0 TIF
2-1 Hannah Eline Bårdli(Ukjent)
2-2 Pernille Hølen(Celine Skaug)
2-3 Emilie Strøm Anthonsen(Ukjent)
3-3 TIF


Trosvik j19 - RAJ16.JPG
Bildet: Slitne, men veldig glade etter en flott kamp!

Laget: Marie Nilsen, Leane Grøbø Eriksen, Celine Skaug, Julie Frantsen(Marte Nilsen), Vendel Adele Hansen, Helene Hansson, Mathilde Abrahamsen(Mina Bjone), Emilie Strøm Anthonsen(Pernille Hølen), Oda Heintz, Hannah Eline Bårdli, Marie Helene Upsahl.

Laget stod foran en kjempeutfordring mot Trosvik sitt J19 lag i torsdagens treningskamp. Dette laget slo nettopp vårt "J19" lag 8-5 i helgens NM-kvalikkamp. Vi visste derfor litt hva vi gikk til når vi stilte opp på flotte Mercur kunstgress. Vi skulle bruke kampen til å "spille inn" NM-laget vårt, og her fikk vi veldig gode svar og flott matching.

Vi snakket om hvordan vi skulle stoppe Trosviks aggresive og direkte spillestil og det virket som jentene fulgte godt med i garderobe praten, for vi var veldig flinke til å hindre Trosvik i å spille på sine styrker, og samtidig spilte vi vårt spill og gjorde en fantastisk kamp. My Haugland Sørsdahl måtte desverre melde forfall til kampen pga. sykdom, ellers stilte vi med toppet mannskap. Men med forfallet til My måtte vi gjøre lurt i den offensive midtbanerollen. Oda Heintz fikk en spennende utfordring av trenerne, og den utfordringen løste hun veldig godt. Etterhvert måtte Oda også prøve seg som kantspiller, og det var heller ikke noe problem. Endelig har vi funnet en potet, neste gang spiller du spiss Oda :P

Kampen startet litt frem og tilbake og begge lagene kjente litt på hverandre i starten. Det er hjemmelaget som scorte kveldens første. Vi får en corner som ble slått inn, men ingen av våre spillere er der ballen lander, og Trosvik kjører igang med kjempekontring. Klareringen i forsvar gikk til deres hurtige venstreving som kjørte like så godt et raid fra egen halvdel og når hun kom frem til 20 meter banket hun ballen høyt over en sjanseløs Marie Nilsen og i mål. Forsvaret rygget noe for langt og burde ha støtet på noe tidligere her, men det lærte vi av, for det gjorde vi senere i kampen.  Trosvik var gode på venstresiden og har samt to lynhurtige spisser som hele tiden prøvde å skape trøbbel for oss, men etterhvert ble vi kjent med dem og da var det ikke noe problem.

Trosvik doblet også etterhvert på ledelsen på et frispark fra ca 22 meter. Ballen går hardt klistret nede i Maries høyre hjørne. Vi må lære å sette mur :) Det holder ikke med to stk fra den avstanden.

Jentene spilte veldig god fotball på en meget flott og relativ ny kunstgressbane. Vi hadde til tider veldig gode bevegelser på topp, og varierte mellom å true i bakrom og i mellomrom. Valgene vi gjorde i mange situasjoner er det godt nivå over. Det å lære seg å lese klima og få en total oversikt over hvilke rom det er lurt å angripe i vil gjøre spillestilen vår enda mer effektiv på sikt. Bra jenter! Videre i kampen syns jeg vi dominerer stort. Vi skaper mange gode sjanser, og er ofte veldig nære og til slutt fikk vi belønningen. Marie som stod en kjempegod kamp i mål, setter i gang med et flott utspark som ble forlenget fra midtbanen. Hannah får med seg ballen ute til høyre og gjøre resten selv, før hun setter ballen forbi Trosviks keeper. Scoringen ga veldig god følelse og det virket som det ga oss enda mer energi. Flere er nok frustrerte over at vi ikke traff innenfor treverket ved mange anledninger, men det er viktig å produsere de sjansen også vil scoringene komme.

Alle virket veldig fornøyde og det måtte bare små justeringer til i pausen, men ellers gikk vi ut med samme kampplan og vi skulle holde samme nivået gjennom kampen. Trosvik virket litt frustrerte til tider offensivt, etter at de nok ikke klarte å skape så mye offensivt som de hadde trodd på forhånd, og det er bare å skryte av den defensive jobben vi gjør i kveld. Offensivt fortsetter vi å produsere, og ikke lenge ut i 2.omgang utlikner vi til 2-2. Celine Skaug kommer seg ned til innleggsposisjon på høyresiden. Innlegget finner Pernille Hølen som legger tilrette fra ca 16 meter og skyter godt helt nede til høyre ved stolpen. Flott scoring og nå var det virkelig gøy!

Vi terroriserte forsvaret til Trosvik, og etterhvert merket vi også at kreftene tok slutt. Likevel er det vi som spiller og styrer dette og da var det godt å få en ledelse. Emilie Strøm Anthonsen ble spilt igjennom på venstre før hun skjærer inn og skyter høyt. Keeper er borti ballen, men ballen spretter til slutt inn i mål. Dette var gøy!

Jentene hadde løpt mye og vi merket at valgene vi gjorde ble enklere og enklere, men vi holdt fortsatt et godt nivå, selvom vi dabbet litt av. Trosvik utlikner til 3-3, etter at de stormet frem i angrep, og vi ble nok litt for "enkle" i flere 1v1 situasjoner defensvit og det straffet oss. Dermed endte kampen 3-3.

Dette er for det første et sterkt resultat, men prestasjonen og spillet bak resultatet er det mest imponerende ved kampen. Alle spilte en god kamp, og flere blomstret utpå der. Marie var strålende i mål, Vendel kommer rett fra en kretsøkt og spiller full kamp og stoppet Trosviks lynving gang på gang, Hannah hadde kanskje hennes beste kamp noensinne. Vi kunne ha nevnt så mye mer, men dette var først og fremst en veldig god fotballkamp av våre jenter.

Vi takker Trosvik og dommer for en god kamp.

Til søndag tar J17 laget vårt i mot Drøbak J17 til treningskamp.

Vi ses

FOTBALLKLAPP!
J15/17: En veldig god omgang og en svak omgang.

Rapid Athene - Tune/Rygge J17(19)
Dato: søndag 02.03
Sted: Melløs kg
Kampstart: 1230

Resultat: 0-3(0-1)

Laget: Marie Nilsen, Oda Heintz(Ane Meyer), Julie Frantsen, Marte Nilsen, Pernille Hølen(Stine Jåbekk Felde), Mina Bjone(Vilde Martinsen), Mathilde Abrahamsen, Kajsa Unnerud Moen(Ebba Nordal), Marie Helene Upsahl, Hannah Eline Bårdli, Nora Halvorsen(Mia Larsen).

Vi stilte søndag med et blandet 98/99 lag, med mest vekt på 99-laget. Det nye samarbeidslaget Tune/Rygge fikk 3 forfall rett før avreise og stod derfor på Melløs med 10 spillere. For at begge lag skulle få best mulig utbytte av kampen, ble vi enige om at de låner en fra oss for å stille 11v11. Stine stilte sporty opp i 1.omgang for Tune/Rygge. Tune/Rygges tropp bestod av to født 95, tre født 96, to født 97 og tre født 98. Gjennomsnittsalderen der var derfor over 2 år eldre enn vår tropp, så derfor ble det også tøft fysiskt.

1. omgangen er en nytelse å se på. Jentene våre spiller underholdende fotball, med god engasjement, vilje og veldig bra kombinasjonsspill. Pasningsspillet satt veldig godt, selvom vi manglet litt på siste 1/3. Det var "spill mot et mål" i 1. omgang, og jentene koste seg utpå der. Vi har god struktur i hele laget, defensivt er vi bunnsolide. Julie var "helt sjef bak" der og midtbanen hjalp mye til hjemover. Fremover snakket vi før kampen om valgene vi har fra backposisjon og at vi skulle true rommet ut mot kantene våre. Oda og Pernille startet mange gode angrep, og var sterk delaktig i det offensive spillet. Høyresiden vår spesielt var det flotte overtallsituasjoner og de fleste sjansene våre ble skapt derifra. Vi hadde mange nok sjanser til å lede med 3-4 mål, men vi var ikke nøyaktige nok i de avgjørende situasjonene. Når vi styrte absolutt alt, men brenner sjansene våre, var det derfor veldig kjipt at Tune tok ledelsen på den eneste sjansen de hadde i første omgang. Noen sekunders uoppmerksomhet holdt til at Tune/Rygge tok ledelsen til pause.

Etter pausen forandret kampbilde seg fullstendig. Tune skrudde opp viljen ett par hakk, og selvom det ikke ble spilt veldig fin fotball, så var de mye mer på, enn det vi var. Vi hadde selvfølgelig gjort endel endringer, og det var nok litt vanskelig for jentene, som ble byttet inn å komme ordentlig inn i kampen og systemet, men dette ble desverre vanskelig og vi fikk en svak omgang. Engasjement, vilje, kombinasjonsspill og kommunikasjons var stikkordene for kampen, men det var det lite av i 2.omgangen. Det må vi lære av.. En kamp varer i 80-90 minutter, vi må være på i hele kampen og aldri slutte å jobbe og ha tro på ferdighetene våre.

Vi kan likevel ikke deppe for mye når vi møter et eldre lag som var veldig effektive i de avgjørende fasene. Flere av våre jenter var nok småredde for de store jentene deres, men vi viser dem hvordan fotball skal spilles i 1.omgang og presterer på et veldig godt nivå. Det må vi ta med oss videre :)

Det er allerede nye treningskamper kommende uke. Torsdag møter vi Trosvik J19 og søndag møter vi Drøbak J17.

Vi takker Tune/Rygge og dommer for kampen

J16 NM kvalik: Tap for Tistedalen!

Gode tendenser men desverre ikke godt nok

bilde.JPG
Bidet: Tistedalen kunstgress, en meget fryktet arena, 2 timer før kampstart.

1. runde - J16 NM kvalik Østfold(Vårcup)
Dato: 12.02
Sted: Tistedalen stadion
Kampstart: kl. 1930

Resultat: 3-0(2-0)

Troppen: Marie Nilsen, Leane Grøbø Eriksen, Marte Nilsen(Celine Skaug), Mina Bjone, Vendel Adele Hansen - Helene Hansson, Vilde Martinsen - Emilie Strøm Anthonsen, My Haugland Sørsdahl, Hannah Eline Bårdli(Oda Heintz) - Marie Helene Upsahl(Vilde Marie Handeland)

Les Tistedalens referat

NM spill for Østfoldlag er selvfølgelig populært, selvom få Østfoldlag gjennom tidene har klart å komme seg videre til 1. ordinære NM runde i J16 klassen. I år er det Tistedalen, Drøbak og oss som kjemper om å ha muligheten til å være med på moroa.

Vi fikk en dårlig start på kampen. Allerede etter 3 minutter havner ballen hos en Tistedaljente som får stå alene på ca 13-14 meter og tuppe ballen i mål. Tidlig mål er ikke enkelt å rette opp, men jentene deppet ikke og kjempet tappert videre. Det er forholdsvis bra tempo fra begge lag i 1.omgang. Tistedalen er mye fremoverrettet og lykkes ofte med det, mens vi prøver å spille i mellom og gjennom ledd, men vi klarer ikke å spille oss helt frem til målet. Vi kommer ofte frem i mellomrommet men valgene vi gjør der i forhold til løpene er ikke som det skal være. Vi manglet litt på presisjon i pasning og ikke minst timing på løpene, vi ser tydelig at vi ikke er helt samspilte ennå. Men det kommer, jenter!

Tistedalen øker etterhvert ledelsen til 2-0. Det kommer et gjennomspill, og her blir vi løpenes ved siden spilleren, istedetfor å prøve å komme foran eller bryte og forstyrre spissen i det hun er på vei igjennom. I det Marie kommer ut, er spissen smart og skyter i steget.

Vi klarte ikke helt å skape gode sjanser, men det ble ofte bare nesten. Utover omgangen gjør vi endel rare valg med ball, og flere hadde problemer med første touchen, noe som gjorde at vi gikk ofte inn i trange situasjoner. Det ble endel unødvendige balltap i ugunstige posisjoner, men heldigvis ble vi ikke straffet for det.

2-0 til pause.

Vi gikk ut til 2.omgang med et håp om å klare å snu det. Vi skulle heve spillet vårt igjen, og være mer nøye på gjennomspillene, samt gjøre det mye enklere sentralt. Vi hever oss absolutt i denne omgangen, og kom til flere brukbare muligheter. Vi var mer på i siste 1/3, men ja, vi har fortsatt mye å gå på. Tistedalen var meget gode på dødball, cornerne deres var meget presise og de skulle også øke ledelsen, nettopp på corner. En presis ball lander ca midt på 5 meteren, og hele 4 Tistedal spillere står i kø for å putte ballen i mål. Hvor var vi?

Vi er mye flinkere til å true bakrom og utnytte farten til Emilie, også kantene til tider. Emilie fikk noen gode baller å jobbe med, men de aller fleste ballene var meget upresist. Med litt flaks ville vi kanskje ha klart å redusere par ganger i 2.omgang. Keeperen deres virket noe usikker/uheldig i par av gjennomspillene, og det var ikke langt unna, Emilie klarte å komme seg forbi.

Vi taper for et lag som var bedre enn oss foran mål i dag. Det er helt greit. Spillmessig har vi et overtak, vi vil spille mer ball enn Tistern, og gjør også det, men det er målene som teller i slike kamper.

Kampen ender 3-0!

Vi ser gode tendenser i dag. Det er bra tempo og vi får jobbet mye med både offensiv og defensiv struktur og samhandling. Vi fikk se hvor det lugget i den offensive samhandlingen og hvor vi kan være veldig gode. Når skal de sentrale true rom? når skal kanter/spiss starte på løp? når skal vi vri spillet sentralt? Så har selvfølgelig presisjon i pasningene mye og si også. Det handler å bli trygg på hverandre og vite hvor vi har hverandre. Det kommer :)

Nå håper vi at Tistedalen kan ta poeng fra Drøbak og at vi selv gjør jobben mot Drøbak i mars. med seier! Det er det som teller nå :)

Det blir veldig spennende, imellomtiden får vi sørge for at vi blir bedre offensivt og spesielt foran mål, og samtidig får enda bedre struktur defensivt.

Vi takker Tistedalen og dommer for kampen. Takk til foreldre som stilte opp på en kald februarkveld. 

J17: Mye å jobbe med utover vinteren.

Rapid Athene - Team Nes
Dato: 09.02
Sted: Melløs kunstgress
Kampstart: kl. 1230

Resultat: 0-10(0-6)

Troppen: Marie Nilsen - Leane Grøbø Eriksen, Celine Skaug, Julie Frantsen(Marte Nilsen), Pernille Hølen(Stine Jåbekk Felde), Helene Hansson, Mina Bjone(Vilde Martinsen) - Hedda Hovland(Kajsa Moen), Anette Rogstad Olsen, Hannah Eline Bårdli - Emilie Strøm Anthonsen

Kampen ble meget tøff for våre jenter denne søndagen. 1. omgangen var omtrent ren enveiskjøring mot vårt mål og vi hadde enorme problemer i frispillingsfasen. MEN det er slikt vi lærer av. Team Nes skjønte etterhvert at vi ønsket å spille med høy risiko og helt fra bakre rekker, og stod rett og slett og ventet på oss. En blanding av uflaks og udyktighet når vi slår utsparkene gjorde at vi "aldri" kom oss ut fra egen banehalvdel. Vi ble trykket langt tilbake og det er frustrerende. Hver gang vi skyter ut, så er Team Nes først på ball, og vi hadde nok med å forsvare oss.

De gangene vi fikk tak i ballen, klarte vi å få til noe godt pasningsspill, men vi kom aldri nærme nok, bortsett fra Emilies sjanse helt i starten av kampen, hvor hun ble spilt fri og bare en våken keeper stoppet, Emilie.

Målene vi slipper inn i første omgang vil jeg si kommer av ubesluttsomhet i egen målområde. Enten så kommer målene av at utsparket blir direkte brutt og satt i mål, eller så er det en enkel feil innenfor 16. Vi ble rett og slett for passive i endel situasjoner. Team Nes fikk for god tid og fikk ofte stå helt alene uten press.

Starten av 2. omgangen er en totalforvandling. Vi klarer å flytte laget høyere på banen, vi får bedre avstander, bedre tid og etterhvert får vi også stoppet motstandernes raske angrepsspillere. I en 20 minutters periode klarer vi å spille på høyde med Team Nes og presterer på et akseptabelt nivå. Men det har vært slitsomt å løpe mye etter ball, og det merket vi utover omgangen. Bortelaget får noen scoringer på slutten av 2. omgang og kampen ender desverre stygt resultatmessig.

Det er viktig å ikke la resultatet gå altfor inn på oss. Vi er i en veldig tidlig fase av oppkjøringen og vi har såvidt fått trent med gode forhold ute. Det er mye som må på plass, taktisk, teknisk og ikke minst å samkjøre stallen. Vi skal ha flere treningskamper for å bli tryggere på hverandre og måten vi spiller på. Det vil bli bra etterhvert jenter.

Vi får hele tiden nye svar på hva som fungerer, ikke fungerer, og hva som er viktig å fokusere på videre. Allerede til onsdag møter vi Tistedalen i NM kvalik. Det blir spennende å spille tellende kamp allerede i februar. Det gir ekstra tenning og motivasjon.J15/16: Årets første treningskamp!

God gjennomkjøring av et blandet J15/16 lag

Treningskamp
Tistedalen J15 - Rapid Athene

Dato: 26. januar
Sted: Tistedalen kunstgress
Kampstart: kl. 1400

Resultat: 2-1(2-0)

Måscorere:
1-0 Thea Hansen Norderhaug(Kaja Aasly Haartveit)
2-0 Mina Elazhari(Thea Hansen Norderhaug)
2-1 Marie Helene Upsahl(Vilde Sofie Martinsen)

Troppen: Marie Nilsen, Ane Meyer(Stine Jåbekk Felde), Marte Nilsen, Celine Skaug, Vendel Adele Hansen, Vilde Marie Handeland, Vilde Martinsen, Anette Rogstad Olsen(Kajsa Moen), Marie Helene Upsahl(Mia Larsen), Hannah Eline Bårdli, Nora Halvorsen

Les Tisterns referat her

Da har vi spilt vår første treningskamp på 11'er denne vintersesongen og her fikk vi en veldig god gjennomkjøring og ikke minst mange gode svar på hva vi må jobbe med. Vi stilte et blandet 98/99 lag her, og fikk muligheten til å prøve oss litt frem i forhold til posisjoner på enkelte men også hvordan vi ønsker å fremstå fremover. Det er viktig at vi tidlig nå gjør oss en formening om hvilke spillertyper vi har og samtidig bygge spillestilen vår rundt det. I dag fikk vi veldig godt utbytte av kampen.


Lagene ble enige på forhånd om å senke presset når keeperne har utspark. Begge lag ønsker å være ballbesittende og bygge spillet helt fra bakre rekker. Denne justeringen var veldig lærerik for begge lag for her fikk vi tidlig mulgheten til å øve på frispilling. Vi ønsket å spille med høy risiko bak med frispilling fra stopper/back. Det krever også initiativ tidlig fra midtbaneleddet, så vi hadde flere muligheter å spille oss ut fra bakfra. Dette så vi veldig god utvikling på utover kampen. Bra jenter!

Tistern er det førende laget i 1.omgang, hvor de har mest ball og skaper flest sjanser. Hjemmelaget er noe flinkere i oppbyggingen og kommer seg ofte rundt på kantene hvor de også får slått endel innlegg. Ferdighetsmessig er Tisternjentene noe bedre enn oss, hvor de treffer på flere pasninger og har mer ro over ball, men det er fortsatt tidlig i vinter. Det er ikke ufortjent at Tistern etterhvert tar ledelsen. Et innlegg fra høyre treffer en medspiller som får stå litt for alene innenfor 16m, og får ikke nok press før avslutningen kommer. Dermed står det 1-0. Etterhvert øker også hjemmelaget til 2-0. En liten gavepakke fra oss, men denne feilen tar vi gjerne i mot og lærer av. Vi prøver å vende spillet i bakre rekker. Celine får ballen på 16 meter og prøver å finne Stine på høyrebacken, men avstanden mellom dem og spissen var såpass kort at det var et vanskelig valg og vanskelig å kunne gjennomføre en god pasning med presisjon. Likevel syns jeg denne situasjonen er et veldig godt øvingsbilde for videre utvikling. Vi kan se litt på avstand, bredde og dybde i forhold hvordan vi kunne løst denne situasjonen. Valget er i utgangspunktet helt riktig, men pga. at vi ikke lå riktig i forhold til hverandre, så skapte vi en farlig situasjon ut av det. Mye lærerikt i denne situasjonen her, jenter.

Vi er ikke helt ufarlige vi heller, i begynnelsen spiller vi oss frem til mellomrommet veldig ofte, men er litt upresise i forhold til når vi skal slippe og hvordan vi slipper ball. Dette ble bedre utover kamper. Vi er mest frisk på høyresiden, når Hannah utfordrer langs siden eller blir spilt igjennom. Vi kommer oss flere ganger langs siden her, men Tistedalen er flinke til å ta returløp. Likevel får vi til par innleggsforsøk som vi godt kunne ha utnyttet.

2-0 til pause.

Etter pausen snur kampbildet seg og vi tar over både spillet og sjansene etterhvert. Begge lag måtte gjøre endel endringer, ikke rart når det er så lenge siden jentene har spilt på stor bane. Vi kommer oss best ut av endringene, selvom mange måtte få nye roller. I 2.omgangen har vi en veldig fin ro i spillet vårt, helt bak fra keeper og helt frem til angrepet vårt. Vi ser tydelig at spillet vårt ikke bærer preg av å slå mye langt, men at vi involver alle leddene når vi kombinerer oss fremover. Spesielt syns jeg bakre 4'er + Marie i mål, gjør en veldig fin jobb i forhold til å bruke hverandre før man finner mulighetene framover på banen. Vi fikk flere gode bevegelser i midtbaneleddet og klarer å få mer tid og rom til å spille oss ytterligere fremover på banen. Kjempebra jenter!

Det er fullt fortjent når vi reduserer. Tistern har flyttet mange frem på banen, men er upresise foran mål. Marie plukker ballen og setter igang hurtig. Vilde Sofie gjør en lekker detalj ved å legge ned ballen, før hun sender en presis ball i lengeretning til Marie Helene som får med seg ballen og alene med keeper setter dagens kaptein ballen i mål. Nydelig kontring jenter! Vi prøver etterhvert å presse frem en utlikning også, men det ble med den ene scoringen i dag og kampen endte 2-1 til TTIF.

Dette var meget positivt dere. Vi får til mye bra spill og blir testet i mange faser av spillet. Vi skal være godt fornøyd med gjennomføringen. Mange gode prestasjoner, og til tider har vi flotte kombinasjoner. Dette lover bra, jenter!

FOTBALLKLAPP!


Vi takker et godt og hyggelig Tisternlag for kampen, det blir moro å møte disse jentene igjen i serien. Vi ønsker dem også lykke til videre med arbeidet sitt. 
Vi takker også dommeren, som hadde full kontroll på kampen.